web statistics

Visa Swap – Takas ile Alışveriş Yaptıran Bir Kart


Bildirgeç’te bugün yayınlanan bu yazıya göre yurt dışında son zamanlarda parasız, sadece takas yöntemiyle yapılan alışverişler trend haline gelmeye başlamış. Öyleki Amerika ve İngiltere’de insanlar eski kıyafetlerini değiş tokuş yapabilecekleri partiler düzenlemeye başlamışlar.

Bu trendi iyi gözlemleyen Visa, tüketicilerin para harcamadan sadece takas, yani değiş tokuş yöntemiyle alışveriş yapabilmelerini sağlayan Visa Swap adında bir kart çıkardı.

Bu proje aslında bir sosyal sorumluluk projesi olarak ortaya çıkmış. TRAID (Textile Recycling for Aid and International Development) isimli kuruluşla ortaklaşa yürütülen bu projede insanlar sıkıldıkları veya artık kullanmadıkları pahalı ve şık giysilerini Visa Swap mağazasına getiriyorlar. 3 hafta süren kıyafet toplama sürecinde mağazadaki moda uzmanları kıyafetinizin durumuna göre bir değerlendirme yaparak Visa Swap kartınıza puan yüklüyorlar. Kıyafet toplama süresi bittikten sonraki 1-2 gün içerisinde tekrar mağazaya giderek kazandığınız puanlarla hiç para ödemeden diğer kişilerin vermiş olduğu giysileri alabiliyorsunuz.

visa swapTakas yöntemiyle “yeniden dönüştürme” sağlayan bu proje ile tüketim çılgınlığının ve bunun yaratmış olduğu yoksulluğun biraz olsun engellenmesi hedeflenmiş. Sinema ve müzik dünyasından pek çok ünlü isminin de destek verdiği, yoksullukla mücadeleyi hedefleyen bu projenin dünya çapında farkındalık yaratmasını ve özellikle Türkiye’deki bankalar için de örnek teşkil etmesini dileriz.