web statistics

Kredi Kartı Ödemesinde Gecikme Durumunda Ne Yapılmalıdır ?


Tüketicilere kredi kartı kullanımı hakkında genel çerçeveleri çizmelerinde yardımcı olacağına inandığımız bazi bilgileri, çeşitli makaleler ile burada paylaşmaya çalıştık.

TuketiciFinansman.net olarak tüketicilere tavsiyemiz; kredi kartı borcu ödemeleri sırasında ekstrelerinde yer alan asgari ödeme tutarının altında kalmamaya özen ve göstermeleri olmuştur. Hatta üst üste 4 ay ve daha fazla süre kredi kartı borcunun sadece asgari ödemesini gerçekleştiren tüketicilere kart borçlarını tüketici kredisi almak yoluyla kapatmalarını öneriyoruz.

Ancak her ne kadar aksini önersek de, tüketiciler zaman zaman kredi kartlarında bir kaç dönem üst üste gecikmeye düşebiliyorlar. Peki böyle bir durumun gerçekleşmesi durumunda tüketicileri nasıl bir süreç bekler? Bu yazıda okuyucularımıza aktarmaya çalışacağımız konu başlıkları, kredi kartı ödemelerinde gecikme durumu ve gecikme durumunda geçilecek aşamalar ve sonuçları olacak.

Gecikme durumu nedir ?

Kredi kartında gecikme durumu, kredi kartı son ödeme tarihine kadar ekstrede banka tarafından belirtilen dönem borcunun en az %20’sine denk gelen asgari ödeme tutarının altında veya hiç ödeme yapılmaması durumunda gerçekleşir.

Gecikme durumunda bankalar kredi kartı akdi faizinden daha yüksek bir oran olan kredi kartı gecikme faizini, gecikmede olan tüm bakiyeye uygularlar.

Gecikme durumu süreci

kredi karti gecikme durumuSon ekstrede yer alan son ödeme tarihinde, asgari ödeme miktarının altında ödeme yapılması veya hiç ödeme yapılmaması durumunda, banka müşteriye gecikmede olduğunu ve en az asgari ödeme tutarı kadar bir ödeme yapması gerektiğini detaylı olarak anlatan bir uyarı mektubu gönderir. Müşteri artık 30 günden az gecikmeli ödemeler grubuna dahil olmuştur. Burada son ödeme tarihi ile bir sonraki ekstre kesimi arasında 20 günlük bir süreden bahsediyoruz.

Bu aşamada ekstre bakiyesinin tamamına banka günlük gecikme faizi işletmeye başlar. (Kredi kartı borcunu hiç ödememiş olduğunu farzediyoruz. Yaptığı ödemenin asgari miktarın altında kalması durumunda ekstre bakiyesinden ödeme yaptığı miktar düşüldükten sonra kalan bakiyeye gecikme faizi uygulanır.) Müşterinin kredi kartı nakit çekime kapatılır, yani müşteri bu süreçte kredi kartından nakit avans çekemez. Bu durum bir sonraki ekstre kesimine kadar devam eder ve banka Kredi Kayıt Bürosu‘na (KKB) aylık bildirimi yaptığı sırada bu durumu da bildirir. Müşterinin gecikme durumu KKB veritabanında tüm üye kuruluşların ulaşabileceği bir veri olarak saklanır.

Bir sonraki ekstre kesim tarihinde müşteri hala bir önceki ekstreye ait asgari ödeme tutarını gerçekleştirmemiş durumdaysa artık 30 gün gecikmeli alacaklar grubunda değerlendirilmeye başlar. Bu ikinci ekstrede müşterinin asgari ödemesi gecikme faizinin de etkisi ile artmış olacaktır. Müşteriye yine bir uyarı mektubu gönderilir ve müşteri kredi kartı şatış işlemine kapatılır. Bu aşamadan sonra müşterinin kredi kartı tamamen bir faiz üretme makinesine dönüşmüştür. Müşterinin statüsündeki bu olumsuz gelişmelerde ekstre kesiminin yapıldığı ay içerisinde KKB’ye iletilir.

Bir sonraki ekstre kesiminde de son ekstreye ait asgari ödeme gerçekleşmediyse, 60 gün gecikmeli alacaklar statüsüne geçiş yapılır. Yine uyarı mektupları ve gecikme faiz oranı sürecinden ve gecikme statüsü ile ilgili bilgilendirme KKB’ye yapılır.

90 gün gecikmeli alacaklarda artık banka ile müşteri arasındaki ilişki oldukça gerilmiştir. Bankada ilgili birimler tarafından yapılan aramalarda ses tonu ve hitaplar sertleşmeye başlar. Tekrar uyarı mektubu gönderilir. Müşteriye işletilen faiz miktarı bileşik faiz uygulamasından dolayı oldukça artmıştır. Bu aşamada müşterinin KKB’de statüsü güncellenir.

Burada özellikle altını çizmek istediğimiz bir konu 60 gün ve üzeri gecikme kayıtlarının KKB’de bulunması durumu, tüketicilerin diğer finans kurumlarından alternatif finansman (yeni bir kredi kartı veya kredi) ihtiyaçlarını karşılama ihtmalini hatırı sayılır bir oranda azaltacaktır. Üstelik ilerde bu durum müşteri tarafından düzeltilse dahi kayıtlarda tutulacağından, tüketicilerin kredi tarihçesinde telafisi uzun sürecek negatif izler bırakacaktır.

90 gün sonrası kredi kartını veren kuruluş, kanunen borçla ilgili olarak yasal işlemlere başlamak zorundadır. Bu durumda muacceliyet oluşur, yani müşteriye yasal bir ihtar belgesi iadeli taahhütlü olarak gönderilir ve borcun tamamını ödemesi istenir. Bunun için ise yaklaşık 15 günlük bir süre verilir. Tüketici bu durumda yani 90 günü aşan gecikmeye düşmesi durumunda (bazı bankalar 60 günü aşan gecikmelerde de bu imkanı sunabiliyor) kredi kartını veren kuruluştan bir ödeme planı talep edebilir. Ödeme planında banka müşteriye yasal işleme başlamadan önce borcunu 4, en fazla 5 taksitte kapatma imkanı verir. Müşterinin ödeme planı yapmaması ve bu ödeme planına sadık kalmaması durumunda, hemen yasal takip süreci başlar.

Yasal / Kanuni Takip sürecinde bankalar ilgili alacakları avukatlara verirler. Avukatlar, bu alacakları yasal yollardan (icra vb.) tahsilata giderler. Bu aşamaya kadar kredi kartını veren kuruluşla bir ortak zemin içerisinde anlaşma yoluna gidilmediyse, müşteri kredi kartı borcu ve gecikme faizinin yanısıra bankanın tahsilat görevini verdiği avukatın vekalet ücretini de karşılamak zorunda kalabilir.

Sonuç olarak, kredi kartı borcunda gecikmeye düşmek maliyetli bir süreçtir ve kredi veren kuruluşlar ile gelecekteki ilişkilerinizi olumsuz yönde etkileyecek kredi geçmişinizde telafisi zor izler bırakabilir. Burada en önemli konu borç ilişkisinde olduğunuz kurumla irtibat içersinde olmaya özen göstermektir ve kurumla borcunuz yasal takip sürecine geçmeden bir ödeme planı yapmanız olacaktır.

“Kredi Kartı Ödemesinde Gecikme Durumunda Ne Yapılmalıdır ?” üzerine 242 yorum

  1. ben bankadan 1bonus kart aldım bir sene sonrs onun yerine prenyum kart gönderdiler ve ilk kullandığım kartın işleme kapanacağını prenyum kartla devam edeceğim konusunda yazı geldi bende şubeme gidip yazıyı gösterdim banka yetkilisi eski kartın borcunu kapatmam gerektiğini söyledi kartların limiti tek limitti yani birinden harcama yaptığımda öteki de limit düşüyordu bende ilk kartın bütün borcunu yatırdım ve bir daha kullanmadım yeni kartı kullandım bir süre sonra bir yada ikidönem ödeme yapamadım fakat ikinci dönem içerisinde ödeme yapmak için sistemi aradım sistem kartın geç ödemeden dolayı çalışan kartım iptal olmuştu bankaya gidip sorduğumda ilk kartımdan 60 ytl devir bakıyesi kaldığından ve 4 ay ödemediğimden olduğunu söylediler bende bu konuda hiçbir ihtar yada tebligat almadığımı ilttim hatta kart merkezide bunu doğruladı sonuç olarak şu anda bile idari takipte gözükmekteyim hatta o bankanın 2 adet araç kredisini kullandım biri bitti ikincisi devam ediyor yalnız bazı aylarda geç ödeme yaptığım oluyor kendimi idari takipten nasıl kurtarıcam bana ne önerirsiniz saygılar sunarım.

  2. mrb citibanktan bir kredi kart aldım ve çok küçük bi harcama yaptım.yaklaşık 35 ytl kadar.yalovada bankanın şubesi olmadığından vb. durumdan dolayı ödeme yapamadım.sonra bi bankaya kredi başvurusu sırasında öğrendimki citibank avukat takibine vermiş beni.ben bu konuda banka tarafından hiçbir şekilde ihtar ve tebligat almadım.bu yüzden hiçbir bankadan kredi kullanamıyorum.ne yapmamı önerirsiniz acaba?

  3. Bizim burdaki tavsiyemiz Kartınızın borcunun ödemek için banka ile irtibata geçmeniz olacaktır.

    Borcunuz Banka tarafından Avukat’a intikal ettiğindem borcunuz ve faiz üzerine bir de vekalet ücreti ödemeniz söz konusu olabilir. Bu tür maliyetlein önüne geçebilmek için pazarlık yapmanız gerekebilir.

    Bankalar ile bu konuda pazarlık ederken haklarınız ve izleyeceğiniz straejiler konusunda size yardımcı olması açısından aşağıdaki organizasyonlardan destek alabilirsiniz.

    Tükoder (tüketiciyi koruma derneği) http://www.tukoder.org.tr/

    Tüketiciyi Koruma ve dayanışma birliği Derneği
    http://www.tuko-bir.org.tr/

  4. HSBC bank kredi kartımın borcu bugün itibariyle 4 aylık süreyi doldurdu ve yasal takibe başlandığı konusunda uyarı geldi bana. Şimdi ilk olarak bana anladığım kadarıyla noter tarafından bir ihtar mektubu gelecek ve borcumun tamamını ödemem istenecek. Bu süreçte bankadan bir ödeme planı isteyebilir miyim? Bu durum bankanın insiyatifinde mi? Yani banka isterse ödeme planı isteğimi reddedebilir mi?

  5. Malesef banka ödeme planı talebinizi reddetmek veya kabul etmek özgürlüğüne sahiptir. Burada önemli olan geçen dört aylık süre içersinde bankayla ilişkilerinizi nasıl ilerlemiş olduğunuzdur.

    Banka ödeme planını kabul ederse ve sizde bankanın sunduğu bakiye ve geri ödeme planını kabul etmeniz durumunda banka kredi kartınızı kullanıma kapatıp size bir ödeme planı imzalatacaktır. Banka tarafından sunulacak ödeme planının ne kadar hakkaniyetli veya kaç taksitli olacağı veya tüketiciye avantaj sağlayacağı bankanın insiyatifine kalmıştır ve banka buna karar verirken tüketici ile arasındaki ilişkilerin ve iletişimin ne aşamada olduğunu ile direkt dikkate alacaktır.

    Ancak bankanın, müşteriden gelen ödeme planıtalebine müşteri ile ilgili negatif bir düşüncesi yoksa karşılıksız kalmayacağına inanıyoruz. Banka ile ödeme planı talep etme konusunda vakit kaybetmemelisiz.

  6. kredi kartı eksteremi 3 dönemdir asgari dahil hiç ödeme yapmadım 4.dönemin içindeyim banka ne zaman beni icraya verir ne kadar zamanım var bilgi verirseniz sevinirim

  7. @ Ziyaretci // 10 Temmuz 2008 Perşembe 16:55

    Bu süre bankadan bankaya farklılık gösterir ama 90 günden sonra yasal takip başlar. Avukatın dosyayı alıp size icra takibi açması da 1 ay ile 3 ay arasında sürebilir. Yaz mevsiminde adli tatil nedeniyle süre biraz daha uzayabilir. En iyi ihtimalle adli tatil sonuna kadar süresiniz var. Ama yasal takip başlayacağı için KKB’de negatif kredi kaydınız olacaktır ve hiç bir yerden kredi alamayacaksınız. En kısa sürede borcunu kapatmanızı öneririz.

  8. Selamlar. Hsbc bankasından aldığım kampüs kart ımın borcunu 3 ay geciktirdim. bana bir tarih verip o tarihten önce yatırmam gerektiğini. yatırmazsam yasal işlem başlatılacağını belirtiler. Bende o tarihten önce belirtikleri miktarı yatırdım. Ancak bir sonraki ekstre tarihinde ödemeyi gerçekleştiremedim. Ne gibi bir durum söz konusu olur cezai işlem yada yasal işlem adı her neyse başlar mı ?

  9. mrb kredi kartı borcumun asgarisnden fazlasını ödedim ve bu ödeme sonucunda borcuma ugulanacak faiz hakkında hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim

  10. @ Ziyaretci // 20 Temmuz 2008 Pazar 04:09

    Toplam borcunuzun ne kadarini odemis oldugunuzu bilememedigimiz icin bir yorum yapmamiz zor ancak bankanin size soyledigi tutari eksiksiz olarak yatirdiysaniz durumunuz normal. Bir sonraki ekstreyi odememekle yine en az bir donem gecikmeye dusmussunuz demektir.

    Kampus kart kullandiginiza gore henuz ogrenci veya yeni mezun oldugunuzu tahmin edersek cok yanilmis olmayiz umarim. Yetiskin hayatinizin basinda tuketici finansman urunleriyle ilgili yasayacaginiz sorunlar gelecekte kredibiliteniz acisindan sorun olmamasi icin son odeme tarihlerinden once asgari odemeyi yapmaya ozen gostermenizi tavsiye ederiz.

  11. Ekstrede belirtilen donem borcundan yaptiginiz odeme dusuldukten sonra kalan bakiyeye banka faiz isletecektir. Yaptiginiz odem nin donem borcuna orani yukseldikce size yansitilacak faiz azalacaktir.

  12. slm kampus kart borcumu gecıktırdım ve yasal ıslemler baslatıldı dıye msj geldı odemem gereken tutar 97 ytl ıdı ve ben 20 ytl odedım sımdı banka nasıl bır ıslem takıp eder ve ben ne yapmalıyım acaba su an elımde olan 250 ytl versem bırsey degısırmı

  13. @emre_20//26 Temmuz 2008 Cumartesi 16:25
    Borcunuzun son durumu hakkında detaylı bilgiyi bankanızdan alabilirsiniz. Istedikleri tutarın bir kısmını değil de tamamını yatırmış olsaydınız durumunuz çok farklı olurdu. Bankanın sizden söz konusu tutarı ne zaman istediği ve sizin ne kadar süre sonra bu tutarı yatırdığınız ve bu sürenin üzerinden ne kadar zaman geçtiği gibi bilgilere sahip olmadığımız için fikir yürütmek mümkün olmayacak. Öte yandan bir çok banka operasyonel maliyetler nedeniyle 200 YTL’nin altında borçlar için yasal takip başlatmıyor. Borcununuzun son durumu hakkında bankanızdan bilgi alınız.

  14. ben kredi kartı borcumu 2 ayda ödedidim ikinci aya kadar ödeme yapmadım asgari tutarını ödememi söyledi banka ve bende ödedim ama kredi kartımdan harcama ypamıyorum hepsinimi ödemem gerekiyor.

  15. @Ziyaretci 30 Temmuz 2008 Çarşamba 23:27

    Kredi kartınızı kullanamıyorsanız kredi kartınızda en az 1 aylık bir gecikme var demektir. Bankanız ile irtibata geçip borcunuzun ödemeniz gereken asgari tutarını yatırmanız lazım. Bankanızdan borcunuzun son durumu hakkında detayl bilgi alın

  16. Merhaba. Yaklaşık 7-8 aydır kredi kartı borcumun asgari tutarını ödüyorum ve bundan sonra da yalnızca asgari tutarını ödeyebilirim. Bu şekilde ödeme yapmak mı? yoksa tüketici kredisi kullanmak mı daha avantajlı olur?

  17. Zerrin, içinde bulunduğun aşama eğer ödemelerinde bir aksama yoksa çok ideal.Gerçekten de ödemelerinde bir aksama yoksa tüketici kredisi için başvurmanın tam zamanı. Çünkü bu şekilde borcunun tamamını eşit taksitler ile ve daha hesaplı bir faiz oranı ile ödeme imkanına kavuşmuş olursun. Kredi kartı asgarisini ödeyerek hiç kredi kartı kullanmasan bile borcun tamamın kapatman yıllar sürecektir. Acil bir ihtiyacın nedeniyle tekrar harcamaların artar ve bir anda kendini daha büyük sıkıntıda bulabilirsin bu tür risklere mani olmak için kredi ile borcu kapatmak en sağlıklısı olacaktır. 8 ay boyunca yeterince faiz ödemişsin bu süreci uzatıp risk almaya değmez.

    Tüketici Kredileri içersinde senin ihtiyacın olan nakit kredi. Bu konuda borç transfer kredisi imkanı sunan bankalar hala mevcut. Öte yandan kredi başvurusunda bulunduğunda kredi başvurusunu hangi amaçlar istediğini soracaklardır. Bu durumda tavsiyemiz yaşadığınız evin içi ile ilgili tadilat yaptıracağınızı bunun için kredi almak istediğinizi belirtmeniz bankanın sizden almak isteyeceği bazı masraflar konusunda pazarlık etmek şansınızı arttırabilir.

    Bankalar Tüketici kredilerini 12 ile 60 ay vade imkanı ile sunmaktadır. Bizim tavsiyemiz bu konuda vadeyi çok uzun tutmamaya çalışmanız yönünde olacaktır. Ne kadar kısa tutarsanız o kadar az faiz ödeyecek olmanızın yanı sıra, Tüketicilerin özellikle kredi kartı borçlarını kredi ile kapatırken iki seneyi aşan vadeleri tercih ettiklerinde tasarruf disiplininden uzaklaşarak tekrar kredi kartı borçlarını taksitlendirmeye yönelerek bir kısır döngü içersine girdikleri izlenmektedir. Bu duruma mani olmak için kredi borcunuz süresince mümkünse kredi kartı kullanımından kaçınmak ve dönem borcunu kesinlikle taksitlendirmemek kritik önem taşımaktadır.

    Bankalar tarafından uygulanan tüketici kredileri faizleri % 1.64 ila 1.93 arasında bankaların aldıkları masraflara paralel olarak değişmekte. İşbankası oran olarak en hesaplı oranı sunmakla beraber masrafları yüksek gelebilir.

    Umarız herşey yolunda gider.

  18. slm kredı kartı borcumu odemem gerektıgı odemedıgım takdırde yasal ıslem baslatılacagı seklınde msj aldım odememı ıstedıklerı tutar 97 ytl esas borc ıse 450 ytl ben sadece 20 ytl odedım ve beklemeye koyuldum yasal ıslemler basaltıldı adı altında msj aldım 3 hafta surec gectı ve bugun yıne bır msj geldı 97 ytl odemedıgım takdırde bugun yıne yasal ıslemlerın baslatılacagını belırten bır msjdı bu ne yapmam gerekıo yasal ıslemler baslatıldı dıye msj almısken uc hafta saonra yıne neden odemedınız takdırde yasal ıslemler baslatılacak dıye msj aldım ve ben o 97 ytl yerıne daha az bır mıktar odesem bır sorun olurmu???tesekurler

  19. @emre_20//11 Ağustos 2008 Pazartesi 13:24
    Kredi kartı borcu için asgari ödeme tutarı dönem borcunun % 20’si dir. Bunu odemediğiniz taktirde gecikme durumu devam eder. Sizden istenen asgari tutarı ödememeniz ilerde canınızı sıkacak olaylara sebep olabilir. Bankanın sizden istediği asgari tutarı odemeye gayret edin.

  20. merhaba ben adnan.bende babamın kredi kartlarından ötürü zor günler geçirmekteyim.babamın vefatından sonra banka kredi borçlarını ben kapatmayı üstlendim.ama finansbank baya zorluk çıkarıyor.geçen ay babamın vefat belgesini gönderip kartların kullanıma kapatılmasını istedim. o an babamın o bankaya kredi borcu olarak faturada 1.024 ytl olarak borç gözüküyordu.bir de bireysel kredi olarak yaklaşık 2.000 ytl borcu vardı.ben 1.024 fatura borcunu ödediğim halde bu ay tekrar kredi kartı borcu olarak 1.026 tl borcu geldi.beim anlamadığım ben bu faturayı ödeiğim halde bana yine nasıl olurda ekstre borcu geliyor.bunu bankadan rica ettim ama herhangi bir belge gösterilmiyor.ve ayrıca babamın kredi kartı borcunun dışında bankaya 9 bin ytl borcu olduğu söylendi.inanın kafam çok karışık şuan yazdıklarımdan belkide pek birşey anlaşılmayacak ama şimdiden özür diliyorum.bana yol gösterin ne yapmam lazım.babamın bu bankaya olan tüm borçlarını gözümle görmek istiyorum.bu yüzden nasıl bir yol izlemeliyim.

  21. merhaba benim maximum kartım var..şu an 1 ekstre
    hiç ödeme yapmadım..2. ekstre dede ödeme yapamayacağım yasal bi sorun ile karşılaşırmıyım acaba…

  22. @Ziyaretci//12 Ağustos 2008 Salı 13:13
    3 eksrede ödeme yapmazsanız bankalar kartınıza yasal takip yapmak zorundalar. Buna engel olmak için en son ekstre’nin asgari odemesini gerçekleştirmenizi öneririz. Asgari ödeme yapabilirseniz gelcekte karşılaşabileceğiniz bir çok sorunun önüne geçebilirsiniz.

  23. @Ziyaretci //12 Ağustos 2008 Salı 12:54
    Bankalar ile pazarlık yapmanız gerekiyor. Ancak imkanınız varsa veraset konusunda uzmanlaşmış bir avukat veya tüketici dernekleri ile irtibata geçmeniz durumunda size yardımcı olabilirler. Veraset ilamı ile başvurmanız durumunda babanıza ait borcun ne kadar olduğunu size bildirmek zorundalar. Sonuçta Reddi miras yaparak borçtan kurtulabilirdiniz. Banka ile görüşmelerinizde yi niyetinizin altını çizip onların da anlayış göstermesi ve indirime gitmelerini veya esnek bir ödeme planı hazırlamaları konusuna ağırlık verin. Kendiniz kredi alabilyorsanız toplam borcunuzu kredi ile kapatmayı deneyebilirsiniz

  24. merhaba benim sormak istediğim şu bu ay 680 ytl borcum vardı minimum ödemem 135 küsür ytl
    fakat ben 190 yatırdım minimum ödemeyi merak ettiğim şu gelecek ay ki ekstrede ödediğim minimum ödeme düşüyormu yani 680 ytl borcumdan bu ödemiş olduğum tutar kesiliyormu.?

  25. Merhaba zaman zaman krdi kartlarımda gecikmeler yaşadım.Genelde 3.ekstre kesildikten sonra mutlaka borcu yatırdım.Banka bi kez borcu yatırmaz isem hakkımda yasal işlem başlatacağını söylemişti.Bende borcun tamamını kapattım.Ve bankayı kredi kartını iptal etmek için aradım.Ama banka tarafından zaten kartın iptal olduğunu öğrendim.Merak ettiğim hakkımsa hiç bir zaman yasal işlem başlatılmadı buna rağmen ilerde kredi çekmek istersem sorun yaşayabilirmiyim.

  26. Ziyaretci //24 Ağustos 2008 Pazar 18:33

    Ödediğiniz miktar bir önceki hesap bakiyeniz olan 680 YTL’den düşecektir. Bir sonraki ekstre kesiminde kalan bakiye ve ekstre kesilen döneme kadar geçen süre için tahakkuk eden faiz ve yine aynı dönemde yaptığınız kredi kartı harcamalarınız ekstrenizde yer alacaktır.

  27. Ziyaretci // 25 Ağustos 2008 Pazartesi 02:54

    Borcunuzu kapatmak için 3 Ekstre kesilmesini bekleyi tercih etmeniz nedeniyle şirket yasal süreçleri başlatmış. Bunun sonucunda kartınızı kapatmış olabilir. Bankanın borcunuzun son durumu ile ilgili olarak kayıtları güncellemiş olması durumunda bir sorun yaşamazsınız öte yandan; bu konuda borcunuz olmadığına dair bankadan bir yazı alırsanız, İlerde kayıtlar ile ilgili bir sorun yaşamanız durumunda yanlış anlaşılmalara engel olabilirsiniz. Ufak bir hatırlatma; gerek kkb gerek tcmb kayıtları borcunuzu ödemiş olup olmadığınızın yanı sıra tüketici finansman ürünleri kullanmak için gerekli geri ödeme disiplinine sahip olup olmadığınızı göstermesi açısından da kullanılan önemli bir referanstır. Ödemeler konusunda düzenli olarak aksaklıklar yaşayan tüketiciler özellikle içinde bulunduğumuz kredi verme şartlarının sıkılaştırıldığı dönemde başvurularında onay almakta sorun yaşayabiliyorlar.

  28. merhaba ben 2006 yılında icra takibine düştüm ve aynı yıl içerisinde borcumu ödedim. fakat bu kara listeye girmemi engellemedi. şu an üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen hala kredi kartı alamıyor ve hiç bir şekilde kredi kullanamıyorum.bu konuda ne yapmamı önerirsiniz..

  29. @Ziyaretci// 25 Ağustos 2008 Pazartesi 12:58
    Malesef yasal takip uygulanan borçlarda kaydın sisteme girilmemesi ihtimali bulunmamakta. Bu nedenle yazılarımızda tüm okuyucularımıza yasal takibe düşmemek için borçlarının varsa asgari ödemesini yatırmalarını veya 3 ay üstüste ödememezlik yapmamalarını öneriyoruz. Kredi veya kredi kartı başvurularınızda sorun yaşadığınız bankaya borcunuz olmadığına dair aldığınız bir belge varsa bunu ibraz etmeniz olumlu olacaktır ama bu durumda bile başvurunuz olumlu değerlendirilecek anlamına gelmiyor malesef.

  30. Merhaba.Bir bankada 600 ytl lik limitli kredi kartım var.Ben nakit avans sistemi ile 4000 ytl nakit para kullandım.Bu parayı bir sonraki esktrede yatıracağımı düşünerek.Banka ben parayı çektikten 3 gün sonra beni aradı ve bu parayı 5 gün içinde tamamını geri yatırmamı istedi.Bende bunu ancak ektrem kesildikten sonra yatırabileceğimi söyledim.Ancak banka bana verilen limitin 600 ytl olduğunu limiti aştığım için borcun tamamının yatırılmasını istedi.Bunu hemen yatırmam imkansız bankayadan 2 gün fazla gün bile alamadım.1500 ytl yi yatırdım.Ancak kalanını ektre kesilene kadar yatıramayacağım.Bankanın hakkımda yasal işlem başlatmaya hakkı var mı.VaR İSE bundan sonraki süreç nasıl işler.Teşekkürler

  31. @Ziyaretci 25 Ağustos 2008 Pazartesi 23:04
    Kredi kartı sistemleri limitten fazla kullanıma belli bir oranın üzerinde müsade etmez normalde. Sizin 600 YTL limitli bir kredi kartından 4000 YTL nakit avans çekmenize imkan vermiş olması bu bankanı hangi banka olduğu konusunda merakımızı uyandırdı.

    Banka sizden ekstre öncesi borcun tamamını kapatmanızı isteyemez. Ekstrede borcun tamamını gösterir ancak asgari ödeme tutarının altında kalmadığınız sürece sadece akdi faiz oranı üzerinden nakit avans faizi işletebilir. Bunun yanı sıra ayrıca bir limit aşım ücreti yada faizi işletebilir ancak bu da kanunla tavan sınırı belirlenmiş bir orandır.

    Banka büyük ihtimalle kendi sorumluluklarında olan bir teknik aksaklık nedeniyle doğan riski kapatmak amacıyla size borcun bir an evvel kapatılması konusunda telkinde bulunmaya çalıştı. Bizim tavsiyemiz ekstreniz geldiği zaman borcunuzu ekstrede yazan tutar kadar kapatmanız. Gereksiz yere faiz ve limit aşımı ücreti ödemeyin. Unutmayın nakit avans çekerek borçlanmak pahalı ve uzun vadede bütçeye de zararlı bir borçlanma metodur. Ne kadar çabuk kapatırsanız size maliyeti o kadar az olur.

  32. benim bankaya 1500 ytl borcum var. ve 26 agostost salı günü garantiden bi bayan beni arayıp eger 28.(perşembe)’ye kadar 200 ytl ödemesseniz kartınız 3. döneme gircek (yada 3. dönemi bitcek demişte olabilir) ne yapmam gerekiyor benim 20 gün sonra elime ancak para geçecek ??

  33. Merhaba 600 ytllik limitli kartan 4000 ytl çektiğimi söylemiştim.Bankanın adını vermekte bir sakınca görmüyorum.Yapı kredi bankası.Kartım world karttı.Ancak yenilenerek gold kart gelmişti.Bende başka yere olan barcumu kapatmak için nakit para çekmeye çalıştım ve banka bana 4000 ytlyi verdi.Ben kartın hesap kesimi gelene kadar yarısını yatıracağım.kalanınıdaa esktrem kesilir kesilmez yatıracağım.SAdece banka ektre kesilmeden hakkımda icra takibi uygularsa diye korkuyorum.Beni arayan yetkiliye banka nakit avans kullanmama izin verdiğine göre bu benim hakkım dedim.Ektrem kesilir kesilmezde yatıracağım dedim.Ama mümkün olmadığını söyledi.Yanlış düşündüğümü söyledi.

  34. @okan //26 Ağustos 2008 Salı 17:57
    3. dönem gerçekten en riskli dönem olduğu için bankanın söylediği tarihte istenen asgari tutarı yatırmaya çalışmanız gerekiyor. Çok nadir olsa da iyi niyet göstergesi olarak ödeyebileceğiniz tutarın maksimumunu yatırıp biraz daha süre isterseniz verebilirler ancak bu her zaman kabul görmeyebilir. Bu sebepten banka ile görüşüp bu konuda olumlu cevap alamazsanız asgari tutarı mutlaka yatırmaya çalışın. Bankalar da gecikmeli alacaklar konusunda yapabilecekleri kanunlarla sınırlıdır ekstra süre vererek kanuni hakları konusunda sorun yaşayabileceklerinden ekstra süre vermeleri mümkün olmayabilir. Banka yetkilisi ile telefonda görüşmenizde ekstra süre konusunda teyit alamazsanız şansınız zorlamayın.

  35. @Ziyaretci//26 Ağustos 2008 Salı 22:35
    Banka borcunuz hakkında sizeyazılı olarak ihtar çekmenden bilgi vermeden yasal takibe geçemez. Eksreniz kesildikten sonra borcunuzun asgarisini yatırmamanız durumunda gecikmeye düşersiniz. Öte yandan banka ile kartınız konusunda sorun yaşamamanız açısından ekstre kesiminden sonra borcunuzu kapatmanız sağlıklı olacaktır.
    Eğer dediğiniz gibi nakit avansı çektikten sonra her hangi bir ekstre kesilmediyse ekstrem kesildikten sonra borcumun tamamını son odeme tarihinde kapatacağım demeniz yeterli olacaktır.

  36. Merhaba yaklaşık 10 gündür çeşitli bankalardan kredi talebinde bulundum.Ancak hiç bir banka onay wermedi.öğrendimki idari takibe alınmışım.2006 senesinin son aylarında geçirdiğim ağır bir trafik kazası sebebiyle k.kart borcumu uzun bir süre ödeyemedim.ayağa kalkıp işe başlamam uzun süreç gerektirdi.2007 sonu gibi borcumu kapattım.ama bu idari takibe alınmamı engellememiş.telefonla ilgili bankayı aradığımda idari takip süreciniz 2012 şubat ayına kadar sürecek denildi.(bu çok uzun bir süre)artı sizin yukarıdaki yazınızı okuduğumda orada bu sürecin çok daha uzun olduğundan bahseder gibisiniz.dün bankadan borcum olmadığına dair ibraname aldım ama geçerlilik taşkil edeceğini sanmıyorum.benim sorum ödeme konusunda çok titiz olmama rağmen elde olmayan sebeblerden dolayı içinde bulunduğum bu durumu dewlet hastanesi raporlarıyla kanıtlama imkanım warmı?yani o süre zarfı içersinde yoğun bakımda olmam iş görememezlik durumu söz konusu olduğundan bu idari takip süreci ortadan kaldırılabilirmi.bu konuda beni aydınlatırsanız çok sewinirim.gerçekten içinde bulunduğum durum çok utanç werici.
    Teşekkürler.

  37. merhaba..ben işte üniversiteli maksimum kart kullanıyorum..şuanda 200 ytl ye yakın bir borcum var ve asgari ödeme tutarını bu ekstrede ödeyemiycem.. bidahaki esktre de de öyemeyeceğimi varsayarsak ve daha sonraki yani 3. ekstre ye kadar borcumun tamamını yada 2. ekstredeki asgari tutarı ödersem bi sorun olurmu??

  38. mrb hsbc bank kredi kartıma borcumun asgari tutarını ödemeyip yasal süreç başlatılmıştır die msj aldım.maximum kartımda kullanıma kapatıldı.ama borcum 350 milyon kadar düşük bir tutar ve tamamen ihmalkarlıktan yaşadım bu sorunu.borcumun hepsini ödesem problem çözülürmü?gerçekten böyle birşey olacağını bilmiyordum ve hafta sonu yetkiliye ulaşamıyorum.lütfen yardımcı olu…:(

  39. @burcu_58 30 Ağustos 2008 Cumartesi 14:18
    Takipteki kartlarınıza ait borçlarınız ile ilgili borçlarınızı kapatmanız durumunda süreç duracaktır. Ancak takipe düşmeden borcunuzu kapatmanızdan daha maliyetli olacaktır.
    Pazartesi borcunuz olan kurumları arayarak borçlarınızı ogrenip kapatmanızdurumunda kartlarınızı kullanıma açmasalar dahi takip süreci sona ercektir.

  40. @Engin 28 Ağustos 2008 Perşembe 04:26
    İdari takibe alınmanız o banka ile olan borç ilişkinizi bahsettikleri tarihe kadar etkileyebilir. Yani idari sizin başvurularınızı olumlu olarak değerlendirmeyeceklerdir. Bahsettiğinizi gibi borçlarınızı kapattıysanız diğer kurumlarla başvururken bu borçların kapandığına dair belgeleri eklemeniz gerekir.Öte yandan bahsettiğiniz raporların onay sürecini etkilemesi konusunda bir net cevap veremiyorz. Başvurunuzu yaptığınız şubenin durumu kredi politlakalarına nasıl aktardığı burda çok önemli.

  41. Kullandığım kartlardan bir kaç kez aranarak borcunuzu şu tarihe kadar ödemelisiniz şeklinde uyarılar almıştım.Ancak hiç bir zaman hakkımda idari takip başlatılmadı.Şimdi tüm kredi kartlarımın borcunu ödeyip iptal ettim.Borcunuz yoktur şeklinde bankadan yazı almam gerekir mi.

  42. @Ziyaretci//01 Eylül 2008 Pazartesi 12:09
    Kartlarınıza ödemelerinizi yaptıysanız ve herhangi bir idari veya yasal takip durumu yoksa, borcunuzun olmadığına dair bir yazıya ihtiyacınız olmayacaktır.

  43. benim 2 dönem üst üste ödemediğim bir kredi kartım vardı.3.dönemin başında arandım ve idari tabike alındığımı,2 gün içinde asgari ödeme tutarını veya bu tutarın en azından yarısını ödemediğim takdirde yasal takibe alınacağımı öğrendim.ben de bu durum üzerine söylendiği gibi tutarın yarısını ödedim.ama aslında yapmış olduğum bu ödeme borcumun 1/3 ‘i bile etmiyor ve borcum her ay fazileriyle birlikte katlanarak büyüyor.bankaya telefon etsem veya direk şubedeki yetkiliyle görüşsem bana taksit vs.herhangi bir kolaylık sağlarlar mı?yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

  44. @Ziyaretci// 04 Eylül 2008 Perşembe 22:53
    Bankaların bazıları bizim bildiğimiz kadarıyla (Garanti Bankası, Fortis, Finansbank) gecikmede olan ve talep eden müşterilerine ödeme planı yapabiliryorlar. Burda bilmeniz gereken banka ile ödeme planı yaparsanız kartınızı kapanır.Bu kötü bir şey değil ancak bilmenizde fayda olduğunu düşünüyoruz.
    Ayrıca her banka size istediğiniz şartlarda bir ödeme planı sunmayacaktır. Burda tamamen bankanın politikaları ve bankayla ne kadar pazarlık yapabildiğiniz belirleyici olacaktır.

  45. merhaba.dün başvurduğum maximum üniversiteli kartında aylık sadece asgari tutarın ödeneceğini işaretledim.fakat yazıları okuduktan sonra fikrim değişti.bankaya gidip değişiklik yaptırabilir miyim?diğer bir sorum ise bu asgari ödeme kalkıp toplam borç ödemeye geçersem taksitle aldığım şeylere herhangi bir faiz geliyor mu?teşekkürler.

  46. @Ziyaretci//05 Eylül 2008 Cuma 10:06
    Evet bankanızla konuşarak bu değişikliği yaptırabilirsiniz.

  47. merhaba.kredi kartımla ilgili bazı zamanlar banka tarafından arandım ve şu güne kadar borcunuzu ödeyin şeklinde uyarılar aldım.ama hakkımda icra falan olmadan tüm kredi kartı borçlarımı kapattım.şimdi sadece tek bi kredi kartım kaldı.onun içinde tüketici kredisine başvuracağım.acaba kredi kartı ödemesinde gecikmeler oldu diye kredi çıkmaya bilir mi.bu arada memurum.krediyi iş bankasından çekeceğim.

  48. @Ziyaretci//08 Eylül 2008 Pazartesi 22:09
    Başvurunuzun şimdiden nasıl sonuçlanacağını bilmemiz malesef mümkün değil. Normal Şartlar altında açık olan kartınız ile ilgili ödemelerinizde bir sorun yoksa başvurunuzun reddedilmesi için herhangi bir neden bulunmuyor. Kredi başvuruları değerlendirirken borç performansının yanı sıra geiir borç alınmak istenen tutar gibi birçok başka kriter de göz önüne alınıyor. İçinde bulunduğumuz dönemde bankaların kredi verme kriterlerini de sıkılaştırmış olmaları negatif bir etken olabilir ancak, iyimser olarak değerlendirdiğimizde biz reddedilmesi için bir neden göremiyoruz. Başvurunuzu yapın. Bir aksilik olup red olursa nedenini öğrenmeye çalışmanızı öneririz. Unutmayın KKB ‘de sadece onaylanmış kredi kartı ve kredi borçlarınızın ödeme performansına ait kayıtlar bulunur. Reddedilmiş başvurularınıza ait kayıtlar bulunmaz. Başvrumakla kaybedecek bir şeyiniz yok aksine kredibiliteniz hakkındaki şüphelerinize son vermiş olursunuz.

  49. Ben 2002 yılında yasal taibe alındım.Borcumun tamamını ödeyip kartımı iptal ettim.Şimdi kredi için başvuruyorum ama karşıma hep bu çıkıyor.Karaköy KKB den sildirebilirsiniz dedi bir banka.Doğru mu?Bu Karaköy KKB nerdedir bilginiz varmı? Yardımcı olursanız sevinirim.

  50. @Ziyaretci//17 Eylül 2008 Çarşamba 16:00
    Öceki ilgili yazı ve yorumlarımızda yer aldığı gibi KKB bireysel başvuruları kabul etmez. Kaydı yaratan bankadan talep gelmesi lazım. Bireysel başvuru durumunda müşteriyi kkb’ye yönlediren bankaya ceza yazar.

  51. MERHABA BENİM 4 DÖNEM GEÇİKMEM VAR VE ACİL OLARAK KREDİ ÇEKMEM GEREKİYOR KART BORCUMU KAPATTIĞIM TAKTİRDE TÜKETİCİ KREDİSİ ÇEKEBİLİTMİYİM

  52. @Adsız//09 Ekim 2008 Perşembe 16:54 tarihinde gönderildi

    Kısa bir cevap vermemiz gerekirse; “Hayır!”. Tüketicisi kredi başvuruları değerlendirilirken müşterilerin gelir durumları, beyan ettikleri diğer bilgilerin doğruluğunun yanı sıra diğer bankalar veya finansal kurumlar ile devam ettirdikleri borç ilişkilerinin performansı da dikkate alınır. Dördüncü dönem gecikmeye girmiş bir kredi kartı borcu olan tüketicinin kredi başvurusunun kabul edileceğini tahmin etmiyoruz. Borcunuzu kapatsanız bile gecikme ile ilgili statünün güncellemesi bir sonraki ayın ortalarına doğru kkb kayıtlarına iletileceğinden kredi alabilmeniz için asgari 3 aylık bir süre geçmesi gerekecektir. Bu nedenle eğer borçlarını tüketici kredisi dışında bir kaynak ile ödeme imkanı olmayan tüm tüketicilerin zorlansalar dahi asgari veya minimum tutarı ödemeye özen göstermeleri kritik önem taşıyor.

  53. merhaba.. öncelikle böyle bilgilendirici bir site ile biz kredi kartı kullanıcılarını bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.. sorun şu olacak

    Biar kaç taksitli alışveriş yaptım ve hesap kesim tarihinden önce bu borçları kapatmak istedim..yani tümünü ödemek istedim fakat maksimum öğrenci kartı kullanıyorum ve yatırdığım para borç tutarından düşmüyor ve nakit limite geçiyor..yani kullandığım kartın borcunu ödeyemiyorum ve nakit limiti olmamasına rağmen yatırdığım parayı geri çekebiliyorum.. borcumu kapatmak istiyorum ama kapatamıyorum.yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler

  54. @x // 14 Ekim 2008 Salı 00:25
    Her bankanın kredi kartı operasyonel sistemi farklı çalışır. Borcunuzun tamamunu kartınıza yatırdıysanız ekstre kesim tarihinde ilgili bakiye düşecektir. Son taksite kadar bu durum devam eder. Merak edecek bir durum söz konusu değil. Parayı bankadaki hesabınıza değil kredi kartına yatırdığınıza emin olmanızda fayda var.

  55. merhaba benim merak ettiğim bir konu var. 500 ytl lik bir borcum var bunu asgari tutarını 10 gün geçikmeli ödediğimi farz edelim bu 10 günlük sürede %6 olan geçikme faizi hergün için mi geçerli yoksa aylık içinmi

  56. @Adsız//07 Kasım 2008 Cuma 11:39
    Bahsi geçen faiz oranları aylıktır. Asgari tutarı yatırana kadar gecikmede olduğunuz gün için bütün ekstre bakiyesine gecikme faizi uygulanır. Asgari tutarı ödedikten sonra (Asgari tutar en az kredi kartı dönem borcunun %20 si olabilir) kredi kartı ekstre bakiyesinin %80’ine bir sonraki ekstre kesim tarihine kadar geçen gün içn akdi faiz oranı uygulanır. Kredi kartı Gecikme faiz oranı akdi faiz oranından yaklaşık %17 daha fazladır. En yüksek gecikme faizi oranı aylık 5.14 dir. Kredi kartı borçlarına faiz uygulaması faiz söz konusu olduğunda tüketiciler ayrıca kkdf ve bsmv maliyetlerine katlanmak zorundadırlar.

  57. Eylül ayından beri kredi kartımın sadece asgari ödeme miktarı olan 100 kusür lirasını ödeyebiliyorum. Kasım ayında da böyle olacak gibi görünüyor. Toplam borcum 500 lira. Bu durumda banka tarafından aranır mıyım? Ne kadar daha böyle ödemesem sorun olmaz?

  58. @Adsız//07 Kasım 2008 Cuma 23:11
    Asgari Tutarı yatırmaya devam ettiğiniz sürece aranma söz konusu olmayacaktır.
    Kredi kartı ile harcamaya devam etmeniz durumunda bir süre sonra asgari tutarı ya yatıramayacak duruma düşme ihtimalini düşünerek borcunuzu kapatmak ile ilgili aksiyon almayı düşünebilirsiniz.

  59. mrb.2008 nisan ayında hsbc 3 aylık asgarimi ödemediim için uyarı geldi,borcumu ödedim fakat 6 ay sonra insiyatifleri doğrultusunda tekrar kartı açabilceklerini sölediler.
    kasım ayı itibariyle 6 ay geçti üzerinden ve diğer bank kartlarına başvurdum,yüksek gelirli bir işte çalıştığım halde şuan,başvurduğum bankalar olumsuz yanıtını veriyor.bunun çözümlenmesi için neler yapabilirim?ve ismim 250 ytllik olan bir borç yüzünden Merkez Bankasında varmıdır?Hsbc isterse ismimi ak çıkarablr mi?şimdiden çok teşekkürler

  60. öncelikle yardımınız için herkez adına teşekkür ediyorum.sorum şu KKB deki kredi kartı kayıtlarını nasıl öğrenebiliriz.çünkü önceden asgari ödemeyi 60 gün kadar geciktirmiştim,uyarılar gelmişti.şimdi ise düzenli şekilde yatırıyorum.gelecekteki başka bankalarla olan kredi kartı ilişkim nasıl olur acaba merak ediyorum.

  61. merhaba, bir arkadaşım sayesinde idari takip durumundayım 4000ytl yi bankaya böldürmek durumda kaldım ama ödemekte zorlanıyor hatta ödeyemiyor,sorum şu borcu yasal yollarla arkadaşın üzerine geçirtebilirmiyim, ikinci sorum borç bittikten ne zaman sonra bankalardan kredi veya kart alabilirim.

  62. @bertan güleç//13 Kasım 2008 Perşembe 21:26

    Hakkınızda Yasal Takip süreci başlatılmadığı süreceve iligli kayıt kkb düzeltimişse bir sorun yaşamazsınız.
    Bu bilgiyi en kolay bir banka şubesinden kredi veya kredi kartı başvurusu yaparak öğrenebilirsiniz.

  63. @erenx//13 Kasım 2008 Perşembe 22:43
    Borcun yapısı ve sizin nasıl ilişkilendirdiğinizi bilmediğimiz için net bir çözüm öneremiyoruz. Aklımıza tek gelen arkadaşınız ile beraber bankaya giderek borç benimdir dedirtmeniz

  64. @Adsız//13 Kasım 2008 Perşembe 05:56
    Özellikle kredi kartı borçlarını ödemeyen müşterilerin artışa girdiği bir dönemde bankanın size tekrar kart vermesi pek olası gözükmüyor. Aynı şekilde başka bankaların da kanuni takipe uğramış müşterilere kredi kartı veya kredi vermeside öyle.
    Banka ile kredi kartı ve kredi dışında bir ilişkiniz varsa tekrar müracat etmek yardımcı olabilir.

  65. 13 kasım günkü cevabınıza istinaden, banka 4900 ytl borcu 7 taksite böldü 1 taksit ödedik, tekrar bankayla konuşarak kalan 4400 ytlyi 10 taksite böldüler ancak bu borcuda ödeyemiyor ve ben zor durumda kalıyorum,sizden kesin cevap bekliyorum bankaya beraber gidersek borcu arkadaşın üstüne geçirtebilirmiyim ,o zaten kabül ediyor.

  66. @erenx 17 Kasım 2008 Pazartesi 22:09
    Arkadaşınız ile konuyla ilgili olara bankayla görüşmeye giderek borcu üstüne alması için görüşebilirsiniz. Ancak arkadaşınızın başka borçlardan dolayı takip durumu söz konusuysa banka bu yola gitmek istemeyebilir. Sonuçta bankanın size verdiği taksit imkanından daha fazlasını arkadaşınıza vereceğine dair olasılıklar pek yüksek değil.

  67. kredi kartı ödemeleri için bazı bankaların kredi verdiği gibi bir duyum aldım bu konuda bilginiz varmı hangi banka bu krediyi veriyor

  68. Adsız//20 Kasım 2008 Perşembe 11:07

    Bahsettiğiniz uygulama kredi kartı borç transferi olarak geçiyor.

    Bazı bankalar diğer banka kredi kartı borçlarınızı kendi kredi kartınızda konsolide imkanı verirken, bazı bankalar yine aynı şekilde kredi kartı ve kredi borçlarınızı konsolide edebileceğiniz eşit taksitler ile geri ödeme imkanı sunan krediler veriyor.

    Fortisbank dönem dönem borç transfer kredisi adı altında kampanya yapmakta.

    Finansbank da yakın zamanda bu amaca yönelik ihtiyaç kredisi kampanyası yaptı.

    Ayrıca Société Générale “KrediVer” markası altında bu şekilde kullanıma uygun 10,000 YTK’ye kadar nakit kredi veriyor.

    Bu kredileri alabilmek için çoğunlukla müşterilerin kart borçlarının asgari tutarlarını yatırıyor olmaları ve gelirlerini belgeleyebiliyor olmaları gerekecektir.

  69. merhaba garanti bankasına olan kredi ve kredi kartı borcum için noterden tebliğ aldım ve bankayla görüştüm bana 1aylık süre verdiler borcum olan 1700 ytl yi ödemem için. 20 kasım 2008 günü sürem doldu ödeyemedim ve bankayla görüştüm icra takibi için avukata verileceği söylendi. ben 15 içinde ödeyebilirim borcumu bundan sonrası için süreç ne olur ve faizleriyle birlikte cok fazla olurmu borcum…

  70. 2000 ytl olan kredi ve kredi kartı borcum için yasal işlem kararı alındı bundan sonraki süreç ne olur. 1 ay içinde ödemeyi planlıyorum ozaman içinde herhangi bir haciz söz konusu olurmu. avukatlık ücreti ve faiziyle yaklaşık ne kadar ödemek zorunda kalırım. saygılarımla

  71. Adsız//21 Kasım 2008 Cuma 01:38
    İçide bulunduğumuz günlerde bankalar gecikmede olan müşterilere sıfır tolerans uyguluyorlar. Bundan sonraki süreç hakkında yazı ve yorumlardan bilgi alabilirsiniz.
    Özetlemek gerekirse borcunuz tahsil edilmek üzere bir avukata verilecek. Avukat sizi bulacak borcu temerrüd faiziyle tahsil etme imkanlarını yasal yollardan deniyecek. Öncelikle sizden bir ödeme planı ile tahsil etmeye çalışacak olmazsa; üzerinize kayıtlı mal varlıklarına, maaşınıza haciz koydurmak suretiyle tahsil etmeye çalışacak. Bu ara akdi kredi kartı faizinin üzerine %30 fazlası ile temerrüd faizi işleyecek. Avukatın vekalet ücreti de borca eklenince epey bir miktara ulaşır heralde.

    Borcunuzu tüm bu maliyetler ile ödeseniz bile uzun süre (en az 5 yıl) Garanti bankası ile kredi / kredi kartı ilişkisi kurmanız mümkün olmayacak.

    Ortada 15 gün gecikme için oldukça fazla bir bedel ancak borcunuzu ödeyecek kaynaklara sahip değilseniz yapacak fazla bir şey de yok.

  72. 21 kasım 2008 01:38 soruma istinaden
    20 kasım günü bana verilen süre dolmuştu borcumu 1 hafta içinde ödesem faizleriyle birliktemi ödemem gerekiyor. avukata verilen 1700 ytl borcum için hemen işlemler başlıyormu acaba hiç bir süre verilmeden… ilginiz için teşekkürler.

  73. merhaba,
    haziran ayında aldığım ekstrede 60 günlük gecikmede olduğum belirtilmişti. asgari tutarını ertesi gün ödedim. temmuz ayında gelen ekstrede ödemem göründü. ağustos ayında gelen ekstrede ise, bir önceki dönemden gecikme olduğu ve asgari tutarı ödemem gerektiği belirtilmişti.bunu da ödedim ve eylül ayında göründü. ekim ayında tekrar bir önceki dönemden asgari yatırılmadığı için uyarı geldi. yani kasım ekstresi geldiğinde sanırım ikinci defa 60 günlük gecikme durumuna düşüyorum. bu durumun, yani ikinci defa 60 günlük gecikmeye girmesi halinde banka herhangibir farklı uygulamaya gider mi? bir sonraki ekstre tarihi 24 kasım. yani yarın. acaba bugün(pazar) atm’den yatırsam (nakit kabul eden atm’lerden) faydası olur mu? hemen işleme geçer mi? şimdiden cevabınız için teşekkürler.

  74. @akif // 23 Kasım 2008 Pazar 01:57
    Kartınızın asgari ödemesinin yatırılması durumunda sttünüz normala dönecektir. KKB kayıtlarında yer alacak 60 günlük gecikmelerin bir sene içersindeki adedi kredi veya kredi kartı başvurusu yapmanız durumunda bazı kurumlar tarafında olumsuz olarak yorumlanabilir bu da kredi almanızda sorun yaşamanıza sebep olabilir.
    Bunun ve gereksiz faiz maliyetleri altına girmeniz dışında başka bir sorun olmayacaktır.

  75. @Adsız // 21 Kasım 2008 Cuma 15:47
    Size yapılan tebligatlarda yazılı olan tarihler teorik olarak son tarihlerdir. Bu sürelerin
    üstüne bankanın operasyonel süreçlerine göre zamanlamalar değişebilir. Ödeme yapmadan önce bir an evvel bankanızı arayarak durumunuzu öğrenip ödeme yapabileceğiniz tarihi belirtmeniz ve ne olursa olsun o tarihte ödeme yapıyor olmanız kritik önem taşıyor.

  76. Merhaba,

    Başımdan geçen bir konuyu paylaşmak istedim.
    2001 yılında iktisat bankasına ait bir kredi kartım vardı. Bilindiği gibi o dönem bankaya devlet el koydu. O zaman tak. 200 TL borcum mevcuttu. Ancak banka ticari işlemlerini durdurduğndan ödeme şansım olmadı. Aradan 1-2 ay geçmiştiki İktisat bankasının KKartı borçları Bayındırbank’a devredildiğinni öğrendim. Bu sefer KK borcumu bu bankaya ödemek üzere bir şubesine gittiğimde bu bankayada devlet el koyduğunu öğrendim. Borcumu ödemek istememe rağmen ödeyemedim. Ne yapacağımı bilmediğimden beklemeye geçtim. Eni sonunda bu parayı isteyen birisi çıkacaktı.
    Gerçekten 3-4 ay sonra BBDK’dan (o zaman adı farklıydı galiba) bir yazı geldi. Ancak bu sefer yasal takibe düştüğm, ve konun avukata verildiğini öğrendim. Hemen avukatla temasa geçtim ve borcumun katlanarak 900 tl civarında olduğunu söyledi.
    Bende durumu anlatıp bana bir indirim yaptılar ve tüm borcu o dönemde kapattım, BBDK’danda borcum olmadığana dair bir yazı aldım.

    Biraz uzun oldu ama asıl ilginçlikler şimdi başlıyor. Dediğim gibi bu olaylar 2001’de yaşandı. Üç ay önce bana bir avukatan bir yazı geldi (üzerinde hiç bir evrak numarası vs. olmayan sade bir yazı). Banka adı, miktar belirtilmeden benim geçmişi dönük bir borcum olduğu, ödenmediği taktirde yasal işlem başlayacağı belirtiyordur. Çok şaşırdım ve hemen avukatı aradım. Bana bu iktisat bankası borcundan bahs etti. Bende hepsini ödediğimi o zamanda yazı aldığımı belirttim. Benden yazıyı istedi ancak malum aradan yedi sene geçti. O yazıyı bulamıyorum.
    Bende bunun üzerine BBDK Ankara şubesini aradım (İstanbulda kimseye ulaşamadım). BBDK’daki yetkili hesabı göremediğini, ancak dikkatli olmamı bazı avukatların kendi başlarına iş yaptığını gibi şeyler söyledi. Bu sefer huylandım ve araştırmalarımı sürdürdüm. 2004 yılına ait iktisat bankasından dolayı BBDK’ya borçlu listesine ulaştım ve adım orada geçmiyordu. Bu sefer bir avukat arkadaşımı devreye soktum, bana bu yazıyı gönderen avukatı bir araştırması ve onunla konuşması için. Gerçekten BBDK tarafından görevledirilen avukatlardan biri olduğu ortaya çıktı. Ben tekrar kendisi ile konuştuğumdan kendisi konuyu tekrar araştıracağını bana döneceğini söyledi. Aradan 3 ay geçti ses seda yok. Sizce ben bundan sonra ne yapmalıyım ?

  77. Öğrenci durumunda aldığım iş bankası kredi kartımın borcunu 2aydır yatıramadım.Cep telefonumu aradılar ve asgarisini yatırmam gerektiğini söylediler.Fakat 3.ay olan(kasım ayı) içerisinde 333 YTL olan asgari tutarın 120YTL sini ödeyebildim.22Kasım Son Ödeme Günüydü. Yasal takip hemen başlarmı?, Borcumun hepsini Aralık ayının hesap kesim tarihinden(11’inden) önce yatırsam yasal takibe alınırmıyım?

  78. @Şahin//30 Kasım 2008 Pazar 13:31
    Bankanızın süreçlerini bilmediğimiz için bir tahminde bulunmamız mümkün değil. Konuyla ilgili bankanızla görüşüp durumu bu şekilde izah etmeniz durumunda size yardımcı olmayı seçebilirler.

  79. Merhaba kredi kartımın asgari ödeme tutarını yataırırsam ne kadar faiz alırım bunu burdaki hesaplamalarda çözemedim açıkcası.
    ayrıca şuan taksitli işlem borcum var ancak ben borcumun tamamını kesilmeden yatırmak istesem borcumu yatırabilirmiyim ve kartı kapattırabilir miyim?

  80. asgari ödemem gereken tutar 330 ytl. ben bunun 230 ytlsini yatırırsam önümüzdeki fatura döneminde nasıl bir durumla karşı karşıya kalırım..işlenecek olan faiz beni ne kadar etkiler?
    tşkler

  81. @T_eymn // 02 Aralık 2008 Salı 02:54
    Asgari tutarın altında ödeme yaptığınız için gecikme durumuna düşersiniz. Borç bakiyesinin tamamına son ödeme tarihine kadar gecikme faizi uygularlar. Yaptığınız ödeme tutarından kalan bakiyeye de gecikme durumu sona erene kadar gecikme faizi uygulamaya devam ederler. Gecikme durumu bir sonraki ekstre kesimine kadar devam ederse kartınız alışverişe kapatılır. Yani kartı alışverişlerde kullanamazsınız.
    KKB’ye gecikme durumunuz iletilir bu da başka kurumlardan kredi veya kredi kartı almanıza engel oluşturabilir.

  82. @Adsız//01 Aralık 2008 Pazartesi 23:21
    Ödeme sonrası kalan bakiyeye akdi faiz uygulanır.
    Faiz hesaplaması örneğini sitemizden veya bddk’nın sitesinden ulaşabilirsiniz.

    İleri yönelik taksitlerinizin tamamını ödedikten sonra kartınızı kapatabilirsiniz.

  83. Merhabalar benim Axess kredi kartım var 89 gün boyunca bankaya herhangi bir ücret ödeyemedim.Bankadan aradılar ve ekstre kesin tarihi yani (2 aralık 2008)90.günde minimum ödeyebilleceğim bir ücret söylediler 200ytl civarı bende 250ytl yatırdım fakat 2 gün sonra tekrar arayıp bana (12 aralık 2008)tarihine kadar asgari ücreti yatıramazsam 2.dönem gecikme uygulamasına gireceğim söylendi fakat ben 2 ocak 2008’e kadar herhangi bir ödeme yapmam mümkün değil kalan borcum 600ytl civarı 2 aralıkta işsizlik sigortası alıcam güzel yolla izah etmeye çalışıyorum ama ısrarla ödeme yapın ihtarıyla karşılaşıyorum en geç 2 şubat 2008’e kadar borcumu işsizlik sigortasından alıcağım parayla kapatıcam sorum şu 2ocak ve 2şubat tarihlerinde 600ytl’lik borcumu 2 eşit taksitte ödeme yapsam herhangibir yasal yaptırıma takılırmıyım.

  84. @ali // 08 Aralık 2008 Pazartesi 17:08
    Gecikme durumu ile gerekli tüm detayları yukardaki yazımızda hali hazırda paylaşmış durumdayız. Ekstre kesim tarihinizden yola çıkarak ödeme yapmanız gereken tarihleri kendinizin tespit etmesi mümkün. Bu tarihler sizin için uygun değilse bu durumda bankayı arayarak süre istemeniz gerekecek.

  85. ben vakıf banktan bir kredi kartımvardı ödemeleri zamanında yatıramadım.bir süre sonra bana bir yazı geldi eğer ödemeyı yapmazsanız icra geleçek dediler bende parayı yatırdım.bir süre sonra bir bankaya tüketiçi kredisi için müracaat ettımancak banka kabul etmedı.merkez bankasının kara listesine girmişim. parasını ödediğim halde kara listedeyım ne yapmam gerekir listeden nasıl çıkabilirim.benım bildiğimbu kara liste deb parasını yatıranlar içim af çıktı.tüketiçi kredisialamıyorumm ne yapmalıyımm.benı aydınlatırsanız tşk ederim.YAKAMOZZ

  86. @ Adsız // 15 Aralık 2008 Pazartesi 17:29
    Bu konuyla ilgili yazımız mevcut, lütfen soru yönelmeten önce arama yapın.

  87. mrb benim 5 adet kredi kartım var ayrı ayrı bankalara, borcum da asağı yukarı 10000ytl civarı, bazılarına 3 aydır ödeme yapamıyom ve bundan sonrada kolay kolay yapamam hepsi üst üste geldiğinden dolayı ödemeler gecikiyo, bu konu mahkemeye tasınırsa beni nasıl bir sonuc bekler bununla ilgili örnekler varmı tşklr

  88. @xtra //22 Aralık 2008 Pazartesi 21:11
    Mahkemeye taşınması konusunda karşılaşabileceğiniz sonuçlar hakkında detaylı bir bilgi sahibi olmak için bir avukata danışmanızı öneririz.

  89. 2 aylık yurtdısı seyehatim nedeniyle 1500 ytl olan kredi kartı borcumu geciktirmiştim. Daha sonra dondugumde idari takibe alındıgımı ve borcumu odemem konusunda bana tel. geldi bankamdan. Ben de bu borcumu iki eşit taksitle 955+955 olarak anlaşarak odedim..Gelirim yuksek ve devlet memuruyum. İdari takipte gozukmemin tek sebebi yurtdısında olusum ve odememi bundan geziktirmiş olmam keza baska bankadan da kredi kartım var ve hiçbir sorunum bulunmamakta.. Bu durumumu anlatabileceğim ve idari takipden ve karalisteden adımı sildirebilmek için ne yapmak gerekmektedir.. Çunku ileride bir gun kredi çekmek istediğimde bir sorunla karsılasmak istemiyorum.. Saygılar…

  90. @Adsız //30 Aralık 2008 Salı 10:47
    Yasal Takip’e uğramadıysanız bu durum kredi performansınızda bir sorun teşkil etmeyecektir.
    Yasal Takip durumunda ise malesef konu biraz daha karmaşıklaşıyor.
    Bankaların kredi politikaları yasal takip’e uğramış kişilerle kredi ilişkisine girmelerine şu dönemde müsade etmemekte.

  91. Citibank asgari ödeme tutarını ödeyemeyinde bir sonraki ay asgari ödeme tutarını %50 ye çıkardı bu olabilirmi?

  92. @Adsız //19 Ocak 2009 Pazartesi 22:21
    Bankaların bu konuda oranı arttırırken insiyatif kendilerine aittir.

  93. Hsbc kredi kartı kullanıyorum, bir çok bankanın kredi kartı var bende,hepsinide zamanında faize girmeden ödiyorum.hsbc 700 ytl gibi çok düşük bir limit verdiğinden kullanmadığından sık olarak, yatırmayı unutmuşum, hiç de aramadılar,3 ay sonra arayıp, yarın parayı yatırmazsam yasal takip başlatacaklarını söylediler.bende aynı akşam gidip 100 ytl yatırdım.şimdi bu durumdan dolayı kredi almam ve yeni kredi kartı almam zorlaşır mı.

  94. @Adsız //23 Ocak 2009 Cuma 23:48
    Borcunuzu ödediğinize dair evraklar ile başvurmanız durumunda tutar büyük değilse sorun olmayacaktır. Ancak garanti veremiyoruz malesef

  95. merhaba. ben 2004 yılından beri iki bankaya 1500 er tl borçluyum. ödeme imkanım olmadı. yasal takibe alındım. mal beyanında bulundum. ama verdiğim adresten taşındım ve adres değişikliği yapmadım yaklaşık 5 yıldır ödeme yapmıyorum. şimdi inşaat mühendisi oldum ve gelirim iyi. borcum ne kadar olmuştur ve ödemek için nasıl bir yol izlemeliyim şimdiden teşekkür ederim son bişey daha faiz ana paranın 2 katından fazla olamaz gibi bir kanun var mı?

  96. öncelikle iyi günler diliyorum.iş bankasından aldığım 200ytllik limitli borcumu 7aydır ödemedim.ve ikamet ettiğim yer ve telefonum bankada yok.bende bir bilgi alamıyorum.borcum tahminen ne kadar yükselmiştir.elime para geçmedende bankayı aramak istemiyorum.ne yapmam gerekiyor.

  97. @ert//02 Şubat 2009 Pazartesi 12:27
    Beş sene gerçekten uzun bir süre bu konuda borcun ne kadar olduğuna dair bir tahmin yapabilmemiz mümkün değil malesef. Bahsettiğiniz sınurlama faiz ana paranın iki katı olamaz şeklinde bir maddeden haberimiz yok. Bir tüketici hakları derneğinden görüş alabilirsiniz.

  98. @kaan//02 Şubat 2009 Pazartesi 18:18
    KArt limitinizden bahsetmişsiniz ancak size gelen son ekstre bakiyesinden bahsetmemişsiniz. Kredi kartı borcu hesaplaması ile ilgili yazımızdaki hesaplama yönetimini aylık olarak kullabilirsiniz.
    Borcunuz büyük ihtimalle avukata devrolmuştur. İlgili bankada bir çalışan vasıtası ile tutar hakkında bir bilgi sahibi olma imkanı var ancak bu da avukat vekalet ve temerrüt faizlerini içermeyecektir.

  99. Merhabalar Wings kredı kartımın lımıtı 3000 ytl fakat su anda -600 ytl bakıyedeyım 1 aydır odeme yapamadım duzensız odemelerımden ve lımıt asımından dolayı bu ay asgarı ucret 2250 gelmıs.işten cıkartıldıgım ıcın odemekde zorluk cekıyorum.Bankam ıle gorussem bana ozel bır odeme planı cıkartırlarmı.Yoksa bu hızmetten sadece 3 ay odemeye yapmamıs hakkında yasal işlem başlatılan musterılermı faydalanabılıyor.

  100. BEN BİRŞEYİ MERAK EDİYORUM KREDİ KARTIMIN DEVAMLI OLARAK ASGARİ ÖDEMESİ DÜZENLİ OLARAK YAPILDIĞI TAKTİRDE KARTIM KESİN OLARAK KAPATILIR MI? KAPATILIRSA NE KADAR ZAMAN SONRA? YOKSA AÇIK MI? KALIR

  101. @SERDAR // 06 Şubat 2009 Cuma 17:32
    Bankalar sorunlu alacaklarının artmaya devam etmesi nedeniyle müşterilerinin kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması konsunda olumlu cevap verebiliyorlar. Ancak bunu bankanız ile görüşmeniz gerekir. Yeniden yapılandırma uygulamalarında kabul edilirse kredi kartınız kapatılıyor ve belli bir vadede borcu geri ödeme planı kapsamında ödemeniz gerekir. Üstelik asgari ücret veya gecikme yapmadan. Bu konuda ödemelerinizi aksatmadan borcunuzu geri ödeyebileceğinize inanıyorsanız vakit kaybetmeden bankanızı arayın.
    Unutmayın yeniden yapılandırmaya gittiğiniz bankadan uzun bir süre kredi kartı alma imkanınız olmayacaktır.

  102. @Muhammet // 08 Şubat 2009 Pazar 15:32
    Kart kapatılması ile neyi kastettiğiniz net değil. Ancak kart borcunun asgari tutar ödenerek kapatılmasından bahsediyorsanız teorik olarak bu mümkün. Ancak kart kullanımına devam ettiğiniz sürece bu süre uzayacaktır. Asgari tutar ödeyerek çalıştığınız bankanın gelirlerini arttırıyor olursunuz.

  103. İyi günler son odeme tarıhınden ıtıbaren yaklaşık olarak 33 gun kart borcumu gecıktırdım daha bugun yatırabıldım asgarı odemeyı acaba kredi kayıt bürosuna kaydım gonderılmısmıdır ılerleyen gunlerde tuketıcı kredısı cekmek ıstesem herhangı bır bankadan sorun yasarmıyım tesekkurler

  104. merhaba ben kredi kartlarımda yüksek bir borçlanma yaptım vede malesef bu tutar ödeyebileceğim tutarın çok üstünde bundan sonra beni neler bekliyor yasal işlemlerde sadece maaşa mı haciz geliyor öğrenebilirmiyim…

  105. @Adsız//10 Şubat 2009 Salı 17:47
    Bankanız gecikmeniz ile ilgili durum değişikliklerinin tamamını iletmekle yükümlüdür dolayısı ile kayıt KKB’Ye iletilmiştir. Şubat ayında yaptığınız ödemeyle gecikme durumu sona erdiyse banka ilgili kaydı mart ayı başı gibi KKB’de güncelleyecektir.

  106. @Adsız // 13 Şubat 2009 Cuma 22:00
    Bankalar avukat aracılığı ile adresinizi tespit edip mal varlığınızı tespit ederek sizi ödemeye zorlayacaktır. Bu süreçler mallarınıza ve maaşınıza icra gelmesi olarak sonuçlanır. Yasal süreçler konusunda bir avukattan destek almanızı öneriyoruz. Tüketici Kuruluşları bu konuda uzmanlaşmış avukatlara yönlendirlmenizde yardımcı olacaktır.

  107. mamer; 1.esktire geçiktirdim 2,yi ödedim ilk defa. bana borcun tamamını ödememi ve ekstire göndermeyeceklerini söylediler tlf ,kartı kapatmışlar içinde taksitli alışverişlerim var bu kanuni mi yoksa vurgun düzenimi banka garanti bonus Bana ne önerirsiniz nereye başvurayım bankaya mı tüketici dernğinemi açılamalarnıza şimdiden tşk ederim 17,2,2009

  108. Merhaba; önceki yazınızda 33 günlük kredi kartı gecikmesi düzeltildiğinde mart başında bankanın bunu güncelleyeceğinden bahsetmişsiniz, peki bu güncelleme sonrası tüketici kredisi alınabilirmi? yani takip yada ihtar yok 31 günlük bir kredi kartı gecikmesi var ve ödenmiş, aydınlatırsanız sevinirim…

  109. @ Adsız // 19 Şubat 2009 Perşembe 19:14

    Bankalar kredi politiklarini kendileri belirlerler. DOlayisiyla kaydiniz temiz olsa bile size kredi vermeyebilirler.

  110. @Adsız//17 Şubat 2009 Salı 21:08
    Banka sizin kart borcunuzu geri ödeme performansına bakarak ilişkisini devam edip ettirmeme hakkına sahip. Bizimle paylaştığınız bilgiden anladığımız kadarıyla banka sizi yasal takip sürecine almış ve kartınızı kapatmış gibi geldi. Bu konuda yapacak bir şey yok diye biliyoruz ancak yasal haklarınızı daha detaylı öğrenebilmeniz için yinede bir avukata danışmanızı öneririz.

  111. mrb ben bi sorum olacak kardeşimin birbankadan kredi kartı varmış tabi biz bunu yeni öğrendik ve yaklaşık 10 aydır ödeme yapılmıyormuş icra geldi kardeşim şuan askerde yani oğlun kart borçunu babadan yada aileden alınabilrmi icrayla evi boşaltabilirlermi

  112. @Adsız // 23 Şubat 2009 Pazartesi 23:36
    Askere giden kişi sizinle aynı evde oturuyorsa evdeki eşyalara haciz gelebilir. Bu durumda evde oturan kişilerin Istihkak iddiasında bulunması yani hacze konu edilen malların borçlu tarafından değil o adreste ikametgah eden kişiler tarafından alındığını kanıtlamaları gerekir. Bu süreçlerde bir avukattan hukuki destek almak daha doğru olacaktır.

  113. merhabalar ben bir axcess kart sahibiyim suandakı toplam borcum 550 ytl tutarındadır. fakat ben aylık en az ödeme tutarımın tamamını iki dönem ödemediğimden dolay banka kredi kartımın ödemesinin gecikmesine günlük faizin uygulanacagını ve bu parayı 3 gün içerisinde ödememi ikaz etti. günlük faiz oranı yüzde kaçtır. yoksa ana para üzerinden gecikme faizi olarak % 5 olaraktanmı hesaplanıyor. Bu konuda bilgilerinizi önemle talep ederim.

  114. merhaba annemin bir kredi kart vardı annem acil yurtdısına gıttıgınden bazı sorunlar ulastı gecen gun hsbcden su sekılde yazı geldi 60 gundur ödeme yapmadıgınızan dolayı yasal ıslem baslatlcaktır diye dır bunun son ödeme tarıhı 28 şubattı annem yurtıdısında oldugundan para elıme ulasmadı yanı bu hafta yatırıcam asgari ödemeyi yardımcı olursanız cok sevınırım bankala en son cuma konusmustum hepsınkde yatıramam 4 te bırını yatırabılırım ancak annemde rahatsızlıktan dolayı ablamın yanında oldugundan yardımcı olursanız sevinirim.ayşegül

  115. @Adsız//03 Mart 2009 Salı 13:01
    Asgari tutarı yatırmadığınız için banka borcunuza günlük gecikme faizini uygulayacaktır. Gecikme faiz oranı kredi kartı akdi faizinden biraz daha fazladır. Konuyla ilgili detaylı faiz bilgisine kredi kartı faiz oranları başlıklı yazımızdan veya bankanızın web sitesinden ulaşabilirsiniz.

  116. merhaba ben ayşegül ismiyle size yazmıştım.annem olmadıgından dolayı burda napcaımı bılmıorum dediğim gibi en son cuma günü konusmustum bankayla yukarıda hemen okursanız.hemen haciz,icra işlemleri başlarmı?saygılar

  117. @ayşegül//04 Mart 2009 Çarşamba 10:04
    Ayşegül hanım; haciz icra işlemlerinin ne zaman başlayacağı dosyayı devralan avukata göre değişir. Ancak size önerimiz yasal banka ile görüşüp kart sahibinin sağlık nedenlerinden dolayı yurt dışında olduğunu bildirerek bir ödeme planı içersinde asgari tutarları yatırmak istediğiniz belirterek yatırmanız yardımcı olabilir.

  118. demin yukarda dediğim gibi annem burda olmadan tek halledebilirmiyim?bugun bankayla konustum bu hafta yatırıcam dedim telefondaki kişi dosya benden çıktı dedi ama siz yine yatırınız şubeden banka onaylamasada anaparadan düşer dedi.bundan cok telaslıyım annemde olmadıgından dolayı tek halletmeme acaba ızın verırlermı sonucta kart onun adına diye bılgılernze tesekkur ederim

  119. @ayşegül // 04 Mart 2009 Çarşamba 21:21
    Her halikarda size belirtilen asgari ödeme tutarını yatırmanız gerekiyor.

  120. merhaba kredim kartı borcumu 3 aydır ödıyemedım fakat kısa zamanda ödieceğim bu hafta içerisinde bı yarı mıktar yatırıcam olur mu.fakat bugun tvde gördum.3 ay gecıktırenlere dırek hemen kapıya hacız memurru gelıyormus bu dogrumu acaba?hemen gelırse napıcam bllmıyorum kötu durumdayım bılgılendrırsenız cok sevınırım

  121. @asli//10 Mart 2009 Salı 19:26
    Kredi kartı borcunuzun 3 aydır asgari tutarını yatırmıyor olmanız sizin için büyük dezavantaj. Bu durumda kanuni takip sürecine geçmeniz kaçınılmaz. Kanuni takip sürecinde hem sizinle ilgili kayıtlar KKB ve TCMB veritabanında yer alacak hemde borcunuzu avukat vekalet ücreti ve temerrüt faizi ile ödeseniz bile uzun süre bankalar tarafından kredi ve kredi kartı başvurunuz kabul edilmeyebilir.
    Kanuni takip süreci haciz işlemlerinin ne kadar süre alacağı bankaya ve bankanın dosyayı verdiği avukata göre değişir. Bankanız ile irtibata geçerek kısmi bir ödeme yaparak süreci ertelemeye çalışabilirsiniz. Bu gibi durumlarda banka ile irtibatı kesmemek kritik önem taşır.

  122. hacızden once peki hıcbırseklde teblıgat falan gelmıyormu kişiye

  123. merhaba yukarda yazılanlar okudum benım kredı kartdı borcum 500 ytl idi limitimde okadardı 3 ay yatırmamıstım sonra maıl geldı 4 aydır kredı kartınızın borcunu ödemedıgınızden dolayı asgarı tutarı yatırınız dıe borcu daha az olan kısıden kısıye degısıyormu olay?

  124. @dilruba//10 Mart 2009 Salı 21:21
    Bazı bankalar 250 Lira’nın altında gecikmiş bakiyeleri maliyet nedeniyle yasal takip’e almadan direkt zarara atabiliyorlar. Ancak sizin borcunuz bu tutarın üzerinde olduğu için ve gecikmiş alacaklarda genelde bir artış olduğu için yasal takip yapılacaktır. Asgari tutarı yatırmanızı öneririz.

  125. @dilara92//10 Mart 2009 Salı 20:14
    Avukat tarafından tebligat yapılacaktır. Ancak bu sürece girmeden bir ödeme planı yapmanızı tavsiye ederiz.

  126. merhaba ben kredi kartımın bir ekstresini hiç ödeyemedim 2.ekstenin asgari tutarının ise ancak yarısını ödeyebildim.öğrenmek istediğim 3. ekstre gelmeden bankayla görüşüp ödeme planı yapabilirmiyim?bir de ödeme planı yapıldıktan sonra faiz durduruluyor mu yoksa mevcut olan miktar üzerinden mi yapılıyor bu ödeme?

  127. Merhaba
    Bu ayki hsbc kredi kartı borcum 500 tl olmasına rağmen bunun 400 tl sini ödeyebildim.
    1)Şimdi gecikme faizi toplam borcamı yoksa geriye kalan borcamı uygulanır.
    2)Gecikme faizi günlükmü yoksa aylıkmı uygulanır.
    Teşekkürler

  128. 4 ay dırkredi kartımı ödeyemiyordum banka takip sürecini başlattığı günün ertesi ben tüm parayı yatırdım bankadan haberim oldu şimdi n olur

  129. @lal // 11 Mart 2009 Çarşamba 02:50
    Gecikmeye düştüğünüz için ödeme planı istemenizde bir sakınca yok. Bankanıza böyle bir talep iletebilirsiniz. Banka eğer ödeme planı yapmayı kabul ederse borcunuzu belli bir vadeye dağıtacak ve vadeye uygun faizi de ekleyecektir. Ödemelerinizi süresi içersinde gerçekleştrdiğiniz sürece başka bir maliyet olmaz. Ancak Yasal bir zorunlulukları olmadığı için her banka ödeme planı yapmayı kabul etmeyebiliyor.

  130. @Mc Seko // 11 Mart 2009 Çarşamba 15:40
    Banka hesap kesim tarihi son ödeme tarihi veya sizin ödeme yaptığınız süre için kredi kartı dönem borcunun tamamına faiz akdi faizi uygulayacaktır. Son ödeme tarihinden bir sonraki ekstre tarihine kadar olan süre için (yaklaşık 20 gün) akdi faiz uygular. Eğer yatırdığınız tutar asgari dönem borcundan az değilse veya bson ödeme tarihinde ödemenizi yaptıysanız gecikme faizi uygulamazlar. Faiz hesabı günlük yapılır.

  131. @Adsız // 14 Mart 2009 Cumartesi 23:19
    Tamamen bankanın süreçleri ile ilgili bir durum. Banka ile irtibata geçip ödemenizin ellerine geçip geçmediğini öğrenmek istediğinizi belirtirsiniz. Olumlu cevap almanız durumunda bankadan borcunuz olmadığına dair bir yazı talep etmenizi tavsiye ederiz. Bu arada hakkınızdaki yasal takip süreci ile ilgili kayıtlar kkb ve tcmb veri tabanına iletilmiş olacaktır. Sicil affı ile TCMB kayıtları silinecek olsada da kkb kayıtları nedeniyle yeni başvurularınızın onaylanmasında gelecekte sorun yaşama ihtimaliniz yüksek. Bu yüzden tüketicilere yasal takip sürecine geçene kadar beklememelerini öneriyoruz.

  132. merhaba benim finans bank kredi kartım var ve asgari ödemesi 132 tl ve pazartesi gününe kadar ödemezsem yasal takip süreci başlayacağını söylüyorlar bu borcu tahmini ne kadar daha süre ödemeden devam edbilirim yani yasal takip işlemi başladıktan ortalama ne kadar zaman sonra eve haciz için gelirler birde iş bankası maximum borcum var oda aynı şekilde 3. dönem bitti ama bana iş bankasından henüz hiç bir uyarı gelmedi iş bankası yasal takip işlemini sessiz sedasızmı yürütüyo neden uyarı gelmedi ben bu borçları şuanda işsiz olduğumdan dolayı ödeyemiyorum vede bu bankaları arasam borcu taksitlendirirlermi acaba kartların iptal edilmesi benim için sorun değilkesin bi taksit yapabilirlermi birde bu borçları 4. dönemde toplu halde ödeyebilirim ama merak ettiğim 4. döneme kadar eve haciz falan gelirmi şu an 3. dönem süresi bitmek üzere yardımcı olursanız sevinirim

  133. öncelikle kolay gelsin benim kredimde 15 günlük gecikmem oldu yakın bir arkadaşımı kaybettiğim için trabzonun bir köyüne gittim ama ödeme aklımdan yaşanan olayların etkisiyle tamamen çıkmış döndüğümde ödemeyi gerçekleştirdim acaba ilerde bu kredi ürünlerini kullanabilmek açısından problem oluşturur mu teşekkürler …

  134. @uğur // 25 Mart 2009 Çarşamba 03:50
    Yaşadığınız gecikme 15 günlük olmasından dolayı kkb kayıtlarında 1 sene kadar yer alsa da başvurularınızın değerlendirmesinde sadece tek bir gecikmeniz söz konusu olduğu için bir sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyoruz.

  135. merhaba 3 aydır maximum kartımın borcunu ödemedim hiç bir uyarıda almadım ancak son olarak bankadan aradılar ayın 27sine kadar 1000 lık borcumun 500 ünü yatırmamı söylediler yatırmadığım taktirde kartımın iptal olacağını ve bana uygun bir ödeme planı çıkarabiliceklerini söylediler bende hemen o gün borcumun tamamını kapattım hiç borcum yok şuan ama bir alışveriş yapmak istedim kart cvp vermedi haftasonu olduğu için bişey öğrenemiyrm acaba kartım iptal mi edilöiştir bana ödemezseniz iptal olur dendei başka birşey söylenmedi bende ödedim tamamını acaba geçici bloke mi edildi bilgilendirirseniz çok seviniirm teşekkürler….

  136. @blueeee17 // 28 Mart 2009 Cumartesi 23:08
    Kartınızın durumu ile ilgili en doğru ve detaylo bilgiye bankanızın telefon bankacıığı aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

  137. axess kredi kartı extrem 549 liraydı ben bunun 500 lirasını ödedim. 49 lira kaldı acaba bi daha extre dönemine kadar ne kadar borcum olur?

  138. @Adsız // 03 Haziran 2009 Çarşamba 02:34
    Bankaların kredi kartı faiz hesaplamalarıyla ilgili örneklerin bulunduğu bu sayfadan hesaplamayı kendiniz yapabilirsiniz.

  139. merhaba axess kart borcumu 2 ay ödeyemedim. tabii banka bu arada bir-iki defa aradı daha sonra toplam borcumu 2.ayın sonunda taksitlendirdik.24 ay. 1.taksit ödemesini yaptım ama 2.taksidi ödeyemedim son ödeme tarihi 19 haziran idi. 1 hafta geçti bugün mail attılar ödeme yapılmadığına dair. bundan sonra süreç nasıl işler acaba ne yapmam gerekiyor.

  140. @Adsız // 26 Haziran 2009 Cuma 14:27
    Anladığımız kadarıyla ödeme planı yaptığınız borcunuzu da aksatmış durumdasınız. Yani borcum borç taksitlendirin ödiyeceğim demiş. Ardından o borcunuzu da ödememişsiniz. Büyük ihtimalle yasal takip süreci bundan sonra devreye girer. Bankanızla ve bir avukatla görüşmeniz daha uygun olacaktır.

  141. ben tam bir bataktayım. toplam 60000 lira olan borcumun 30000 lirasını tüketici kredisine dönüştürdüm ve ödüyebiliyorum. ancak geri kalan 30000tl sının 1 lirasını bile ödeme imkanım kalmadı eşimle bozuştuk ve başka bi evde yaşamımı sürdürüyorum. devlet memuruyum.kalan 30000 lira faiziyle birlikte maaşıma haciz olarak gelecek bunu da biliyorum . ancak bu 30000tl lık borç 4 ayrı bankanın kartına ait bankalar bu borcu benden nasıl alabilecek. bir de hapis cezası var mı ödeyemeyeceğim borcum için
    teşkkürler
    ankara dan

  142. @Adsız //02 Temmuz 2009 Perşembe 14:19
    Malesef hukuki süreç açısından yönlendirmeye yeterli bir birikimimiz bulunmuyor. Icra aşamasında mal beyanında bululmaması durumunda bir hapis cezası olabilir deniyor ama en doğru bilgiyi bir hukukçudan alabilirsiniz.Öte yandan yeni çıkan yasa diğer bankalarda bulunan kredi kartı borçlarınızı yapılandırma imkanı veriyor ama bu borçların mayıs ayından sonra gecikmiş olmaması lazım.

  143. ben iş bankası işte üniversiteli kartına sahibim ve bu kart 300 milyon limitliydi.borcumun gelen ekstremin ödemesini son ödeme tarihinden sonra asgari ücret olarak yaptım.ve sonraki ay hiç bir şekilde ödeme yapamadım ve sonra asgari ödememmin asgari tutarı yükseldi bununda sadece yarısını yatırabildim(asgari ödemem 220 idi ve ben 120 yatırabildim)ve bundan sonraki extremde ise 213 tl borcu geldi ve bu süre içinde benim kartıma el koyuldu ve şuanda parayı ödemek istiyorum ama kartımın takipte olduğunu sölediler ve hiç bir şekilde ödeme yapamıyorum bu konu acaba avukata intikal edermi.yada 213 lira olan borcum katlanırmı bu konuda ne yapabilirim.teşekkürler

  144. @sekersss // 10 Temmuz 2009 Cuma 02:57
    Tutar her ne kadar 250 TL'nin altında olsa da banka bununla iglili yasal takip başlatmış olabilir. Takip başlatma kriterleri bankalara göre farklılık gösterir.

  145. ben garanti bankasından bonus kart aldım.surekli taksitli alısveris yaptım ve taksidini beklemeden borcumu o ay icinde kapadım.yurtdısına cıkmadan once bankaya gittim odemeniz gereken asgari ucret yok dediler.sebebini sordugumda bana surekli zamanında para yatırmıssınız orada fazla biriken ucretler olmus oradan kesilecek dediler.bende yurtdısına seyhate gittim.seyahat donusunde bana borc takibi geldi.o paranın yarısını yatırdım.kalan yarısını ödemedim yaklasık 170 liralık bir borcum kalmıstı.2.5 yıl oldu ve bunu kapamak istiyorum.neden kapamadınız derseniz kendime bile vakit ayırcak zamanım yok.sizce bu borcum 1000 tl yi gecmis midir?ikincisi bu bankaya ait vdf kurumundan sorunsuz tasıt kredisi aldım ve 2 yıl once borcumu kapadım.ordan nası kredi aldıgımı bile daha bilmiyorum bu borcum varken.bana yardımcı olursanız sevinirim.

  146. slm bu ay finans banktan bir kart aldım 500 tl limiti olan ve limiti doldurdum ama bu ay ve onumuzdekı 3 4 ay boyunca sadece asgarisini odeyebılırım bunun yanında kartı bu 3 ay boyunca tekrar kullanmam lazım yanı demek ıstedıgım su 3 ay kartın sırf asgarısını yatırıp ama yınede kartı kullansam lımıtı doldurarak ne olur cok merak edıyorum yanı faiz cok gelırmı ılgılenırsenız sevınırım

  147. @yaprak // 30 Temmuz 2009 Perşembe 18:20
    Kredi kartı limitinizin tamamını doldurmuş olduğunuza göre aynı kartı kullanmaya devam edebilmek için kartınıza ödeme yapmanız gerekir. Her ay Asgari tutar oranında ödeme yaparsanız (%20) 100 liralık bir harcama limitiniz açılacaktır. bundan kalan bakiyeye ait faiz ve ücretler düşüldükten sonra kalan yaklaşık harcama tutarı aylık 70 ila 95 arasında olacaktır. Kredi kartı limitiniz harcamalarınızın toplandığı bir bardak olarak düşünün. bardağı boşaltmadan yeni harcamaları o bardağa boşaltmanız mümkün olmaz.

  148. selam benim bonus karım var 3 aydır ödeme yapmıyorum yasal sürece gecmesine nekadar zamnım kalmıştır sizce

  149. @hamdi// 01 Ağustos 2009 Cumartesi 00:37
    Zamanınız kalmamıştır. Bankalar 90'günü aşan gecikmelerde tutar çok düşük değilse yasal veya idari takip başlatmak zorundalar.

  150. Öncelikle merhaba
    bu ay kartımın borcunu hiç ödemedim gelecek ay bu borcum toplam borca eklenip toplam borcumun asgarisini ödeyebilir miyim?

  151. @Blogkart // 03 Ağustos 2009 Pazartesi 16:09
    TuketiciFinansman.net olarak kredi kartı asgari tutarı ödememe şeklinde kaynak sağlama manevralarına karşıyız. Bu bahsedilen bir finansman stratejisi değildir. Kartı veren banka ile ilişkilerinizi zedeleyebilir aynı zamanda bankalar arasındaki kredi performansını olumsuz etkileyebilir. Ancak , sadece bir dönem ödeme atlatıp sonraki dönemde yeni ekstrenin asgarisini yatırmak mümkündür. Bu davranışınız neticesinde daha fazla faiz ödemeniz gerekir ama yapabilirsiniz.

  152. mrb ıkı tane kartım var.1.sının toplam borcu 310 mılyon asgarı odemesı 28 mılyon donem borcu 130 mılyon. 2.cısının toplamborcu 314 mılyon asgarı odemesı 63 mılyon. odeme tarıhım ayın 7 sı bu ayın 7 sınde boyleydı durum.bu ay hıcbısekılde odeme yapmadım gelecek ayda odeme yapmayım 3 .ayın odeme tarıhınde taamamını kapatıcam.boyle durumda neler olabılır.sımdıden verecegınız cvp ıcın tsk edıyorum..hazal_isk

  153. @Adsız // 10 Eylül 2009 Perşembe 01:53 tarihinde gönderildi.

    Öncelikle şunu ifade etmeliyiz ki hiç bir şekilde kredi kartlarına asgar ödemenin altında ödeme yapılmasını önermiyoruz. Bu banka ile ilişkileriniz sekteye uğratacaktır üstelik diğer bankalarında bu durumda takip eden ay içersinde haberi olacaktır. Ikinci son ödeme tarihini de ödeme yapmadan geçirirseniz 60 gün gecikmede olursunuz bu durumda banka ile ilişkileri daha fazla riske atmadan üçüncü ekstre kesilmeden bir önceki ekstrenin asgarisini yatırmanızı öneririz. Bu arada iki ay kredi kartı ekstresini ödemeyip üçüncü dönem kredi kartlarınızın borçlarınızın hepsini kapatmayı planlamanızı pek gerçekçi bulmadığımızı da belirtmek isteriz.

  154. merhaba,

    garanti bonus kartıma 3 ay ödeme yapmadım.bankamı aramam gerektiği ile ilgili tebliğ geldi.geldiğinin ertesi günü hemen aradım.bankada yasal takipte olduğumu hukuk bürosunu aramam gerektiğini söyledi. tebliğ tarihli 790 tl borcumun masraflarla 1148 olduğunu avukattan öğrendim bir hafta içinde ödemezsem icra takibine gideceğini söyledi.icralık olmadan bu masraf doğrumudur?

  155. merhabalar öncelikle vermiş olduğunuz yorumları okudum ve desteklerinizden dolayı öncelikle tşk ederim.benim sorum şu şekilde kulanmış olduğum kredi kartımın 3 dönem gecikmiş olan borcum vardı,ama 3cü dönem ekstiresinin son ödeme tarihi gelmeden kredi kartımın tüm borcunu kapattım,ama gelgelelim kredi kartımmı şu anda kullanamıyorum,banka ve müşteri hizmetleri bankamızın protokollerine bağlı kredi kartı izleme birimi kredi kartını kullanıma geçici olarak kapatmış bulunmakta ben hemen kullanmak istiyorum ve nezaman açılır onu sorucaktım tşkler

  156. @Adsız // 25 Eylül 2009 Cuma 21:04
    Akti faizin %30 fazlası olan temerrüd faizi ile beraber borcu tahsil etmesi için verilen avukatın vekalet ücreti ile beraber böyle bir tutarın karşınıza çıkması normal. Avukatla vekalet ücreti üzerinde pazarlık yapmayı deniyebilirsiniz.

  157. @Adsız // 28 Eylül 2009 Pazartesi 12:08
    Bağzı bankalar üç dönem gecikmeye giren kartların limitlerini belli bir süre için sıfırlıyabiliyorlar. Ancak kapatılan kartların tekrar açılması çok sık olan bir durum değildir. Genelde yeni kart basılır. Bu konuda (kartınızın statüsü) hakkında bankanızdan bilgi almanız. Kartın limiti veya provizyona kapatılması ile ilgili bir durum söz konusuysa tekrar açılması için yazılı başvurmanız işe yarayabilir.

  158. merhaba;
    Garanti Bankasına olan 433,34tl'lik borcumu 3 ay ödemediğim gerekçesiyle hukuk bürosu tarafından arandım konu aktarıldıktan sonra bankaya olan borcumu hemen ödedim fakat hukuk bürosu 190tl daha ödemem gerektiğini (masraf.vekalet gb.) söylüyor ben bunu ödemiyeceğimi ödememe nedeniminde bankanın bana yazılı bir tebligatla durumu bildirmemesi olduğunu belirttim ne adresime nede muhtara bir tebligat yok adreste bir problem yok çünkü kk yenilerken şu anki adresime ulaştılar yanlız sezonluk bir işe girmiştim şirket telefonu kullandığım için tel ile ulaşamamış olabilirler.
    Bu konuda ne önerirsiniz 50 tl'lik borç için kardeşime pdf formatında yazı gönderiyolar ama bana hiçbirşey gelmedi bankaya söylüyorum borç takibi sizin sorumluluğunuzdadır diyor ne yapmalıyım?
    Teşekkürler.

  159. iyi günler hsbs den aldıgım kredi kartı borcum 90 gün gecikmeye ugrayınca haklı olarak aradılar ve bi sonraki güne yatmazsa yasal işlem başlatılacagını söylediler ve simdi tekrardan acilen yatırmazsanız kart kapatımı dahil tüm işlemlerin sonuçlandırılacaktır diye bi msj attılar anlamadıgım yasal işlem başlatmış ve bi gün içinde sonuçlanabilirmi eger ödemem gereken tutarı ödersem yasal işlem dururmu tşkler cevap için

  160. @xxbymad// 09 Ekim 2009 Cuma 15:46
    En doğr bilgiyi bankanızdan alırsınız ancak banka size dosyanızın bu gün ödeme olmazsa avukata devredileceği ve hakkınızda yasal süreç başlayacağından temerrüd faizinin yanı sıra avukatın vekalet ücretini de ödemek zorunda kalacağınızı kastetmiş olabilir.

  161. İyi günler ; öğrencilik dönemimden beri kullandığım 2 kredi kartım vardı ve şu anda 2 sinede 400'er ytl civarında borçluyum ve ödemelerini 4 ay kadar geciktirdim.Bir tanesi taksitlendirme yaptı ve ayda 40 ytl civarında ödeme planı yaptılar kör topal ödüyorum fakat diğer bankadan hiç ses yok bilgilendirmek için aramadılar bile hukuki işlemler başlamışmıdır ve bilgilendirme yapmadan hukuki işlemleri başlatabilirler mi? Bir diğer sorum ben bu tüm borçlarımı kapatmak için maaşımın yattığı bankaya kredi başvurusunda bulundum ve reddedildi sürekli reddedilen kredi talepleri veritabanında adımı daha kötü yerlere taşıyabilir mi? Ayrıca bana bütün borçlarımı bir noktada toplamak için kredi verebilecek banka var mıdır?

  162. merhaba ben hsbc bankası kredi kartı borcumu 2 ay hiç yatırmadım daha sonra 3. ay asgarisini yatırdım. kartım normale döndü kullandım. şimdi tekrar iki ay hiç ödeyemeyeceğim. 3. ay sadece asgarisini ödemem durumda ne olur acaba. bir yıl içerisinde belli bir ektra ödememe gibi bir süre varmı yoksa bu süreç her asgarisini ödeyip kart kullanıma açıldıkdan sonra resetleniyormu?

  163. merhaba,
    ben bundan 2 sene önce işsiz kalmam dolayısıyla iki kredi kartımdan da yasal takibe başlama uyarısı aldım. hcbs yi zar zor borçla ödedim ancak diğer kartım yani garanti bankasıyla anlaşma yaparak borcumu taksitlendirsem de taksite başladıktan 3 ay 200 er tl ödedim sonrasında işten kriz dolayısıyla çıkarıldım ve ödeyemez oldum.sonrasında tekrar aradılar taksitlendirmeyle ilgili yine taksitlendirdim ve bu sefer 2 ay 150 1 ay 200 tl ödedim ama maddi sıkışıklık ve işsizliğimin devamı neticesinde yine borcum ödenemeden kaldı ve geçen haftalarda yine aradılar yapılandırma için nasipse ödemeye başlayacağım ama ne kadar uğraşsam da işsizliğim devam ediyor maalesef.. toplam borcum 1400 tl den 2000tlnin üzerinde gelmiş..benim sorum bundan önceki ödemeler düşmüş olsa da bana gelen msj borcumu faizsiz yapılandırmak istediğimle ilgili..yani faizsiz olarak borcum bu kadar olmuş olabilir mi? ben bir iktisat üni. mezunu olarak işsiz kalıp borcuna sadık değilmiş gibi gözüküyor ve geleceğim için endişe ediyorum.. 27 yaşındayım ileride bu sicil kaydı hep önüme çıkacak mı,birşeyler sahibi olmak için kredi başvurusu yapmama sürekli engel teşkil edecek mi yoksa zamanaşımı gibi bir aşaması var mı?

  164. @ Adsız // 8 Ekim Perşembe

    Benzer sorularda hukuki açıdan bir görüş bildirmemizin doğru olmayacağını, bir profesyonele danışılması gerektiğini daha önceki yazılarımızda buradan paylaşmıştık. Kullanılan kredi kartının oluşan dönem borcunu takip etmek kart sahibinin sorumluluğundadır. Kaldı ki borcun asgari tutarının 3 ay ödenmemiş olması bunun basit bir atlama olma olasılığını sıfıra indiriyor. Konuyla ilgili olarak hukuk bürosu ile görüşüldüğünden, büro burada vekalet ücretini talep ediyor olabilir. Bu ücret üzerinden pazarlık yapabilirsiniz, belli bir tutara indirmeniz de mümkündür, ancak hiç ödemeyeceğim diyorsanız konuya uzman bir avukata danışarak o şekilde aksiyon almanız daha sağlıklı olacaktır.

  165. @ Adsız // 12 Ekim 2009 Pazartesi

    İlgili yasa kapsamında bankaya yazılı olarak başvurmanız gerekiyor. Bunu yaptıysanız bankanın size dönmüş olması gerekiyor. Biran evvel hiç ses çıkarmayan bankanızla irtibata geçin. Bu durumda kimse size kredi vermeyecektir. Yapabileceğiniz en iyi şey borcunuzu yasa kapsamında yapılandırmaya gitmeniz. Geri ödemeniz tamamlandıktan sonra en az 5 sene kolay kolay kredi veya kredi kartı başvurunuzun onaylanacağı beklentisine girmemenizde fayda var.

  166. @ Adsız // 14 Ekim 2009 Çarşamba

    Kredi kartınızı bu özensizlikle geri ödemeye devam ederseniz, HSBC bankasına güzel faiz kazandırırsınız. Ayrıca KKB sicilinizde ileride kredi başvurularınızda sorun yaratacak izler bırakırsınız. Asgari ödeyerek kredi kartınızı kullanmaya devam etmeniz çok uzun sürmez, bir müddet sonra kart limitiniz dolar, kartı kullanmadan sadece asgari ödeme yapabilirsiniz. Ödeme yaptığınız tutardan tahakkuk eden faizler ve ücretler düştükten sonra kalan miktar kadar kullanmanız mümkün olur.

  167. @ Adsız // 15 Ekim 2009 Perşembe

    Geri ödemesi tamamlanan borçlar için kayıtlar 5 sene, tamamlanmamış borçlar için 10 sene KKB veritabanında kalır. Borcunuzu ne kadar ödemediğinize bağlı olarak ilave temerrüt faizi ve ücretler eklenerek söz konusu tutarlara gelmiş olabilir. Bir iktisat mezunu olarak borcunuzun dökümünü bankadan talep ederek kendiniz inceleyip, daha net bir resim çıkarmanız mümkün.

  168. Merhaba.yaklaşık 3 ay boyunca kredi kartıma ödeme yapmadım.Ve yasal takibin başladığnı öğrendim.3gün sonra aradım ve ödemeyi yaptım.ordaki bayan yasal takibin başladığını yalnız avukata intikal etmediğini söyledi.ödemeyi yaptım ama bu sicilime işlemişmidir acaba öğrenmek istedim.iyi günler

  169. cvbınız için teşekkür ediyorum(daha önceki yazımda iktisat mez. olduğumu yazmıştım)borcumu taksitlendirdim ve ödeyebileceğim en uygun seviyede avukatla anlaştım.ancak bana dediğiniz hesap dökümünü ben zaten istemiştim ancak hesabım (ben istanbuldayım)bursa da olduğu için ve hesap kapalı olduğu için veremeyeceklerini söylediler..hesabım 1.400den 1.750tl olmuş..ay farkı ile 1.950tl uzayacağını taahhüt ettiler,bende ödeyebileceğim aylık tutar bazında bunu kabul etmek zorunda kaldım. bu fiyat farkı normalmidir?çünkü vadefarksız ve faizsiz ödeme seçenekleri olarak yapılandırılmış borç ödeme sistemi olarak nitelendirmişlerdi…

  170. (iktisat mez..)daha önceki yazımda yazdığım ödemeler toplamı 900 tl.. limitim 1.400, gösterilen borcum 1.750tl, faiziyle 1.950tl olmuş oluyor.. bu konuda indirime gitmesi ya da ödediğim 900tl lik tutar hakkında avukatla hiç konuşamadım..bununla ilgili konuşma yapma ve indirim isteme hakkım mevcut mu?

  171. merhaba benim bonus kartım var.bu ay ödemem gereken toplam borcum 200 tl iken ben 250 tl yatırdım.bu fazladan yatırdığım 50 tl ne olur? biidahaki aydaki borcumdan mı düşer otomatik olarak ?

  172. kredi kartı kanuni takipe düşmüş ama tüm borcu ödenmiş birisi olarak.sadece kendi bankamdan mı yoksa diğer bankalardan da mı kredi kartı alamam?bu ne kadar sürer? (iş bankasına 200 tl lik bir borçtu ihmalden dolayı 3-4 ay hiç bişey ödememiştim.)teşekkürler

  173. @erhan // 16 Ekim 2009 Cuma 19:18
    Evet bu durum sizin tanımınızla sicilinize işlenmiştir. Yorumunuzda paylaşmadığınız bir bilgi var. Yasal takip sürecine başlanıldığından ancak avukata intikal edilmediğinden bahsetmişsiniz. Sürecin siz ödeme yaptıktan sonra durdurulduğu hakkında bir bilgi vermemişsiniz. Bu konu hakkında detaylı bilgi almanızı ve ödeme yaptığınıza dair belge evrak ve makbuzları bu durum netleşene kadar saklamanızı öneririz.

  174. @Adsız // 18 Ekim 2009 Pazar 10:10,
    @Adsız // 18 Ekim 2009 Pazar 10:20
    Tutarın uygun olup olmadığı çok önemli değil zira avukata devrolmuş olduğu için eminim bu tutarın içersinde avukatın vekalet ücreti de giydirilmiştir. Bu nedenle her zaman pazarlık şansı bulunmaktadır.

  175. @Adsız // 18 Ekim 2009 Pazar 11:13
    Evet bir sonraki hesap kesim tarihinde yaptığınız ödeme borcunuzdan düşer dolayısı ile daha az bir tutar ödemiş olursunuz.

  176. @Adsız // 21 Ekim 2009 Çarşamba 18:28
    Bu durumda bir çok faktör etkili. Örnek vermek gerekirse İş Bankasının takip başlattığı müşteriye diğer bankalar nedense kolay kolay yeni bir kredi veya kredi kartı vermekten çoğunlukla kaçınıyor. Takipe düşülen tutar ile başvuru yapacağınız banka ile ilişkilerinizin nasıl olduğu da ayrı bir faktör.

  177. bnm iki adet kredi kartım var bi tanesinin asgariyesini sırayla geciktirmek durumunda kalıyprum bu defa ise yaklaşık 20 gün gibi geçikecek (nakit param elime biraz geç geleceği için) 20 gün geç yatırmam durumunda banka beni avukat yoluyla sıkıştırırmı.20 gün sonra ödediğim taktirde durum normala dönermi ..saygılarımla

  178. @hsynn//11 Aralık 2009 13:11
    Eğer bahsettiğiniz süre ekstre de belirtilen son odeme tarihi ile Hesap Kesim tarihi arasında kalan bir zaman içersindeyse çok büyük bir sorun teşkil etmeyecektir. Ancak bu durumun bir sene içersinde birden fazla tekrar etmesi durumunda başvurularınızın değerlendirmesinde negatif bir etki oluşturabilir.

  179. ismim yasin .. benim maas aldıgım bankaya her ay 800 lira kredi ödemem var .. fakat 3 aydır ödeyemiyorum baska borclarım oldugu için cektigim maası onlar için harcamıstım.. eger 1 haftaiçinde ödemezsem yasal takip baslatılcak yani avukata intikal edicek dendi…gectigimiz ay ise maas kartıma banka tarafından el konuldu.. benim ögrenmek istedigim şey eger avukatlık olursam durum nasıl işlicek ve maasımı ben cekemicem mi ???.. bu arada maasım 1575 lira

  180. @ Yasin // 24 Aralık 2009

    Yasal sürecle ilgili olarak bankanızın subesine giderek bilgi alabilirsiniz. Ayrica banka kartiniz olmasa bile kimliginizle subeden para cekebilirsiniz.

  181. slm bi bankadan yaklaşık 2 ya da 3 sene önce üniversite de okuduğum dönemlerde üniversty cart aldım.yaklaşık 6 ya da 8 ay önce fatura ve ekstrelerimin mail yoluyla gelmesi için mail adresimi verdim ve bu süreden 3 ay sonra da isviçre ye yerleştim.mail kutuma hiç bir ekstre ya da fatura gelmedi.eylül ayında istanbul u ziyaretim sırasında bankamatikten borcumu öğrenip asgari üzeri para yatırdım.yeniden bankayla irtibata geçip mail adresimi teyit ettirdim.yeni bir mail adresi verdim.geri isviçre ye döndüm fakat ekstreler yine gelmiyordu ama eve de herhangi bir fatura gelmiyordu.kasımda yarı ihtarlı bir fatura aldım borcum ödenmeyen fatura 299 olmuş borcum da 59 du.maile cevap yazdım ama iletilemedi 0800 lü banka numarasını aradım fakat telesekreter bir türlü müşreti hizmetlerini bağlayamadı.aralık ayında da son ekstreden kalan bakiye 312 ödenmesi gereken tutar 62 tl yazılı ihtar içeren bir fatura maili daha aldım.hesap kesim tarihi 25.01 fakat son ödeme tarihi yazmıyor.şu an benim ne yapmam lazım?yasal işlem başlatılmış mıdır?ya da bişekilde irtibat kurup kartı kapattırıp taksite bağlatabilir miyim?

  182. @ ercan // 26 Aralık 2009

    Oncelikle sorunuzun basit kısmına yanıt verelim. 25.01 tarihli eksrenin son ödeme tarihi yaklaşık 9 ila 10 gün sonrasına denk gelir. Denk gelen tarih haftasonu olursa bir sonraki iş günü ödeme tarihi olacaktır.

    İrtibat bilgilerinizi bnkanızla güncellerken mutlaka görüştüğünüz kişinin adın görüşme tarih ve saatini not almanızda fayda olacaktır. Bahsettiğiniz gibi tarafınıza herhangi bir ileti yapılmaması durumunda söz konusu tarih ve saati hatta kişiyi referans göstererek tebligatlara itiraz edebilirsiniz. Öte yandan kredi kartınıza sizin tanımınız ile bankamatikten yaptığınınız ödemenizde borcunuzun tamamını kapatmadığınıza göre bankanıza borcunuz ile ilgili ödeme yapmanız gerektiğini biliyor olmalıydınız. Bankanızın yapmakla yükümlü olduğu tebligat’ın elinize geçmemiş olması sizin o borçla ilgili yükümlülüklerinizi ortadan kaldırmaz. Bankanızla telefon veya internet aracılığı ile irtibata geçerek borcunuzun taksitlendirilmesini talep edebilirsiniz ancak banka bu başvurunuzun kabul edip etmemek konusunda yasal herhangi bir zorunluluğu yoktur. Tutarın çok yüksek olmaması nedeniyle 3 ila 4 ay arası bir vadede bölerek taksitlendirmenize imkan verebilirler.

  183. Merhaba sayin admin sitenizi tesadufen googleda arastirma yaparken buldum ve yardimci olabileceginizi dusundum,sorunum soyle:
    universiteye basladigim yillarda HSBC den campus card aldim,son 1.5 yila kadar borclarimi odedim bir sorunum yoktu 1 ya da 1.5 yil once saniyorum ki 10-20 lira kadar borcum varken kartimin miladi doldu adres degistirdigim icin yeni kart elime gecmedi,bulundugum yerde HSBC subesi olmadigi icin de bankayla irtibata gecemedim hep unutup durdum,yaklasik bir hafta once banka avukat araciligi ile yeni evimin adresini bulmus ve icra ihbari gondermis ihbarda 482TL borcum oldugu yaziyor ve avukatla gorusmem gerektigi Istanbulda olmadigim icin avukatla gorusemedim telefon ettigimde ise saygisiz bir stajer(oyle oldugunu tahmin ediyorum) gayet saygisiz bir dille evime dogru haciz kamyonunun ciktigini borcun 482 mi saniyorsun 650 lirada avukat masraflari var gibisinden konusarak sinilerimi iyice gerdi.sunlarida belirtmemde yarar olabilir belki,hsbc de kayitli olan adresimde 2 yildir ikamet etmiyorum,bu 2 yillik sure zarfinda 8 ay yurtdisinda kaldim ve hala ogrenciyim.bu durum karsisinda yasal hakkim var midir,neler yapabilirim,tesekkurler.

  184. @ Adsız // 07 Ocak 2010 02:06

    Borcunuzu odemek ve adres degisikligine bankaya bildirmek sizin sorumlulugunuzda. Bunu yerine getirmediginiz icin yasal olarak birsey yapma sansiniz oldugunu sanmiyoruz. Yine de bir avukattan gorus almaniz dogru olacaktir.

  185. Mrb Ben fortis in 18+ kartı var ben bu kartın her ay asgarisini ödersem faiz işler mi? Kalan borç için. Şimdiden teşekkürler…

  186. @ hoppala334

    Asgari odeme tutarini odemeniz halinde kalan borcunuza faiz isler.

  187. merhaba. babam vefat etti ve kredi kartı borcunu ödicem fakat citibank ın ekstresinde kart limitinin 3695tl oldugu gözükmesine rağmen ve toplam borcunun 2450tl oldugu gözükmesine rağmen taksitlerle birlikte 11000tl gibi toplam borç olduğunu söylüyorlar.demek istediğim toplam borç kart limitini aşabilir mi?? teşekkürler..

  188. @ cihangir // 20 Şubat 2010 16:19

    Babanizin daha onceki donemlere ait odenmemis borclari var gibi gozukuyor.

    • Benim ziraat bankasınan aldığım kyknın verdiği kredi kartı var 3 ay gecikme oldu eve kira veriyorum ve mesaj geldi 214 tl borcunuz vardır ödemediğiniz taktirde kredi notunuz düşecek sicilinize işlenecektir diye meaj geldi şimdi olay şu kredi kartına borcu yatırmayı beklerken ayın 11 bekliyordum perşembe günü gelen mesajda harrçlık avanstaki parayı geçici süre kestiklerini söylediler

  189. merhaba benim bireysel kredim var ve aynı bankadan maaş alıyorum fakat maasım yatar yatmaz bireysel krediyi limitini bloke ediyorlar ben işe aynı gün ilk başta kredikartına para yatırıp daha sonra kredi kartımdan parayı çekip bireysel krediyi kapatmak istiyorum bu mümkün mü acaba?birde bireysel krediyi 1 ay geç ödesem ne olur?

  190. @Adsız // 11 Mart 2010 09:54
    Kredi kartından para çekerek kredi borcu ödemek kesinlikle önermediğimiz bir yöntemdir. Kredi çekip kredi kartı borcu kapatmak varken yapmayı düşündüğünüz harekete orta vadede büyük sıkıntılar çekmenize sebep olabilir. Kredi ödemelerinde bir ay gecikme başka kurumlara da bildirelceğinden kredibiliteniz açısından sıkıntı doğuracaktır.

  191. merhaba.eşim çalışırken bonus kart almıştı.aynı şekilde benim de garanti bankanın kartı var.iki kartın limitleri de 2000'er tl.şimdi eşim çalışmıyor.onun kartına ancak zar zor asgarisini yatırabiliyorum.benimkine ise 2 aydır ödeme yapamıyorum.geçen gün asgarisini yatırmam gerektiğine dair bankadan benim kartım için yazı geldi.ama şu an itibariyle kesinlikle bundan sonra yatırabilmem imkansız.bu gidişle eşiminkinin asgarisini biel yatıramayacağım.haciz gelirse ne kadar zaman sonra gelir eve?iki kartın da borcu aynı bankaya olduğu için ikisinin toplam borç tutarlarını birleştirip 3 yıl vade gibi uzunca bir vadeye bölebilirler mi?bir de ben asgari ücretle çalışıyorum maaaşıma benim rızam dışında haciz koyabilirler mi?yardımcı olursanız çok sevinirim

  192. @ adem7814 // 29 Mart 2010 15:47

    Haciz gelmesi ne kadar surer tam tahminde bulunmak mumkun degil. Dosyanin devredilecegi avukatin becerilerine bagli olarak degisir. Haciz icin onay vermek emekli maaslari icin bir zorunluluktur. Calisanin maasina haciz icin onay aranmaz. Ancak haciz durumunda maasin en fazla % 25'ini alabilirler. Bu nedenle banka tahsilatta farkli alternatifler arayacaktir. Bu da yapilandirma talebinizi olumlu degerlendirebilecekleri anlamina geliyor.
    Uc senelik vade talebiniz konusunda bankanin yaklasimi nasil olur bilemeyiz ama yapilandirmak mumkun olabilir.
    Bilmeniz gereken bir baska konu da yapilandirmaya gitmeniz durumunda da bankalar ile tekrar kredi iliskisine girebilmeniz icin yillar gecmesi gerekecektir. Butun bu bilgilere sitemizde ayri makalelerden ulasabilirdiniz.

  193. çok teşekkur ederim verdiğiniz bilgiler için ancak birşeyi daha merak ediyorum.geçenlerde de nette dolaşırken bir yerde duymuştum.ssk'lı olarak çalışanların maaşına ssk'lının rızası olmadan haciz koyulamayacağı yönündeydi.hatta emeklilerde de durum aynı deniliyordu.sadece devlet memuru yada özel sektörde çok aktif olarak çalışanların maaşlarına kişinin rızası alınmadan haciz koyulabiliniyormuş.şimdi bu konuda ayrıma düştüm.bir de maaşa haciz konulma durumunda yaklaşık 5.000 tl'ye yakın borç bu şekilde borcun tamamının bitmesi birkaç senede mumkun olabilir mi?bu şekilde borç hiçbir zaman tükenemez mı?yardımınız için şimdiden teşekkur ediyorum.

  194. @ adem7814

    Bu konuda bir hukukcudan gorus almaniz en dogrusu olacaktir.

  195. Merhabalar..
    Ben yaklaşık 12 senedir kredi kartı kullanıyorum ve bu süre içinde hiçbir takip vs. borç batağına düşmedim.. İş dolayısı ile K.Kartından nakit avans çekmek durumunda kaldım ve borcum 5000 tl seviyesine çıktı. Para kazanamadığım halde harcamak zorunda kaldım ve işler kötü gittiği için bu parayı asgari tutarda bile olsa yatıramadım.. zar zorda olsa bir miktarını yatırabildim, ben ortak olduğum insanlar için para çektim fakat insanların karakteri kişiliklerini öğrenmek için bankaya karşı borçlu damgası yemek zorunda kalan ben oldum.. 3500 tl ana borcum ve 1200 tl taksitli borcum var. banka yasal takibe almadan banka ile anlaşmam mümkün müdür ?

  196. @ umit

    Talebiniz bankaya göre farklı değerlendirilebilir. Ancak durumunuzdan anladığımız kadarıyla borcunuzu yapılandırmak istediğinizi söylemeniz durumunda banka olumlu değerlendirecektir. Ancak unutmamanız gereken şey, bu konuda bankanın uymak zorunda olduğu herhangi bir yasal düzenleme bulunmuyor, o yüzden vade yani borcu kaç ayda geri ödeyeceğiniz konusunda insiyatif tamamen bankaya ait olacaktır. Vadeyi taksitler sizin ödeyebileceğiniz tutarlara gelene kadar arttırmak için pazarlık yapabilirsiniz.

    Bilmeniz gereken bir başka konu da, borcunuzu yapılandırmanız durumunda kkb kayıtlarında kredi kartınıza idari takip olarak yer alacak ve kart kapatılacaktır. Bu da sizin borç geri ödemesi tamamlandıktan sonra en az bir beş sene başvurularınızın onaylanmayacağı anlamına gelebilir.

  197. Merhaba, yasal takibe düşmemiş bir kredi kartı borcumu, bankadan aradıkları anda en yakın şubeye giderek taksitlendirme yahtırdım ve her ay gecikmesiz olarak taksitlerimi ödeyerek kartın borcunu kapattım. Yani borcum hakkında MUACCELİYET OLUŞTU, FAKAT YASAL TAKİBE BAŞLAMADAN ÖNCE BANKAYA ÖDEME PLANI YAPTIRIP BÜTÜN BORCUMU ÖDEDİM.

    Bunun 5 SENE boyunca sicilimi etkileyeceğini söylediler, bu doğrumu? Ben yasal takip başladıktan sonra, icra aşamasına gelirse 5 sene diye biliyordum. Eğer 5 sene boyunca bu yüzden kredi kartı veya kredi alamayacaksam buna bi itiraz hakkım falan olabilirmi?

  198. @ ahmet

    Malesef bankalar tarafından eşit taksitlerle geri ödemek suretiyle yapılandırılan kredi kartları ile ilgili kayıtların çoğunluğu yasal veya idari takip olarak işaretleniyor (KKB kayıtlarında). Sizin durumunuzda olan, borcunu faiziyle geri ödemiş, ancak bu nedenle kredibilitesi olumsuz etkilenmiş insan sayısı hiç de az değil.

    Bu tür yapılandırmaya gidilen borçlarda kkb kayıtlarıyla ilgili farklılaştırma ancak tüketici dernekleri'nin bir araya gelerek oluşturacakları platform aracılığıyla gerçekleşebilir. Aksi taktirde bu kişilerin bankacılık sistemine süratle geri kazandırılması (kredi bacağına) ne hükümetin, ne de bankaların önceliği gibi gözüküyor.

  199. @Ziyaretci // 29 Temmuz 2010

    Bankalar normal sartlar altinda son odeme gununden 1 gun sonrasina kadar gecikme statulerinde guncelleme yapmazlar. Gecikmelerin onemli bir sorun teskil edecegini zannetmemekle beraber gereksiz gecikme faizi odemek durumunda kalabilirsiniz. Bunun yerine kredi kartinizin hesap kesim tarihini degistirerek sizin icin daha uygun bir son odeme tarihine denk getirebilirsiniz.

  200. merhaba

    asya banka 3 ekstre de de asgari tutarı bile ödemedim ihtarnamenin geldiği gün 3. ekstredeki asgari tutarı ödedim banka önümüzdeki ay yasal takip başlatırmı acaba

    teşekkür ederim
    Deniz

  201. Merhaba,

    2010 Mart ayında hukuki takibe düştüm ve 2 ay içersinde borcumun tamamını kapattım. Bu arada hukuki takibe düşmüş olmama rağmen aynı banka ben borcu kapattıktan sonra aynı limitle yeni bir kart gönderdi bana. Mart ayından beri bu yeni kartı ve başka bir bankadan aldığım kredi kartını kullanıyorum. Mart'tan bu yana ekstre borçlarımın tamamını yatırıyorum. Şimdiye kadar hiç minimum tutar ya da toplam ekstre borcundan az ödeme yapmadım. Bankalarda çalışan arkadaşlarım vasıtasıyla birkaç kez kredi skoru sordurdum. Bir bankada 1150, diğerinde ise 1030 puan görünüyor. Yaklaşık bir 6 ay daha bu kartları kullanıp borcumun tamamını geciktirmeden ödemeyi düşünüyorum. Bu durumda kredi skorum 1200 puanların üzerine çıkacaktır diye tahmin ediyorum. Böyle olacağını varsayarak araç kredisi başvurumun olumlu değerlendirilme olasılığı nedir?

  202. @ Mustafa

    Kredi başvuruları genel müdürlük personelleri tarafından KKB ve TCMB referans bilgileri doğrultusunda değerlendirilir. Bu nedenle otomatik başvuru değerlendirmesi sırasında söz konusu kayıtlar (varsa) onay almanızda sorun olabilir. Ancak halihazırda kredi ve kredi kartı aracılığıyla ilişkinizin devam ettiği bankanın şubesi aracılığı ile başvurmanız durumunda sorun çıkmayacaktır.
    Daha önce kredi ilişkinizi bulunmayan başka bir kuruma başvurmanız durumunda başvuruyu yine şube aracılığıyla yaparken yaşadığınız durumun detaylarını paylaşabilirsiniz. Bu da yardımcı olacaktır.
    Kullanmak isteyeceğiniz kredi tutarına bağlı olarak şansınız %50 civarında diyebiliriz.

  203. iyi çalışmalar -benim sorum bankaya kredi kartı borcumdan dolayı hesabınızı bugün kapatmazsanız idari takibe düşeceksiniz diye mesaj geldi.asgarisini yatırdım-geri kalanı taksitlendirebilirmiyim.borcum 800 tl civarı tamamı-bu asgari miktar yeterli olurmu.
    teşekkürler

  204. ben 1 yıldır fix kart kullanıyorum bazen gecikme durumu oluyor ama 2 . aya mutlaka yatırıyorum bazen hepsini yatırıp sonra yine nakit çekiyorum ama banka kartımı kullanıma kapatmış ceza vermişler bu ne kadar aptallık ya bende bütün borcunu yatırdım iptal ettiricem bankadan hiç memnun değilim böyle bir haksızlık olamaz ya finansbank haricinde hiç bir bankada bu şekilde aptallıklar yok inanın

  205. iyi günler. üniversite yıllarımda iş bankasından aldığım 500 tl limitli kredi kartımın borcunu üniversite bittikten sonra ödemekte güçlük çekiyorum. hemen hemen her ay asgari fiyattan biraz fazlasını yatırabiliyorum fakat bir gelirim olmadıgı için yatırdıgımı harcamam gerekiyor. size sorum:
    1.,Acaba bankayla görüşsem bana bu borçları uzun vade ile taksitlendirebilirler mi?
    2.ben bir öğretmenim . Ve bu yaz atanınca borcu hemen kapatsam bile kaç aydır sadece asgari tutarı odemem nedeniyle ilerde kredi çekmek istesem bu durum bana sıkıntı yaratır mı?
    Bana ne önerirsiniz yardıma gerçekten ihtiyacım var

    • Borcunuzu yapılandırılması için bankanıza başvurabilirsiniz ancak bankanın bunun kabul etmesi durumunda kartınızla ilgili takip kaydı yaratılacaktır. Bu da siz borcunuzu bankanın belirttiği ödeme planında ödemeyi tamamlasanız bile hakkınızda takip kaydı yaratılmış olduğu için önümüzdeki bir kaç sene bankalarla borç ilişkisi kurarken sıkıntı çekebilirsiniz.

      Gelir durumunuzdan hiç bahsetmediğiniz için borcunuzu taksitlerini aksatıp aksatamayacağınızı bilemiyoruz ancak asgarinin üzerinde yatırmaya devam ettiğiniz sürece skorla bir ilgili sorun yaşamazsınız.

      Eğer bir geliriniz varsa ihtiyaç kredisine başvurup kredi tutarıyla kartınızın borcunu kapatabilirsiniz. Ancak kart kullanmayı bırakmanız gerekir.

  206. benimde kredi kartım var 3 yıldır ama ben bu uc yıl ıcerısınde kartımı cok az süreli kullandım çünkü kartımın çipi bozuktu yenısını ıstememe ragmen bir türlü işlem gerçeklesmedi ve gecen ay bana 854.00 lira icra geldi maaş haczi yapmıslar şimdi sorun bendemi onlardamı kullanmadıgım karta o kadar para ödücem şu an arıyorum avukata gidiyorum borcu yok dıyo kagıdı gosteriyorum yok diyorlar acaba bı kac sene sonra 3 4 milyar olarak mı onüme çıkacak

  207. FİNANSBANKSANIZ SAYET kı hepinize allah yardım etsın bu kadar olurdu soyguncu bı banka……

  208. Sayın arkadaşlar, ben 3-4 bankadan kredi kartını çalışırken almış ve o zamanlar muntazaman kah asgari kah toplam borçlarını ödemiştim. 5 sene önce emekli oldum ve bir ev aldım. zaman içerisinde bu evi konut kredisiyle aldığım için ihtiyacıma binaen yeni tüketici kredisi talebim hep reddedildi. Ancak bir bankadan aldım. sonraki aylarda da hem kredi ve hemde kredi kartı taksitlerini ödemekte zorlandım. Bu arada eşimde kamu emeklisi olduğu için o 3 ayrı zamanda 2 bankadan kredi kullandı ve biz bu kredileri 2-3 aydır ödeyememe durumuna düştük. Bankalardan ödeme uyarıları geliyordu bir banka müdürü tanıdığa gittik. Hem benim ve hem de hanımın kredi sicili olumsuz durumdaymış. Oradan da toplu kredi alıp kapatacaktık ama bu mümkün olmadı ve bu yüzden evimi satıp bütün borçlarımı sıfırlarsam. Yeni konut kredisi talep edebilirmiyim. Ya da ne kadar süre beklemeliyim. Ben 62 eşim 58 yaşında bu durum kredi talebimizi etkilermi? Bilgilendrirseniz sevinirim. Pek umutlu değilim ama….

  209. 3 aydır kredi kartı asgari ücretini yatıramadım bugünde son günü idi yasal takip başlatırlar mı hemen ?

  210. adım Bay Henry Josh ve ben ABD’de yaşıyor Kaliforniya ve benim ilk çocuk böbrek nakli gerekiyor, çünkü şu anda benim ve ailem ve tüm bu benim ve ailem için Tanrı tarafından gönderilmiş bir adam için, bir kez üzüntü dolu bir hayatı vardı yaşamaya değer hayat ve tüm tasarruf onun ilaçlar doğru gittiğini ve bu normalde bizim faturaları ödemek ya da bizim masada yeterli yiyecek koymak ve bizim kira nedeniyle oldu ve bu faturaları ve yaşam ödemek için bir fon bana böyle haksız hissettim bize para bırakır ve her gece eşim bir gün kadar her gece uyumak için kendini anacaklar, ben yahoo cevaplar arasında dolaşıyordum ve bireysel krediler verir ve teklifi herkese açıktır ve ben bir adamın çarpıcı bir reklam gördüm internet dolandırıcılığı hakkında çok şeyler duydum ama hayatımda bu noktada, çok umutsuz ve herhangi bir risk almak ve günün sonunda istekli olduğunu, bu kredi için uygulanan ve bir adımdan, ben içinde benim kredi var , bu 12 banka havalesi yoluyla saat ve bildiğiniz bir rüya gibi oldu ve Sayın Daniel Jones God i buldu ve dedi ki, ben kredi almış ve diyerek gülümsedi borç gönderilen bir adam beni aradı ALLAH yücelik olsun ve ben böyle bir Tanrı korkusu ve kalp sınıf ve bugün birisini görmedim kadar şaşırdım ki, ben yeryüzünde mutlu bir adamım, çünkü Tanrı’nın lütfuyla , oğlum böbrek nakli başarılı oldu ve bugün, ben ve ailem çok rahat ve mutlu sağlıklı yaşayan ve benim eski durum veya kredi ciddi ve meşru ihtiyacı varsa, bu Tanrı’ya alabilirsiniz gönderilen borç [email protected] yoluyla

  211. eğer bir kredi ihtiyacı var mı?banka kredisi sizi inkar var, biz maddi size yardımcı olmak için buradayız, artık tüm yapmanız gereken herhangi bir hedefe herhangi bir miktarın anlık kredisi almak için ([email protected]) aracılığıyla bize e-posta olduğunu. sizin mutluluğunuz bizim önceliğimizdir.

    adı: binaley salami
    şirket adı: binaley finans kurumu
    e-posta: [email protected]

    bugün hizli kredi için geçerli

  212. , Merhaba canım
    Bir kredi ihtiyacı var mı? Eğer varsa bir banka veya finansal hizmetler şirketi bir kredi reddetti? Eğer mali yardıma ihtiyacınız varsa? Faturaları veya İhtiyacım Var Bir ev satın almak için kredi ödeyin? Kendi iş istiyorum ve yardıma ihtiyacım var? Eğer bir öğrenci kredi ihtiyacınız var mı? % 3 düşük faiz oranı [email protected] mali yardım almak için bize ulaşın

  213. Hızlı kredi yardımı olmadan Rs 20.000 gayri gün boyunca onayından sonra teminat veya kefalet sigorta poliçesi ve nakit olmayan 10 ABD Doları 000.000 5000 USD mevcuttur! Ve güvenlik için en iyi koşullar uygulama onayı apartment.Guaranteed. Biz işsiz olan, kötü bir kredi geçmişi olan karmaşık durumlarda işe. – Sadece kredi aldıktan sonra bizim hizmet için ödeme. Uygun koşullarda Kurumsal krediler. Sadece bize ve mali sorunlar ile tüm sorunları çözmek, dünyadaki insanlar kendiniz yapmak için servisini kullanmak part.and size% 2 miktarında ucuz kredi almak. [email protected]

  214. Sayın Bay / Bayan,
    Benim adım ŞEHİR FİRMA MALİ bir kredi borç veren duyuyorum, Bayan Chantal Lamprecht ise: [email protected], Biz kurumsal kredi vardır; Eğer mali zorluklar her türlü iseniz biz krediler çok dürüst ve güvenilir kişilikleri dışarı vermek, Biz hiçbir kredi kontrolü up.we uluslararası olan bireyler, firmalara kredi sunmak ve güvenli ve güvenli olmayan hem de organları işbirliği
    Mali şirket; İşte ŞEHİR FİRMA MALİ kolay ve uygun fiyatlı kredi uygulamak için bir fırsat olduğunu Teklif 1-25 yıl başına yıllık% 3 Faiz Oranı gibi en 1,000.00 Min.- 250,000,000,00 Dolar, Pound, Euro, Rands, Sterling, gelen aralıkları kredi süresi. Aileniz için en iyi alın ve Genel Kredi düzeni ile ev de bir rüya kendi. GERİ bu e ile KREDİ İLETİŞİM İLGİLENİYORSANIZ EĞER.
    [email protected]

  215. Kişisel veya işletme kredisi ihtiyacınız var mı
    stres ve hızlı onayı olmadan?
    Eğer evet ise, lütfen bize ulaşın.
    Şimdi% 3 faiz oranı kredi sunuyoruz.
    Bizim kredi, güvenli ve emniyetli bir
    Daha fazla bilgi ve uygulamalar için,
    e-posta yoluyla bizimle irtibata geçiniz

    [email protected]

  216. iyi akşamlar bn akbanka neo karttan maaş alıyorum her ay da düzenli olarak büyük meblasını yatırıyorum -1500 limiti var aynızamanda deniz bank kredi kartımda bir dönem yatıramadım avukata düştü avukatla konuştum 4 taksite bölüp ödemeye başladım düzenli olarak ödediğim halde hakkımda merkez banka bloke koymuş ve şu aniçindeki parayıkullanamıyorum blokeyi kaldırmam gerektiğini başka banka tarafından blokeli olduğumu söylüyorlar benimde bu blokeyi kaldırıcak maddi durumum yok yasal hakkım nedir? ne yapmam gerek ? çokzor drumdayım lütfen yardım edinn..

  217. BİZ İŞ VE ŞİMDİ İLE ÖZEL PURPOSES.APPLY İÇİN% 3 FAİZ ORANI @ KREDİLER TEKLİF:
    Adı:
    Tutar gerekli:
    Süre:
    ülke:
    Amaç:
    Cep telefonu numarası:
    [email protected]: bize e-mail

  218. Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? veya mali yardıma muhtaç? Biz bireylere 1,000 ila 5,000,000 arasında değişen krediler sunuyoruz ve

    fazla 18 yıl için başvuru mevcut mali yardım uygulamaları muhtaç cesetleri işbirliği. % 3 düşük ve uygun faiz oranı hızlı ve kolay bir kredi ilgilenen varsa e-posta yoluyla bizimle irtibata geçiniz.

    Saygılarımızla, ROLAND

    E-mail: [email protected]

  219. Kredi sendika kredi vakıf Hoşgeldiniz,

    % 2 Burada Kredi bugün alın!

    Biz Ten Thousand 10.000 Dolar minimum Range ve% 2 Faiz Oranında Elli Milyon Dolar ($ 50.000.000,00) maksimum aralığı arasında bir sermaye tabanı krediler sunuyoruz, Biz Bireyler, Firmalara kredi vermek ve Kuruluşlar hatta kötü işbirliği kredi,

    Bizim uygulama, hızlı ve kolaydır

    Detaylar For You İletişim Can

    [email protected]

    [email protected]

  220. FİNANSAL GÜVEN KAZANMAK İÇİN HOŞ GELDİNİZ

    Biz bireysel krediler ve işletme kredileri ile uygun faiz oranı sadece % 3 yıllık ama bileşik için aylık sağlar. Biz Yurtiçi hem de uluslararası iş, daha fazla bilgi için bize genişleme ve büyüme, temas için ihtiyaçlarınızı karşılamak için yaratıcı çözümler bizim finansman kaynakları uzmanlaşmak bizim

    email::[email protected]

    Sizi dinlemek için bekliyoruz

    GÜVEN İPOTEK KAZANMAK

  221. borç özgür ve çözüm ev bir yere hoş geldiniz, biz güney Afrika vatandaşı kendi evini satın alabilirsiniz onun doğru zaman Sonuç olarak, iyi bir araba gelmiş, iyi bir iş kurdu, ve aynı zamanda onun / onun hesabını ödemek ve güzel telefonları kullanın. Bütün bu işler nakit yapılabilir, bu kredi şirketi 10 000 000Rand size 10 000Rand herhangi kiralayan ve Götürü miktar sunacak. biz de şu krediler sunuyoruz ([email protected]) bize bugün e-posta:

    * Bireysel kredi

    * İşletme Kredisi

    * Home Equity Loan

    * Borç Konsolidasyon

    * Refinansman

    * İkinci Mortgage

    * Home Equity

    * Ana Alım Kredileri

    * Ev borcu.

    Bu kayıtlı ve yetkili kredi şirketi ve tüm kara listeye vatandaş, hiçbir kredi çek, aynı gün onayı ve anlık ödeme dışarı krediler sunuyoruz. Biz para peşinde değil ama mali refahı ile ilgilenen. [email protected]~~pobj bize bugün e-posta ve kredi biri 5 dakika içinde size geri almak olacaktır.

    Borç ve Yoksulluk İyi Hoşçakal. Nakdi Krediler Mevcut !!!

    E-posta: [email protected]

  222. Bir kredi ihtiyacınız var mı? Bireyler, işletmeler, sigorta, kredi fırsatlar Brezilya Karargahı veriyoruz ve Durellpetersonloanfirm vb Biz ömrünü başvurun. Eğer finansal zorluklar içinde daha fazla veya kim arıyor burada faturalarınızı ödemek yoksa geçmişte tüm mali sıkıntılar yapmak için bir kredi ihtiyacınız varsa yatırım kredisi gerekir. Biz% 2 herhangi bir para birimi mezhebinin faizli kredilerin her türlü sunuyoruz. Çünkü ben bu büyük orta kullanmak istediğiniz herhangi bir finansal sorunu çözmeye yardımcı olmak için hazır kredi sizi bilgilendirmek zorunda. İletişim e-posta: [email protected]
    Daha fazla bilgi için lütfen bizimle irtibata geçin veya finans departmanı iş kredi ihtiyaçlarına bağlı ziyaret çekinmeyin.
    Müşteriler ilgi sadece danışmalıdır
    O, bu mektubun alındığını kabul etti ve bize geri döner.
    Sayın DurellPetersonloanfirm Kredi Şirketi || İletişim ve KSS
    E-posta yoluyla bizimle irtibata geçiniz: [email protected]

  223. Eğer herhangi bir amaçla işinizi veya finanse etmek için bir acil kredi ihtiyacınız var mı? Biz sertifikalı ve meşru ve uluslararası lisanslı kredi borç veren Biz% 2 uygun bir faiz oranı Firmalarının, şirketlerin ve bireylerin kredi sunuyoruz

    (Bu özel e-posta bize e-posta

    [email protected]) borçlu detayları ile.

    Kredi Başvuru Formu Gereken:

    Ad Soyad:

    Yaş:

    Seks:

    Ülke:

    Devlet:

    Meslek;

    Telefon numarası:

    Kredi Miktarı Gerekli:

    Kredi Süre:

    Aylık gelir:

    Daha önce bir kredi için başvurdunuz mu ?:

    [email protected]

    Tüm yanıt gönder Not

    [email protected]

  224. meraba 40000 tl ye yakın kredi ve kredi kartı borcum var tek bankaya ve bugün son gün ödemesi doluyor. Ödemem imkansız. üzerime hiç bir şey yok ama arayıp bir yapılandırma isteyebilirmiyim. ilk defa ödeyemiyorum. illa 90 gün gecikme beklemek zorundamıyım.

  225. Merhaba

    Bir finans ihtiyacı var mı? evet hızlı ve uygun fiyatlı kredi için bugün bize ulaşın Eğer şimdi mali yardıma ihtiyacı bireysel ve şirketlere% 3 faiz oranı ile dünyanın herhangi bir kredi sunuyoruz. Şimdi bize ulaşın

    E-Posta: [email protected]

    Hermes Yatırım Yönetimi

    Lloyds Chambers

    1 Portsok Straße

    Londra E1 8HZ

  226. Merhaba,
    Biz mali zorluklar yaşıyorsanız finansal help.So olarak, yardıma muhtaç insanlara yardım etmek için oluşturulmuş bir Hıristiyan örgüt vardır, ya da herhangi bir finansal karmaşa içinde olan ve kendi işini kurmak için para gerekiyor, ya da yerleşmek için kredi ihtiyacım senin borç ya da faturalarınızı ödemek, iyi bir anlaşma olsun ya da zor yerel bankalardan kredi sermaye almak için bulgu vardır, İncil sorar Luka 11:10 Herkes aldığı “diyor çünkü e-posta [email protected] tarafından bize bugün; kapı açılacaktır darbelere kim ona ve “Yani İsa, aynı dün, bugün ve sonsuza dek bu sadece ciddi kişiler ruhu ve Tanrım- içindir more.Please çünkü bu fırsat, senden geçmesine izin vermeyin; o bulur istiyor kim. korkarak.

    Bizden bir kredi almak ilgilenen varsa, benim iş sizin için bir kredi işleme profili açabilirsiniz tamamen böylece aşağıdaki formu doldurunuz

    İlk bilgiler GEREKLİ

    Ad Soyad:……..
    kişisel telefon numarası: … ..
    Ebeveynler: …….
    Adres:….
    Devlet: ………
    Yaş:………
    Tür: ……….
    : Hiç bir kredi için önce başvuru yaptınız mı? …
    Medeni hal:…..
    Gerekli kredi miktarı: ………
    Kredi süresi: ….
    Meslek: ………
    Aylık gelir: …….

    zaman ve anlayışınız için teşekkür ederiz !!!

    e-posta yoluyla tüm tepkisi: {} [email protected]

  227. Merhaba!

    Eğer mali yardıma ihtiyacınız mı var ?? hepimiz mali sorunlar geçmişte yapmak için buradayız olarak artık arama. Kötü bir kredi var ya, faturaları ödemek için paraya ihtiyacı iş yatırım şirketleri ve mali yardım ihtiyacı olan bireylere dışarı Biz kredileri.

    Kredilerin her türlü için hemen başvurun ve acilen olsun!

    10,000,000.00tl ve 5,000.00 tl maksimum arasında değişen * Randevular kredi miktarı
    * Faiz oranı% 3 olan
    * Geri ödeme 1 ile 30 yıl arasında seçim yapın.
    * Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
    * Şartlar ve kredi esneklik koşulları.

    [email protected]

    Bütün bu planlar ve daha, lütfen bize ulaşın.

    içtenlikle
    yönetim

  228. merhabalar gecen ay kredi kartımın sadece asgari tutarını ödedim bu ayda agari tuarını ödemem icin bildirim geldi kredi kartınızdaki gecikmiş borclarınızı bugun ödemenizi rica ederödeme yapılmaması durumunda takip süreci başlatılacagını bildiririz diyor fakat 2 3 gün sonra ödemem yapabilirim bekletsem skıntı olurmu

  229. Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? Sir Murat Acar kredi Şirketine başvurun Burada mali sorunlar için bir kredi ve finansal ömrünü artırmak isteyenler için bir fırsat ihtiyacımız var, finansal stres kredi kredileri, işletme kredilerinde insanlara yardım etmek çok makul bir faiz oranı kredi vermek tıbbi kredileri, ev kredileri, öğrenci kredileri, vb Biz kredinin her türlü kaynağı olabilir.

    mali yardım için bugün bize e-posta: [email protected]

    Saygılarımla.

  230. Eger bir kredi ihtiyaciniz var mi? Noel kredisi?
    biz kredinin her türlü vermek
    Borç kredi, ticari kredi, tibbi kredi, ev kredisi, ögrenci kredisi

    mali yardim için e-posta ile bize bugün: [email protected]

  231. Merhaba,
    Ben Bayan Olivia Daniel, hayat sigortası kredileri veren özel bir kredi vericisiyim. Borçlarınızı acilen ödemek için bir krediye ihtiyacınız mı yoksa işinizi geliştirmek için bir krediye mi ihtiyacınız var? Bankalar ve diğer finansal kuruluşlar tarafından reddedildi mi? Konsolidasyon kredisi veya ipotek mi ihtiyacınız var? Daha fazlasını arıyor, çünkü tüm maddi sıkıntılarınızı geçmişte kaldı etmeye çalışıyoruz. Mali yardıma ihtiyacı olan, kötü bir krediye sahip olan veya faturaları ödemek için para gereksinimi olan,% 2 oranında bir işyerinde yatırım yapmak için para ödünç veriyoruz. Bu aracı kullanarak güvenilir ve fayda sağlayan bir yardım sağladığımızı ve bir kredi teklifinde bulunacağınızı size bildirmek için kullanmak isterim. Bugün şu adresten e-posta ile bize ulaşın:
    ([email protected])

  232. İşinizi finanse etmek için veya herhangi bir amaçla acil bir krediye ihtiyacınız var mı? Biz sertifikalı ve meşru ve uluslararası lisanslı kredi veriyoruz. İşletme firmalarına, şirketlere ve bireylere% 2’lik uygun bir faiz oranı ile kredi teklif ediyoruz, kısa veya uzun vadeli kredi olabilir veya zayıf bir krediniz olsa bile, başvurunuzu alır almaz siz borçunuzu işleme koyarız. Biz bağımsız bir finansal kurumuz. Binlerce müşterimize çeşitli kredi türleri sağlama konusunda yıllar içinde mükemmel bir üne kavuştuk. Vatandaşlara ve vatandaş olmayanlara herhangi bir miktarda garantili kredi hizmetleri sunuyoruz.

    Bizler gibi krediler sunuyoruz;
    *Bireysel krediler
    * Ticari Krediler
    * İş Kredisi
    * Araba kredisi
    * Leasing / Ekipman finansmanı
    * Borç konsolidasyon kredisi
    * Ev Kredisi e.t.c
    Kredi geçmişi iyi veya kötü olan tüm vatandaşlar ve vatandaşlar için. İhtiyacınız olan firmamızın e-postası;
    [[email protected] veya [email protected]]

  233. Biz özel şirket ve bireyler için kredi verir. Aşağıda sunduğumuz kredi hakkında bazı önemli bilgiler bulabilirsiniz. Firmamızdan kredi almakla, uygulama işlemi için devam etmeden önce genelinde size geçmek için gereken bazı bilgileri vardır. FAİZ oranı: sunduğumuz kredisiyle biz % 3 faiz ücret. TUTARI verilen: Biz vermek dışarı A en az miktar ile 1,000.00 için A en fazla olan 100,000,000.00 gerekli bilgileri: gibi gerekli bilgileri için kişisel bilgilerinizi ve kredi bilgileri içeren bir uygulama doldurmanız gerekecektir, bu bize kredi koşulları ve sözleşmesi sözleşme imzalamak ve geri şirkete onaya göndermek Eğer memnun beklenir tam belgelenmesi size yardımcı olacaktır. E-posta bize: [email protected])
    NASIL BAŞVURABİLİRİM? Bu uygulama aşağıdaki formu doldurunuz:
    KREDİ BAŞVURU FORMU
    Tam adı:…
    Ülke:…
    Durumu:…
    Şehir:…
    Sex:…………………….
    Telefon numarası:…
    Kredi tutarı:…
    Aylık gelir:…
    Meslek:……
    Loan Period:………………….. …………….
    Kredi amacı:……
    E-posta adresi:……
    Daha önce uyguladığınız?…
    Biz Tamam doldurulması gereken acil başvuru formunuzu bekliyor. Bize [email protected] e-posta

  234. ben ayın 21 ve 27 arasında ödemem gereken kıredi kart borcumun tamamını ayın 21 inde yatırdım ve aynı gün tekrar çektim sisteme baktığımda son ödeme tekrar ayın 27 si olarak gözüküyor 27 sinde yatırmazsam sorun olurmu

  235. İyi günler efendim / bayan,
    [email protected]
    Bu James Peterson. Biz saygın, meşru ve tescilli bir şirketiz. Birleşik Krallık (İngiltere) ve Güney Afrika Hükümeti tarafından, yerel ve uluslararası kredi desteği olan insanlara yardımcı olmak için onaylandık ve finans şirketleri ve para kazanma firmasının bir parçası olduk. Mali stresinizi çok cesaretlendirici bir oranda azaltmaya teşvik etmek ve kolaylaştırıcı olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bireylere Krediler Vermekte ve% 2 makul bir faizle rahatlıkla uygun olanlarda mali yardıma ihtiyaç duyan gövde ile işbirliği yapmaktayız. Kötü bir krediniz var mı ya da faturaları ödemek için paranız mı var? Yardımımıza umutsuzca ihtiyacımız varsa o zaman şu anda bize e-posta göndermeniz gerekecek, böylece şirketin kredi başvuru formunu size göndeririz. Şirket e-postası; [email protected]

    Yapılan Hizmetler şunları içerir:

    Refinance
    Ev İyileştirme
    Mucit Kredileri
    Oto Kredileri
    Borç Konsolidasyonu
    Kredi sınırı
    İkinci İpotek
    İş Kredileri
    Bireysel krediler
    Uluslararası Krediler
    En iyi teminatlı kredi
    Nakit Kredisi
    Düşük Maliyetli Kredi
    İnternet Kredisi
    Ucuz Kredi Oranı
    Yaşam Tarzı Kredisi
    Ortak Kredi
    Hisse Senedi Kredisi
    Küçük kredi
    Doğrudan
    Finansman Kredisi Parası
    Ev Sahibi Kredisi
    Banka borcu

    Mali gereksiniminiz ne olursa olsun, FONT HOME’tan bir Kredi her zaman yardımcı olacaktır. Hayır sosyal güvenlik ve kredi kontrolü yok,% 100 Garantili. Size hizmet etmemizi sağlamak için sabırsızlıkla bekliyoruz. Saygılarımla, Hızlı Yanıtınızı bekliyoruz. Central Trust, James Peterson World Loans Limited’in bir ticaret stilidir. James Peterson Dünya Kredileri: Cassiobury House, 11-19 İstasyon Yolu, Watford, Hertfordshire, WD17 1AP. Kayıtlı Ofis: St Crispin’in Evi, Duke Caddesi, Norwich, Norfolk, NR3 1PD. İngiltere’de tescilli: 07020381, KDV numarası 765353512 Yetkili ve Mali İdareler Kurumu tarafından 631303 numaralı mali denetim organı tarafından düzenlenen, finansal problemlerinizi çözmenizde size yardımcı olmak için yanıtınızı bekliyoruz. E-posta adresimiz [email protected] ile lütfen bizimle iletişime geçin … .
    NOT tüm cevaplar e-posta adresine gönderilmelidir; [email protected]
    Saygılarımızla

  236. İyi Günler Bay / Bayan:

    Meşru bir kredi almak, her zaman finansal problemi olan ve ona çözüm bulmaya ihtiyaç duyan müşteriler için büyük bir sorun olmuştur. Kredi ve teminat konusu, müşterilerin meşru birinden kredi ararken endişelerleridir

    ödünç veren

    . Ama … kredi endüstrisinde bu fark yarattı. $ 2,500 aralığında bir kredi ayarlayabiliriz. 500.000.000 $ ‘a kadar olan kısmı% 3 faiz kadar

    Hizmetlerimiz şunları içerir:

    Borç Konsolidasyonu

    İkinci İpotek

    İş Kredileri

    Bireysel Krediler

    Uluslararası Krediler

    Her çeşit kredi

    Aile kredisi

    VB

    Lütfen bu e-postaya derhal cevap verin: ([email protected])

    Sosyal güvenlik yok ve kredi kontrolü yok,% 100 Garanti. Tek yapmanız gereken tam olarak ne istediğinizi bize bildirin ve hayallerinizi gerçeğe dönüştüreceğiz. (DURDANE GUNEY KREDİ BANKASI). Bankalarınız “Hayır” dediğinde EVET diyor. Son olarak, sınırsız sermayeye sahip olduğumuz için küçük ölçekli kredi firması, aracılar, küçük ölçekli finansal kuruluşlara fon sağlıyoruz. Bir kredi temin etme hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın, Lütfen bu e-postaya derhal yanıt verin: ([email protected])

  237. Mali yardıma ihtiyacınız var mı?
    Mali yardıma muhtaçlık ve bizim için aşağıdaki şartları yerine getirirseniz, boyut finansal olarak yardımcı olabilirim
    Gerekli şirket listesi yok
    Maaş aktarımı yok
    Maaş belgesi veya 3 aylık son oğlu maaş bordrosu
    Vize veya pasaport kimliği fotokopisi
    Öyleyse lütfen e-posta ile ulaşın: [email protected]

  238. Kredi geçmişi kötü / zayıf olsanız da, RFS ANA SAYFA KREDİLERİ, size çok fazla ilgi göstermenizi gerektirmeyen bir seçenek sunabilir. Onların kredisi kolay, hızlı ve güvenlidir. % 2 faiz oranında, kredileri en ucuz ve en erişilebilir kredi olarak görülüyor …..

    Biz aşağıdaki kredileri sunuyoruz?

    * Konsolide Kredi
    *Bireysel kredi
    * İş Kredisi
    *Ev borcu
    Kara Listeye Alınan ve Kara listeye alınmayan Müşteriler İçin Kredi
    20,000TL – 10,000,000 TL arası Krediler 1 yıldan 25 yıla kadar süre.

    E-posta yoluyla: [email protected]

    [email protected]

Yorumlar kapalı.