web statistics

Merkez Bankası Kredi Kaydı (Kara Liste) Sorgulaması


Önemli not: Kara liste Merkez Bankası’ndan TBB’ye devroldu, lütfen önce “Elveda Merkez Bankası Kara Listesi, hoşgeldin TBB Risk Merkezi” başlıklı yazımızı okuyun.

Okuyucularımızdan en sık gelen soruların arasında T.C. Merkez Bankası Kara liste sorgulaması belirgin bir şekilde öne çıkmakta.

Merkez Bankası’nın; TCMB 3167 Sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun’un 9 ve 16’ncı maddeleri ile 1211 sayılı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu’nun 44’üncü maddesi kapsamında, gerçek ve tüzel kişilere ait karşılıksız çek, negatif nitelikli ferdi kredi ve kredi kartları, protestolu senetler, kredi limit ve risk bilgilerinin yer aldığı bir veritabanı bulunmaktadır. Bu veritabanına halk arasında Merkez Bankası Kara Listesi de denilmektedir.

Merkez Bankası Kara Listesi Hakkında

Sözkonusu veritabanı bankalar ve kredi vermeye yetkili kuruluşların online erişimine açıktır.

Kredi veren kurumların kredi risk bölümleri kendilerine gelen başvuruları değerlendirirken KKB kayıtlarının yanısıra Merkez Bankası kayıtlarını da referans noktası olarak kullanmaktadırlar.

Müşterinin kredi veren kurumun kredi politikalarına uygun olup olmamasının tespiti sırasında başvuru sahibinin sağladığı kişisel ve demografik bilgilerin yanısıra bu referans noktaları da önemli belirleyici kaynaktır.

KKB kendi kayıtlarını bireysel kullanıcılara açmamaktadır. Tüketiciler bu veritabanındaki kendilerine ait bilgilere bir üye kuruluş aracılığı ile ulaşabilmektedirler. KKB kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları kampsamına girmediğinden, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kampsamına girmiyor ve dolayısıyla bu kanun kapsamında bilgi verme yükümlülüğü bulunmuyor. 1995 yılında SPK’ya tabi 11 bankanın ortaklığı ile kurulan Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. (KKB), SPK’ya da tabi olmadığından kayıtlara bireysel olarak ulaşılması bizim bilgimiz sınırlarında mümkün gözükmemekte.

Merkez Bankasi Kara ListesiÖte yandan Merkez Bankası bünyesinde tutulan veri tabanındaki kayıtlar T.C. Merkez Bankası’nın kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları kapsamına girmesinden dolayı, gerçek ve tüzel kişilerin kendilerine ait bilgileri talep edebilirler.

Ancak şu anda için internet üzerinden negatif kredi kaydı sorgulamasına izin veren bir yapı bulunmuyor. Bilgi edinme kanunun kapsamındaki kayıt öğrenme talepleri yazılı dilekçe ile sadece elden veya posta yoluyla kabul ediliyor.

Sicil Kaydımı Nasıl Öğrenebilirim ?

Merkez Bankası veritabanı ile ilgili kişisel kayıtlarını merak eden gerçek ve tüzel kişiler dilekçelerinde;

– Taleplerini açıkça belirtmeli,
– Şahıslarda dilekçe sahibinin kendisinin, yetkili kanuni temsilcilerinin veya açıkça yetkili kıldığı vekillerinin adı soyadı, imzası ve yazışma adresinin yer alması,
– Tüzel kişilerde yetkili kişi/kişilerin imzası ve imza sirkülerleri fotokopisinin eklenmesi,
– Vergi kimlik numarası yazılması,
– T.C. kimlik numarası belirtilmesi,
– Anne kızlık soyadı bulunması (Çek, protestolu senet, kredi limit ve risk bilgileri için gerekmemektedir.),
– İlgiliye ait geçerli bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport gibi) fotokopisinin ilavesi,
– Vekaleten bilgi talep edilmesi halinde 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 27/3. maddesi gereğince pul yapıştırılmış bir vekaletnamenin aslı veya tasdikli bir örneğinin ibrazı,

gerekmektedir.

Örnek dilekçeler (PDF)

Gerçek Kişiler için:

Tüzel Kişiler için:

Dilekçenin gönderilmesi gereken başvuru adresi :

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası A.Ş.
İdare Merkezi
Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürlüğü
İstiklal Caddesi No:10
ULUS
06100-ANKARA

“Merkez Bankası Kredi Kaydı (Kara Liste) Sorgulaması” üzerine 236 yorum

  1. banka benım adıma kart çıkarmış sonra bu kartın yıllık ücretını ödeyerek kapatmış ama benım sicilim karaladı hangı bankanın kartı olduğunuda
    bılmıyorum,bunu nasıl öğrenebılırım

  2. @Ziyaretci 31 Temmuz 2008 Perşembe 18:16
    Kredi veya kredi kartı için başvuracağınız herhangi bir bankadan bu konuda size bilgi verebilirler.

  3. merhabalar ben 2004’te garantiden kredi kartı almıştım.sonradan kartta birkaç ay geç ödemeden doğan bir sıkıntı olmuştu.taksitlendirmeye girdik ama ben 2. ayında hepsini kapattım ben bankalar arası orgulamada gözüküyorum madem borçum yok neden ekrandayım nasıl sildirebilirim.teşekkür ediyorum.

  4. böyle adalet olmaz olsun niyemi ben esnafım bütün iyi niyetimle ticaret yapıp kırk kanaat ailemin geçimini temin etmeye çalışıyorum devletime vergimide ödüyorum zamanzamanda mali sıkntıya düşüyoruz biliyorumki benim gibi milyonlarca insan var örnek kerdi kartınızı ödeyemediniz kara litede 5 yıl çek yazıldı 5 yıl senet protesto 5 yıl ödesende 5 yıl ödemesende 5 yıl en azından borcunu ödeyene 6 ay yada en fazla 1yıl ceza verin hiç ödemeyen belliki iyi niyetli deyil ancak biz bocumuzu çok kısa zamanda ödememize rağmen 5 yıl aldık işte adalet bu deyil ben beş yıl hiç bir işe yaramaz bir esnafım bundan sonra ne yaparım hırsızlık arsızlık aklınıza ne gelirse devlete 3 kuruş borcum olsa her şeyime haciz koyuyor koyar devlet hakkını alır bunu yaparken benim devletim bana 5 yıl ceza verene kadar hakkımı korumalı art niyetliysem 5 yerine 10 yıl 20 yıl beni kara liste yapsın devlet büyüklerimize seslenmek istiyorum ve diyorumki bu sistem küçük esnafı ortadan siler sildi zaten benim gibi 5 yıl kara liste ceası yiyen insanların çoğu psikolojik olarak kendisinin yaşayan bir ölü olduğunu biliyor ALLAH rahmet eylesin

    • evet kardeşim böyle adaletinde devletinde söz bulamıyorum diyecek gelir zorla kart verirler sokakta kart dagıtırlar milletin iliğine kadar alırlar ve 5 yıl ne b.yerse yesin derler bumu adalet bende düştüm ALLAH Düşürmesin kimseyi bütün bankalar aynı akbankı denizi degil hepsi aynı halt uzak durun ben 4 yıldır hiçbir bankayla calışmıyorum lanet olsun postaneyle calışıyorum cok memnunum havale ucuz her imkan var bankamatikler bile var artık ptt nin
      size ptt yi tavsiye ederim memnun kalırsnız bırakın şu lanet olası bankaları

  5. @Ziyaretci // 21 Ağustos 2008 Perşembe 14:10
    Borcunuzu kapattıysanız borcun durumu ile ilgili güncelleme kaydı Garanti Bankası tarafından KKB’ye girilmiştir. Bu konuda bir sorun olmaması lazım. Bu kayıtlar sizin borç ödeme performansınızı gösterdiği için “borç kapandı silinsin” gibi bir mantık bulunmuyor malesef. Daha sonra bankalar ile bir sorun yaşamadıysanız tekrar kredi veya kredi kartı almanızda bir sorun yaşanmaması lazım. İçinde bulunduğumuz dönemde kredi ve kredi kartı veren kuruluşlar politikalarını sıkılaştırdıkları için başvurunuzu olumsuz değerlendirebilirler. Bunun önüne geçmek için başvurunuzu yaparken şu an çalıştığınız bankalara öncelik vermeniz uygun olur. Daha önce sorun yaşadığınız bankadan borcunuzu kapattığınıza dair bir belge varsa bu belgeyi de başvurunuza eklemeniz sizin için olumlu cevap verme ihtimalin arrtıracaktır.
    KKB kaydına gelince; banka borcun kapandığına dair düzeltme yapmadıysa bunu bankadan talep edebilirsiniz ancak silinmesi söz konusu değil.

  6. Kredi almak için bankaya gittiğimde 1998 yılından kalma kanuni takip görüldüğünden kredi veremeyiz dediler. T.C.Merkez Bankasının sık sorulan sorular kısmında 5 yılda bir silindiği yönünde bir açıklama var. Hangi bankanın kayıt yarattığını bilmiyoruz dediler. Ankara gitmeden en kısa zamanda nasıl öğrenebilirim?

  7. TuketiciFinansman.net ye soru cevap yazılrınızı zaman zaman okumaktayım gerçektende bilgilenmek açısından son derece faydalı teşekkür ederim yukrıda bir yazı var esnaf derdini anlatmış hatası olmuş ve cezasını çekmekte yalnız bende buna benzer bir sorun arzedyim diyelimki aynı duruma düştüm her kara liste beş yıl biz otuz sene bu işi yapsak yani beş yılda bir hata yapsak ki bu mümkündür ömrümüz buna yetmez altı hataya bakar çünkü sonradan ödeme yapsanız bile karalisteden beş yıl çıkamıyorsunuz.bu durumda ne yapılması yada hangi kuruma baş vurmak gerek borcunu geçde olsa ödeyen insanlara gerçekten çok ağır bir ceza dşyeceksinizki kardeşim zamanında öde bu duruma düşme iyide ben zengin olsam çok param olsa bankaynan krediynen çekinen ne işim olur prayı verir düdüğü çalarım. saygılar sunarım.

    • Sana katılıyorum arkadaşım ben 2009 yılında kredi gecikmesinden dolayı kara listeye alındım ve bankaya parayı hepsini ödememe rağmen dosyamı kapatmamış şimdi kredi çekemiyorum ozaman belki öyle oldu ödeyemedim şuan çalışıyorum kendimce iyi bir maaşımda var yani ödeyebilecek güçteyim işim gereği ilimdeki bankaların %80 ile tanışıyoruz benden çok istiyorlar ama hiçbir yetkileri yok bütün herşey merkez bankasındaki kayıtta beni yani biz insanları nasıl değerlendiriyorlar acaba sadece oradaki kayıttan yani devletlerin bile düşüş zamanları olmuştur biz insan olarak nasıl olmasın bu 5 yıl çok fazla ben neler kaçırdım bu kara liste yüzünden peki bunun hesabını kim verecek ozaman faizleri almasınlar geckince zaten bir sürü faiz ödemiyormuyuz açıkçası insan hakları diyorlar ama en başta bütün haklarımızı devlet kısıtlıyor

      saygılar

  8. @AYLA//28 Ağustos 2008 Perşembe 17:45
    TCMB’ye kişisel başvuruların nasıl yapılacağına dair bilgi yukardaki yazımızda yer alıyor.

  9. finansbank’a 75 ytl gibi bir borçtan dolayı sanırım kara listeye düşmüş bulunmaktayım.Bu borcun oluşma nedeni ise benden kaynaklanmıyor.Şöyle ki;işim nedeni ile 2 ay yurt dışındaydım.akbanktan her ay finansbank’a belli bir miktar(bu finansbanka olan borcumdan çok fazla)para otomatik olarak eft talimatım vardı.finansbankta eft’nin geldiği ytl hesabından otomatik olarak kk ödemesini alıyordu.Fakat ben yurt dışındayken eft talimatım karşı hesap bulunamadı ibaresi ile gerçekleşmemiş ve finansbank kredi kartım cezaya girmiş.Bu problemi hem akbank’a hemde finansbank’a izah ettiğim halde kredi kartım hala iptal vaziyette.Bu konuda resmi olarak hakkımı nasıl arıyabilirim.
    ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

  10. @Ziyaretci//10 Eylül 2008 Çarşamba 04:38
    Otomatik EFT talimatı ile yaşanan sorun nedeniyle yaşanan aksaklıktan oluşan zararınızı (faiz vb.) Akbank’dan talep edebilirsiniz ancak olumlu cevap verileceğini zannetmiyoruz. Karşı tarafın (Finansbank) parayı kabul etmemesi Akbank’ın da sorumluluğunu ortadan kaldırıyor olabilir. Burda sizin ödemelerinizi takip etmeniz gerektiğini söyliyeceklerdir. Gecikmede bulunan kartınızın ödemelerini yapıp gecikme durumuna son verdiysseniz banka KKB’ye düzeltme kaydını iletmiş olmalıdır. Bankalar ile imzalamış olduğunuz sözleşmeler ile benzer konudaki sorumluluğunda size ait olduğunu kabul etttiğinize dair maddeler içeriyordur. Mahkeme yoluyla hakkınızı ararsanız bir ihtimal sonuç lehinize olabilir ama buda uzun ve maliyetli bir süreç olacaktr.

  11. ben bu dilekçeyi elden versem bana hemen cevap verme durumları varmı? veya bu kara listeden çıkmak için ne yapılmalı illaki 5 sene beklenmelimi yoksa?

  12. @Ziyaretci//18 Eylül 2008 Perşembe 10:19
    Dilekçeyi elden vermeniz sadece evrağın TCMB’nin eline geçmesini hızlandıracaktır. Buna rağmen hemen cevap vermelerinin mümkün olduğunu zannetmiyoruz. Dilekçeniz kayıt altına alınır. Bu aşamadan sonra Merkez bankası süreçleri içersinde işleme alınarak tarafınıza yazılı cevap dönmelerinin çok yüksek bir ihtimal olduğunu düşünüyoruz.

  13. Kredi almak için bankaya gittiğimde 2005 yılından kalma kanuni takip görüldüğünden kredi veremeyiz dediler. Bankadaki yetkili çözüm için TCMB den takip yoktur yazısı istedi ama zaten takip yoktur yazısı sorun yaşadığım banka tarafından bana verilmişti ama kredi alacağım banka yetkilisi kabul etmedi. Bu konuyla ilgili ne yapabilirim ?

  14. merhaba ben garanti bankasından kredı kartım borcumu fazlasıyla odedıgım ve kartımı kapatımığım halde halen daha bankalar’da sorgulamada gözüküyorum bocum olmadığı halde bunu nasıl düzeltebilirim saygılarla

  15. @Kadriye//24 Eylül 2008 Çarşamba 15:14
    Borcunuz kapattığınıza dair bankadan aldığınız evrağın bir kopyası ile yukarda belirttiğimiz adrese belirtildiği şekilde bir dilekçe hazırlıyarak başvurmanızı öneririz.

  16. @emre 24/09/2008 //24 Eylül 2008 Çarşamba 23:01
    Garanti bankasına başvurmanız gerekiyor. Ancak Kanuni Takip sürecine girmiş olmanız borcunuzu kapatmış olsanız bile bankaların kredi veya kredi kartı vermemek için geçerli bir sebep oluşturabilir. Kanuni Takip süreci bankaların müşterileri ile girmek istemediği bir süreçtir. Bu süreci yaşayan tüketcilere bankalar ile tekrar bir kredi ilişkisi oluşturabilmeleri için öncelikle bankacılık ilişkisi kurmalarını (vadeli, vadesiz mevduat hesabı, otomatik ödeme vb.) öneririz.

  17. kredi kartımı kullandığımda 2 ay ödeme yapmadım. ihbarname yollamışlardı. toplam borcum 560 ytl idi ben asgarisi olan 430 ytl ödedim. sonra bankalarda kredi başvurusu yaptığımda reddedildi. sorun bundanmı kaynaklanıyor ? bundan sonra herhangi bir başvurum kabul edilebilirmi?

  18. @mustafa //29 Eylül 2008 Pazartesi 04:51

    Borcunuzu 2 ay geciktirmiş olmanız başvurularınızı değerlendirilmesinde olumsuz etki doğuracaktır ancak tüm başvurularınız red edilecektir şeklinde yorumlamamız mümkün değil.
    Öte yandan başvurunuzu yaptığınız dönemde içersinde gecikme durumunuz devam ediyorsa bu nedenle başvurunuzu reddedilmiş olabilirler.

    Unutmayın gecikmesi devam eden tüketicilerin başvurularının olumlu sonuçlanması mümkün değildir.

  19. erdem denizbank kıredi katımı 2ay gec ödedim diye içralık oldum ödedim 2006 dan buyana madurum

  20. merhaba benim iş bankasında kredi kartından dolayı kanuni takibe düştüm borcum mu ödediğim halde benim borcum gözüküyor bankalarda borcu yoktur kağıdını götürdüm halde bankalar bana şimdi de kkb bildirmen gerekiyor diyorlar benim budurumda ne yapmam gerekiyor beni bu konuda lütfen bilgilendirirmisiniz çalış malarınızda başarılar dilerim

  21. @samet//20 Kasım 2008 Perşembe 22:58

    KKB bireysel bildirim yapamazsınız. Bankanın yapması gerekiyor. Ama KKB’yi arayıp bu talebinizi iletirseniz ve hangi bankanın ve hangi personelin bu şekilde sizi yönlendirdiğini belirmeyi unutmayın ki KKB o bankaya ceza yazdığında bir daha böyle yanlış bilgilendirme yapmadan önce iki kere düşüneceklerdir.

  22. 2004 yılında garanti bankasından kredi kartı kullanmış olup faturamı 2-3 ay gecikmeli ödedim fakat ödemeden önce tüketici hakları mahkemesine verdim ve kazandım,çünkü bana gelen son faturada aşırı büğük bir faiz vardı ve o faizi mahkeme kararıyla düşürdüler,fakat hala kara listedeyim bu kara liste 5 yılda bir temize geçiyormu yani benim seneye kara listeden kaydım kalkma ihtimali varmı ?

  23. takenboy//22 Kasım 2008 Cumartesi 20:19
    Mahkeme size uygulanan faizin haksız olduğunu karara bağlamış. Hala kanuni takip2e uğramış bir tüketici olarak kaydınız bulunuyor olması kuvvetli bir ihtimal.
    KKB listelerininde dahil olacağı bir sicil affı yasa tasarısı ile ilgili bir kanun tasarısı hakkında çalışmaların devam ettiğine dair bir duyum aldık. Şu anda bankalar kendi veri tabanlarında böyle bir uygulamada bulunmuyor. Ancak, yasa tasarısı kanunlaşıp resmi gazetede yayınlandıktan sonra yasal yaptırım nedeniyle bankalar böyle bir sicil affını uygulamaya alacaklardır.

  24. denizbank 2005 yılında yasadıgım takipten dolayı bankalar bi turlu kredi vermiyor bugun yani 24.11.2008 pazartesi gunu gene arac kredisine basvurmama ragmen gene çıkmadı kredim. sonra denizbank ın teftiş kurulunu aradım ama bankamızda gorunen bir kaydın olmadıgını sölediler sanırım ya kkb ye bildirmediler yada borcun olmadıgını guncellemediler ama guncellememiş olsalar borc gorunur ne yapıcam bir turlu bilemiyorum 🙁 🙁

  25. @Adsız//24 Kasım 2008 Pazartesi 17:46

    Kanuni Takibe uğramış tüketicilerin bankalar ile tekrar kredi / kredi kartı ilişkisi kurmaları bankaların bu tanıma uyan tüketiciler ile çalışmaktan kaçınması nedeniyle hiç kolay olmuyor.

    Normalde TCMB tarafından kendi veri tabanlarında uyguladıkları olan 5 senelik bir sicil affı söz konusu ancak KKB ve bankalar kendi veri tabanlarında bu uygulamayı hayata geçirmiş değiller. Bu konuyla ilgili detaylı bilgiye bugünkü yazımızdan ulaşabilirsiniz.

  26. Avrupa birliğinde KKB nasıl çalışıyor!
    KKB fikri Avrupa birliğinden geldiğini sanıyorum.Fakat kim bu kanunları yönetmelikleri düzenlemişse konuya detaylı girmemiş.
    Avrupa birliği uyum yasaları çercevesinde bu konunun coktan düzeltilmesi gerekirdi.
    Avrupada kredi kartları ve kredi borcları alındıktan sonra KKB’ye bildirilir.
    Borc ödenmediği zaman ikinci ve devamında mahkemelik olunca diğer kayıtlar veritabanına işlenir.
    Kişi borcunu bitirdiği zaman otomatikman (3 yıl periyodu)KKB’de borç silinir.Şayet banka ya da kurum KKB’ye borcun bitmedigini bildirirse borc silinmez.Gecikmeden sonra yapılan kayıt 3 yıllıktır.Mahkeme kayıtları 5 yıllıktır.İcralık olan borç ödendiği zaman ise o kayıt süre beklenmeden otomatik silinir.Mal beyanında bulunan sahıs mal beyanına mahsup tutarı ödedigini ibraz ederse süre beklemeden silinir.Buradan tüm hukukcu ce bürokrat arkadaslarıma tavsiyem Avrupa birliği yasalarını irdeleyin.Bizdeki konu tam yargıtaylık!Olmazsa insan hakları mahkemesine kadar gidecek bir süreç bu.Avrupa birliğinde kayıt koruma kanunu diye bir kanun var.İşte bu kanuna göre haksız kayıtları tutan kulllanan şahıslara 3 seneye kadar hapis cezası bulunuyor.(Datenschutzgesetz-Almanya)
    Saygılarımla

  27. Merkez bankası kayıtlarınında çok sağlıklı oldugu söylenemez bence kendi yaşadıgımdan örnek vereyim.. eskiden olan takiplerin hepsi kapandı aradan 2 yıl gecti. kredi icin basvurdugumda takipte acık gözüken v.s nedenlerde kefil getirin dendi.. ( burada banka ile iletişimiz çooook önemli ) banka görevlisi arkadaş sağ olsun cok ilgilendi. nedir onlar söyleyin bakalım temizleyelim acık olanları dedim.. bir süre sonra kız ama burda bir karısıklık var başka isim cıkıyor felan dedi.. neyse bayrama girdik ayrıntıları halledemedik.. ama ben simdi yukarıdaki adrese postaylada ayrıca basvursam bana posta yoluyla cevap vericeklermi. malum ist dan ankaraya gidemem şahsen bu iş için.

  28. @Adsız//11 Aralık 2008 Perşembe 15:06
    İadeli taahhütlü posta ile dilekçenizi (gerekli evrakların kopyası ile ) iletebilirsiniz.

  29. avrupada kullanmış olduğum krediyi [ingilterede)ödeyemedim bu borcum bir başka avrupa birliği ülkelesinde veya türkiyede karşıma çıkarma.her ülke için ayrı bir kkb mi var şimdiden cevabınız için teşekürler..

  30. @takenboy //14 Aralık 2008 Pazar 02:27

    Avrupada bu verilerin paylaşımı konusunda bilgimiz yok. Türkiyede kredi başvurularınızı yurt dışında yerleşik birey olarak yaparsanız yerleşik olduğunuz ülkeye dair kredi belgesi istendiğinden sorun yaşayabilirsiniz.

    Normal şartlarda Türkiyede yerleşik tük vatandaşlarında böyle bir sorgulama yapılmıyor.

  31. benim 2006 yılında ödeme düzensizliği yüzünden bir kaydım oluştu bunu normale dönmesi ne kadar sürer ve bunu nasıl düzeltebilirim kredi çekmem gerrekiyor

  32. @Adsız//20 Aralık 2008 Cumartesi 00:11
    Bahsettiğiniz ödeme düzensizliği kanuni takip sürecine kadar ilerlemişse; TCMB Kayıtları 5 sene saklanıyor. Bankalar kendi kayıtlarında böyle bir zaman aşımı kullanmıyor.
    Kanuni takip süreci yaşamadıysanız ödeme düzensizliğinin bir sorun oluşturmaması gerekir.

  33. HER ZAMAN BANKAYA KREDİ İÇİN VEYA ARTI PARA AÇTIRMAYA GİTTİĞMDE TAKİP VAR OLMAZ DİYE CEVAP
    ALIYORUM.TAKİPTE 0.76 KURUŞ MUŞ.SONRA BAŞKA BAŞVURDUĞUMDA TAKİP 126.00 LİRA ÇIKIYO.
    ÇALIŞTIĞIM BÜTÜN BANKALARI ARAŞTIRDIM ADIMA KAYITLI HİÇ BİR BANKADA TAKİP GÖZÜKMÜYOR.
    NE YAPMAM GEREKİYOR.
    BİRDE BENİM 2007 YILNDA YAPI KREDİ BANKASINDAN KREDİ KARI YÜZÜNDEN AVUKATLIK BİR
    DURUM OLMUŞTU.
    AMA BANKADAN BORCU YOKTUR KAĞIDI ALDIM BANKAYA BORCUM YOKMUŞ
    NE YAZIKKİ HERYERDE HALA BU 0.76 KURUŞ VE 126.00 LİRA TAKİP ÇIKIYOR.
    ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER
    BU OLAY,BENİM BİR ASKERİ PERSONEL OLMAMDAN DOLAYI İTİBARIMIN SARSILMASINA NEDEN OLUYOR.

    • aynenn benımde avukatta borcum yok gorunuyor ama bankalara gıttığımde takıp gorunuyor ….

  34. @memet//24 Aralık 2008 Çarşamba 23:28

    Kaydın düzeltilmesi için kaydı yaratan bankaya dilekçe ile başvurmanız yeterli.

    • tam da bu konuyla ilgili yaşamış olduğum ve sıkıntısını halen çekmekte olduğum bu durumu paylaşmak istiyorum.
      Bir süre yutdışında kalmam gerekiyordu ,bu sebepten Türkiye’de ki işbankası hesabımda görünen 60 liralık bir borç ,2 sene sonra geri döndüğümde 500 küsur lira olarak karşıma çıktı , benim hatam ödemeliydim diyerek bu borcu kapattım. Ama işbankası bunu ilgili mercilere iletmemiş. Sonra bankaya dilekçe ile başvurmam gerektiğini söylediler, üzerine yine para ödeyerek bir dilekçe ile başvurdum, tamam dediler ama borç hala silinmedi tekrar işbankasına gidip konuşmalıymışım. Sanırım üzerine yine bir miktar para ödeyip dilekçeyi kaybedip kaybetmediklerini sormalıyım. Ve bu oyun daha böyle ne kadar süre devam edecek bilemiyorum ama gerçekten sıkıldığımı belirtmek istedim.
      Teşekkürler

  35. Hakan001 kredi kartı borçlarımı ödedim borcu yoktur ibranamelerini aldım bankalar düşümü kendisimi yaptırıyor yoksa benimmi ilgilenmem gerekiyor.İlginize şimdiden teşekkür ederim.

  36. @Hakan 28 Aralık 2008 Pazar 12:49
    Bankaların ilgili kayıtları kendileri borcu kapattığınız tarihten sonra takip eden ayda gerçekleşir.

    Eğer Kanuni Takip sonrasında borçların kapatılması durumunda borç kapandıktan sonra dahi bankalar ve diğer kredi veren kurumlar tarafından kredi için uygun görülmeme ihtimali hiç de az değildir.

  37. SLM ÖNCELİKLE SİTENİZ HARİKA BENİM SORUNUM BANKALARDAN KREDİ VE KART ALAMIYORUM BİR ARA BORÇ TAKINTIM OLDU AMA DÜZELTTİM 1 YILI GEÇTİ BAŞVURU LARIM ONAYLANMIYOR VE KREDİYE İHTİYACIM VAR NEDEN ALAMIYORUM VEYA NE ZAMAN ALIRIM TEŞEKKÜR EDERİM

  38. öncelikle teşekkürler şimdi benim tüketici kredim vardı 15gün geç ödedim bu olaydan fazla geçmeden arkadaşıma kefil oldum banka benim hakkımda geç ödenmiş taksidiniz olduğundan ugun görülmemiştir dedi.Benim öğrenmek istediğim kara listeye girmiş olabilirmiyim.

  39. @UFUKÇAKIR //01 Ocak 2009 Perşembe 13:50
    Yasal Takip veya Kanuni takip söz konusu olduysa bankalar size kredi vermek istemeyebilir. Gündemdeki sicil affının da ortaya çıkış nedeni belli bir süre öncesinde yasal veya kanuni takipe uğramış kişilerin kayıtlarının silinerek tekrar kredi alabilir duruma getirilmesi.
    Bu sebeple kredi / kredi kartı gecikmelerinde yasal takip sürecine düşmeden durumu düzeltebilmek kritik önem taşıyor.

  40. slm ben 2006 yılında bi bankadan kredi kartı aldım.ilk doneminde 500 ytl olan borcunu yatırmadım.ama yasal takibe girdimi hiç haberim yok.daha sonra bi kaç krediye başvurdum onaylanmadı.sicil affından ben yararlana bilirmiyim.yararlanabilirsem neyapmalıyım

  41. @cesur//06 Ocak 2009 Salı 17:21
    @Adsız// 04 Ocak 2009 Pazar 22:00
    Sorunuzun cevabını konuyla ilgili son yazımıza buradan ulaşarak bulabilirsiniz.

  42. bankalar kandırıyo hepsi çakal uzak durun bunlardan kan emic yaratıklar

  43. iyi akşamlar benim bi sorunum var benim iş bankasından kullanmış olduğum artı para hesabını 6 ay ödeyemediğim için avukat aracılığı ile bana ihbarname gönderilmiş bende onu aldım ve o gün içinde ödedim ama kendi maaş aldığım bankaya başvurduğumda yasal işlem göründüğünü söyledi 5 beş yıl kredi kullamazsın dediler ama ben o bankanın yani iş bankasının kartını kullanıyorum hatta aldığım kredi kartı kırıldı ve bana yenisini gönderdiler hatta aynı gün içinde bana kartı verdiler kurye getirdi. ben yasal işlem gördüysem nasıl iş bankasının kredi kartını kullanıyorum cevaplarınızı beklerim illaki kredi almak istersek beş sene sonramı alacağız sonra merkez bankasını defterinden kaç yıl sonra silinir bilgili kişilere duyurulurrrr cevap bekliyorummmmmmm sayılarımla :):):)


  44. şu anda kamu memuruyum. yaklaşık 3 yıl önce idari takipten kapatılmış kredi kartım var. Şuan maaş aldığımız bankadan bireysel kredi talep ettim. İdari takipteki kapatılmış borcumun bitti yazısı ile başvurmamı söylediler. Borcum bitti yazısı ile başvurursam maaş aldığımız banka/şube kredimi onaylarmı?

  45. @emrah tarafından Tüketici Finansmanı 15 Ocak 2009 Perşembe 22:41
    Sicil affı ile ilgili yazılarımız size yardımcı olacaktır.

  46. @Adsız // 18 Ocak 2009 Pazar 00:51
    Başvurduğunuz bankanın kredi politikaları ve banka ile kurmuş olduğunuz ilişki başvurunuzun akibeti konusunda etkili olacaktır.

  47. benım 2003 te kredı kartı borcum vardı ıcrlık oldu ama ıcra gelmeden tamamını kapadım ıcralık oldugumu askerden geldıgımde ogerndım suan kara lıstede olugumdan kredı kartı alamıyorum ne yapmam gerekıyo

  48. @hıkmet //22 Ocak 2009 Perşembe 12:55

    Kanuni Takip Kaydınızın Sicil Affı’nın yasalaşması söz konusu olduğunda TCMB kayıtlarında 5 sene sonra silinmesi mümkün. Asıl Sorun KKB kayıtlarında. KKB kayıtlarından takibin kapanıp kapanmadığına dair bir bilgi olup olmadığını öğrenmeniz gerek. Borcu kapattığınız bankadan böyle bir evrak almanız faydalı olacaktır.
    Tekrar kredi / Kredi Kartı başvurusunda bulunmak için bu evrak ile şahsen başvurmanızı öneririz. Ancak uğradığınız bu takip yüzünden başvurunuz onaylanmayabilir.

  49. ibrahim eşim kredi kartından dolayı avukatlık oldu fakat biz borcu icra takibi başlamadan taksitlendirdik ve tamamını kapattık.Dolayısıyla kara listeye geçtik.kara liste sicil affı çıktı meclisten.merkez bankası kayıtlarından silinecek bu durumda KKB dende silinecekmi yada bizim sildirmek için ne gibi bir yol izlememiz gerekecek .bilgi verirseniz sevinirim kolay gelsin.

  50. finansbank,akbank ve yapı kredi kartlarım avukatlık olmuştu.1,5 yıl önce (temmuz 2007) de ilgili avukatlık büroları ile konuşarak tüm borcumu kapattım.şu an durumum nedir?bu kayıtlar ne zaman silinecek?bankalara kredi için ne zaman başvurmalıyım?(levent)

  51. slm ben serdar arkadaşlar 2006 yılında almış oldugum garanti ykm alışveriş kartını 4 ay geciktirdim ama bu arada banka beni aradı porcumu ödemem için bende aynı gün gittim hepsini ödedim ama merkez bankası kayıtlarında gözüküyorum bu cıkan afta silinirmi acaba kredi ve kredi kartı bankalar vermiyor bende küçük bir esnafım bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden tşk edrim

  52. merhaba
    3 sene önce kredi kartımdan dolayı ıcralık oldum sonrasında borcumu ödedım sımdı sıcıl affından yararlanırsam tekrardan bankaların bana kredı verme sansı nedır?sureç nekadardır?cok önemli benım ıcın tşk ederım di

  53. @Adsız //22 Ocak 2009 Perşembe 22:46
    Sicil Affı sadece TCMB kayıtlarıyla ilgili bir yaptırım içeriyor. kkb kayıtları bu durumda hala bankalar tarafından izlenebiliyor olacak.
    Bankalara kredi için başvururken şubedeb direkt olarak ve borçlarınızı kapattığınıza dair belgelerin kopyaları ile başvurmanız yardımcı olabilir.

  54. @Adsız //23 Ocak 2009 Cuma 22:03
    Kayıtlarınız TCMB’den sicil affı nedeniyle silinecektir. Buna rağmen KKB kayıtları nedeniyle başvurularınızda sıkıntı çekebilirsiniz.

  55. @Adsız // 25 Ocak 2009 Pazar 15:41
    TCMB kayıtlarında silinecektir. Ancak KKB kayıtları ve Garanti bankası kendi kayıtlarında yer alacağında bazı sorunlar yaşamanız mümkün.

  56. @Adsız // 25 Ocak 2009 Pazar 18:18
    Doğrusunu söylemek gerekirse şansınız %50’den az ancak elden ve banka ilişkisini kurduğunuz bir banka söz konusu olursa değişebilir.

  57. sayın hocam . ben garanti ve şeker bank kredi kartlarını takip sonrası ödemiştim. mekez bankasında negatif listeye girdmişlerdi. hepsini ödedim. bu kartların negatif kayıtlarını yeni sicil affı dolayısı ile sildirmek istiyorum. şmdi yeni gelen sicil affı ile sildirmek istiyorum . ve hemen ziraat bankasından kredi çekmek istiyorum .bana yardımcı olrsanız ne yapmalıyım en hızlı nasıl hallolur bu konu yarımcı olursanız çok sevinirim . saygılarla

  58. kamuda calışıyorum ve maaş aldığım bankanın 2006 da kredi kartı gecikmemden icralık olmadım ama ihtar geldi bende diğer sahışlara benzer bir kriterde borcumu tek seferde kapadım maaş aldığım bankadan daha sonra kredi talebinde bulunduğumda red ediliyorken 2009 un ocak ayında talep ettiğim bir kredide şubeye davet diye bir cevap geldi maaş aldıgım bankadan…ben şuan maaş avansı diye bilinen artı para hesabımı açtırmak için şubeye uğrasam herhangi bi sorun cıkarmı..artı para da bir kredili hesap olmasına rağmen maaşın belli bir kısmı kadar acılıyor kullandıgın kadar günlük faizle maaşdan otomatik kesiliyor yani herhangi bir ödeme performans kaybı ödememezsizlik söz konusu olmuyor..sorumu cevaplarsanız memnun olurum

  59. @Adsız//26 Ocak 2009 Pazartesi 20:30
    Yanınızda borçlarınızı kapattığınıza dair evraklar ile şubeye şahsen başvurursanız bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyoruz.

  60. sicil affı yürürlüğe girdi fakat halen kamu bankalarında henüz sisteme girmedi cevabını alıyorum

  61. Ocak 2009 Sicil affı hakkında çıkan KANUN dahilinde Karaliste af şartına uyanlar temizlenmedi mi? Yeni kredi almak istedim, Mart 2008 kapanmış takibim karşıma çıktı. Buna dayanarak kredi talebimi red ettiler.

  62. selam
    benim öğrenmek istediğim bir banakadan takibim var borcu ödeyip başka bir banakdan teminat mektubu almak istiyorum ama ekrandaki takip borcu ödedıkten nekadar sonra silineceğini örenmek istiyorum en kısa nekadar zaman da bu olur birde benım takibim varken bir bankadan kesin teminat mektubu almak istiyorum bunun için nakit para versem dahi banka teminat vermiyor ne yapmam lazım takıbımı varken temınat almamın bir yolu varmı

  63. @Adsız // 06 Şubat 2009 Cuma 19:02
    TCMB veritabanının Sicil Affı ile ilgili kayıtların güncellenmesi büyük ihtimalle Mart ayının ortalarını bulacaktır. TCMB bankaların Şubat ayı bildirimlerini tamamlamasının ardından Sicil affı kapsamında kendi veritabanlarını güncelleyecektir. Teminat Mektubu konusunda bankaların KKB kayıtlarına bakmaları da mümkün olduğundan sorunuza net bir cevap vermemiz mümkün olmayabilir.

  64. bu devlet neyin yasasını çıkardı meclisı topladı sicil affını onayladı onayladıda ne oldu bankalar yine bildigini okuyor bankalara borcum yok kredi alamıyorum yasayı çıkaran bankaları denetlerse merkez bankasının kayıtlarından silinen siciller tüm bankalardan silinsin. ilğilerinizden dolayı teşekkür eder bilğilerinize arz ederim

  65. bu uygulamayı çok yersiz buluyorum bende kara listedeydim 2 yıl sonra kaydın silinir ve kredi kullanabilirsin dediler birde sicil affı yasalaşmasına rağmen hala silinmedi bu yasa bir uydurmadır bir defa kara listeye girdiğin zaman seninle beraber mezara gömülür arz ederim af bekleyenlere duyurulur.

  66. merkez bankasındaki kara listede adımın olup olmadığını nasıl öğrenebilirim

  67. @Adsız // 20 Şubat 2009 Cuma 17:31
    Herşeyin başı okumak. Okuduğunu anlamak. Altına yorum yazdığınız yazıyı okusaydınız sorduğunuz sorunun cevabının yazıda bulunduğunu görürdünüz.

  68. BIRAKIN KARTI , AFFI İŞİNİZE BAKIN,, AZ BULUN AZ YİYİN ALLAHINIZA ŞÜKÜR EDİN .. ZORLA KIŞINIYOSUNUZ VALLA SİZ KAŞINIRSANIZ ONLAR ÇOK GÜZEL KAŞIRLAR. HİÇ KAFANIZ BASMIYORMU DÜŞTÜĞÜNÜZ DURUMU HATIRLAYIP UZAK DURUN EMİNİMKİ ŞU AN VERSELER BURDAKİ HERKES BİR DEĞİL BEŞ KART DAHA ALACAK BIRAKIN BU İŞLERİ ARTIK SABREDİN, BİRİKTİRİN NE BİLİM BİŞEYLER EDİN AMA BANKADAN UZAK DURUN…

  69. MERHABALAR.BENIM SORUNUMDA HEMEN HEMEN HERKESINKI GIBI KARA LISTEYE GIRDIK HEMDE BILGIM VE HABERIM DISINDA..SIFIR BAKIYEYLE KAPATTIGIM VE KULLANMADIGIM.KMH HESABIMDAN BANKA TARAFINDAN BASKA BIR SAHSA HAVALE YAPILMIS..HABERIM OLMADIGI ICIN 3 AY SONRA TAKIBE GIRMISIM SONRADAN HABERIM OLDU.. .BANKA SADECE YANLISINI GORUP DUZELTIGI TARIHTE BORCU YOKTUR YAZISI VERDI.KARA LISTEDEN CIKMAM ICIN YETERLIMI BU YAZI.YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM SELAMLAR..

  70. @Adsız //22 Şubat 2009 Pazar 19:00
    Banka’nın kadınız ile ilgilidüzeltmeyi KKB ve TCMB’ye yaptığından emin olmanız gerekir.

  71. 1yıl önce kıredi kartıborcumu ödeyemedim iptaloldu birkaç ay sonra faiziyle tüm borcumu ödedim değişik bankalara kart başvurusu yaptım onaylanmadı acaba kara listedemiyim eğer öyleyse nezaman çıkarım kara listeden

  72. @Adsız //23 Şubat 2009 Pazartesi 13:30
    Konuyla ilgili benzer bir soruya 25 Ocak 2009 tarihinde bir yorumda cevap vermiştik.

  73. sicil affı koca bir yalan çünkü devletin çıkarttıgı kanunu devletin bankası olan ziraat bankası dahil uygulamıyorsa diger bankalar nasıl uygulasın af maf yok yola devam?

  74. Kredi kartımın borcunu ödeyemedim.taksitlendirmeye gittim.Borcumu tamamen kapattım.Çek karnem bu bankadandı.Şuan çek karnemi vermiyorlar.oyalıyorlar. ne yapmam [email protected]

  75. öncelikle sitenizi çok başarılı buldum tebrikler. benim sorunum şu daha önce hiçç bankalarla çalışmadım fakat bir ilk olsun diye garanti bankasından kart talep ettim fakat bana verilen cevap daha önce bankalarla ilişiği olmadığından dolayı red!!! bankacının yönlendirmesiyle bankadan hesap açtım ve bir miktar para yatırıp bankayla aktif çalıştığımı belirtmekti fakat tekrar kredi için başvurduğumda aynı nedenden dolayı red annem ve babamın eskiden borçları yüzünden kara listeye alınmaları beni etkiler mi nedeni ne olabilir,şimdiden teşekürler…

  76. @Tahir // 03 Mart 2009 Salı 19:59
    Bankaların verdikleri çek karneleriyle ilgili olarak mali sorumlulukları olmaları nedeniyle çek karnesi verilmesi konusunda hassas davranırlar. Bankanız ile sorun yaşamanız nedeniyle yeni çek karnesi vermekte tereddüt ediyor olmaları normal. Şubenizle görüşerek mali durumunuzun ve ödemeleriniz ile yaşadığınız sorunların geçici bir durum olduğunu söylemeniz yardımcı olacaktır.

  77. @demet // 04 Mart 2009 Çarşamba 10:25
    Banka ile hesap ilişkisi kurmanız iyi bir başlangıç olmuş. Kredi veya kredi kartı başvurusundan önce bir ila üç ay arasında hesabınızı aktif olarak kullanırsanız kredi kartı almanız mümkün olacaktır. Başvurularınızda gelir belgenizi eklemeyi unutmayın.

    Anne Babanızı kefil olarak göstermediyseniz onların kredi performansları sizin performansını etkilemez.

  78. merhabalar yukarıda okuduklarımdan sonra bende bir şey sormak istiyorum.benimde bir hsbc campüs kartım vardı ve borcumu ödemediğim için bir mesaj attılar sanırım yasal takip başlatılacak gibi o mesajdan bir hafta sonra borcumu tamamen kapattım acaba campus kartlarındada aynı sistem gecerlimi ? yoksa ögrencilere tölerans var mı? kara listeye düşmüş olma ihtimalim varmı teşekkürler…

  79. MERHABA SİTE YÖNETECİLERİ 2006 YILINDA KREDİ KARTLARIMDAN DOLAYI TAKİPE DÜŞTÜM VE AYNI YIL İCERİSİNDE BORCUMU KAPATTIM ŞİMDİ TİCARETLE UGRAŞIYORUM CEK KARNESİ ALAMIYORUM İLGİLİ BANKADAN BORCUM OLMADIGA DAİR YAZIDA ALMAMA RAFMEN HALA SİSTEMEDE GÖZÜKÜYORMUŞ NE YAPMAM LZIM ŞİMDİDEN TŞK EDERİM

  80. selam 2007 yılında boırclanmıs oldugum denızbank lredı kartını aynı yıl ıcerısınde kapattım ama karalıstede oldugum ıcın hıcbır banka işlem yapmıyor .sicil affı cıkmasına ragmen ve elımde denız bank ın vermıs oldugu borcu yoktur kagıdı olmasına ragmen ayrıca vakıfbanktan emeklılık kredısı cekmek ıstememe ragmen yanı odeme me gıbı ımkanım yok ama hala aynı cevabı alıyorum merkez bankası red verıyor dıyorlar cok ıhtıyacım var nasıl ogrenebeılırım
    yardımcı olurmusunuz

  81. @Adsız //05 Mart 2009 Perşembe 10:46
    Çek yasası ile yazdığınız çeklerden çek karnesini veren bankaların sorumluluğu olduğundan çek karnesi vermeleri konusunda çalıştığınız şubeyi ikna etmeniz gerekiyor.

  82. @Adsız // 05 Mart 2009 Perşembe 00:54
    Bankalar borç sahibinin meslek bilgisine göre istisna uygulamazlar. Borç tutarı daha önemlidir. Yüksek bir meblağ sözkonusu değilse süreç biraz daha uzamış olabilir. Bankaya ödeme yapabileceğiniz tarih hakkında bilgi verdiyseniz sorun olmaz ancak bilgi vermediyseniz bankayı arayıp durumunuzu öğrenmeniz faydalı olacaktır

  83. mrh 2007 yılında HSCB banktan kullandığım kredi kartım takıbe düştü.Banka ve avukatlarıyla yaptığım görüşmeler sonucun da tüm borcumu 10,09,2008 tarihinde kapattım ve bu konuyla ilgili HSCB bank genel merkezle görüştüm çalıştığım iş yerinde maaş hesabımıza ek olarak kredi kartı alabilmek için müracaat ettiğimde kartım onaylanmadı.Bu konu da yardım alabilmek için banka yetkilileri ile tekrar görüştüm evrak alış verişi derken genel müdürlükten bana geri döndüler ve merkez bankası kayıtlarında ismimin olmadığını söylediler.Ama halen kredi ve kart başvurularım onaylanmıyor.Ne yapmam gerektiği konusunda bana yardım ederseniz sevinirim.Ayrıca HSCB bankla ilgili sürecin işlemesi konusunda tamamen sitenizden destek aldım onun için de ayrıca çok tşk ederim…

  84. arkadaşlar kredi kartını düzenli kullanmanızı tavsiye ederim. ama bu krizde nasıl düzenli kullanabilirsinizki değilmi.kredi kartı borcu için faizli kredi çekme meraklısı değilizki.benkredi kartı borçlularına bir şey söyleyeyimmi.ben memur olarak şunu söyleyeyim.kredi kartı borçluları için kampanya başlatsak daha iyi olmazmı.birbirimize imece usulu ili destek olsak daha iyi olmazmı yani 10 milyon lira vererek destek çıksak daha iyi olur 10 milyon lira nereye gitmiyorki.birbirimize msn adresi vererek destek çıkalım ben bunu öneririm.bütün kredi kartı borçlularına duyurulur.ben memur olarak bunu öneririm.türk insanı neyi başarmamışkı bunu başarmasın.selamlar.

  85. @Adsız //14 Mart 2009 Cumartesi 16:02
    Banka başvurunuzu redderken kkb kayıtlarında yer alan referansları veya kendi kayıtlarını dikkate almış. Malesef sicil affı uygulaması ile ilgili böyle bir açık söz konusu. İlla banka ile kredi kartı ile çalışmak istiyorsanız belli bir tutarda paranızı bankaya blokaja bırakmayı karşılığında blokaj tutarında limitli kredi kartı almayı talep edebilirsiniz. Banka böyle bir uygulamayı kabul ederse ki etmek zorunda değil tekrar kredi kartı ilişkisi kurabilirsiniz. Bu kartınızın ödemeleri ile çok dikkatli olmanız gerekeceğini söylememiz gerekir. Çünkü diğer bankalar ile gelecekte kuracağınız kredi ilişkisinin temelini bu kart ile oluşturabilirsiniz. Bu talebi çalıştığınız şube aracılığı ile iletmenizi öneririz.

  86. devlet sadece kanun çıkarmakla yetiniyor. ben çıkardım gerisi beni ilgilendirmez diyor. bu devlet ölmüş abi. hiçbir yaptırım uygulayamaz hale gelmiş. sadece garib gurebaya gücü yetiyor. dükkanı kapatmak en iyisi. kışın kömürümü verir, aşevinden yemeğimi alırım, bir de yeşil kart çıkarttık mı mis gibi. enayi gibi çalışıp vergi vermeye gerek yok. üretmek haram by memlekette

  87. ben bütün borçlarımı ödedim sicil affından yararlanıyorum özel bankalar borcun yok fakat karalisteye girdiğinden dolayı kredi onaylanmadı diyorlar fakat kamu bankalara başvuruda bulunmadım acaba onlar verirlrmi + 1500 maaş ldığım halde bu konuda bilginiz varsa benimle paylaşınız lütfen saygılarımla

  88. bu bankaları anlayamadım kredi kartı kulanımına 5 yıl önce başlamıştım bunda 2 sene önce işten cıktıgım için 3 ay ödeme sıkıntısı çektim şimdi bende kara listdeyim her neyse ben sadece bu bankaların yalvararak kredi kartı dagıttıklarınıda gördümyani bu acizliklerini ondan sonrada bizim listedekilerinede kredi yok dediklerindede aslanlıgını görüyorum………

  89. mrb 2006 yılında bir arkadaşıma kefil olmuştum.bu arkadaş 3 ay borcunu ödemedi ancak 3 aylık zaman zarfından sonra borcun tamamını kapattı.3 gün öncesi bir bankaya kredi başvurusu yaptım.olumsuz yanıt aldım.sebebi ise bana kaunu takibine düştüğümü söylediler ve kredi vermediler.Arkadaşımla bu durumu görüştüğümde bana ben 15 gün öncesi 15.000 tl lik kredi çektiğini bana söyledi.bu ikilemi anlamış değilim.magdur oldugumu düşünüyorum.magduriyetimi nasıl giderebilirim yardımcı olursanız sevinirim

  90. merhaba. bende ufak bir meblağdan dolayı takibe düştüm ama hemen borcumu ödedim. ne yazıkki kara listeye girmişim. duyduğuma göre izmit merkez bankasına fax çekince sorun düzeliyormuş. listeden siliniyormuş. doğrumu acaba. eğer öyleyse fax numarasını biliyormusunuz. şimdiden teşekkürler

  91. Merhaba,

    4 yıl önce yurt dışına çıkarken sorun olmasın diye kredi kartlarımdan kullanmadıklarımı borçlarını ödeyerek kapatmıştım. Ancak bunlardan birinde süreli yayın aboneliğim devam ediyormuş onu da iptal ettirdim sanıyordum, ben yokken yayınlar önderildi mi bilmiyorum elime geçmedi.Genellikle posta kutusuna bırakılıyordu. Yaklaşık 1 yıl yurt dışında kaldıktan sonra döndüğümde bir tüketici kresisi başvurum olduğunda hakkınızda takibat var denildi. Bağlantılı oldğum bankalardan borcu yoktur yazısı ile kredi çektim, ödüyorum. Bankadaki görevli bir yanlışlık ya da isim benzerliği de olabilir dedi uğraşın bir ara diye öneride bulundu ancak benim bu süreli yayın tamamen aklımdan çıkmış sonradan bundan kaynaklanmış olabileceği aklıma geldi. Bu yayın grubu ile abonelik sözleşmem vardı. Sanırım kartı kapattığımda ondan sorun yaşanmış olabilir. Sormak istediğim şu: Şu an izlemem gereken prosedür nedir? Telefonum vs değiştiği için ulaşamamış olabilirler. Ancak adresime herhangi bir tebligat da almadım ya da ben yurt dışındayken gönderilmiş de olabilir. Bu süreçte yurt dışında olduğumu pasaportumdaki vizelerden ıspat etsem ve bir bildirim almadığımı belirtsem bu işi çözebilir miyim? Adım kara listeden kendiliğinden silinir mi 5 yıl dolduğunda? Şimdi kurcaladığımda karşıma koca bir meblağ çıkmasından da çekiniyorum ayrıca. Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca ödemelerim gayet düzenli ve kredibilitem yüksektir. Banka da sorun çıkmasına rağmen bana kredi vermişti ama tekrar yeni bir başvuru yapmadım. Öğretim üyesiyim ve kredibitemi düşürecek böyle bir olayla karşı karşıya kalmaktan da açıkçası utanç duyuyorum.

    Saygı ve selamlarımla..

  92. @Adsız // 26 Mart 2009 Perşembe 10:21
    Gelirinizin ve Kredi istediğiniz tutara oranına bağlı olarak olumlu cevap almanız hem özel bankalardan hemde devlet bankalarından mümkün. Devlet bankalarının son günlerde yaptıkları kredi kampanyaları bu konuda olumlu sonuçlar doğurabilir izlenimi verse de bu kurumlarında kendi muhafazakar kredi politikaları çerçevesinde karar verdiklerini unutmamak gerekir.

  93. @mete_eee //28 Mart 2009 Cumartesi 01:28
    Merkez Bankasına fax ile yapılan başvuruların işleme alındığında dair bir bilgimiz yok. Bu konuda öncelikli olarak bankanızla irtibata geçmeniz gerekiyor.

  94. @Adsız //30 Mart 2009 Pazartesi 02:03
    Bankanızla irtibata geçerek bu harcamaları sizin yapmadığınızı yurt dışında olduğunuz dönemde kendilerinden herhangi bir tebligat almadığınız için konu hakkında bir bilginiz olmadığınız söyleyerek makul bir indirim yapmaları durumunda borcunuzu ödemek istediğinizi belirtebilirsiniz.

    TCMB’ye konuyla ilgili olarak yazılı başvuruda bulunarak hakkınızdaki takip’in son durumu hakkında banka ile irtibat kurmadan bilgi almanız mümkün.

    Ayrıca kredi ilişkisi içinde bulunduğunuz banka aracılığı ile takip tutarı hakkında bilgi almanız da mümkün.

    Borcunuzu geri ödemek için bankanız ile irtibata geçmeden önce diğer kaynaklardan borcunuzun durumu hakkında detaylı bilgi alıp banka ile tutar üzerinden sıkı pazarlık yapmanızı öneririz.

  95. merhaba ben 2002 yılında kullanmaya başladığım akbank axess kredi kartımın tüm borcunu kapattım ve bankaya kredi kartını iptal edilmesi için başvurdum.ama banka kartı alışverişe kapatıp tamamen kapatmadığından dolayı bana63 tl kart aidatı meblağı çıkardılar ama benin bundan geç haberim oldu ve ben bu parayı ödedim ama yasal takibe düştüm.2007 yılından buyana hangi bankaya gidersem gideyim bana kredi kullandırtmıyorlar.ben devlet memuruyum ve bu durum beni çok üzüyor.bu sicil affından nasıl yararlanabilirim birde maaş aldığım bankadan nasıl kredi alabilirim.lütfen bana yardımcı olun

  96. @durmaz_aytekinatxxmail.com//30 Mart 2009 Pazartesi 21:01
    Sicil Affından Bankanız size ait TCMB kayıtlarını güncellemesi ile otomatik olarak yararlanırsınız. Bankanızla bu konuda yazılı olarak başvurun. Cevabı yazılı olarak alın.

  97. sn merkez bankası sorgulama yetkilileri bu sorgulama işinin çıxığı çıktı.hiç bir bankaya borçum yok.takibe düşmüşüm. anında borçumu ödemişim.bu yıllarcamı sürecek.ayrıca bir ilde bir bankadan maaş almışız.başka bir ilde deyişik bamkadan bir başka ilde başka bir bankadan maaş almışısız.sayın yetkililerbunlarda sorgulamada borçluymuşuz gibi çıkıyor.altı bankaya takın var diyorlar.lütfen istirham ediyoruz.bunları düzelttin.borçumuzu ödemişiz yıllarca kara listede göstermenin anlamı ne.bu insanların suçu borçunu ödemeyip sıkınya girmesinin suçlusu bankalar.yüksek faaizle insanları sıkıntıya sokuluyor.ondan sonrada borçunu ödeyenler.neden borçunu ödedin seni kara listeme aldım.ölümmmm.nu milleti idare edenler siyasiler bu işlere el atın.kendinize geldimi yapmadığınız şey yok.vatandaşa geldimi vur abalıya.bu kadar çahil millete müstahak.dünyanın en kötü idare edilen milleti belkide biziz.inşallah bit kaç yetkili etkili okurda viçdana gelir.bıraz zor ama duyrulur

  98. merhaba ben 2007 yılında yapıkredi bankasından kredi kartı aldım borçu ödenmediği için kbb listeye girdim
    yalınız borcumu 2008 yılında ödedim 31,05,2009 tarihinde garanti bankasına kredi başvurusunda bulundum yalnız merkez bankasından onayı alamadıklarını veremiyeceklerini söylediler.şimdi benim nereye başvurmam gerek çünkü borçum yok ama kara liste denilen durumun maduru oldum

  99. @Ziyaretci // 10 Haziran 2009 Çarşamba 16:37
    İlgili makalede de okuyacağınız gibi konuyla ilgili TCMB'a yazılı olarak başvurmanız gerekiyor. Buradan alacağınız cevaba istinaden kaydın düzeltilmesi için kaydı yaratan banka ile irtibata geçmeniz lazım.

  100. Merhabalar,
    Yeni kredi kartlarını yapılandırılması hakkındaki kanuna göre yüksek faize rağmen bazı ödemeleri yapmış olanlar ne olacak?Yani şu anda yeni oranlarla hesaplandığında borç artık bitmiş oluyor.Onların hesaplamalrı nasıl yapılacak?

  101. @ibrahim //21 Haziran 2009 Pazar 17:28
    Eğer gecikme borcunuz yasa kapsamına giriyorsa borcunuzun yasaya göre yeniden yapılandırmasını bu güne kadar yaptığınız ödemelerin mahsup edilmesini mutlaka yazılı olarak talep edin. Banka'nın başvurunuzu red etmesi durumunda BDDK'ya yazılı başvurmanız uygun olacaktır

  102. 2004 yılında finansbank kredi kartım yasal takipe girdi. 2005 yılının şubat ayında borcum tamamaen kapanmış olup avukattan ibraname aldım. kredi başvurularım hep olumsuz çıktı 5 yıl sonra negatif kaydım dikkate alınmıyormuş doğrumu. 2006 yılnın aralık ayında teb kkredi kartım idari takipe düştü ama borcumu hiç geciktirmeden ödedim. kredi başvurularım da idari takip olması sorun çıkarırmı.

  103. @serkan // 30 Haziran 2009 Salı 11:37 tarihinde gönderildi
    takip sonrası ödenmiş borçlar ile ilgili 5 yıl doğru bir kriter. Ancak bunun kaç banka tarafından kredi politikalarında ne kadar uygulandığı farklılık gösterebiliyor. Malesef 5 yıl sonra bu kayıtların dikkate alınmayacağının garantisini veremiyoruz. Ekonomik ortam ve daha bir çok parametreye ve kurumlara bağlı olarak farklılık gösterebiliyor.

  104. Kara halleri yazan bankalar AK halleri niye güncellemiyor. Palavradan bir sistem.

  105. deniz banktan kredi kartım vardı 3 liralık borc için yasal takibe girdim bana ekstra da gönderilmedi şimdi kredi cekmek istiyorum ama onaylanmıyor sici affından ben de faydalandımmı nasıl kredi kulalana bilirim

  106. 2004 yılında öğrenci iken iş bankası ünvt öğrenci kredi kartı veriyordu aldım borcumu 3 ay geç ödedim ve şimdi kredi alamıyorum takibe düşmüşüm ve hesap halen kapatılmamış ama o zaman kıredi kartımada el koydular ve halen içinde 5.yada6 ytl para varmış ne yapmam gerekiyor açıklarsanız sevinirim tşk

  107. @Adsız//20 Temmuz 2009 Pazartesi 12:55
    İş Bankası kartlarına ait kayıtlar KKB'kayıtlarında önemli bir referans sayılır. Yüksek sayıda kartlarının olması ve bu sistemin ilk kurucuları olması bunda büyük bir faktör. İş bankası ile irtibata geçip takip durumunuza son vermeniz gerekecektir. Ancak borcunuzu kapatsanız bile bu bankaların başvurularınıza olumlu cevap vereceği anlamına gelmiyor. Başvurduğunuz banka ile önceden bir mevduat hesabınız olması belki yardımcı olabilir.

  108. @çağlayan//18 Temmuz 2009 Cumartesi 21:28
    Sicil Affı kapsamına girebilmeniz için borcunuzu Temmuz ayı içersinde kapatmanız gerekiyor. Bankanız ile irtibata geçip kendi hataları yüzünden mağdur durumda olduğunuzu söyleyerek borç tutarı üzerinde pazarlık yapıp sicil affı süresi sona ermeden borcunuzu kapatmanız faydalı olacaktır. Borcunuzu kapattığınıza dair belgeyi almayı ve bankanızın borcunuzu kapattığınıza dair TCMB'na bildirim yaptığına emin olun.

  109. ben bi talihsizlk sonucu borc düştüm bunda cezamı çekerek öyle yada böle ödedim.ama kara listeye düştüm devlet memmuruyum
    şuen bazı sağlık problemlerim ve dul olduğum için çocuklarımın eğtimi için kredi çekemiyorum.tefecimi bulmma lazım
    hiç borcum kalmadığı halde
    maaş çektiğim bankadan bile kredi alamıyorum kara listede olduğum içintek başına hem anne hem baba olan bi kadın bu durumda ne yapabilir.hiç borcum yok kredi kartlarımıda kapatmış durumdayım
    maaşlıyım nasıl çekemiyoruma nlamadım
    hiç olmazsa maaş çektiğim bankadan kesilmek üzere çebilme imkanımız olsa
    yeter ya intiharmı edelim tefecimi bulalum
    yaşadık bi kadersizlik ama borcumuzu ödedik.kara listeden silinme imkanımız yokmu bana bu konud yardımcı olursanız sevinitrim

  110. merhaba.2006 yılında benim de bankalarla sorunum oldu.idari takibe düştüm bütün borçlarımı ödedim.icralık ta olmadım.bu hafta tüm bankalara kredi başvurusunda bulundum ve hepsinden red aldım.araşltırmalarım sonucunda 2 bankanın 2006 haziranda kapatılan borçlarımı merkez bankasına bildirmediğini öğrendim.bu bankaları aradım ve bilgilerimin güncelleneceğini söylediler.sorum bankalar bildirdikten sonra ne kadar süre içerisinde merkez bankası kayıtlarından silinirim.ve kredi talebim merkez bankası kayıtlarından silindikten sonra onaylanır mı?bir de kayıtlarımı 3 yıldır güncellemeyen bankalara bir yaptırım uygulanabilir mi? teşekkür ederim.

  111. @Adsız // 22 Temmuz 2009 Çarşamba 15:11
    Sorularınızın cevaplarınız sırasıyla aşağıda bulabilirsiniz.
    Bu süre bankasına göre değişebilir ancak Sicil Affı'nın Temmuz ayında sona ereceğini göz önünde bulundurursak bu ay sonu itibariyle şahsınız ile ilgil kaydın TCMB kayıtlarında güncelleneceğini kabul edebiliriz.

    Ilgili kayıtlar TCMB'den sicil affı kapsamında silinecek olması sizin bankalar tarafından krediye uygun buluncağınız anlamına malesef gelmiyor. Bankalar başvuran kişilerin geçmiş performansları için asıl kkb kayıtlarını dikkate alıyorlar ve bu kayıtlarda da çok daha uzun süreli kayıtlara ulaşabiliyorlar. Bu sebepten başvurunuzun onaylanma ihtimali başvuru yaptığınız bankaya göre farklılık gösterecektir.

    Borç durumunuz ile iglili eksik güncelleme yapan bankalar hakkında yaptırım uygulatma şansınız çok fazla yok. Bununla beraber BDDK'ya ilgili bankaları TCMB'ye eksik bildirim yapmış olmalarından dolayı mağduriyetinizi dilekçeyle şikayet edebilirsiniz. BDDK bu durumun neden kaynaklandığının da takipçisi olacaktır. Bankayı ilgili süreçlerini düzeltmek konusunda uyaracaktır.

  112. merhabalar bn 2005 yılında bir bankadan kredi kartından dolayı yasal takibe düşmüştüm yasal takibe düştükten 1 hafta sonra tüm borcumu kapattm ancak şuan kredi kullanmak istiyorum ekranda yasal takibe düştüğüm göründüğü için krediden olumlu sonuç alamıyorum yasal takibe dştüğüm bankadan borcum olmadığına dair yazılı belge almama ragmen onaylanmıyor bunun için ne yapmam gerekiyor

  113. 2007 yılında takibe düşen borçlarımızı kapatıp borcu yoktur yazılarını almamıza rağmen kredi alamıyoruz.türkiyede takibe düşmeyen kaç kişi vardır merak ediyorum bu krediklerden kimler faydalanıyor

  114. MERHABA KOLAY GELSİN BEN 2004 YILINDA ALMIŞ OLDUĞUM KREDİ KARTINI ÖDEMELERİ ZAMANINDA YAPAMADIĞIMDAN SANIRIM 2005 YILINDA TEMERRÜTE DÜŞTÜM VE İCRA TAKİBİ YAPILDI 2008 YILINDA 12 AY BOYUNCA HER AY MAAŞIMIN 4/1'İ KESİLDİ.BU AFTAN DOLAYI BORCUMU TEMMUZ(2009)'DA PEŞİN ÖDEYİP KAPATTIM VE BANKA AVUKATI BANA SİCİLİMİN TEMİZLENECEĞİNİ İSTEDİĞİM BANKADAN KREDİ ÇEKEBİLECEĞİMİ SÖYLEMİŞTİ. HERHANGİ BİR BANKADAN KREDİ ÇEKEBİLİRMİYİM.TEŞEKKÜRLER.. (NOT:BORDROLU ÇALIŞIYORUM)

  115. @opsionel // 30 Temmuz 2009 Perşembe 21:40
    Banka avukatı tahsilat yapabilmek için size teorik uygulamadan bahsetmiş. Borcunuzu kapatmış olmanız nedeniyle hakkınızdaki olumsuz istihbarat TCMB nezdinde silinecek ancak bu bankaların size kredi vereceği anlamına gelmez. Bankalar bu kararı verirken kkb kayıtlarına da dayanarak alırlar. Bu durumda sizin kayıtlarınız burada yer alacağından borcunuz kapanmış olsa dahi başvurunuz kabul olmayabilir.

  116. 2004 yılında yasal takipte olan kk borcumu kapattım.Fakat başka bir bankaya kredi başvurusunda bulunduğumda takibimin 2007 yılında sonlandırıldığını söylediler.2004 yılında borcu kapatılmış takibin 2007 yılında sonlandırılmış olması normal mi?Bu yüzden kredi başvurularımda problem çıkıyor.Ne yapmalıyım?

  117. @yaşar // 24 Ağustos 2009 Pazartesi 20:38
    Uygulamada borcunuzun geri ödemesinin tamamlandığı ayı takip eden ay içersinde ilgili banka KKB akyıtlarını günceller. Eğer borcunuzun geri ödemesi 2007 yılında sona ermişse bu durum normaldir. Ancak borç geri ödemenizi daha önce tamamlamış olmanıza rağmen (2004 yılı misal) kayıt 2007'de güncellenmişse; kaydı güncelleyen bankaya başvurup bu bilgiyi düzeltmelerini talep edebilirsiniz.

  118. Çook yorucu bizim bankalar.Senetsiz kefilsiz verdikleri kredi kartları ile başımızı belaya soktular.Şimdi durum düzeldi diyoruz.Ağır bürokrasileri ve tembel-lakayt hiyararşik düzenleri ile geçmişte sen kötüydün diyorlar.Bende Yunan bankalarıyla çalışıyorum.iyimi?…

  119. Selamlar,
    ben 2001 tarihinde b ankanin bana verdigi destek hesap kartini 3-4 yil kullandim. Sonra isten ayrildigimda kartimi hic kullnamadim, hice de kontrol etmedim islem yapmadigimdan. Yaklasik 3 yil sonra (ki bu zaman zarfinda hic ekstre mail vs benzeri birsey tarafima ulasmadi)Bu zaman zarfinda ben yurtdisina yerlestim. Banka mail gonderdi 500tl ye yakin bir meblag borcumun odemesini istedi (tahminimce ozamanlar 50tl vs kalmis olabilir hesapta borc emin degilim bankaya kayitlarimi istedigimde kara listede oldugumu ve bilgileri veremeyeceklerini dediler)Bende borcum olmayan parayi odemek istemedigimi belirttim. Ve beni aileme haciz getireceklerine dair korkutmaya calistilar. Ki ailem bana kefil olmamistir, is yerinin bana verdigi form bile doldurmadigim bir banka karti ustelik.

    Su anda hala banka kara listesindeyim. Ne yapmami onerirsiniz?
    Saygilarimla

  120. @Adventures Couple // 18 Eylül 2009 Cuma 16:29
    Sözleşme imzalamadan söz konusu hesabı size açmış olmalarının pek ihtimali yok. Takip ile ilgili yasal süreçler ailenizin sorumlulukları hakkında konusunda hukuksal bir görüş almanız uygun olacaktır.
    İlgili bankayı Teftiş kuruluna veya BDDK'ya her zaman detaylı dilekçe ile başvurabilirsiniz.

  121. iyi günler,
    ben ; 1999- 2000 yılları arasında yapı krediden aldığım kredi kartının borçlarını ödeyemediğim için yasal takibe düştüm ve bu borcumu taksitlendirerek 2001 yılında kapattım.akabinde bankadan herhangi bir borcum kalmadığına dair belgede aldım.fakat şu an bir kredi çekmeye çalıştığımda bu durum tekrar karşıma çıktı.başvuru yaptığım bankadaki memura rica edip kara liste kontrolü yaptırdığımda; 2001 yılında kapatmış olduğum borcun kapanış tarihinin 9999 yılı olarak belirtildiğini ve bu tarihin düzeltilmeden hangi banka olursa olsun kredi çekebilmemin çok zor olacağını öğrendim.yapı krediyle tekrar irtibata geçip durumu düzeltmek istediğimde,ordan oraya ordan oraya dolaştırıldım, elime sadece 2001 yılında almış olduğum borcu yoktur kağıdının bugünkü tarihle yazılmış olanı geçti ve önceki gibi hiç bir işe yaramıyor bu kağıt.bu durumu nasıl düzeltebilirim,okuduğum konularda teftiş kurulunu arayın demişsiniz.bu kurulun numarasına da ulaşamadığım gibi netice alamayacağımı düşündüğümden başka çözüm yolları arıyorum.neler yapabilirim?

  122. @ Levent

    Banka santralinden teftiş kurulunun telefonu alabilirsiniz veya BDDK'ya bize yazdıklarınızı ileterek yazılı bir dilekçeyle başvurun, banka mutlaka geri dönüş yapacaktır.

  123. bizim bankalara borcumuz var ve ödiyemez duruma geldik peki bankalar düzenleme yapmıyor ben borcumu tek bankaya toplayın ordan ödiyeyim diyorum ama bankalar bunu yapmıyor kara listeye girmişiz diye peki sorarım benbu borcu ödemek istiyorum ama daganık oldugu için ödiyemiyorum neyapmalıyım ölmemizmi lazım ödemek için çırpınıyoruzfakat bankalar merkezbankasının talimatı kara listedesiniz size kredi çıkmaz diyorlar ve bizleri resmen ölüme mahkum ediyorsunuz

  124. HSBC Bankasına Ev Kredisi için 7 ay önce müracat ettim.O ana kadar bankam ve diğer bankalarla hiç bi rproblemim yok idi.Öğrendim ki benim şahsım ile hiç bir alakası olmayan kişi ismi sadece ismim.anne adı baba adı doğum tarihi aynı olduğu için imiş fakat doğum yerim farklı olamsına rağmen, O bankamda düzeltme yaptırdım fakat diğer bankalarda hala devam ediyor bu işimi düzeltmem içi ne yapmam gerekiyor.Ayrıca her kişinin TC numarası diye bir şey var bu konuyu düzeltmem için ne yapmalıyım.Teşekkür Ederim.

  125. hiç bir bankayla ticari ilişkim olmadıgı halde sıradan bir arkadasımın benim ismimi vererek adıma haberim olmadan ek kart çıkarmasıyla bütün hayatım alt üst olmustur ben burda kimi suclayacam ve kendimi nasıl temize çıkaracam yardımcı olursanız çok seviniriz

  126. @AHMET // 29 Ekim 2009 Perşembe 10:36
    Ahmet bey sizin bu durumda banka banka dolaşarak değil ancak ilgili kaydı yaratan bankanın teftiş kuruluna (yasal takip birimi de olabilir ama teftiş kurulu daha kolay olacaktır.) Bu durumu anlatan detaylı bir yazı ile başvurarak gerekli düzeltmeyi talep etmeniz halinde düzeltebilirsiniz.
    HSBC bankasında başvuru yaptığınız kişiler ilgili kaydı hangi bankanın yarattığına dair size bilgi verebilirler. Bu bilgi onlar tarafından görülebilir bir bilgidir.

  127. @begobey // 02 Kasım 2009 Pazartesi 16:50
    Haberiniz olmadan size bir ek kart çıkartılması için kartı çıkaran kişinin sözleşmeye sizin adınıza da sahte imza atmak suretiyle olabilir. Bu durumda bankaya bu kaydı düzeltmelerini aksi halde yasal yollara başvuracağınızı söyleyebilirsiniz. Ancak banka ile sözleşme imzaladıysanız bu durumda bankaya yine yazılı olarak kart borcunun asıl kart sahibinin sorumluluğunda olduğu ve sizinle ilgili yaptıkları bu uygulamanın yanlış olduğunu düzeltmedikleri taktirde BDDK ve KKBYe şikayette bulunacağınızı bildiren bir başvuruda bulunun. Cevabı da yazılı olarak almayı talep edebilirsiniz.

  128. merhaba ben adnan 2005 yılında İşbankasından 6500 tl kredi kullandım 2007 mayıs ayında kredi ödemem bitti ancak sadece bir döneminde ihtar geldi ama ihtar bana ulaşmadan gittim ödememi yaptım bu arada Yapı Kredi ve işbankası kredi kartı ödemelerimde aksama olsada bütün borçlarımı ödedim 2007 mayıs ayında kredi borcumu ve kredi kartı borçlarımı sıfırlayıp kredi kartlarınıda kaparttırdım. KKB kaydımın temizlenmesini istiyorum ne yapmalıyım

  129. ben 1,5yıldır kredı oduyorum.ama ödemelerımde ara sıra gecıkme olsada ödüyorum.yaklasık 3ay sonra kredı borcum bıtecek.acaba bankalar işe alımlarda kredi ödemelerindekı bu gecıkmelerden dolayı sorun cıkarır mı?

  130. finansbank kredi kartım var nakit avansı üç ay geçiktirdim daha sonra ödeme yaptım ama bugün kredi çekmek için başka bankaya başvuru yaptıgımda ögrendimki kanuni takipe ugramışım bankadan herhangi bir belge bana gelmeden bunu yapmaya hakları varmı

  131. benim öğrenmek istediğim protosto olmuş senedin protosto kaldırım yazısını yapmaları için hanği banka şubesindense o şubenin yapması gerektiği doğrumudur vede bu işlem için noter parası kadar para teklif etmeleri senet başına yasalmıdır saygılar

  132. @ Adsız // 19 Kasım 2009 Perşembe

    Kredi borcunuzun işe alımlarla bir ilgisi olacağını düşünmüyoruz.

  133. @adnan //13 Kasım 2009 Cuma 09:58
    Hakkınızda takip başlatılmadıysa söz konusu gecikmelere dair kayıtlar bir sene içersinde silinmesi gerekir. Kredi değerleme ekipleri tarafından da dikkate alınmazlar.

  134. @Adsız // 19 Kasım 2009 Perşembe 15:57
    Banka kanuni takip aşamasına başlamadan önce müşterisine tebligat yapmak zorunda ancak bu tebligatı müşterinin bankada kayıtlı iletişim bilgilerine yapmakla yükümlüler. Müşteri de bankaya güncel iletişim bilgilerini iletmekle yükümlüdür. Yani başvuru sırasında bankaya beyanda bulunduğunuz iletişim bilgilerinde değişiklik olmuşsa ve bunu bankaya bildirmediyseniz sizde bu konu da hatalı davranmış olursunuz.

  135. @Adsız // 19 Kasım 2009 Perşembe 17:26
    Protesto olmuş senetler ile ilgili süreçler hakkında talep ettiğiniz detayda bir bilgiye sahip değiliz.

  136. merhaba.genelde sicil yenilememe işlemi garanti bankasında daha fazla oluyor.bankaların güncellemeyle ilgili geç bilgi vermesi kendilerine bi kazanç sağlıyormu.bide ben ziraat bankasına başvurdum 2004 ten kalan takibinizx var dediler.ve devlet memuruyum.2044 te icralık olsam şimdiye kadar alınmazmıydı o para mantıken.ve hangi banka konusunda bildie verilmedi.

  137. MERHABA 2007 YILI EKİM AYINDA İŞ BANKASINDANDA 18 AY VADELİ BİR KREDİ ÇEKMİŞTİM ANCAK BUNUN SON TAKSİTLERİNİ GEÇİKTİRDİĞİM İÇİN KANUN TAKİBE ALINDIM KANUN TAKİBE ALINDIKTAN SONRA BÜTÜN BORCUMU YATIRDIM 2009 AĞUSTOS AYINDA.ŞU ANDA SÖZLEŞMELİ OLARAK ÖĞRETMENLİK YAPIYORUM MAAŞIMI AKBANKTAN ALIYORUM AKBANKTAN KREDİ TALEBİNDE BULUNMAK İÇİN BANKAYA GİTTİM BİREYSEL MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE DURUMU ANLATTIM KREDİNİZİN ÇIKMASI ÇOK ZOR DEDİ EĞER TAKİP HALA ÜZERİNİZDE GÖRÜNÜYORSA.NE YAPMAM GEREKİYOR.BİR SORUM DAHA OLACAKTI İŞ BANKASINA AİT ELİMDE BULUNAN BANKAMATİK VE KREDİ KARTI ŞU ANDA KAPALI DURUMDA BEN KREDİ KARTI BORCUMUDA YATIRIRKEN KARTIMA 126 TL FAZLADAN PARA YATIRMIŞTIM ŞİMDİ KART KAPALI OLDUĞU İÇİN O PARAYI KULLANAMIYORUM.PARAYI KULLANABİLMEM İÇİN NE YAPMAM GEREKİYOR.TEŞEKKÜRLER…

  138. iyi günler 2008 kasım ayında iş bankası kredi kartımın ödesinde problem yaşadığım için takip açıldı. Açılır açılmaz ödeme yaptım. Şubedende ödemenin yapıldığına dair yazı kendi merkezlerine iletildi.Ama yine de garanti bankasında kendi bankaları için problem olmadığı halde başka bir banka problemi için kartım bloke olarak görülüyor. Bugün itibariyle hiç bir bankaya k.k. borcum olmadığı halde sicilimi nasıl temizleyebilirim.

  139. değerli tüketici finansman rehberi çalışanları kkb bürosu ile ilgili güncelleme tarihi hakkında bankalar farklı yorumlarda bulunuyor kimisi ayın ilk 5 günü kimi ay ortası kimi ay sonu diyor kkb güncelleme tarihi neden net bir tarih değil kimisi sistem otomatik müdahale edemeyiz diyor bir başkası manuel müdahale yapılıyor diyor çoğu bankacı güncelleme tarihi hakkında bilgi veremeyiz diyor vatandaş bilinçsiz kandırılıyor sizden istirhamım bu sorular hakkında açıklayıcı bir yazı yazarsanız hem beni hemde vatandaşlarımızı aydınlatmış olursunuz SAYGILARIMLA…

  140. Erhan,
    Konut kredisi almak için başvuruda bulunmak üzere bir bankaya gittim. Hemen sorgulama yapıp 2005 yılına ait takip olduğunu söylediler. Takibe konu olan hesabın 2 ay içinde kapanmış olduğu gözüküyor. Takibe konu hesap bilgilerinde banka ismi gözükmezken adıma hiç ikamet etmediğim bir adres kayıtlı. 5 tane banka dolaşmama rağmen bu takibin hangi bankadan ve neden dolayı olduğunu öğrenemedim. Son olarak bankalar birliğinin verdiği bir telefonda görüştüğün bayan herhangi bir bankanın bilgileri kendi merkezlerinden görebileceklerini ve öğrenebileceğimi söyledi. Tekrar bankaya gitmeme rağmen bu bilgileri öğrenemedim.
    Bu takibin hangi bankadan olduğunu nasıl öğrenebilrim?

  141. Merhaba.Benim sormak istediğim şu, benim geç ödediğim kartlarım oldu.men fazla 2 ay ve citibank beni 80 tl için 1 yıl takipte tutmuş ve ben buna itiraz ettim ve affın son günü başvurdum.ama şimdi kredi için başvurdugumda hem citibankın takibi hemde geç ödenen kredi kartı asgarileri risk olarak görünüyor.ben kamuda çalışıyorum va bankam bana kredi vermiyor.sormak istediğim bu gecikmiş ödemeler ne kadar süre kayıtlı kalıyor bankalarda ve ben su an krdei kartlarımı düzenli ödediğim halde özel bankalara başvurduğumda hep ret geliyor.bunun düzeltilme yolu yok mu?hep böylemi olacak ve nasıl yol izlenmeli.şimdiden teşekkür ederim.saygılarımla

  142. @ Adsız // 22 Ocak 2010 19:06

    Hemen bir ust yorumda bu soruya cevap olacak yazimiza ait bir link mevcut. Bunun disinda baska bir yol mevcut degil.

  143. Adsız // 23 Ocak 2010 21:48

    Bu konuda pek cok yazimiz mevcut, lütfen site içinde ilgili baglantilari kullanarak gezinin veya arama yapin.

  144. Garanti Bankası,Kredi kartı borcumu taksitlendirmek için beni idari takibe almış. Alacağım aracı rehin gösterip kredi almak istediğimde dahi bankalar bunu önüme çıkardı. Garanti bank genel müdürlüğünden bir uzmanla konuştum telefon açıp ve bana şayet borcumu kapatırsam bir hafta içerisinde bu idari takipi diğer bankaların sorgu ekranından kaldıracağına ve bir nevi tamamiyle bu konuda aklanacağımı söyledi. sizce bu mümkünmü?Borcumu tamamen kapatırsam sicilimde hiç bir şey görünmezmi? yoksa bu bankanın kredi karti taksitimi bir an evel ödemem için yaptığı bir kandırmacamı?Başka bir bankacı arkadaşımla konuştuğumda bunun aylarca sistemden silinemeyeceğini söyledi?Kaldıki burada yorum yapan arkadaşlarında yazılarında idari takibin hemen silinmediğine dair bir şeyler okudum.. Cevap verebilirseniz bu konuda çok memnun olurum. şimdiden teşşekkürler

  145. @ Adsız / 1 Şubat 2010

    Normal gecikmeler bile KKB kaydında yaklaşık bir sene kalıyor. İdari takip kredi değerlendiren birçok kuruluş tarafından negatif bir gösterge olarak değerlendirildiğinden, bu kaydın silinmesi bir seneden daha uzun sürecektir. Bu kayıt nedeniyle birçok banka başvurunuzu red edebilir. En iyi ihtimalle 1 ila 5 yıl arasında bu kayıt karşınıza çıkacaktır. Bankadan bu açıklamayı yazılı olarak talep edip, yanlış bilgi vermelerinden dolayı BDDK'ya şikayet edebilirsiniz.

  146. cevabınız için ilk önce çok teşşekkür ederim.cevabınızdan anladığım kadarıyla bu kaydın KBB den silinmesi banka insiyatifinde değil. dediğinizi yapıp ödemem için yazı istiyeceğim ve dedikleri gibi silmezlerse şayet yasal yollara başvuracağım.Kredi kartı madurlarının bukadar yaygınlaştığı ve bir çok kişinin kredi prosedürleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı bu günlerde bu sitede emek veren herkese selamlarımı sunuyorum. allah razı olsun emeği geçen herkesten

  147. TuketiciFinansman.net uzun zamandır takip ediyorum çok faydalandığım güzel bir kaynak.arkadaşlar bende buraya bazı yorumlar yazdım cevaplar aldım size yaşadığım ticari srunları ve şu ana kadarki durumu yorumlayacağım 2005 2007 arası senet protostom 7 ad. kredi kartı iptali 2ad.kredi geri ödemesi gecikmeleri. bunları yaşadım önce senetleri ödeyip protostoları kaldırma yazılarını aldım kredi kartlarını ödedim kredileri bitirdim ama sorun çözülmedi karalistedeydim bir banka şubesine gidip mb veri tabanı kaydı rica ettim verdiler ama senetler mb prtsto kaldırmmama rağmen ödenmedi gözüküyordu senetlern dekontlarıyla muhatap şubeye gittim müdüre bu niye böyle sordum müdür kendi merkezlerine bildirim yaptıklarını fakat merkezleri mb bildirimde bulunmamış ve hemen bildirim yaptı 15 gün sonra mb senetler ödenmiştir dekontu verdiler bu arada sicil affındanda yararlandım kredi almak için bir devlet bankasına baş vurdum fakat şube tanıdık ve teminat karşılığı kredi kullandım daha bunlrı yapmadan 500tl kredikartı finans bank vermişti az ama iyi ödemesi kolay oluyor demek istediğim yılgınlığa düşmeyin borcunuzu kapatınca prosedürü takip edin nerde neyiniz var tek tek araştırıp çözün gerisi gelir kredi kullanmak için tanıdık şube yada banka ilişkileri iyi olan dostlarınızdan yardım isteyin baş vurduğunuz kredi miktarı 3-4 bin tl gibi küçük meblağ olsun ama hiç aksatmadan ödeyin kredibiliteniz yeniden düzelecektir hepinize saygılar sunarım.erol

  148. BANKALARLA İLĞİLİ YORUM YAYINLANMAYCAKCA BEN NEDEN YORUM YAZAYIMKİ AMACINIZ NE BİLMİYORUM
    KKB BÜROSU FİŞLEME İÇİNMİ KURULDU BANKALR ARASI BİLĞİ ALIŞ VERİŞİ BU KONUDA FİŞLEME İŞİ KANUNİ OLMADAN NEDENHAYATA GEÇİRİLDİ BUNUN YASAL DAYANAGI VARMI VARSA HANGİ KANUNDA BELİRTİLMİŞTİR. HUKUKİ SÜRECİ NE ANLAM İFADE EDİYOR AYRICA BANKALAR BUNA YETKİLİMİ

  149. Merhabalar Ben ögrencilik dönemimde ögrencilere dagıtılan kredi kartlarından almıştım.düzenli olarak kullandım fakat malum ögrencilik dönemi bi ara ödeyemedim sonra borcumu taksitlendirip kapttım. 5 yıl kredi kartı falan kullanamayacagım söylendi tamam lanet olsun bankalara dedik kaderimize razı olduk fakat 5 yıl oldu alayım kredi kartı dedim başvurdum halen red cevap alıyorum. 5 yıldır çalışıyorum.primlerim yatıyor.ssk bilgilerimle falan başvurdum yine göndermediler.kredi kartı bankanın birisiyle görüştüm silinme diye bişey yok dediler kaç yıl geçerse geçsin sorgularda görünür ve kredi kartı verip vermemek bankaların insafına kalmış diyorlar. bu nasıl iştir anlamadım ben bu konuda ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim tşk ederim.

  150. @ Melih // 18 Şubat 2010 20:09

    Bu zamana kadar borcunuzu odemedeyiseniz kara listeye girmis olmaniz gerekiyor. Sitemizde nasil yol izlemeniz gerektigi ile ilgili pek cok yazi mevcut.

  151. Merhabalar benim size bir sorum olcak ben 30 yasındayım ve küçük bir dükkan actım çay ocagı ve köfte salonu vergi levham işe başlama tarihi 13-04-2009 ve adıma kayıtlı 93 model bir arabamda var dükkanımda aileme ait hiç bir bankadan kredi kullanmadım veya kart almadım ama 1 aydır 5-6 bankaya kart başvurusu yaptım ama hep ret cevabı geldi acaba neden anlamadım gitti acaba vergi levhamda henüz bi işlem yapılmamış olmasından dolayı mı (beyanname gibi )

  152. @ Adsız // 21 Şubat 2010 15:15

    Basvurunuzun neden kabul edilmedigini size ancak banka soyleyebilir.

  153. merhaba.
    ben okuldayken babam bana sormadan garanti bankasından kendi kredi kartına bağlı bir ek kart çıkartmış. 2006 da aldım kart en fazla bir sene bende durdu ve iki üç kez kullandım. sonra kullanmadığım için gittik mevcut borcunu sıfırlayıp kapattırdık.. bir hafta önce bana kredi lazım oldu garanti bank a gittim başvuruda bulundum, bana kredi kullanamayacagımı söylediler sebebini sordum. yaklaşık üç yıldır bankaya kart borcun var dediler ve miktar da 1,54tl.. ben kartı kapattırdıgımı ve borcu ödediğimi söyledim yani kartı kapattırdığım şubenin hatası olldugunu söyledim ama fayda etmedi.. bu borç şimdiye kadar ne bana ne de asıl kart sahibi olan babama tebliğ edilmedi, kart kapandığı için de böyle bir ihtimal aklıma bile gelmedi..
    şimdi kredi çekemiyor kredi kartı alamıyorum.. ve tamamen de garanti bankasının yapmış oldugu hata yüzünden, ne yapabilirim..
    saygılarımla..
    ulaş tuna

  154. @ ulas // 28 Şubat 2010 17:15

    Kredi karti verme insiyatifi bankaya aittir. Durumunuzu düzeltmeniz oldukca zor gorunuyor, baska bir bankaya basvuru yapmanizi oneririz.

  155. TANER KARAKUŞ

    ben yaklaşık 1 sene önce kredi kartı borcumu gecikmeli ödedim ama hala benim kara listede adım var.bu durumu nasıl düzeltebilirim? çok acil cevap verirseniz sevinirim duyduğuma göre kara listeden isim sildirme olayı varmış..eğer var ise nasıl ve ne şekilde olacak beni bu konuda bilgilendirirmisiniz?

  156. meraba ben 2007 de ihtiyac kredisi cekmistim ve cektikten sonra yaklasik 2 yil odiyemedim.bankayi aradidim ve bana avukatlik oldugunu soylediler.acaba bu benim sicilime islermi ben bu parayi hemen simdi yatirmak istiyorum tamamini ve yatirirsam nezaman icinde silinir. yardimci olursanaiz sevinirimmm

  157. @Adsız // 12 Mart 2010 21:49

    Sayın Taner Karakuş;
    Konuyla ilgili sorularınıza yanıt olacak bir çok yazımız mevcut. Öncelikle Kara liste diye tek bir liste yok. İkincisi Sicil Affı ile bu listelerden birinden isim silmek mümkün (TCMB). Ancak bir de KKB listesi var. Bu listeden isim silinmesi kolay kolay olmaz. Detaylar için yazılarımızı okuyun.

    • iyi günler ben bankalardan kredi alamıyorum 2009 yılında sicilim bozulduğu için tüm borçlarım kapandığı halde birkaç bankaya başvuru yaptım yinede alamadım
      şu anda 2 adet işletme sahibiyim vergi mükellefiyim yinede alamayacakmıyım
      şu anda faaliyette olan bir adet teknik servis bir adet gıda üzerine dükkanım var peki kredi alabilirmiyim alamazmıyım

  158. @Adsız // 14 Mart 2010 16:47
    Evet sicilinize işler. Borcunuz tamamlandıktan sonra en az bes sene bu kayıt yüzünden kredi / kredi kartı almakta sıkıntı çekebilirsiniz.

  159. arkadaşlar ben A bankasının internet şubesinden B bankasının kredi kartı borcunu ödemek isterken kredi kartı numarasını doğru girdim ancak banka adını B bankası yerine yanlışlıkla C bankası diye girdim ve yatırdığım para nereye gittiği belli değil. bankamın şubesine gittim düzeltme msjı yazıldı ancak para hesabıma hala yatmadı. ne yapmalıyım bilen varsa bilgilendirir mi?

  160. @Adsız // 16 Mart 2010 22:27
    Hatalı EFT'lerin hesaba geri iadesi yaklaşık iki ila üçgün sürebilir. Telaş etmenize gerek yok.

  161. MERHABALAR YORUMLARI VE SIKINTILARI TAKIP ETTIM BENIMDE ŞÖYLE BİR DURUM BASIMDA VAR

    DÜZENLI BİR ESNAFTIM YILLARCA NE BİR KREDİDE NE BİR KREDİKARTIMDA SORUN OLMAMISTIR ÖDEME GUNLERI GELMEDEN ÖDEMELER YAPILIRDI AYLIK BANKA ÖDEMELERI TOPLAMDA 150BİNLİRA CİVARINDAYDI MALUM PIYASALRDA KRIZ SIKINTI VAR 2008DE BİR KARTI 2.BUCUK AY KACIRDIM ÖDEYEMEDIM GARANTİ BANKASI 3.102LİRALIK BORCU 6455LİRA YAPTI VE YASALTAKIP BASLADI DIYE MSJ GELDI HUKUK BÜROSUNA GİTTİM AVUKAT DOSYANIZ BIZE GELDI FAKAT ISLEME KATMADIK YEDI GUN DAHA SURENIZ VAR DEDILER ETESI GUN 6455 LİRA PARAYI BORC HARC YATIRDIK AVUKATLIK OLMADIK DIYE SEVINDIK AMMA NE GOREYIMKI 2 AYDAN BERI NE MEVCUT KART LIMITLERIMYUKSELTILIYOR NEDE KREDI KARTI VERILIYOR NEDE BANKAKREDISI KULLANABILIYORUM KKB DENILEN DUZENSIZ SISTEME NEKADR KIZGINIM INANAMAZSINIZ NEFRET DUYUYORUM O SISTEMI KURANLARA YAHUU KARDESIM BIZ ESNAFIZ BANKALARLA KARDES GIBI OLMAZSAK AYAKTA KALAMAYIZ BEN DERDIMI SOYLE ANLATIYORUM BANKALARA YAHUU KARDESIM BU OLMUSTUR FAKAT BIZ AVUKAT ISLEM YAPMADAN PARAYI YATIRDIK OGUNDEN BU GUNE ODEMELERIMIZDE BIR SIKINTI OLMAMIS FAKAT KKB DENILEN SINIR SITEM BUNU BU SKEILDE OSTERMIYOR YASAL TAKIBE DUSMUS YAHUU DUSMUSDE SUREC NE SEKILDE ISLEMIS DENILMIYOR 5YIL KARALISTEYI YEDIK INSALLAH DUZELTILIR BU SORUN EN KISA ZAMANDA YOKSA HALIMIZ HARAP

  162. selamlar bence hepsi düzmece ben başvuru yaptım ama beni vukuatlı oldum bankaya yonlerdirdiler gittim oda avukata yonlerdirdi ona gittim oda başkayere madem borcumuz yok neden silinmiyo hani genel af vardı kimse kimseyi kandırmasın boş buyazılar bence jendimize soralım

  163. Taksitlendirmiş olan kredi kartı borcunun tamamı ödenmişfakat daha sonra bankadaki memur hatasından dolayı 7-8 tl gibi bir borç kalmış olduğu anlaşılması üzerine banka bu hatayı düzelttiğini söylemiş, fakat bir süre sonra kredi çekmek istenildiğinde bu durumun kayıtlara düştüğü öğrenildi. Kredi çekmemiz gerekmekte olduğundan bu durumunda düzeltilmesi ihtiyacındayız, ne yapmamız gerekir, düzeltilebilir mi acaba bahsi geçen konu

  164. bankalar borçları merkez bankasına bildiriyor sonra borçlar bitiyor fakat bankalara gidince ödenmiş borçlar hala ödenmemiş gözüküyor ozamanda vatandaş sıkıntı çekiyor günümüzde cinayet işleyen canilere bile böyle zulüm yapılmazken borcunu öeyenler madur oluyor tekrar kıredi çekemiyorlar ve bazıları intihar ediyor bunun vebalıda merkez bankası ve bankalardır

  165. Kredi kartlarını vermek için sokaklara bile masa açan bankalar vatandaş 1 ay geçikmeli ödese hemen karalisteye giriyor. Bu mu sizin adaletiniz bu mu sizin vatandaşı rahatlatma anlayışınız. Vatandaş sizden çok memnun allah sizden razı olsun. Vatandaştan güzel ve hayırlı dilekler alıyorsunuz. Bu ülke de ne işçi olacaksın ne de iş veren. Hırsız olacaksın , hain alacaksın, vatanına hayırlı olmayacaksın…

  166. Kredi kartımın borcunu kapattım. Kartımı iptal ettirmek için bankaya gittim bana söylenen ne olsun" biz iptal edemiyoruz." merkeze gideceksin. Yuh ya ben kartı alırken merkezden almadım senden aldım senden

  167. Buradaki sıkıntıları ve ödeme zorluklarını okudum. KKB dedenen sisteme bir düşünce birdaha çıkmak zor. 1 TL borcu olanda aynı 30 bin borcu olan da aynı muameleye mauz kalıyor. Bu sebeplede ben kredi kartı ödemeyi bıraktım.Tüm mal varlığımdan kurtularak bankalara da güzelce ''hoşça kalın'' dedim. Ödemiyorum. Üzerimede bişey kayıtlı değil. Yaptığım işde komisyon karşılığı..Bordrolu değilim yani.. Hadi görelim sayın bankalar el mi yaman bey mi?? ALIN PARYIDA GÖRELİMMM:

  168. Geçmiş dönemlerde kredi kartları ilgili yaşadığım ödeme sorunları ile ilgili kara listeye girdim benim borçlu olduğum bankalara ait borçlarımı ödedim konut kredisi için tekrar başvuruda bulunduğum bankalardan red cevabı aldım banka yetkililerin bu konu ile ilgili ilk önce sorunlu olduğum bankalara ait borcu yoktur belgesi talep ettiler fakat buna rağmen kabul edilmedim daha sonra tekrar sorunlu bankalara gidip borçlarla ilgili güncelleme talebinde bulundum yaptılar ama sorun aşılmadı merkez bankası ile irtibata geçmemi ve dilekçe yazarak listenin onaylanmasını ve listeden silinmesini talep etmem söylendi

  169. merhaba;
    Ben bir arkadaşıma 6000 tl karşılığında kefil olmamı rica etti.15 ay vade ile bu borcu ödeyecek.ben ev almayı düşünüyorum.Benim bir başkasına kefil olduğum bankanın ekranında görünürmü benim kredi çekmeme engel olurmu yada başkasına kefil olmamda etken olurmu bu durum beni olumsuz yönde etkilermi.lütfen acil cevap verebilirmisiniz.

  170. Merhabalar ben 2009 yılında akbank'tan çekmiş olduğum krediyi ve bana verdikleri kredi kartındaki taksitli borcum dahil hepsini ödedim kredi kartımı kapattırdım. Medyadaki 1 TL lik borcun bilgimiz dışında kalıp ilerde yüksek ve haksız para talebi olmaması için bankama başvurup borcu yoktur yazısı istedim. Borcumu ödeyip kapattırdıgım halde banada 1 TL lik borç çıktı neyse dedim onuda ödedim ve borcu yoktur yazısı talep ettim fakat bunun için genel müdürlügün talimatı var ancak 100 TL verirseniz borcu yoktur yazısı verebiliriz dediler böyle bir uygulama yasalmı? bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Çalışmalarınızda başarılar dileğiyle teşekkür ederim.

  171. @ Adsız // 05 Haziran 2010 12:52

    Bankalar ücret ve masraf listesini göstermek zorunda. Böyle bir tutarın Bddk'nın tebliği gereği görülebilir yerde net olarak asılı olması gerek. Bankadan bu masrafı detaylı olarak şubede nerede yayınladıklarını göstermelerini talep edin. Gösteremedikleri durumda sizden böyle bir ücret talep edemeyeceklerini, aksi halde kendilerini ismen Bddk'ya şikayet edeceğinizi söyleyin. Söz konusu masrafın, masraf ve komisyon listesinde yer alması durumunda yapılacak fazla bir şey olmaz maalesef.

  172. Merhaba TuketiciFinansman.net,

    2009 yılında iptal olduğunu sandığım öğrenci kredi kartımın birikim planı aidatlarını çekip limitini doldurması ile borcum olduğunu ve idari takibe girdiğini öğrendim, hemen borcumu ödedim. Haziran ayında kredi kartı almak için bir bankaya başvurdum, maaş yazım, imza sirküleri, kimlik fotokopisi ile beraber. Ancak olumsuz yanıt aldım, eski çalıştığım bankamdan herhangi bir borcu yoktur yazısı aldım. Ancak yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bu yazının sadece iyi niyet tabanlı bir anlamı var. Herhangi bir yaptırımı olabilir mi borcu yoktur yazısının?

    Saygılarımla

  173. taaa 2002 yılında bulunan bır bankanın kredi kartına o sene memleket olarak ıcınde bulundugumuz sıkıntı ve krız ıtıbarı ıle ıssız kalmamdan dolayı odemelerım aksadı taksıt yaparak butun odemelerımı kapattım ama taa 2002 yılından bu yana halan kredı kartı alamıyorum ve bankalardakı kara lısteden adım kalkmıyor suan allaha cok sukur durumum ıyı ve bır ısyerım var ama ısyerıme malzeme urun almamda bana avantaj saglayabılecek bır kredı kartımk bıle yok bole yasa olmaz olsun 2002 – nere 2010 nere uzerınden yıllar gecmıs olen olmus kalan kalmıs fakır zengın olur zengın fakır olur bukadar uzun bır surede yaa

  174. HERKESE SELAMLAR.ARKADAŞLAR BANKALAR ŞUAN İSTEDİKLERİ KENDİ YARARLARINA OLAN BÜTÜN KANUN VE YASALARI BU HÜKÜMETTEN ÇIKARTABİLİYORLAR.KOSKOCA DÜNYADA ÖZELLİKLE AMERİKA VE İNGİLTEREDE ONLARCA KÖKLÜ BANKALAR BATTI AMA GEL GELELİM EKONOMİK ŞARTLARIN ORALARDAN DAHA KÖTÜ OLAN ÜLKEMİZDE BANKALAR MAAŞŞAAALLLAAHHH KARLARINA KAR KATIYORLAR ESKİDEN BİR YILDA YAPTIKLARI KARI ŞİMDİ İLK ÇEYREKTE YAPIYORLAR.ŞUAN TERTEMİZSEN ÇALIŞMASAN BİLE KARTIN VE KREDİN HAZIR ONDAN SONRA ONLARIN İSTEDİĞİ OLAY GERÇEKLEŞİYOR KEŞKE ÖDEYEMESEDE KUCAĞIMIZA GELSE.HİÇ BİR BANKA KARTININ VE KREDİNİN ZAMANINDA ÖDEYEN MÜĞŞTERİSİNİ SEVMEZ.ÇÜNKÜ ONLARDAN SADECE YASAK OLAN AİDATI ALIRDA ONDAN.DÜŞÜNSENİZE KARTINIZLA 1000 TL ÖDEME YAPTINIZ VE ÖNÜMÜZDEKİ AY GİDP HEPSİNİ KAPATTINIZ AYNI KULLANMAYI BÖYLE DEVAM EDEN BİR MÜŞTERİYİ HANGİ BANKA SEVER SİZCE!…SONRA ESKİDEN KENDİ BÜNYELERİNDEKİ HUKUK BAKARDI SORUNLU KARTLARA VE KREDİLERE AMA ŞİMDİ MODA TAŞERON OLDUĞU İÇİN SALLA DIŞARI HUKUK BÜROLARINA.ZATEN ONLARDA BANKALARDAN FARKLI DEĞİL GEREKTİÜĞİNDE DOSYAYI YILLARCA ELLERİNDE TUTABİLİYORLA VE VE ABALIYA SOPAYI KURTUL KURTULABİLİRSEN.BİRDE ARKADAŞLAR BELKİ ÇALIŞIP BANKADAN MAAŞ ALANLAR PEK FARKINA VARMIYORLAR AMA BANKALR ATM Yİ KULLANAN HERKESDEN HESAP İŞLETİM ÜCRETİ ALIYORLAR.BUNU ANCAK İŞSİZ KALINCA BİR BAKIYORSUNUZ GELEN HAVALEDEN ŞAK DİYE 6 AYLIK PARA KESMİŞLER.AMA BUNU ÇALIŞIRKEN KÜSÜRATTAN DOLAYI ANLAMAYIP KAYDA ALMIYORUZ.HAVALE DESEN İNANILMAZ TAKSİYLE BANKAYA GİTSEN DAHA KARLISIN.ATM DE ZATEN PARA YATIRIRKEN FATURA ÖDERKEN ŞAK DİYE PARAYI İSTİYORLAR AMA YETMEZ HESAP İŞLETİM VE ATM Yİ KULLANIM ÜCRETİDE ALALIM DİYORLAR.ŞUANKİ KARA LİSTEDEN BANKALAR O KADAR MEMNUN Kİ KEŞKE BÜTÜN TÜRKİYE GİRSE DİYORLARDIR.NASIL OLSA YİNE ONLARIN KUCAĞINA DÜŞECEĞİZ VE BU DEVLETTE ONLARIN HER İSTEDİĞİNİ YAPIYOR VE HEP BİR AĞIZDAN BİZİM BANKALR SAĞLAM.SONRA DİYORUZKİ YA GERÇEKTEN BİZİM BANKALR NİYE BATMIYOR.BATMAZ MİRİM HİÇ SU GELMİYORKİ!…

  175. 12 eylül referandumundan sonra Herkes kendisi ile ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahip olacak. Bu hak,kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirmeyi, bu verilere erişmeyi, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etmeyi ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsayacak. Kişisel veriler ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızası ile işlenebilecek.KKB nin işi bitti …

  176. Merhabalar ,Bankalarda kkb sorgulamamda kimlik bilgilerinde başka bir kişinin bilgileri çıkmaktadır ,anne baba adı tutmakta ama dogum tarıhı çok çok farlı görünmektedir ,kkb de kanunı takıplerın olması benı çok şaşırttığından konu hakkında nasıl bır yol izlemem gerektiği hakkında sizden yönlendirilmemi rica ediyorum ,aynı zamnda banka personelı oldugumuda belırtmek ısterım şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar ERKAN CAN [email protected] ,[email protected]

  177. @ erkan can

    Bu konuda birey olarak yapılması gerekenleri "KKB`deki Kaydım Hatalı, Ne Yapmalıyım ?" başlıklı makalemizde paylaşmıştık. Banka personeli olarak sizin sıradan vatandaştan farkınız kurumunuzun tahsis biriminden destek alıp ilgili kayıtların hangi bankalar tarafından yaratıldığını öğrenip söz konusu kayıtların düzeltilmesini talep edebilme şansına sahip olmanız. Hatta onların ilgili kurumlarda görev yapan meslekdaşlarıyla bağlantılarını kullanırsanız KKB MİDES aracılığıyla düzeltme süreci daha çabuk ilerleyecektir.

  178. takipte olan borcumu ödememe rağmen merkez bankasının özel bankaları kayırması ve tek taraflı vatandaşlar aleyhine özel bankalarla çalışması dünyanın hiç bir ülkesinde görülmeyecek kadar vahşi bir bankacılık sistemi yüzünden işlem yaptıramıyorum ödenmiş borçları kara listeye alan tek merkez bankasısınız

  179. bu siteye yorum yazan herkes gibi benim de borcumu ödediğim halde kara listeye girmek gibi bir sorunum var ancak şurası bir gerçek ki bulup buşurup borcunu kapatan insanlara teşekkür edilip yeni fırsatlar verilmesi gerekirken kara listede tutulmak ve enayi yerine konmak insanin zoruna gidiyor aklanmak için başka ne yapmak gerekir açıklarsanız sevinirim

  180. 2008 Başlarında kredi kartı borcu yüzünden bankayla problem yaşamıştım,ihtar çekilip dosya avukata gittikten sonra borcum zaten 500 lira gibi bişeydi,taksitlendirildi ve bende kısa zamanda ödedim.Üzerinden 3 yılı aşkın zaman geçti.Bu 3 yıllık zaman zarfında hiç bir bankayla problem yaşamadım.Dün 5.000 tl lik kredi başvurusu için Yapı Kredi bankasına gittim.Ve bana hakkımda takip kaydı olduğunu,iki yıl daha geçmesi gerektiğini ve dolayisiyle veremeyeceklerini bildirdiler.Ancak daha küçük çaptaki bankaların yardımcı olabileceğini söyleyip kredi başvurusu için denememi söylediler.
    Bu tür olaylar banka mevzuatına göre değişiyor mu?
    Aylık 1,300 tl net gelire sahibim ve sigortalıyım.Sizce diğer bankalardan kredi alabilir miyim?
    Cevap verme nezaketinde bulunursanızçok sevinirim.Saygılar

    • Bankanın kredi verip vermeme kararı banka mevzuatina gore degil, bankanın kendi kredi politikalarina baglidir. Diger bankalarda sansinizi deneyebilirsiniz.

  181. arkadaşlar burada yanlış bilinen bir husus var…öncelikle kara liste diye birşey yok merkez bankası herhengi bir bankanın kredi verip vermemesine karışmaz hatta bankaların merkesi bile şubenin verdiği krediye karışmaz buradaki sorun bankanın şubesi tarafından çıkartılıyor eğer şubedeki müdürü ikna edebilirseniz 10 tane takibiniz olsun boş ancak bankalar risk almak istemedikleri için sizin isminiz kara listede diyor topu mrekez bankasına atıyor ve kredi vermiyor iş tamamen bankanın şubesinde

  182. merkez bankası bütün bankalarla birlikte müşteriler aleyhine tekel ve kartel oluşturuyor fişleme görevi yapıyor müşteri dilekçelerine size kredi ve kredi kartı verme yetkisi bankalardadır diyor bankalara gittiğiniz zaman ise merkez bankasının kayıtları ve istihbarat bilgileri çıkyor karşınıza hiçbir borcunuz olmasa bile her ikiside danışıklı işbirliği halinde çalışıyorlar ama iş iktidara yakın admlara geldiği zaman kolaylaşıyor teminat kefil kara listeye bakmadan hemen hallediyorlar ballı işleri allahım bana da yürü ya kulum de diyesi geliyor insanın

  183. benim geçmişde bankalara takiplerim oldu.borçlarımıda faiiziyle ödedim.ve daha dün son borcumuda afdan yararlanıp yatırdım.tekrar kendi maaş aldıgım bankaya kredi müracatımı ettim.bana halen 2007 de sicil kaydımın oldugunu söylediler.peki bundan önce defalarca kredi affı sicil affı çıkarıldı.devletmi bizi kandırıyor merkez bankasımı bizlerle oynuyor.meger yine olan vatandaşa oluyor af flan yalan kimse bunlara inanıpta sicilim temizlendi deyipte umutlanmasın.sadece bankaların paralarını kurtarama oyunu.

  184. bankalar bizim paramızı bloke ediyor.sonra bizim paramızı bize kredi olarak sunuyor ama vermiyor!garip değilmi?!halkın parasını topla bu parayı kafana göre değerlendir.türkiyede herkesi bir gün hiçişlem yapmamaya davet ediyorum.

  185. Bankalarin yaptirimini destekleyen kanunlari gayet normal bir yaklasim oldugunu onayöliyorum.Anlayamadigim konu bankalar kendilerini güvence altina alma hakkini art niyetli kullanmalari durumunda bir yaptirimimizin olmamasi.Benim Hsbc den kullandigim kredi kartim vardi harcamalarimi düzenli olarak yatirdigimdan dolayi borcum yok diye takip etmedigim kartima yillik kart ücreti 60tl gelmis adresim ve telefonum degistiginden bana ulasamamislar (ev adresime 3 ay sonra fatura geldi neden daha önce bilemiyorum) gecikme faizi ile birlikte 70 tl civarinda gelen faturayi hemen ödedim.Bu olaydan dolayi gecen senenin 8.ayinda M.B kara listesinde kayitim bulunmakta oldugumu kredi basvurusu yaptigim bankadan ögrendim.Tam olarak yasal kanunu nedir bilmiyorum ama duydugum kadari ile bankalarin kart aidati almalarinin yasal olmadigini ,yaslar karsisinda emsal gösterilebilcek durumlarin oldugunu bildiren tüketici hizmetleri yazisini internetten okumustum.Böyle bir durumda kendi belirledikleri ücreti bilgim olmadan bana ulasamadiklarini söyledikleri icin ben kara listeye giren bir insan konumuna düsüyorum.Simdi ise bankadan yazi alamam gerekiyor ,Kredim onaylanmadi yazidan sonra onaylanirmi bilmiyorum ve ödemeyi yapmis olmama ragmen aradan nerdeyse 7 ay gecmis hala M,B sinda karalisteden bulunmama anlam veremiyorum .Bu durumda banka hak etmedigi parasini almasina ragmen isgüzarlik yapip kaydimi güncellememis ve benim düzeltmeleri yapmam icin zaman harcamam gerekiyor.Ben ödemede gecikince kara listeye giriyorum ama banka güncellemede gecikince bir kara liste yok.Üstelik vatandasta bu kara listeyi gösteren ekrani göremiyor ki gerekli basvuruyu yapip düzeltme talebinde bulunsun.Bu nasil bir adalet biri bunu aciklayabilirmi?

  186. merhabalar ben ismail yavuz benim 2002 yılında çekım yazıldı ve sonradan borçlarımı odedım çeklerı aldım bankaya teslım ettım banka sıstemden dusurmemıs galıba ben sımdı hıc bı bankayla calısamıyorum bankaya basvurdugumda banka dıyorkı senın 20 yaprak çekın dısarda halbukı sıstemden dusmemıs bunun ıcın ne yapmam gerekıyor yardımcı olurmusunuz

  187. Üniversite yıllarında kullanmış olduğum Kredi Kartlarım takibe uğrayarak Varlık Şirketlerine devredildi. Bu borçları 1 hafta öncesinde ödeyip ibranameleri aldım. Ancak kayıtlarda takibe uğradığım hala gözüküyor. Bankalara kredi kartı başvurusu yaptığımda hala olumsuz cevap alırmıyım. Bu sicilin temizlenmesi için takibe uğradığım kartların sahibi bankalara ve Merkez Bankasına yazılı başvursam sicilimi temize çıkarabilirmiyim. Çünkü artık bende bir banka çalışanıyım. Ancak kendi sicilimi sorguladığımda hala takipleri görüyorum.

  188. ben birçok bankadan kredi ve kartı ve kredi çekmiştim ödeyemedim fakat belli bir süre sonra hepsini kapattımfakat bir bankaya gittiğimde karşıma bir kaç yeden borç çıktı bankaları araştırdım bulamadımbana bu konuda yardım yapılabilirmi bulmam konusunda
    acaba kapattığım borun sisteme girilmeme gibi bir durumu varmı
    saygılarımla hasan arslan

  189. 2009 yilinda garanti bankasindan aldigim maas kartindan 300 tl avans cektim ve bazi sebeplerden dolayi biraz gecte olsa borcumu kisa surede kapattim suan ticaret yapiyorum ticarete yatirim yapmak icin kredi cekmek istiyorum ama hicbir banka bana kredi vermiyo teminat olarakta 3 yasinda arabami veriyorum onuda kabul etmiyorlar nasil bir devlette yasiyoruz bilmiyorum

  190. şu anda kara listeden dolayı kredi alamıyorum fakat borcunu ödemeden belli bir süreden borcu silinip sonra kredi alan insanlar tanıyorum ama ödeyen ve ödemeyen aynı kefeye konuluyor acaba borcunu ödeyenmi karlı ödemeyenmi?işlem aynı aynı süreç 5 yıl ödeyene de ödemeyenede çok saçma.

  191. BU MEMLEKETTE HERŞEY BİZE MÜSTEHAK.NASIL BİR DEVLET YÖNETİMİ ALTINDA YAŞIYORUZ.TRİLYONLAR GÖTÜREN AĞA PAŞA SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK 3 KURUŞ BORCUNU KORKUNÇ FAİZLERLE ÖDEYEN VATANDAŞ MADUR. ŞU ANDA O KADAR ÇOK ŞEY SÖYLEMEK İSTİYORUMKİ ANLATAMAM.BAŞIMIZA GELENLER 5 TORBA KÖMÜR İÇİN OYUNU SATAN HAKKINI ARAMAYAN ALDIGI KÖMÜR PARASININ KENDİ CEBİNDEN ÇIKTIĞININ FARKINDA BİLE OLMAYAN ZAVALLILAR YETER ARTIK AÇIN GÖZÜNÜZÜ LÜTFEN SÖMÜRÜLÜYORUZ BU GİDİŞE BİR DUR DİYELİM ARTIK.YARINLAR ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DAHA ZOR OLACAK LÜTFEN YETER UYANALIM.

  192. kendiler onbinlira 20binlira maaş alıyor biz 750 milyon alıyoruz hiçbir banka kredi vermiyor devlet devlet deyilki ama maaştan vergi keser asgari ücretten bile vergi alıyor utanmadan uyanın millet artık 10 torba kömüre satılmayın
    açın gözünüzü biz öylede böylede hayatımızı yarı aç yarı tok geçirdik çocukları daha zor yıllar bekliyor yiyorlar bizi noğlur iyi düşünerek oy verin onlar ekmeyin şekeri fiyatını bile bilmiyor çocuklarımız dışarda gezerken baba bak çok güzel şu elbise alalımmı diyor ben tamam oğlum sonra alırız diye unutturuyorum işte biz böyle bir ülkede yaşıyoruz lütfen açın artık gözünüzü

  193. ben aylık 250 tl kredili mevduat hesabını 3 ay ödeyemedim şimdi ödeyip kapattım borcu yoktur kağıdı aldım yinede kredi yada kredi kartı vermiyorlar adamın birinin uçan kuşa borcu var ama bankalarda isteği krediyi alıyor adalete bak ya müdürü tanırsa veriyorlar krediyi bankaların hepsi çakal tefeciden daha beterler

  194. bankalar bizi tefecilere muhtaç edecekler kredi yüzünden borcu yoktur kağıdı, ssk hizmet dökümü,maaş bodrosu daha ne getirelim ya kredi için böyle adaletin acil cevap bekliyorum

  195. yaa kardeşim siz kara listedeyiz diyorsunuz benim öle bişeyim de yok. 1,5 yıllık bir firmayım. bütün belgelerimi götürdüm. alacağım kredide o kadar büyük meblağ değildi. bütün bankalar red verdi. sebep ne anlamıyorum. 3 tane kredi kartım var hiç birinin ödemesi aksamıyor. şu an hiçbir kuruma 5 krş borcum yok. 10000 tl kredi istedim üstelik 10 ayda geri ödemeli. vermediler. neymiş efendim bi puan sistemi varmış onun için veremiyoruz diyorlar ona dayandırıyorlar. bankada 50000 TL m olsa hemen verirler. niye çünkü para hazır bişe olsa hemen keserler ordan. bunlar varya bunlaar ne m…lın gözüler. velhasıl kardeşim tırnağın mı var başını kaşıyacaksın. bu devir parası olana devir. hepinize selamlar.

  196. ben 4 yıl önce vakıf bank dan kredi çekmiştim 4 yıl geçti hala borcumu bitiremiyorum çünki krediyi ilk aldığım yıl maaşım kadr taksit ödemesi yapılmıştı sonrasında yapılandırıldı ama bu süreçte bankaya binlira iki binlira gibi yapılandırılması için bi para ödedim şuan taksitlerim 200 tl ama daha öncesinden olan ödeme problemlerimden zorlanıyorum hala banka kredi vermiyor böle durumda kara listede olduğumdan dolyı bu borcumun on kere bitmesi gerekirdi evet biliyorum ama hata bana yapılan en baştaki uygulamda maaaşım kadar taksit yapılmasında şimdi e yapabilirm sonrada işde kredi kartlarından işde tüketici kredi si yüzünden intaha ettiler tamam böle bişey içersine girmem ama inanın çıkmazdayım bi şey yapılsın en azından bi kredi verilse etrafa olan borcumu ödesem sonrasında tek bankaya ödeye bilrim rahtlıkla ben ne yapabilirm şimdi çok çaresisizm hiçmi insafa gelen yok ya ne olacak bu halimiz bize bi çare düşünün nasıl kurtulurm bundan bu yıllarca devam edecek böle bi çare olmazsa inşşallah bi şeyler olur bu konuyla ilgili sadece mağdur bend eğilim benim gibi bir çok insan var lütfen yardım edin….

  197. ben kredi kartımı 2006 yılının 7. ayında kapattırdım şu anda kredi çekmek için başvuruyorum ama borcu yoktur kağıdı da aldım fakat hangi bankaya gittiysemde karşıma çıkıyor bu yüzden kredi çekemiyorum şu anda borcum olmadığı için kara listeden silinmemi istiyorum bilgilerinize arz ediyorum.

  198. öncelikle herkese kolay gelsin diyorum BEN 2006 YILINDA KREDİ ÇEKTİM VE ASKERE GİTTİM ASKERDE OLDUGUM İÇİN BİRA SORUNLU ÖDEME YAPTIM AMA ASKERDEN GELİR GELMEZDE 2008 YILININ 3. AYINDA KOMPLE KAPATTIM VE BORCU YOKTUR BELGELERİNİ ALDIM ŞİMDİ KREDİYE İHTİYACIM VAR AMA TAKİP GÖZÜKÜYOR NEYAPMAM GEREK TAKİP KALDIRILABİLİRMİ ?

  199. alın arkadaşlar merkez bankasından size net bir aciklama merkez bankasinin sitesin de acıklandı buyrun:5834 sayılı Kanun uyarınca, ödenmesi gereken tarihi 28.01.2009 (hariç)’den öncesine ait olan, 28.07.2009 (dahil) tarihine kadar ödenen ve ödeme bildirimi bankalarca, Merkez Bankasına iletilen karşılıksız çek ve protestolu senetler ile ferdi kredi ve kredi kartı kayıtlarının tamamı, Merkez Bankası kayıtlarından silinmiştir. Söz konusu yasa kapsamında yeniden yapılandırılarak ödeme planına bağlanan borçlardan ödemeleri tamamlanan kredi veya kredi kartı borçları ile ilgili olarak bankalarca tahsil bildirimi Bankamıza yapılmış kayıtlar da borçlarının bittiğinin ilgili bankaca Bankamıza bildirildiği dönemin son iş günü nezdimizdeki kütükten silinecektir.
    Ayrıca, protestolu senetler ile ferdi kredi ve kredi kartı borçlularına ilişkin ödenen kayıtlarda 3 takvim yılını, ödenmeyen kayıtlarda ise 5 takvim yılını doldurmuş olanlar, Merkez Bankası nezdindeki protestolu senetler ile ferdi kredi ve kredi kartı borçlularına ilişkin kayıtlardan silinmektedir. Bu uygulama karşılıksız çekler için geçerli bulunmamaktadır. Dolayısıyla, Merkez Bankası kayıtlarında protestolu senetlere ve ferdi kredi / kredi kartlarına ilişkin 5 yıldan daha eski herhangi bir kayıt yer almamaktadır. Kredi başvurularında şahısların karşısına bankalar tarafından çıkartılan kayıtlar ise doğrudan Merkez Bankası kayıtları değildir. Bankalar, kendilerine Merkez Bankası tarafından gönderilen ve genel müdürlüklerindeki veri tabanlarında tutulan listelere bakarak değerlendirme yapmaktadır. Bankaların bu kayıtları kütüklerinden silme zorunlulukları bulunmamaktadır. Bankaların, Merkez Bankasının yapmış olduğu silme işlemlerini yapma zorunluluğu olmadığından, Merkez Bankası tarafından silinmiş olan kayıtlar, şahısların bankalara yapmış oldukları başvurularda karşılarına çıkabilmektedir.

  200. TSK yeni emekli oldum. Emekli olma sebebim vazife malüllüğü. Sebebi ise güneydoğuda operasyondan kaynaklanıyor. Tedavi sürecimde hastanede yatmak zorunda kaldım ve 2 ay ödeme yapamadım fakat ilk fırsatta tüm ödemmi yaptım. Şimdi emekli oldum elimdeki parayla ev almak için üstüne kredi çekmek istedim bana takiptesiniz listeye girmişsiniz denildi. Durumu izah etmeme borcumun olmamasına emekli maaşımın olmasına rağmen olumsuz yanıt aldım. Şimdi benim bu durumda ne yapmam lazım. Birçok yazıyı okudum buradan.Hemen hemen imkansız yani 5 yıl bkleyecğiz. gerçekten elinde olmadan mağdur olanlar vatandaşlar var. Bu gibi durumlardan dolayı 5 yıl süre ceza ile haksızlığa uğramak gerçktn kötü bir durum.

  201. ak banktan kredi kartım vardı yasal takibe düştüm borcumu kapattım sene 2007 ama hala bankalara kredi baş vurusunda bulunuyorum ama olumsuz yanıt alıyorum nezaman kıredi cekebilirim. bana yardımcı olurmusunuz

    • Neden kredi alamıyorum ?

      Tüketicilerin “Neden kredi alamıyorum ?” sorusuna bankalar tarafından en basit şekilde “Başvurunuz kurumun kredi politikalarıyla uyumlu bulunmamıştır” veya buna benzer bir yanıt verilir. İşte size, kesinlikle aydınlatıcı olmaktan uzak bu açıklamanın arkasında yer alan ve en sık rastlanılan ret nedenlerini öğrenmek için,

      İLETİŞİM >> [email protected]

  202. ben çok düzenli olarak banka kredileri ve kredi borçlarımı ödemekteyim ama tarafıma her hangi bir borç bildirimi olmamamsına rağmen sürekli merkez bankasının krtirlerine göre puanım düşmektedir sorduğumda borç gözükmüyor ama neden puanım düşüyor

  203. deniz bankatan uzak durun onalr gerçekten yasal hırsız bir lira borcum vardı söylemediler söylemediler en son 27 lira olmuşpoda başka bir banakda öğrendim o borcumu onlarda bekliyorlarmışki dahada yükselsin ondan sonra takibe ve icraya girsin.deniz bankatan uzak durun

  204. kardeşim sicil affı için 5 yıl beklennirmi adam borcunu ödemişse hemen sicilinin otamatik oarak düşmesi gerekir öyle saçmlık olurmu

  205. tamam beni konut kredisi borcum var zaman zaman aksıyor ama bu güne kadar çalıştıgım bakalar hiç bi zaman borç takmadım işlerim ters gitti iflas ettim şimdi iş kurmak istiyorum ama param yetersiz kalıyor şimdi arkadaşlar dinleyin bu çok büyük haksızlık var böyle yasa olmaz olsun

  206. REFİK ÖRDEK 2009 da kredı kartı borcum vardı ama ödedım yazıyıda aldım borcu yoktur dıye fakat hangı bankaya gıtsem kredı cekemıyorum yardımcı olursanız sevınırım saygılar

  207. selam
    ben bankalara olan borçlarımı her zaman günü günü ödüyordum 3 ay işim bozuk gitti ipin ucunu baktım kaçırdım hiç birine ödeme yapmadım hepside icralık etti beni geldiler gittiler bir şey alamadılar en sonunda öyle kaldı

    aradiklerindada şu kelimeyi söyledim
    VARKEN ÖDEDİMMİ DEDİM EVET DEDİLER
    YOKKENDE YOK ÖDEYEMİYORUM

    aldığınız avanta paralara kart aidatı çekim parası yok şu yok bu faiz bunlara sayın
    yok param pulum bir dahada aramayın dedim kartlarıda kırıp attım

    allah bankaya muhtaç ettiği gün adamın canını alsın ondan iyidir
    saygılarımla

  208. Arkadaslar Sizlere Akıl vermek gibi olmasin ama acil nakite sıkısan ve işyeri sahiplerine cok güzel bir fikir vericem ben. benim bankaya 3 lira yanlis anlamadiniz tamami 3 lira borcum varmis ve ben bunu bilmiyodum. banka dosyami avukata vermis ve allahtan verilen avukat benim amcam. bana haber verdi ve yasal takip baslamadan ben bunu bankaya 10 lira olrak yatirdim 7 lira harclik olsun diye 1 ay 4 ay boyunca kredi almak icin ugrastim ve kredi cıkmadı.. Bankada calisan işletme bankacılıgı bölümünde bir banka calısanı su aklı verdi sen kredi kullanmak istiyosan. ilk etapda. pos makinasına basvuru yapalim 1 ay boyunca pos makinası kullan daha sonra kedi çekelim. Pos makinasına basvuru yapan işletmelere banka 10000 tl kredi hemen veriyor akıllı davranın arkadaslar canınızı hic birseye sıkmayin..

  209. nakit avans cektim yur dışına cıkınca yatıramadım ama faizinle ödedim ama kredi başvurusu yaptım bu görüküyor bunun kaldırılmasını istiyorum

  210. Eğer bir kredi ihtiyacı var mı?banka kredisi sizi yalanladı, biz burada
    mali yardım için, şimdi yapmanız gereken aracılığıyla bize e-posta için (
    [email protected]) herhangi bir anlık kredi almak için
    herhangi bir hedefe tutarındadır. Sizin mutluluğunuz bizim önceliğimizdir.

    Adı: Binaley Salami
    Şirket adı: Binaley Finans Kurumu
    Posta: [email protected]

    BUGÜN HIZLI KREDİ İÇİN GEÇERLİ

  211. 3500 maas alıyorum fakat. avea hattından bi haciz gelmiş 780 tl felan emekli oldugum için paramdan kesemiyorlar. ben kredi cekmek istiyorum bu haciz olan 780 tl yi ödeyince kredi ceke bilirmiyim ?

  212. Eğer herhangi bir nedenle bir kredi ihtiyacım var mı? Bir ekonomik şimdi bize

    1.000 $ minimum ve maksimum% 3 Faiz Oranı ile Kredi Teklif

    $ 50,000,000,00 ve ilgi varsa bize de temasa geçiniz gerekir:

    [email protected] fazla bilgi için.

    Sen doldurup böylece bize aşağıdaki ayrıntıları göndermek için gerekli

    Biz kredi ile devam edebilirsiniz

    işlem.

    Adınız:

    Adres:

    Devlet:

    Ülke:

    Cinsiyet:

    Yaş:

    Kredi tutarı:

    süre:

    aylık gelir:

    Telefon numarası:

    Kredi amacı:

    [email protected]

    Teşekkürler, biz olarak en iyi dileklerimle acil yanıt bekliyor.

    Bay James. Ben

  213. benim hangi banka oldugu bellı olmayan bir bankaya 90 tl borcum varmış hangi banka nasıl nerden neşekılde ögrene bilirim bilen birileri lutfen yardımcı olsun

  214. eğer bir kredi ihtiyacı var mı? bankada bir kredi seni inkar, biz mali size yardımcı olmak için buradayız, artık yapmanız gereken tek şey herhangi bir hedefe herhangi bir miktarın anlık kredi almak için ([email protected]) aracılığıyla bize e-posta olduğunu. sizin mutluluğunuz bizim önceliğimizdir.

    adı: christo salam

    şirket adı: christo finansal ev

    e-posta: [email protected]

    hizli kredi̇ bugün i̇çi̇n geçerli̇

  215. İyi günler:

    Eğer finansman ihtiyacınız var mı?

    Eğer İş veya kişisel Kredi ihtiyacınız var mı?

    Eğer şirket finanse etmek ister misiniz?

    Eğer bir iş başlatmak için bir kredi gerekiyor. Biz yıllık% 3 faiz oranıyla herhangi bir birey ve şirket için kredi vermek. Bizim kredi programı hakkında daha fazla bilgi için bize ulaşın.

    Teşekkürler

    Bay Eric Thomas

    E-posta id: [email protected]

  216. Eğer borcun ifası veya faturaları ödemek ya da bir iş kurmak için kredi gerekiyor mu? Eğer düşük kredi puanı var ve bir kredi CITI MORTAGE KREDİ FİRMA irtibata geçiniz olsun, ve zorluk olmadan kredi almak zorlaşır. Faiz oranı% 2’dir. Daha fazla bilgi için e-posta Via şirket e-posta adresi ile iletişime: [email protected]

  217. Hej, jag är Anita smed för närvarande bor i Texas City, US. Jag är en änka för närvarande med fyra barn och jag var fast i en ekonomisk situation maj 2014 och jag behövde för att refinansiera och betala mina räkningar. Jag försökte söka lån från olika lån företag både privat- och företagskunder men aldrig med framgång, och de flesta banker minskade min kredit. Men eftersom Gud skulle ha det, var jag introducerades till en gudsman Mr Jefferson Stroud lån långivare som gav mig ett lån på 850,000USD och idag är en företagsägaren och mina barn mår bra just nu, om du måste kontakta alla företag med hänvisning till ett lån utan säkerhet, ingen kreditkontroll, ingen samarbete signerat med bara 3% ränta och bättre avbetalningsplaner och schema, kontakta Mr Jefferson Stroud ([email protected]). Han vet inte att jag gör detta, men är så glad nu och jag beslutade att låta folk veta mer om honom och även jag vill Gud att välsigna honom mer. Du kan kontakta honom via hans e-post. [email protected]

  218. Kredi / mali yardıma mı ihtiyacınız var? % 2,5 gibi çok düşük bir faiz oranı ile fon sunuyoruz. İlgili tüm başvuru sahipleri, daha fazla bilgi için e-posta yoluyla bizimle iletişime geçecektir.

    Bize e-postayla geri dönün: [email protected]

    Trimark Finansal Hizmetler
    Yönetim
    Amerika Birleşik Devletleri

  219. İyi günler,

    Bu, halka şu anda% 2’lik düşük bir faiz oranıyla kredi veriyoruz. Başvurmakla ilgileniyorsanız

    Bir kredi için aşağıdaki başvuru formunu doldurun. Daha fazla bilgi için şimdi E-POSTA ile bize ulaşın: [email protected]

    BORÇLU BİLGİ GEREKLİDİR

    İsim:
    Ülke:
    Seks:
    Yaş:
    Telefon:
    Tutar:
    Meslek:
    Kredi Süresi:

    Not: Tüm cevaplar doğrudan Şirket E-postasına iletilmelidir: [email protected]

    Anlayışınız ve işbirliği için teşekkür ederiz.
    Saygılarımla.

    Mario Draghie

  220. Merhaba
    Ben Elizabeth Luis, C.E.O. Elizabeth Luis Loan şirketi, kayıtlı ve meşru bir özel kredi vericisidir. Mali
    (KREDILER) ve% 2 düşük bir faiz oranı ile
    Biz şu sebeple kredi veriyoruz:
    ..tarım
    ..iş
    ..car
    ..house / maitaenance
    Arz ücreti vs.
    Bu e-posta ile bize ulaşın: [email protected]

  221. Merhaba,
    Bankalar bir kredi elde etmek için size dönüyor, iletişim e-posta bağlantısını: <[email protected]}
    Şirketim size yardımcı olması için endişelenmeyin.
    En az 4,000,00 TL ila 15,000,000 TL
    Bugün kredi için başvurun.
    Iletişim e-posta bağlantısı: <[email protected]}

    Saygılarımızla.
    şirket
    Bay Rajski.

Yorumlar kapalı.