web statistics

DD Mortgage BDDK’dan Faaliyet İznini Aldı


Mortgage piyasasını takip edenler bilebilir. Doğan Yayın Holding ve Deutsche Bank bir süre önce mortgage (ipoteğe dayalı konut finansmanı) alanında faaliyette bulunmak amacıyla bir şirket kurmuşlardı.

Yakın zamana kadar faaliyet iznini almak için bekleyen DD Mortgage adlı ipoteğe dayalı konut finansmanı şirketi BDDK‘dan gerekli faaliyet iznini aldı. Bu izni aldıktan sonra konut finansmanında faaliyet gösteren diğer bankalar ile yoğun bir rekabete girmesini bekliyoruz.

Deutsche Bank’ın geniş mali kaynakları ve konut finansmanı alanındaki geniş ürün bilgi birikimi Doğan Yayın Holding’in dağıtım kanalları sektördeki rekabette kendilerine büyük avantaj sağlayacak gibi gözüküyor.

dd mortgageÖte yandan şu sıralar yükselme trendinde izlediğimiz borçlanma maliyetleri (kredi faizleri) nedeniyle, DD Mortgage‘ın gayrimenkul sektöründe talebin büyük bir bölümünü oluşturan orta gelir grubuna hitap edebilecek ürün, oran ve vadeler sunabilmesi için bir süre daha beklemek gerekecek gibi gözüküyor.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi mortgage kredilerinin büyümesi, ekonominin lokomotif sektörü olan inşaat sektörünü, dolayısı ile de ekonomiyi olumlu etkileyeceğinden kritik önem taşıyor. Bunun için ise mortgage kredilerinin, gayrimenkul talebinin büyük bölümünü oluşturan orta gelir grubu tarafından kullanabilir olması gerekiyor. Şu anda mortgage kredisinden sadece bu gelir grubunda bulunan ancak almak istediği gayrimenkulun yarısından fazlasını karşılayabilecek birikime sahip tüketiciler veya üst gelir grubu tüketiciler faydalanabiliyor. DD Mortgage ve sektörde hacim hedefleyen diğer bütün konut finansman kuruluşlarının aşmaları gereken en büyük engel bu gibi gözüküyor.

DD Mortgage hakkında daha detaylı bilgiyi sizlerle şirket tarafından yapılacak basın lansmanının ardından paylaşıyor olacağız (bknz. DD Mortgage Türkiye Pazarlama Stratejisi)