web statistics

Kredi Kartıyla Taksitli Alışveriş Oranı Yüzde 61


Bankalararası Kart Merkezi‘nin kredi kartlarındaki davranış alışkanlıklarını belirlemek için yaptığı Kart Monitör Araştırması’na göre alışverişlerin %61’i kredi kartıyla yapılıyor. Özellikle taksit uygulanan sektörlerde bu oran %80’lere ulaştığı görülmüş.

Araştırmaya göre en sık kullanılan kredi kartı limit %28’lik oranla 1.001-2.000 YTL olurken, 2003 yılında 1.000 YTL olan ortalama limit, 2007 yılında 2.650 YTL’ye yükseldi. Kart limitlerinin yüzde 45’i kullanırken, limitinin tamamını kullanan kullanıcı oranı %7 oldu.

BKM’nin araştırmasında göze çarpan diğer bir konu ise kredi kartlarındaki puan ve taksit özelliği. Araştırmaya göre kredi kartı kullananların en çok beğendiği özelliklerin başında taksit ve puan geliyor. Katılımcıların %61’i taksit özelliğini, %34’ü de puan özelliğini beğeniyor. Kredi kartı seçiminde asıl belirleyici olan özelliklerin puan ve taksit imkanı olduğunu “En Çok Kullanılan Kredi Kartı Hangisi ?” başlıklı anketimizi yorumlarken belirtmiştik.

Arştırma sonuçlarına göre kredi kartı borçlarını ödeyenlerin %78’i borçlarının tamamını öderken kredi kullanan yüzde 20’lik kesim aynı müşterilerden oluşmayıp değişkenlik gösteriyor.