web statistics

Turkcell Kredi Kartı : Turkcell MobilCüzdan ve MobilÖdeme


Turkcell’in sunmuş olduğu bu hizmeti siz belki daha önce duymuş olabilirsiniz ama biz kredi kartı ile kontör satın alma hakkında araştırma yaparken şans eseri bulduk.

Turkcell MobilÖdeme adı verilen bu hizmet ile sisteme dahil olmuş üye iş yerlerinden SMS, WAP veya sesli yanıt sistemi kullanarak alışveriş yapabiliyorsunuz.

Bir nevi Turkcell Kredi Kartı diyebileceğimiz bu sistem şöyle işliyor :

Turkcell MobilCüzdan talimat formunu doldurmuş olan kredi kartı sahibi Turkcell aboneleri için; seçilen kredi kartları tanımlanmış, bir alt limiti, teslimat adresi ve şifresi olan MobilCüzdan adında bir sanal cüzdan oluşturuluyor. Her cüzdana en fazla üç adet kredi kartı tanımlanabiliyor. Cüzdanın limiti kart limitleri kadar oluyor.

Turkcell kredi kartınız MobilCüzdan ile ödeme yapmak için şu adımları izliyorsunuz :

  1. İnternet üzerindeki alışverişlerinizde Turcell Mobil Ödeme seçeneğini seçiyorsunuz, telefon ile siparişlerinizde ise Turkcell Mobil Ödeme ile ödeme yapmak istediğinizi söylüyorsunuz.
  2. Cep telefonu numaranızın sorulmasının ardından yaptığınız alışverişi onaylamanız için Turkcell’den size bir kısa mesaj gönderiliyor.
  3. Mesajdaki TurkcellMobilÖdeme şifrenizi yazıp 2424’e göndererek alışverişinizi tamamlıyorsunuz.

Ödemenizin yapıldığı bilgisi otomatik olarak ilgili işyerinin kayıtlarına ulaşıyor. Dolayısıyla ödeme işleminizi sadece GSM numarasınız ve şifrenizi kullanarak yapmış oluyorsunuz.

turkcell mobil odemeÖdeme sırasında kredi kartınızın yanınızda olması gerekmiyor. MobilCüzdan kullanılarak yapılan Turkcell MobilÖdeme sisteminin hızlı olmasının yanında tüketiciler için en büyük avantajı işte bu, işlem sırasında kredi kartı bilgilerinin üçüncü şahıslarla paylaşılmıyor!

Gelelim bu servisi kullanmanın maliyetine… Turkcell MobilÖdeme‘de her başarılı ödeme 2 kısa mesaj ile ücretlendiriliyor. Kart bilgilerinizin güvenliğini sağlayan hızlı bir ödeme aracı için bizce makul bir ücret bu.

MobilÖdeme ve MobilCüzdan uygulaması şu an için sınırlı sayıda işyerinde kullanılıyor : Atlasjet, Bilyoner, Burger King, Estore, Turkcell Fatura Ödeme, Turkcell Kontör Yükleme, Ideefixe, İdo, İgdaş, Merkez Dergi-Dergi aboneliği, Pepsi, Teknosa, Weblebi. Ancak Turkcell, MobilCüzdan’lara Bonus Trink‘teki gibi PayPass (temassız ödeme) özelliği kazandırma üzerine Garanti Bankası ile ortak yürüttüğü bir çalışma başlattı. Ödeme süresini yarım saniyenin altına indiren uygulama kapsamında, Bonus Trink’te olduğu gibi, işlem başına 35 YTL’lik limit verilecek. Bu limitin üzerindeki meblağda alışveriş yapmak ise şifre tuşlanarak mümkün olacak. Kredi kartı bilgileriniz SIM karta yüklenecek ve böylece mağazalarda, restoranlarda, taksilerde kısacası gittiğiniz heryerde sadece cep telefonunuzu okutarak alışveriş yapabileceksiniz. Bu özellikle beraber temassız kredi kartı özelliği olan Turkcell MobilCüzdan‘ın kullanılmasına olanak veren dünyadaki en büyük işyeri ağı oluşacak.

Görünen o ki çok yakın bir gelecekte hem yüzyüze, hem de online alışverişlerimizi sadece cep telefonu ile gerçekleştirebileceğiz.

Turkcell MobilÖdeme ile ilgili daha fazla bilgiyi Turkcell’in resmi web sitesinde bulabilirsiniz.