web statistics

Kredi Kartı ile Elektrik Faturası Ödeme Yolda


Anka Haber Ajansı’nın haberine göre Türkiye Elektrik Dağıtım Şirketi’nin (TEDAŞ) 13 milyar YTL’ye varan yıllık enerji satışında tahsilat oranı %66 düzeyinde kalınca, elektrik faturalarının kredi kartıyla ödenmesi gündeme geldi.

Elektrik faturası borcunun taksitlendirilmesinin de tartışıldığı yeni düzenlemede kredi kartı ile ödeme için bankalar %2 – 2.5 oranında komisyon ile paraların 30 ila 40 gün bankada kalmasını talep ettiler.

4 Aralık 2007’de TBMM’ye sunulan Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu’nun TEDAŞ 2006 Yılı Raporu’nda tahsilat oranları ve bu çerçevede gündeme gelen kredi kartıyla ödeme konusuna yer verildi. Elektik faturası tahsilatlarında kredi kartıyla da ödeme yapılabilmesi konusunda abonelerden yoğun talep geldiği kaydedilen raporda, “Bu nedenle, gerekli araştırmalar ile fayda – maliyet değerlendirmelerinin yapılması, uygulamanın yararlı olacağı sonucuna varılması halinde ise yönetim kurulu kararlarına dayandırılarak başlatılması önerilir” denildi.

“Kredi Kartı ile Elektrik Faturası Ödeme Yolda” üzerine 7 yorum

  1. @Niyazi // 26 Temmuz 2009 Pazar 05:46
    Söz konusu rakamın bugünkü ulaştığı tutar hakkında tahmin yürütmemiz malesef mümkün değil. Bu konuda bankanıza başvurmanız daha uygun olur. Ancak iki buçuk senedir ödememiş olduğunuz bir borç nedeniyle zaten hakkınızda olumsuz kayıtlar çok önceden yaratılmıştır. Borcunuzu kapatsanız bile yakın bir gelecekte bu takip durumundan dolayı başvurularınız kabul edilmeyecektir. İlgili yasadan faydalanarak borcunuzu kapatmanız mümkün bunun için bankanızla irtibata geçebilirsiniz.

  2. Gecikmelerden dolayi milyon, milyarlari cebe indiren Tedas online ödemeleri herhalde bilerek erteliyor veya faaliyete koymuyor. Bu davranisiyla da Tedas bence Cagin coook gerinde oldugunu gösteriyor.

  3. elektirik faturası 1 kredi kartıyla ödenmek zorundamı bunu 2veya 3 kredi kartıyla yapamazmıyız şu zor günümüzde bu da lazım sonucda para kredi kartıyla ödeniyor

  4. Biz bu elektrik faturalarının kesim işinden bıktık fatura yatırlmadığı gün elektrik kesimi yapılıyor. açma kapama parası olarak 18.50.Tl alınıyor. bunun yasal olup olmadığın ve oturulan meskende elektrik kesilmemesi gerektiği için hale kesiyorlar. bunun kesilmeme sebebi ve kesme nedeni alan firmalara rantmı yoksa bunun bir yasal yolmu insanı soymanın ben bu işi sanki deli dumrul vergisi gibi algılıyorum. bu konuda gerekli şikayet yapacak merci bile bulamıyorsun. saygılarımla

  5. bedaş elektrik faturalarını internet üzerinden kredi kartla yatırılabilmesi geç kalınmış
    bir iş uygulama yapılsaydı hacizler ortadan kalkar ödemeler daha düzenli olur.

  6. kredi kartı ile ödenmiş olsa tüketiciler için çok iyi olur. çünkü ödeme yaparken bazen kuyruklarda bekliyoruz.hatta ödemelerde fark konarak taksir tyapılsa çok iyi olur. uedaşa kredi kartı ile ödedim, fark koydurup 6 taksit yaptım.intten fark koyup taksitle ödense çok iyi olur. ilgilerinize tşk ederim.

Yorumlar kapalı.