w w w . T u k e t i c i F i n a n s m a n . n e t


Kredi Kartı İptal Dilekçesi Örneği

Pazartesi, Nisan 14, 2008 | 12 Yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült
Yazının devamı ↓


Kredi KartıKredi kartı, belli kurallara dikkat edilmesi durumunda tüketicilere avantajlı finansman imkanı sağlayan bir üründür. Ancak kullanılmayan kredi kartları kaybolmaları durumunda limitleri nedeniyle risk teşkil ederler. Kullanmadığınız kredi kartlarını evde güvenli bir yerde saklamanız veya hiç kullanmayı düşünmüyorsanız iptal etmeniz gerekir.

Kredi kartı iptali ile ilgili olarak daha önce burada faydalı olacağını düşündüğümüz bazı yöntemlerden bahsetmiş ve dilekçe ile iptal yönteminin kolay bir çözüm olduğunu belirtmiştik. Okuyucularımızdan gelen talep üzerine kredi kartı iptali için bir dilekçe örneği hazırladık. Bu dilekçeyi banka şubelerine bırakarak kredi kartınızın iptalini talep edebilirsiniz. Aşağıda örneğini verdiğimiz dilekçe ile ilgili dikkat edilmesi gereken konuların başında kredi kartı borcunuzun tamamınının kapatılmış olması ve dilekçe ile beraber kimlik fotokopinizin de beraber iletilmesidir.

Banka adı, dilekçenin yazıldığı il bilgisi , tarih, kredi kartı numarası, ad soyad , iletişim bilgileri ve doğum tarihi bilgilerinin verilmesi önemli. Eğer dilekçeyi şahsen iletiyorsanız TC kimlik numaranızı da ekleyebilirsiniz. Öte yandan kimliğiniz üzerinde bu bilgi mevcutsa eklemenize gerek yok.

Dilekçeyi faks ile göndermeniz durumunda hangi tarihte hangi telefon numarasına faksladığınızı ilerde bir sorun yaşamamanız için not etmenizde fayda var.

İptal taleplerinizde aşağıdaki örnek dilekçeyi kullanabilirsiniz :

XXXX Bankası Kredi Kartları Bölümüne,
İstanbul, 14.04.2008
Artık kredi kartı kullanmak istemediğimden, nezdinizde bulunan 4xxx xxxx xxxx xxxx numaralı kredi kartımın iptali için gereğinin yapılmasını rica ederim.
Kredi kartımın tüm borçlarını kapatmış ve kartımı imha etmiş bulunmaktayım.
Konuyla ilgili onay ve bilgilerinizi rica ederim.
Saygılarımla,
İsim Soyisim
Doğum Tarihi
Telefon
Cep Telefonu
Adres

İlgili Yazı:

Bu yazı Tüketici Finansman Rehberi'nde yayınlanmıştır. Kredi Kartı İptal Dilekçesi Örneği

12 Yorum

  1. Adsız // 22 Temmuz 2008 09:53  

    Ben bu ay kredi kartı üyelik ücretini yatırdım bunun bankalar yasal olduğunu söylüyor ama yargıtay kararı na baktığımızda bunun yasal olmadığını görüyoruz yani net bir şey söylenmiyor. olan yine tüketiciye oluyor onun için yapacağımız tek şey bütün kredi kartı sahipleri kartlarını iptal ettirmek..

  2. Adsız // 26 Temmuz 2008 09:56  

    nerde kardeşim millette o bilinç herkes senin gibi düşünse ve davransa kimseyi keriz yerine koyamaz bu bankalar ama nafile hakediyoruz işte

  3. Adsız // 03 Ağustos 2008 17:55  

    fortisden memnun değilim 2 aydan beri k.kartı ekstrası elime geçmiyor.geçmediği içinde faizinle ödüyorum.onun için iptal etmeyi düşünüyorum.

  4. Adsız // 27 Şubat 2009 11:20  

    Finansbanktan 2 yıl önce internet aracılığıyle kredi kartı aldım. Bugüne kadar borçlarımı eksiksiz zamanında ödedim. Bir gün telefonla beni Finansbanktan aradılar; kimliğim, ehliyetim v.s nin sigortalı olmasını ve karşılığında 6.5 tl aylık ödemem gerektiğini söylediler. Beğenmediğim taktirde iptal ettirebilirsiniz dediler. Daha sonra bunun gereksiz olduğuna kanaat getirdim ve Finansbankı aradım, müşeti hizmetlerine bağladılar, ordan başka bir yere oradanda telefonda müzik dinletmeye başladılar. Tam 18 dakika müzik dinledim; baktım olmuyor telefonu kapatıp tekrar baştam aradım yaklaşık 2 veya 3 dakika sonra bir bayan buyrun dedi ama ben doğrudan konuya girdim siz telekomla ortak mı çalışıyorsunuz neden baNA 18 DAKİKA MÜZİK DİNLETTİNİZ DEDİM. bAKTIM ODA TELEFONU BAŞKASINA AKTARACAK lütfen kartmı iptal edin başladılar hikayeye işte sen iyi müşterimizsin v.s baktım olmuyor onların dilinden konuştum kapatalım ama iptal edemeyiz dediler 4 gün sonra tekrar beni aradılar Ebru isimli bir bayan idi kart ücretini iade ediyoruz ama sigortayı iptal edemiyoruz iptal edersek bile senden yine ayda 3.5 tl alırız dedi bende şantaj mı yapıyorsunuz bu ahlakı değil dedim sonra hızlı bir manevra ile kartınızı iptal ettirmeyin daha önce kesilen 6 aylık sigorta parasını iade edelim ama siz 6 ay daha kartı kullanın dediler ben de olabilir dedim ve onaylaım. Üç gün sonra tekrar aradılar Emre isimli bir bey sigorta paralarını iade etmelerinin mümkün olmadığını zaten 6 ay kullanma sözü vermişsiniz deyip beni başka bir bölüme bağladı sirimden deliye döndüm aldatıldığımı anladım ve o bayana kartı imha ettiğimi ve yaptıklarının terbiyesizlik olduğunu anlattım. Kesinlikle bir daha Finansbank kartını kullanmadığım gibi tavsiyede etmem.

  5. TFR // 27 Şubat 2009 11:31  

    @Adsız // 27 Şubat 2009 Cuma 11:20
    Bu konuyla ilgili şikayetinizi BDDK'ya iletmenizi öneririz.

  6. wish // 05 Haziran 2009 00:43  

    tüm kredi kartlarımı kapatacağım bağımlı hale geliyorsun belli zaman snra..bir bakıyorsun sadece kredi kartı için çalışıyorsun elimde hiç bir para kalmıyor..

  7. Adsız // 24 Eylül 2009 01:35  

    çalıştığım firma fotisle anlaşım maaşımı fortise yatırıyor yanlız benim ateme kartım elime ulaşmadı 7 ay gibi bir süre bankaya gidip kimliğimle çektim yanlız bu süre zarfın görevli banka çalışanları kredi kartı almaya zorluyolar ne olur bir tane dolduralım 1 adet form dolduralım zorluyorlar işlemini yapmayıp bekletiyorlar ne kadar konuşsanda faydasız 1 form doldurmak zorundaymışsın gibi kiiyi zor duruda bırakıyorlar banka beni arayıp onayımı almadan kredi kartı yönderiyor kuryeden almadım iade ettim kurye evime geldi yine almadım bankanız beni aradı bey efendi kartınız basılmış almak zorundasınız böyle bir şey olamaz kim kime zorla kart verebilir hangi yasaya hangi kanuna uygun bana izah edermisiniz ben fortis kredi kartı istemiyorum

  8. Adsız // 29 Eylül 2009 11:27  

    Allahın cezası kart finas kartı bilgisayarımı alırken taksitlendirmek için vermişlerdi. Taksitlerimi ödedim ama kart finasın kart parası şu parsı bu parasından kurtulamadım. sonra kart parsınıda ödedim ve iptal ettirmek istedim. Kart paranızı hesabınıza aktarıyoruz siz kartınızı kullanın dediler evet 35 yt param vardı içerde yeni kartta yollamdığınız gibi şimdi kartımı iptal ettirmek istiyorum. ama telecomla ortak çalışmalarınızdan dolayı müşteri temsilcilerinize ulaşamıyoruz. Bir kurtulursam şu karttan kimse finasbanktan kart felan almasın

  9. Adsız // 13 Mart 2010 14:38  

    hsbc advantage kartını cadde de işime giderken bir kızcağız ne olur abi şu bankanın şu kartını al.cok işine yarayacaktır.demesi bircok kartımın olduğunu söylememe rağmen ısrarı üzerine evrak doldurdum ve imzayı attım.yıl sonunda kullanmadığım halde böyle bir borcun olacağını da bilmiyordum.şimdi kullanmadığım kartaödeme emri geliyor.önceki yıllar müşteri hizmetlerini arıyordum.aldığım cevap borcu silelim ama kart kalsın diyorlardı şimdi müşteri hizmetlerine de ulaşamıyorum.şimdi borç geçen yıl ve bu yıl 35+35=70tl olmuş.hiç kullanmadığım bu kartın sözkonusu borcunu ödemeli miyim.bir tane maxımum ek kartı bir tane de türkiye finans kartı var.ne yapacağımı bilmiyorum.kullanılmayan bir şeyin üçreti olur mu.diyeceksiniz ki olur olur burası türkiye ben almanya da yaşadım hiç böyle birşey görmedim

  10. TFR // 14 Mart 2010 19:23  

    @Adsız //13 Mart 2010 14:38
    Yasal olarak kullanmadığınız karttan da ücret etme hakları var. Bankanın bakış açısından bakarsanız kartı satan kızın size ne dediğini bilemezler. Onlara göre siz başvurmussunuz onlar da onaylamışlar sözleşmede yer alıyorsa ücret alırlar üstelik ödemediğiniz borç için takip bile başlatıp kredibilitenizi zedeleyebilirler. Bankanızla irtibata geçin kart ücretlerine yazılı olarak itiraz edin. Kullanmadığınız kartları tutmanızın şu şartlar altında ülkemizde herhangi bir faydası (kredibilite açısından) bulunmuyor.

  11. davut1337 // 16 Mart 2010 08:41  

    Babnkacılara göre vatandaş tamamen aptal nasıl olsa ihitiyacı olan çok adamlar mahkeme kararı bile tanımıyorlar ne şifayen hesap kapatıyorlar nede dilekçe alıyorlar bu ülkede iyi bir adaleti sağlayacak yargı işlemesi lazım ki öyle bir durumda hem o yönetici kişiyi tamamen suçlu olduğunu ve mahkümiyetini kabül ettirmek yaptıkları suçun tamamen tüketiciyi aldatma ile dolandırmak olduğu için öyle bir ceza vermeliki başka bir banka veya başkabir yönetici,banka görevlisi öyle bir suç işlemesin işte suç ortada T.C.
    OSMANGAZI KAYMAKAMLIGI
    Tuketici Sorunlan 2.Hakem Heyeti Bajkanhgi
    Karar No : 2009/684
    KararTarihi:06.01.2010

    OGAJN
    nma Miiduru Bask.



    OSMANGAZI KAYMAKAMLIGI Tuketici Sorunlan 2.Ha^em Heyeti Karandir

    Rafiz VATANSEVER Yucel AKBULUT Ad'fl
    Esn.San.Oda Terns. Av.Baro Terns. Beledive Terns. Tuk.Der.Tems.
    Raportor : Yasemin ERDOGAN
    §ikayet eden: : DAVUT YUCEL-GENCLIK VE SPORIL MDL.ALTIPARMAK CL^OSMANGAZI
    /BURSA
    §ikayet edilen: AKBANK T.A.S.- ALTIPARMAK SUBESI OSMANGAZI /BURSA Sikayet konusu: HESAP ISLETIM UCRETI §ikayetcinin tarihi: 08.12 .2009
    .
    Olavm ozeti ; 13/03/2009 gunii adi ge9en Bankadan 5.000,00 Tl ihtiya9 kredisi aldigmi, krediyi aldigi giin Banka gorevlisinin israrla vadesiz hesap aftirdigmi, kredi di§mda herhangi nakit para veya i§lem yaptirmadigmi ancak Banka tarafmdan vadesiz mevduat hesabmm 9ali§tirildigim, hesap isletim iicreti adi altmda 27,89 Tl bo9landinldigim, 31.10.2009 tarihi itibariyle hesabmdaki borcun iptalini talep etmistir.
    Sikayet edilenin savunmasmm ozeti : Banka.Hesap isletim iicretinin \adesiz mevduat hesaplar iizerinden sundugu hizmete yonelik 5411 sayih Bankacihk kanunu ile diizenlendigini Bankalarm tahsil edecekleri masraflarm diizenlenmesi yetkisinin kendisine birakilmasi iizerine,T.C Merkez Bankasi bu yetkisini 2002/1 sayih teblig ile kullanmis ve tebligin ii9iincu maddesi ile Bankalarca tahsil olunacak masra'flarm nitelikleri ve azami sinirlarmm serbest9e belirlenecegi hiikmiinu getirdigini,aynca Banka ve miisteriler arasmda imzalanan Bireysel Bankacihk Hizmet Sozlesmesinin ilgili maddesinde hesap isletim ucretinin almacagi hukmiiniin de yer aldigim,hesap isletim iicreti donem tahsilatlan sirasinda hesabinda yeterli bakiye bulundurmayan hesaplarm bor9landinlarak hesaba para yatirildiginda tahsil edildigini bu nedenle talebine olumlu yanit veremiyeceklerini belirtmislerdir.
    tnceleme ve gerekce ; 06/01/2009 giinti yapilan Hakem Heyeti toplantismda, tuketici sikayeti ve dosyadaki ekli belgeler incelenmistir.Tiiketicinin ilgili hesabi sadece kullanmis oldugu tuketici kredisini 6'demek i9in mecburen Banka tarafmdan a9ildigi ve a9tirmak zorunda kaldigi, soz konusu hesabi baska bir ama9 ile kullanmadigi anlasildigmdan talebin kabulune; 4822 Sayih Kanun ile Degisik 4077 Sayih Tiiketicinin Korunmasi Hakkmdaki Kanunun 6. maddesine aykirihk teskil ettiginden asagidaki hiikum cihetine gidilmistir. Hukiim : Yukarida izah edilen inceleme ve gerek9e ile tiiketicinin sikayetinde hakh olduguna, tiiketicinin haksiz yere bor9landinldigi 27,89 TL. nin iptal edilmesine 15 giin i9inde yetkili Tuketici Mahkemesine itiraz yolu a9ik olmak iizere oy birligi ile karar verildi.

  12. Adsız // 17 Mart 2010 23:28  

    bankalar ne kadar akıllıysa bizde akkıllıyız
    gelsin alsın borcunu

w w w . T u k e t i c i F i n a n s m a n . n e t