web statistics

Bank Asya Asyacard DIT Başvurusu Yapmadan Önce…


BankAsya, reklamlarda da sıkça gördüğünüz AsyaCard DIT‘ı kısa bir süre önce müşterilerine sundu. Böylece BankAsya Garanti Bankası’nın Bonus Trink‘inden sonra temassız kredi kartı ürününü pazarlayan ikinci banka oldu.

AsyaCard DIT, Paywave yani temassız kart özelliği taşıyan bir kart. Yani aynen Bonus Trink’teki gibi kartınızı üye işyerindeki temassız kart okuyucusuna yaklaştırıyorsunuz ve alışveriş için gerekli olan tutar şifre veya imza gerektirmeksizin 35 YTL’nin altındaki ödemelerinizde kartınızdan otomatik olarak çekiliyor. Yapılan alışveriş tutarı 35 YTL’yi geçerse kartınızı POS cihazından geçirerek ödemeniz alınabiliyor.

AsyaCard DIT, Bonus Trink’ten farklı olarak bir kredi kartı şeklinde tasarlanmış. Yani Bonus Trink’teki gibi anahtarlık, sticker veya saat şeklinde bir ürün değil. Bu özelliğiyle kartınızı yüksek tutarlı alışverişlerinizde de normal bir AsyaCard kredi kartı gibi kullanabiliyorsunuz. Bonus Trink alabilmek için Garanti Bankası’ndan bir Bonus kartınız olması gerekirken, AsyaCard DIT alabilmek için Bank Asya’ya ait başka bir kredi kartınız olması gerekmiyor.

AsyaCard DIT’ın en büyük özelliği KGS işlevi görmesi. Yani otoban ve köprü gişelerinden KGS yerine AsyaCard DIT’ınızı okutarak geçebiliyorsunuz. Böylece KGS geçiş ücretlerinizi kartınızın son ödeme tarihine kadar erteleme şansınız oluyor. Eğer hala bir OGS veya KGS sahibi olmadıysanız, DIT kart güzel bir alternatif olabilir.

Bank Asya’nın ilgili sayfasında temassız işlem limitini sizin belirleyebileceğiniz belirtilmiş. 35 YTL’lik limit kartı ilk aldığınızda size tanımlanan limit olabilir, yani bu limiti sonradan değiştirmeniz mümkün gözüküyor. Limiti azaltmak mantıklı olacaktır ancak ihtiyacınızdan daha fazla arttırmanızı hiç tavsiye etmiyoruz, zira kartınızın çalınması veya kaybolması halinde şifresiz ve imzasız işlem yapılabileceğinden kaybınız daha fazla olacaktır.

Gelelim AsyaCard DIT’ın maliyetlerine… Bank Asya, 15 Ağustos 2007 tarihinden beri müşterilerinden kredi kartları için senelik üyelik ücreti almıyor, Buna AsyaCard DIT da dahil. Yani BankAsya DIT sahibi olmak için hiçbir sabit ücret veya aidat ödemiyorsunuz. Diğer bankalardan farklı olarak Bank Asya kredi kartında faiz yerine kar payı sistemi kullanıyor. Aylık kar payı oranı nette %4.34, brütte ise %5.20. Yine diğer bankalardan kredi kartı alma için vadesiz hesap açtırmanız gerekmezken, DIT kart ödemeleriniz için BankAsya’da adınıza bir vadesiz hesap açılması zorunlu. İyi haber ise bu hesap için herhangi bir hesap işletim ücreti ödemek zorunda olmamanız. Ekstre masrafı gibi maliyetler de ödemek zorunda değilsiniz.

Genel olarak değerlendirdiğimizde KGS özelliği taşıması AsyaCard DIT’ın en büyük özelliği. Temassız üye işyeri sayısının az olması bu kartı KGS dışındaki alışverişlerinizde sıkça kullanamayacağınız anlamına geliyor. Web sitesinde ayrıntılı bir bilgi yok ama kartın anlaşmalı ulaşım projeleri kapsamındaki toplu taşıma araçlarında da kullanılabileceği yazıyor. Ancak bu özellikler yaygın bir üye işyeri ağına sahip ve şimdiden büyük şehirlerdeki taksilere girmeyi başarmış Bonus Trink’i geçmeye yeter mi emin değiliz. BankAsya DIT kart için sabit ücret alınmıyor ancak geç ödeme yaptığınızda kar payı sisteminde de neredeyse faizde olduğu kadar yüksek miktarda borç ödüyorsunuz. Yani her kredi kartı gibi bu kart da ödeme güçlüğü çekenler için uygun değil.

Bank Asya gibi bir katılım bankasının da temassız kart pazarına girdiğini düşününce AsyaCard DIT ve Bonus Trink’e yakında çok güçlü rakipler geleceğini tahmin etmek zor değil. Dolayısıyla eğer KGS gibi acil bir ihtiyacınız yoksa ve daha çok üye işyerinde geçerli bir temassız kart sahibi olmak için bir süre daha beklemenin daha akıllıca olacağını düşünüyoruz. Ben yine de başvurayım diyorsanız internet üzerindeki başvuru formunu kullanabilirsiniz.

“Bank Asya Asyacard DIT Başvurusu Yapmadan Önce…” üzerine 11 yorum

  1. şimdiden belediye otobüslerine yerleştirilmiş.
    kgs için kullanmak süper.
    başvurdum kartım yolda.

  2. uğur bekiroğlu
    Bende başvurdum ve onaylandığını öğrendim.Gerçekten güzel daha önemlisi yararlı bir kart. Aidat almıyor olmasıda bank asya’ya ilginin gözle görünür bir şekilde artmasına sebeptir. Teşekkürler Bank Asya

  3. Süper bir kart, readerların arttığını gördükçe bozuk para kullanımının ortadan kalkacağını düşünüyorum. Kampüskart olarak da kullanılabilir aslında hoş hiçbir üniversite Bank Asya’yla anlaşmaz ya neyse…

  4. benim merak ettiğim konu şu ;benim şimdi iki aracım var biri binek otomobil diğeri kamyon..şimdi bu dıt kartla hangi araçla geçtiğimi nasıl bilicek 1. sınıf mı yada 3. sınıf mı olduğunu.neye göre bunu ayarlayacak yoksa her iki araç içinde aynı miktar mı kesilecek.çünkü 1. sınıf ve 3. sınıf araçlar arasında ücret farkı var…..

  5. Süper bir kart yıllık üyelik bedeli yok kgs kullanımı ile de gayet yararlı herkese tavsiye ederim

  6. Arkadaşım sana kartı hangi araç ile kullanacağını soruyorlar senin verdiğin bilgiye göre kartını ayarlıyorlar. bi nevi kgs sayılır prosedür aynı yani.

    Ayrıca ben yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Son derece güzel bir kart. Diğer bankaların kartlarına boşuna üyelik ücreti vermeye hiç gerek yok.

  7. IDO deniz otobüslerinde, Turyol gişelerinde (motorlarda) ve DIT amblemi olan taksitlerde de geçiyor.

  8. süper bir kart falan değil, faizsiz kredi kartı adı altında verip en yüksek faizi isteyen tek banka olsa gerek.. ayrıca hiç bir yerde taksit imkanı yok.. peşin para gibi kullanıyosun , ödemeler haliyle zorlaşıyor.. tavsiye etmiyorum kesinlikle.. dıt falan hikaye

    • arkadaşım saçma tavsiyeleriniz için teşekkür ederiz ama saçma sapan konuştuğunun farkındamısın acaba?
      adamlar ona göre kart çıkarmışlar işine geliyorsa alırsın ki işine gelmiyor anlaşılan

Yorumlar kapalı.