web statistics

Fortis Worldcard Başvurusu Yapmadan Önce…


Fortis ve Yapı Kredi işbirliği sonucunda Fortis İdeal Kart sahipleri, haziran ayı başı itibariyle kartlarını World Card üye işyerlerinde World Card taksit ve puan avantajlarıyla kullanabilecekler.

Öncelikle bu yeni kartın özelliklerinden bahsedip daha sonra yorumumuzu yapmak isteriz.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi yeni Fortis World Card’ın en büyük avantajı Fortis World Card’ınız ile tüm Yapı Kredi World Card üye işyerlerinde World Card puan ve taksit avatajlarıyla alışveriş yapabilmeniz. Bu, özellikle daha önceden Fortis kredi kartı kullanan müşteriler için oldukça büyük bir fayda sağlayacaktır. Ancak yeni bir kart sahip olmayı düşünüyorsunuz yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

Tahmin edileceği gibi alışveriş yaparken kazanılan World Puan kazanım oranları iki bankaya ait World Puanlar açısından aynı, yani gerçekleştirilen her 4 YTL’lik alışveriş işlemi için 1 World Puan kazanıyor olacaksınız. Öte yandan mevcut İdeal Puanların nasıl çevriliyor olduğuna dair herhangi bir açıklama getirilmemiş.

Fortis World Card‘ın ürün yelpazesinde üç ayrı ürün bulunuyor :

1) Fortis Worldcard Klasik: Yıllık üyelik ücreti olarak asıl kartlarda 35 YTL, ek kartlarda 15 YTL alınıyor. Klasik kredi kartının özelliklerine sahip.

2) Fortis Worldcard Gold: Yıllık üyelik ücreti olarak asıl kartlarda 45 YTL, ek kartlarda 20 YTL alınıyor. Gold kredi kartının özelliklerine sahip.

3) Fortis Worldcard Platinum: Yıllık üyelik ücreti asıl kartlarda 55 YTL, ek kartlarda ise 25 YTL olarak belirtilmiş.

Fortis Worldcard akdi faiz oranı %4,54. Nakit çekim ücreti olarak da çekilen tutar üzerinden %3.5 + 1.5 YTL alınıyor.

Fortis Yardım hizmeti kapsamında verilen asistans hizmetlerine gelince :

Araç çekme hizmeti: aracınızın arızalanması durumunda en yakın tamirhaneye 150 USD’ye kadar sınırlı olmak üzere çekme hizmetini ücretsiz veriyorlar. Aracın şehir dışında arızalanması durumunda konaklama imkanı da sunuluyor.

Vefat, hırsızlık, yangın gibi nedenlerle seyehatinizi yarıda kesmek durumunda kalırsanız yine bu hizmet kapsamında dönüş masraflarınızı Fortis karşılıyor.

Evinizin (evin tanımı olarak ekstre gönderim adresi kastediliyor) elektrik veya su tesisatı ile yaşanan sorunlarda, masrafları senede 3 defa ve vaka başına 30 USD ile sınırlı olmak üzere Fortis tarafında karşılıyor.

Ücretli olarak çilingir, camcı su veya elektirik tesisatı ile ilgili müdahaler için destek sağlanması da bu hizmetler kapsamında yer alıyor.

Seyehat anında bagaj kaybolması durumunda bagajınızın adresinize gönderimini sağlıyorlar. 24 saat içer,sinde bagajınız elinize geçmezse, 100 USD ödeme yapıyorlar.

Doktor ve ambulans hizmetleri gibi sağlık asistans hizmetleri sağlanmakta.

Gelelim Yapı Kredi World’de olan ve Fortis World’de olmayan özelliklere. Yeni bir ürün olmasından dolayı Fortis Worldcard sahipleri, Yapı Kredi Worldcard klüp ve programlarına sahip değil. Worldcard Gold Club üyelerine tanınan Worldconcierge ve Alışveriş Sigortası gibi hizmetler Fortis Worldcard hizmetlerinde bulunmuyor.

Yapı Kredi World Platinum Club ayrıcalıkları içersinde yer alan World Seyahat Hattı, World Puanlar ile seyehat imkanı, Avanspuan fırsatları, havaalanında CIP Lounge’u kullanma imkanları ve Worldshuttle hizmetleri, Fortis Worldcard hizmetleri arasında yer almıyor.

Fortis World Card’ın yıllık kart ücretleri ile Yapı Kredi World Card’ın yıllık ücretleri birebir aynı. Ancak Yapı Kredi kartınızın 1 senesi bitmeden yıllık ücret almazken; Fortis, Worldcard Platinum ve World Signia kartlar için ilk kullanımınızla beraber ilk ekstrenize, Fortis Worldcard Klasik ve Fortis Worldcard Gold kartlar için kartınızın açılış tarihini takiben 3 ay sonraki ilk kullanımızdan sonra kesilen ilk ekstrenize yıllık kart ücretini yansıtıyor.

fortis worldcardYukarıda bahsettiğimiz detaylara bakınca Fortis Worldcard başvurusu yapmak için fazla bir neden bulmak bizim için mümkün olmadı. Öte yandan bir aydan kısa bir süredir bu markayı kullandıklarını düşünürsek, önümüzdeki günlerde Fortis Worldcard hizmetlerinin Yapı Kredi Worldcard hizmetlerini yakalaması da mümkün, aksi taktirde bu World markasına da zarar verir. Örnek vermek gerekirse; bir Bigmac dünyanın her yerinde aynı malzemeleri içerir ve herhangi bir Mc Dodonals’da satılan Big Mac’te eksik malzeme kullanılması nasıl mümkün değilse, Fortis’in Worldcard markasını sınırlı kapasite ile yaygınlaştırması mümkün değil. Bu durumun devam etmesi durumunda tüketicilerin ürün hakkında algılamalarında karışıklık oluşur ve bu da rakiplerine karşı bir dezavantaj sağlar.

Gördüğümüz kadarıyla Fortis mevcut kredi kartı portfoyüne bir an evvel birşeyler yapabilmek için Worldcard’ın katma değerli servis ve hizmetlerinin lansmana yetişmesi konusuna pek öncelik vermedi. Ancak yakında gelmesi muhtemel müşteri şikayetlerinin önüne geçmek istiyorsa, bir an evvel bu konuda çalışmalara başlamasının iyi olacağı kanaatindeyiz.

Eğer bir klasik kredi kartı sahibi olmak istiyorsanız ve avantajlı taksit ve puan sizin için öncelikliyse, Fortis Worldcard Klasik sizin için doğru cevap olabilir. Üstelik orjinalinden eksik hizmet sundukları mazaretini göstererek kart ücretlerinden kurtulma ihtimali de cazip geliyorsa vakit geçirmeden Fortis Worldcard başvurusu yapın. Süreç olarak da Fortis Worldcard almak, Yapı Kredi Worldcard başvurusu yapmaktan daha çok daha pratik ve kolay.

Öte yandan taksit ve puan kullanımının yanısıra başka katma değerli hizmet ve servisleri almak sizin için önemliyse veya Platinum Kart kullanmayı seviyorsanız, Fortis Worldcard ile uğraşmadan Yapı Kredi Worldcard’ı tercih etmek sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

“Fortis Worldcard Başvurusu Yapmadan Önce…” üzerine 6 yorum

  1. TEBRİK EDERİM ÇOK AKILLI BİR İŞ YAPTINIZ.TÜRKİYENİN EN YAYGIN KARTI VE BANKASI İLE BİRLEŞTİNİZ.

  2. BENCE BANKALAR DEVLETİN ÇIKARDIĞI YASALARI Tİİ YE ALIYOR ÇÜNKİ DEVLET KART ÜCRETİ YOK DİYOR BANKALAR ALIYOR NASIL OLUYORBU ANLAMI YORUM AMA SABİT ÜCRETİ KALDIRIRLARSA DAHA ÇOK ÜYE LERİNİN OLACAĞI DA KESİN VE KART ÜCRETLERİNİ MAHKEMEYE VERDİĞİMİZ TAKTİRDE KAZANMA GARANTİSİVAR

  3. akbank ve yapıkrediye tlf ile yaptığım kart ücretine itirazlar hemen değerlendi-rilip iptal edildi son alınan parada iade edildi ağlamayana meme yok yani

  4. FORTİS Ankara Ostim Şubesi’ne kredi için başvurdum.Kapıda kredi kartı için stant açmış olan banka çalışanlarına ve içerdeki müşteri temsilcisine gerekli belgeleri verirken “Sadece kredi için başvurduğumu kredi kartı kullanmayacağımı.Yaşadığım şehirde zaten şubelerinin bulunmadığını,başka bir karttan kurtulmak için kredi çekmek istediğimi” söyledim.Kapıda gerekli belgelerimi alıp,formlarını doldurdum.Bir çok mağdurun başına geldiği gibi KREDİ KARTLARI BOMBARDIMANINA UĞRADIĞIM için İSTEĞİM VE ONAYIM DIŞINDA teslim ettiğim belgelerin başka bir amaçla yani kredi kartı düzenlemek amacıyla kullanılmayacağından emin değildim.Neredeyse iki haftaya yakın kredi isteğimin onaylanıp onaylanmadığını öğrenmek için bankaya gidip geldim ve “yarım saat sonra belli olur” diye diye saatlerce bankada oturtulup,zamanımını da boşuna harcadıktan sonra”Onay numaranız gelmeden,DEMEK Kİ İÇİME DOĞDUĞU İÇİN sizi çağırmışım” gibi akla ziyan bir yanıt alarak, kredi isteğimden umudumu kesip gayri ciddi bu tutumdan sonra olabilecekleri düşünüp ,kredi çıkmadığına şükrederek ,yaşadığım kente dönüp başka bir bankadan ihtiyacım olan krediyi temin ettim.Sonra ne olsa beğenirsiniz!.Bankadan çıkarken son sözlerim yine:” Bu belgeleri sakın kredi kartı çıkarmak için kullanmayın.Zaten bulunduğum şehirde şubeniz de yok” olmasına rağmen adresime kredi kartı geldi.Kuryeye istemediğimi ,geri iade etmelerini söyleyince de sesim sertleşene kadar almam konusunda bir ısrarlı tutumla karşılaştım…Yeter artık!. İsteğimiz ve onayımız dışında bu keyfi uygulamalar bankacılığa güvensizliği artırıyor.Kart istediğim de “İçinize mi doğdu acaba?” Yoksa kredi başvurusu formları diye bana imzalattığınız formlar kredi kartı başvurusu için miydi?.İyi niyetime,yani aptallığıma doymadım hala demek ki…Bankalar çalışanlarını nasıl bir eğitim programından geçiriyor çok merak ediyorum.Çünkü hemen hepsi de bankaların haklı haksız çıkarlarını gözetirken müşteriye karşı dürüst değiller.Yasemin Yılmaz.

  5. bordrolu ve ssk lı bir çalışanım askerligim tecilli yaşım hemüz 19 iş yerinde 1.5 yıldır sigortalı olarak çalışıyorum ama hiçbir bankadan kredi kartı alamıyorum bu yüzden başka kişilerin kartlarını kullanıyorum bu yüzden başıma bir dünya iş geliyor. herkese kart dagıtıyorlar da gerçekten lazım olana vermiyorlar 🙂

Yorumlar kapalı.