web statistics

En Çok Kullanılan Kredi Kartı Hangisi ? [Anket]


En çok kullanılan kredi kartı ile ilgili anketimiz dün sona erdi. Öncelikle anket sonuçlarını verelim :

  1. Bonus : 415 oy (22%)
  2. World : 352 oy (19%)
  3. Maximum : 314 oy (17%)
  4. Axess : 228 oy (12%)
  5. Cardfinans : 210 oy (11%)
  6. Advantage : 200 oy (10%)
  7. Ideal : 89 oy (4%)
  8. Wings : 24 oy (1%)
  9. Shop & Miles : 13 oy (0%)

Bu ankette 2,000’e yakın oy kullanıldı ve anket sonucuna göre Garanti Bankası’na ait Bonus Card %22 ile yarışı lider tamamlayan kredi kartı oldu.

Sonuçları yorumlayacak olursak, öncelikle TuketiciFinansman.net ziyaretçilerinin en çok tercih ettikleri kredi kartı Bonus. Peki neden?

Önceleri sadece Garanti Bankası ile özdeşleştirilen bu kart, son iki senedir bağımsız bir marka olarak diğer bankalar tarafından da pazarlanmakta. TEB, Denizbank ve Şekerbank da bu sisteme dahil oldular ve kendi kredi kartı müşterilerine bu sistem üzerindeki çeşitli kampanyalara katılma imkanı tanıyorlar. Yani tek marka fakat bir çok banka faktörü, bu tercihteki en önemli kriter olarak karşımıza çıkıyor.

Bunun yanısıra marka bilinirliğinin devamı için yapılan televizyon ve radyo reklamları bu ürünün tercih edilen kartlar sırasında en önde yer almasının başka bir sebebi. Garanti Bankası, bu kredi kartına ile yaptıkları her türlü kampanyayı TV ve radyo aracılığı ile tanıtmaktan kaçınmıyor.

Ayrıca bu kartın segment uygulamasında, kartınızla 12 aylık puan kazanma performansına bağlı olarak üst segmentlere terfi ediyor ve bu terfi ile gerçekleştirdiğiniz alışverişlerde daha avantajlı bir oranla puan kazanma imkanı kazanıyorsunuz. Özellikle Premium ve Platinum gibi üst segmentlerde, kazanım oranları gerçekten çok avantajlı.

Tercihlerde en çok kullanılan kredi kartı olarak ikinci sırada yer alan World Card ise kredi kartı ciroları açısından incelendiğinde %19 ile Türkiye’nin en büyük cirosuna sahip kredi kartı olarak göze çarpıyor. Bonus markası altında üç ayrı (Şekerbank Bonus ile dört ediyor) banka yer alırken World da benzer anlaşmalar yapmıştı. Ancak daha bu işbirlikleri hayata geçmedi.

World Card’ın özellikle Koç Bank – Yapı Kredi birleşmesi sırasında yaşanan teknik sorunlar ve bunun öncesindeki pasif pazarlama faaliyetlerine rağmen, bu süreçte hala liderliği kaptırmamış olmasının en büyük sebebi sahip oldukları sağlam üye işyeri ağı.

Bonus’un aksine çok basit bir ürüne sahipler. Taksit ve puan imkanları açısından grup şirketleri sinerjisi dışında çok fazla öne çıkan bir durumları yok. Dönemsel olarak gerçekten tüketicinin avantajına kampanyalar ile çıkabiliyorlar. Öte yandan Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan ilk kredi kartlarından bir olması ve bunun devamlılığını sağlayan projeleri hayat geçirmesi pazar payının lideri olarak devam etmesi, TuketiciFinansman.net ziyaretçileri tarafından en çok tercih edilen ikinci kredi kartı olmasının sebeplerinden biri.

En çok kullanılan kredi kartı olarak Üçüncü sırada yer alan kredi kartı ise Maximum gözüküyor. Yine Türk kredi kartı sektörüne ilk giren bankalardan Iş Bankası’ana ait. Maximum ile taksit ve puan konusunda rekabeti yakalayan İş Bankası ayrıca geniş müşteri tabanı, OGS ve KGS ile ilgili çeşitli avantajları ürünle ilişkilendirmesinin faydalarını görüyor.

TuketiciFinansman.net ziyaretçilerinin dördüncü tercihi ise Akbank’ın Axess’i olarak gözüküyor. Axess kredi kartı pazarına girerken oldukça agresif ve maliyetli bir yol izleyerek yeni bir marka olmasına rağmen geniş bir üye işyeri ağı ile tüketicinin karşısına çıktı. Avantajlı çip puan kazanımlarıyla cirosunu kısa sürede arttırarak ciro rekabetinde ilk üçte yer alıyor. Ayrıca Axess kızı ile gerçekleştirdikleri TV reklamları sayesinde kart sahiplerinin ilgisini ve aktivasyonunu büyük ölçüde yakalamayı başarıyorlar.

En çok kullanılan kredi kartı sıralamasında dikkat çekici bir nokta da Türkiye’nin en eski ve köklü bankalarının ilk dört sırayı paylaşması. Bu, en eski ve en fazla müşteriye sahip bankaların kredi kartı sayısında da önde olması olarak yorumlanabilir. Sektöre daha sonra giren Finansbank ve HCBS ise bu bankalardan sonra geliyor.

Anket sonuçlarına bakıldığında tüketicinin kart kullanım tercihlerini belirleyen kriterlerin kredi kartı ücretleri veya faiz oranları olmadığı, aksine televizyon ve diğer mecralarda yer alan reklamlar, taksit imkanları ve alışverişlerde kullanılan puan kazanımı olarak yorumlanabilir (bkz. BKM Kredi Kartı Alışkanlıkları Araştırması).

“En Çok Kullanılan Kredi Kartı Hangisi ? [Anket]” üzerine bir yorum

  1. Ben bankasya kredi kartı kullanıyorum. Çünkü yıllık kart ücreti alınmıyor. Eskiden axess kullanıyordum bıraktım. Tavsiye ederim.

Yorumlar kapalı.