web statistics

İş Bankası Maximum Aktif Kart Başvurusu Yapmadan Önce…


Temassız kart pazarı kızışıyor. Bankalar birer birer PayPass özelliği olan temassız kartlarını müşterilerin hizmetine sunuyorlar. Önce Bonus Trink, arkasından AsyaCard DIT ve şimdi de Maximum Aktif Kart. İş Bankası‘nın bu yeni kartıyla şifre veya imza gereksinimi olmadan kartı okuyucuya kartınızı okutarak alışverişinizi hızlıca tamamlıyorsunuz.

Ne yazıkki internet sayfasında bu ürün ile ilgili olarak çok fazla detaylı bilgi bulunmuyor. Ancak Maximum Aktif Kart‘ın temel prensibi ve özellikleri Bonus Trink ve AsyaCard DIT ile aynı. Yani belirli bir limit dahilinde küçük meblağlı alışverişlerinizin ödemelerini hızlıca yapabilmeniz üzerine kurulu.

Üzerinde Visa logosu ve temassız ödeme amblemini gördüğünüz İş Bankası temassız kart okuyucuların bulunduğu tüm ödeme noktalarında Maximum Aktif Kart’ınızla ödeme yapabiliyorsunuz. Kartınızı okuyucuya gösterdiğiniz anda kartınızdaki bilgiler okunuyor ve bir saniye gibi kısa bir sürede ödemeniz tamamlanıyor.

Maximum Aktif Kart’ın temassız işlem limiti her bir ödeme için 35 YTL, toplam temassız işlem limiti ise 100 YTL. Gerçekleştirdiğiniz temassız işlemlerin toplamı bu tutara ulaştığında Maximum Aktif Kart’ınızla temassız ödeme yapmaya devam etmek için şifrenizi kullanarak herhangi bir alışveriş ya da Bankamatiklerde bir işlem yapmanız gerekiyor. Bu şekilde kartınızı sadece sizin kullandığını merkeze bildirmiş oluyorsunuz. İş Bankası bu güvenlik önlemiyle kartınızın üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda fazla harcama yapılmasını engelliyor. Maximum Aktif Kart bu özelliğiyle diğer temassız kartlardan bir adım öne geçmiş durumda. Diğer bir özelliğiyse temassız ödemelerde bile MaxiPuan kazanabilmeniz.

35 YTL’i aşan alışverişlerinizde ise kartınızı şifrenizle kullanarak yapabiliyosunuz. Yani Maximum Aktif Kart aynı zamanda kredi kartı POS’undan geçirmek suretiyle normal bir kredi kartı olarak kullanılabiliyor. Sticker, kol saati ve anahtarlık şeklinde tasarlanan Bonus Trink’in ise kredi kartı özelliği yok ve Bonus Trink alabilmeniz için ayrıca bir Garanti Bonus kartınız olması gerekiyor. Bunun yanında Maximum kart için başvuru yaptığınızda hesabınıza bağlamak için İş Bankası’nda adınıza bir vadesiz hesap açılıyor.

maximum kartMaksimum Kart’ın yıllık üyelik ücreti ile ilgili olarak web sitesinde bir bilgi bulunmuyor. Müşteri hizmetlerini aradığımızda da temsilcilerin bu konuda bilgilendirilmediğini gördük. Anlaşılan İş Bankası kartı müşterilerine duyurmak konusunda biraz aceleci davranmış. Hem web sitesinde hem de konuştuğumuz müşteri temsilcinden aldığımız bilgiye göre karta başvurmak ve daha detaylı bilgi almak için bir şubeyi ziyaret etmeniz gerekiyor.

AsyaBank DIT kart yazımızda da belirttiğimiz gibi temassız kart Türkiye için yeni bir ürün. Yakında diğer bankalar da bu pastadan pay almak için kendi ürünlerini daha farklı özellikler (örn. DIT kartın KGS özelliği) ve avantajlar ekleyerek pazara sunacaklar. Dolayısıyla temassız kart sahibi olmadan önce piyasanın biraz daha kızışmasını beklemekte fayda var diye düşünüyoruz.

“İş Bankası Maximum Aktif Kart Başvurusu Yapmadan Önce…” üzerine 7 yorum

  1. Evet haklısınız bencede kartın duyurulmasında acelecei davranılmış.Bende karttan çıkartmak için gittim şubedeki çalışna bu ne yeni mi çıktı haberimiz yok dedi.Sonra bilgi alıp geleceğini söyledi yaklaşık 20 dakika sonra döndü şubede kimsenin böyle bişeyden haberi yokmuş:)Anlayacağınız kartı çıkartamadan döndüm.

  2. Bence İşbankası sadece personelini bilgilendirmekte geç kalmıştır. Zira Bank asya nın dıt cardı çıkmadan önce ben İşbankasının da temassız kredi kartı çıkaracağını ve iş kulelerinde test aşmasında olduğunu okumuştum ve bir an önce hizmete açılmasını bekliyordum.

  3. bence en hem en güvenli banka hemde faiz oranı düşük iş bankasından başkasına güvenmem bende işte üniversiteli kartı çıkarttırdım ve aktif cardın chipini işte üniversiteli kartımın üzerine yerleştirdiler hem böylece işte üniversiteli kartımı kullandıgımda şifre girecegime göre kartım çalındı derdi yok çalınsada kredi kartını iptal etmek çok kolay artık kredi kartını iptal ettirdiğimde aktif card da iptal olacaktır

  4. maximum kredi kartı kullanıcısı olduktan sonra hiç harcama yapmasak bile yıllık vergisimi oluyor kartımızın açıklarsanız sevınırım. tşkkrler

  5. @Ziyaretci//24 Eylül 2008 Çarşamba 10:46

    Kartı ne zaman aldığınıza ve sözleşmede ilgili maddenin hangi şekilde yer aldığına bağlı olmak üzere kart ücretini kullanıma bakılmaksızın alabilirler. Bu bir vergi değildir.

  6. İŞ BANKASI YETKİLİERİ GARANTİ BANKASININ K K LARI HAKKINDA VERDİĞİ HİZMETE BİR BAKIN KART BORCUMU ÇOK RAHAT GÖREBİLİYOR VE GÜNÜDE ÖDEME YAPABİLİYORSUNUZ HARCAMALARINIZI ONA GÖRE YAPABİLİYORSUNUZ. DİĞER BANKALARDA DAKİKALARCA BEKLEKİ BORCUNU ÖĞRENESİN, TEBRİKLER GARANTİ

  7. internet üzerinden direk sorgulama ve ayrıntılı harcama larımı görmek istiyorum kart numaramı girip döküman alacagım direk bi adres yok mu hep bilgi veriyorlar bi türlü bulamadım yardımlarınızı rica ederim şimdiden tşk ler ….

Yorumlar kapalı.