web statistics

Hesap İşletim Ücretine Mahkemeden İptal Kararı


Yalova 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, bankaların vadeli ve vadesiz hesap sahiplerinden aldığı hesap işletim ücreti davasında müşterinin lehine karar verdi. Bu kararın emsal karar olabileceği bildirildi.

Bir banka şubesinin, vadeli ve vadesiz iki hesabından altı ayda bir olmak üzere senede iki defa, 21.00 + 21.00 = 42 YTL’yi bilgisi dışında aldığını söyleyen Yalova Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, Yalova İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na dilekçe ile başvurdu.

Hakem heyeti, bankanın uyguladığı hesap işletim ücretinin iptaline ve kesilen paranın iadesine, tüm mahkeme ve avukatlık masraflarının da banka üzerine bırakılmasına karar verdi. Mahkemenin gerekçesinde bankanın almış olduğu hesap işletim ücretinin 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’un 6. maddesinde tanımlanan haksız şart niteliğinde olduğu ve sözleşmenin de aynı kanun 6. maddesinin 6. fıkrasına uygun tanzim edilmediği belirtildi.

Bu karar üzerine banka, Yalova Tüketici Mahkemesi görevini yürüten Yalova 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne itiraz etti. Ancak mahkeme itirazın reddine karar verdi.

*Kaynak

“Hesap İşletim Ücretine Mahkemeden İptal Kararı” üzerine 7 yorum

  1. bende tüketici hakem heyeti aracılığıyla hesap işletim ücretinin iadesi için dava açtım ve lehime karar çıktı ama banka ların üç kağıdı bitmez benimle yeniden sözleşme yapmak amacıyla kalın puntolarla hazırlanmış yeni bir sözleşmeyi karşıma çıkardılar ki bunun sözleşme olduğunu belirtmiyolar bile.. bir de sanki hemen imzalamam gerekiyormuş gibi mecbur bir hava yaratıyorlar.. büyük ihtimalle ilerleyen günlerde banka da bazı işlemleri yapamayacağım ve imzalama konusunda gerçekten mecbur kalacağım 🙂

  2. ing bank tam bir soyguncu arkadaşlar benim haberim olmadan hebıma yatırdıgım 50 tl tutarı çektiler ben hakkımı helal etmiyorum

  3. Garanti bankası 200 liralık ek hesap dan para kullandığım için hesap özeti gönderiyor.burdan 3,5 lira hesap özeti bildirim parası kesiyor ve bu hesaptan aylık %4,5 faiz kesiyor.Merkez bankası yıllık faiz %8veya 9 olarak belirlediği bir ülkede aylık nasıl%4,5 faiz olur nasıl 3,5 para alıyor.Garanti bankasına ve diğer bankalara aynı zamanda bu uygulamalara göz yumanlara sormak lazım Hesap özetini mail hesabıma gönderin dedim 3 senedir göndermeyip posta yla göndererek para alıyor.Bu ne biçim banka bu nasıl sosyal devlet Türkiye deki bankalar bildiklerini okuyor.Milleti enayi yerine koyuyor Ali Özçelik

  4. Şekerbank'tan tüketici kredisi kullandım. Ödemelere başladıktan 4 ay sonra borcunuzu eksik ödemişsiniz diye beni aradılar. Tam ödediğimi bilmeme rağmen 5-6 TL civarında bir para yatırdım. Sonra bu ne borcu diye sordum hesap işletim ücreti dediler. Her ay 2 TL daha fazla yatırın dediler. Bankaya e-mail çektim. Benden alınan hesap işletim ücretinin iadesi için. Ödemeye yanaşmıyorlar. Dava açacağım. Tüketicileri uyarmak için bunu yazıyorum. Böyle bankalardan kredi kullanmamanızı tavsiye ederim.

  5. Akbanktan maaş hesabınız varsa dikkat edin başka bir bankadan maaş almaya başladığınız ve maaşınızın akbanka yatmadığı ilk ay 40,00 tl hesap işletim ücreti 40,00 tl kredi kartı kart ücreti kesiliyor……
    en iyisi tüm hesapları kapatmak.

  6. ING bank ta benim hesabımdan bilgim dışında 2 kere hesap işletim ücreti adı altında 47.77 TL kesti. E-mael attım, cevap vermiyorlar. 18.04.2011 günü 20.00-TL, 04.07.2011 günü 27.77-TL yi hesabımdan kesmiş. ING bank ile çalışılmaz, hesabımı kapatacam, kredi kartını da kirip atacam. Kesilen ücret içinde tüketici hakem heyetine başvuracam.
    Ayrıca daha öncede konut kredisi kullandımda ipoteği kaldırmak icin 350-TL istediler, dahasonra 110-TL ye düşürdüm.Bilgilerinize.

Yorumlar kapalı.