web statistics

Vakıf ve Sandıktaki Birikimler Bireysel Emekliliğe Aktarılabilecek


Yeni yayımlanan yönetmeliğe göre 9 ağustos itibariyle çalışanlarına emekliliğe yönelik taahhütte bulunan vakıf ve sandıklardaki birikimler bireysel emekliliğe veya yıllık gelir sigortasına aktarılabilecek. Yeni düzenlemede, şirketlerin çalışanları adına ödedikleri primleri, çalışanların hak etmelerini düzenleyen (vesting) uygulama da faaliyete geçiyor.

Yönetmelikte ayrıca, sisteme ilk kez üye olacak kişilere bir ay içinde vazgeçme hakkı tanınıyor. Sisteme katılan kişiler bir ay içinde ayrılmak istediklerinde hiçbir kesinti yapılmadan, ödedikleri para iade edilecek. Bu süre daha önce bir haftaydı.

Bir diğer yenilik de kişilerin plan ve fonlarında daha önce yılda 4 kez yapabildikleri değişiklik sayısının 6’ya çıkarılması. Sistemden emeklilik hakkının kazanılması halinde katılımcılara birikimlerinin bir kısmını alıp kalan kısmını ise yıllık gelir sigortası sözleşmelerine ayırabilmeleri imkânı da getirildi. Bununla birlikte katılımcılara bir geri ödeme programı çerçevesinde birikimlerini kendilerinin belirleyecekleri dönem ve tutarlarda alabilme hakkı da sağlandı.

*Kaynak

“Vakıf ve Sandıktaki Birikimler Bireysel Emekliliğe Aktarılabilecek” üzerine 2 yorum

  1. Pekala ben askerde yedeksubayken yapılan oyak kesintilerinin bireysel emekliliğe aktarılmasını isteyebilirmiyim?

  2. @ Ziyaretci // 22 Temmuz 2008 Salı 10:55

    Bu konuda bir bilgimiz bulunmuyor, konuyla ilgili bir sigorta acentasını arayarak bilgi almanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.