web statistics

Mortgage Faizleri Yüzde 1.55’e Çıkabilir


CNNTürk’ün haberine göre Amerika’daki mortgage krizinin global piyasaları vurması ve AKP’ye açılan kapatma davasının etkisiyle mortgage kredilerinde artış oldu. Şubat ayı ortasında 1.45 seviyesine yükselen konut kredisi faizlerinin 1.55’e kadar tırmanması bekleniyor:

AMERİKA’da mortgage krizine bağlı olarak başlayan ve global piyasaları alt üst eden dalganın boyu büyüdü. Bir süredir dalganın etkisinde olan Türkiye’de ise geçen hafta AKP’nin kapatılması istemiyle açılan dava da piyasalarda “çifte şok” etkisi yarattı. Döviz ve bono yükselişe geçti borsada ise keskin düşüşler yaşandı. Kredi piyasalarında maliyet artışı gündeme geldi. Bu tablo kaçınılmaz olarak konut kredi faizlerini de içine çekti. Şubat ayı ortasında dış dalganın etkisiyle yüzde 1.45 seviyesine yükselen konut kredi faizlerinin, şimdi yüzde 1.55’e kadar tırmanması bekleniyor. Çünkü bankalar artan maliyetlerini faiz artışı olarak tüketiciye yansıtmak zorunda kalıyor.

Mortgage faizlerinin global dalgalanmanın etkisiyle artış trendine nasıl girdiğiyle ilgili detaylı bilgiyi CNNTürk’ün ilgili haberinde okuyabilirsiniz.