web statistics

Oyakbank (ING Bank) Bonus Kart Kullanmaya Başlıyor


Garanti Bankası ile Oyakbank (ING bank) arasında Garanti Bankası tarafından kurulan ve işletilen Bonus Kredi Kartı Programı‘nın, Oyakbank tarafından da kullanılabilmesi ve Bonus Kredi Kartlarının Oyakbank tarafından basılabilmesi amacıyla sözleşme imzalanmasına karar verildi.

İMKB’ye dün yapılan açıklamaya göre, bu sözleşme kapsamında geçen yıl ING Group NV tarafından satın alınan Oyakbank, Bonus Kredi Kartı’nı “Bonus” ismi ile birlikte kendi isim ve logosuyla basabilecek ve pazarlayabilecek.

Böylece TEB, Denizbank ve Şekerbank’tan sonra Oyakbank da Garanti Bankası Bonus ağına dahil oluyor.

Oyakbank’ın temmuz ayı itibariyle ismini ING BANK olarak değiştirerek satın alma sürecini tamamlaması bekleniyor. Bu değişiklik sonrası, müşteri kaybetme oranlarını azaltmak amacıyla bilinen bir markaya dahil olarak önlem almaya çalışıyor olabilirler.

Birkaç yıl önce fona devrolmuş bankaların kredi kartı müşterilerini devralan Oyakbank, bu organizasyonu ayağa kaldırmak için büyük paralar harcamasına rağmen sahip olduğu potansiyeli tam anlamıyla kullanamadı. Geçtiğimiz aylarda banka Oyakbank kredi kartlarına Maximum kart özelliği sağlamaya başlamıştı. Ancak bu özellikten bu kadar çabuk vazgeçip (vazgeçip diyoruz çünkü iki sistemin aynı anda kullanılması oldukça zor gözüküyor), Bonus Kart yönüne bu kadar kısa bir süre içerisinde kesin bir dönüş olması bizim için oldukça şaşırtıcı oldu. Tahminimiz yeni yönetimin, bu konuda daha deneyimli ve performansı diğer yabancılar tarafından alınmış bankalarca test edilmiş bir ürün olan Bonus Card ile devam etmek istedikleri yönünde. Bilindiği gibi Oyakbank’ın silahlı kuvvetler mensubu ağırlıklı bir müşteri profili bulunuyor. İsim değişikliği nedeniyle bu müşterilerini kaybetmek istemeyen Oyakbank, Bonus sistemine geçerek en akıllıca çözümü bulmuş gibi gözüküyor.

Garanti Bankası daha önce Bonus markasını başka bankalara satmış olduğu için sistemin düzgün işlemesini konusunda daha deneyimli. Bu yüzden Oyak Bank – ING Bank geçiş entegrasyonun çok zorlu olmayacağını düşünüyoruz. Fortis Worldcard örneğinin aksine, Bonus’un tüm özellikleri ile beraber daha süratli bir şekilde Oyakbank müşterilerine sunulması, daha yüksek bir ihtimal gibi duruyor.

“Oyakbank (ING Bank) Bonus Kart Kullanmaya Başlıyor” üzerine bir yorum

Yorumlar kapalı.