web statistics

Finansbank Taksidi Düşük Mortgage Başvurusu Yapmadan Önce…


Finansbank kredi piyasalarının daraldığı ve kredi faizlerinin yükselmeye başladığı bir dönemde Taksidi Düşük Mortgage adlı bir ürün ile tüketicilerin karşısına çıkıyor.

Taksidi Düşük Mortgage ile ilgili Finansbank’tan yapılan açıklamaya göre tüketiciler 500 YTL’den başlayan taksitlerle konut kredisi kullanabilecekler. Taksitler üçlü kombinasyon (örn: 500 YTL – 750 YTL – 1.000 YTL) şeklinde belirleniyor ve iki kademeli olarak (örn: 1-24 ay arası 500 YTL, 25-48 ay arası 750 YTL, 49 ay – kalan vade arası: 1.000 YTL) artıyor.

Finansbank “Taksidi Düşük Mortgage” hakkında bilinmesi gereken bir kaç basit detay var. Öncelikle Taksidi Düşük Mortgage’ın faiz maliyetleri açısından herhangi bir avantajı yok. Tüketiciler bu ürünü tercih etmeleri durumunda vade sonunda aynı oranlara sahip sabit faizli kredi ile aynı maliyetleri ödüyor olacaklar.

Finansbank Taksidi Düşük Mortgage, gerileyen konut fiyatlarıyla gayrimenkul alımı için yeterli (alması hedeflenen gayrimenkulun en az %25’ine den gelen tutar kadar) bir birikime sahip, ancak yükselen kredi maliyetleri nedeniyle kısa vadede taksitleri ödemekte zorlanacağını düşünen tüketiciler için tasarlanmış bir ürün.

Finansbank mortgage kredisinin taksitlerini yukarda bahsedildiği gibi ikişer yıllık dönemlerde sabit faiz ve geri ödemeli kredi taksitlerinden daha düşük taksitler ile ödeme imkanı sunuyor.

İlk bakışta avantajlı bir ürün olarak yorumlansa da tüketicilerin böyle bir ürünü tercih etmesi bazı nedenleri olması gerekiyor. Bu ürünü tercih edecek tüketiciler, öncelikle en geç 24 ay sonra gelir durumlarında şu anki ekonomik şartlara kıyasla önemli bir artış veya giderlerinde aynı oranda bir azalma bekliyor olmalılar : bir iş değişikliği veya terfi nedeniyle kazanılan bir zam, yapılan bir yatırımdan iki sene sonra gerçekleşecek bir geri dönüş ve kar dağıtımı, bir başka hatırı sayılır borcun bu süre sonunda sona ermesi gibi.

Finansbank Taksidi Dusuk MortgageTaksidi Düşük Mortgage ile sabit faizli geri ödemeli bir mortgage kredisine ait ödeme planları karşılaştırıldığında, geri ödemelerde Taksidi Düşük Mortgage kredisinde ilk dört sene içersinden yapılan ödemelerde yaptığınız anapara ödemelerinin oranı sabit faiz ve geri ödemeli mortgage geri ödemelerinden daha az olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Bu tip ürünlerde unutulmaması gereken en önemli konu, konut finansmanı kuruluşunun indirimli geri ödemelerde tüketicilere anaparadan ziyade faiz ödeme planı hazırlayabilecek olmasıdır. Böylelikle banka, tüketicinin borcunu vadesinden önce kapatmaya çalışması durumunda, tüketiciden tahsil etmesi gereken faiz tutarının çoğunu tahsil etmiş ve % 2’lik erken ödeme ücretini de alarak karlı bir alışveriş yapabilir.

Sonuç olarak Taksidi Düşük Mortgage ile ilgili sizlerle yukarıdaki satırlarda paylaştığımız konuları değerlendirip böyle bir ürünü almanın sizin için bazı avantajlar (önünüzdeki dört yıl içerisinde net gelirinizde 1.000 YTL’lik net bir artış) sağlıyacağına inanıyorsanız, en yakın Finansbank Şubesi’ne uğrayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mortgage başvurularında Finansbank Tarafından istenen belgeler :
Satın alınacak konutun tapu fotokopisi
Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı)
İkametgah belgesi veya son tarihli cep telefonu faturası
Gelir Belgesi