web statistics

Finansbank Cardfinans Go Başvurusu Yapmadan Önce…


Finansbank, 18 – 25 yaş aralığında gençleri hedefleyen bir ürün ile kredi kartı piyasasına girdi. Cardfinans GO isimli bu ürün, banka tarafından daha önce üniversite öğrencileri için sunulan Cardfinans University uygulamasının geliştirilmiş, günümüz tüketim alışkanlıklarına göre yeni bir yüz ile tasarlanmış hali.

GO, “Genç Olmak”, gençlerin yaşam tarzını anlamak ve bu tarzla uyumlu ürün ve hizmetler geliştirmek suretiyle geleceğin tüketicilerini bankacılık ve finansman ürünleriyle tanıştırmayı hedefliyor.

Finansbank bu segmente girerken itici güç olarak finansman piyasalarında en yaygın olarak kullanılan kredi kartı hizmetlerinin desteğini aldı. Daha önceleri avantajlı faiz oranı, parapuan kazanım oranı ve mezuniyet sonrası kart iptalinin ardından 30,000 parapuan hediyeli yeni bir Cardfinans gönderilmesi gibi avantajlara sahip olan Cardfinans University üzerine, tamamen yeni bir görsel çalışma yaparak internet ortamında http://www.gogogo.com.tr/ gençlik platformu üzerinden ulaşmaya başladı.

Cardfinans GoWeb sitesinde, “sen başar, senin olsun, sen yap” gibi sloganlar öne çıkıyor. Ayrıca yine Cardfinans GO müşterileri arasında ödüllü ve bütün katılımcılara avantajlar sağlayacak bir yarışma da olacak gibi gözüküyor. Bunun yanı sıra Cardfinans Go üyelerine www.firsatciyiz.com adında şu anda faaliyet dışı bir web sitesinde özel fiyat avantajları olan ürünleri alma imkanı, AFM sinemalarında 2 bilete 1 adet popcorn promosyonu (bu biraz komik) , Interrail biletlerine 6 taksit imkanı ve tüm Cardfinans üye işyerlerinde + 2 taksit imkanı sunuyorlar.

Basın açıklamasında belirtilen bu ürüne özel bir başka özellik ise 200 YTL’ye kadar sıfır faiz uygulaması. 200 YTL’ye kadar olan Cardfinans Go dönem borcuna kredi kartı asgari ödeme tutarının ödenmesi durumunda herhangi bir faiz işletilmiyor. Finansbank, bu bakiyenin üzerine ise avantajlı kredi kartı faiz oranı olan % 4.50’i kullanmak yerine daha yüksek bir faiz oranı veya standart kredi kartı faiz oranını kullanabilir.

200 YTL’ye kadar sıfır faiz uygulaması çok basit bir mantık üzerine kurulmuş. Dönem içi harcamanız ne kadar olursa olsun son ödeme tarihinden sonraki bakiyeniz 200 YTL ve altında kalması durumunda bu bakiyeye herhangi bir faiz işletilmiyor. Diyelimki dönem içersinde 250 YTL’lik nakit avans veya karşılığı alışveriş yaptınız; son ödeme tarihinde asgari ödeme tutarı (%20) olan 50 YTL ödeme gerçekleştirmeniz durumunda kalan 200 YTL’lik bakiyeye herhangi bir faiz işlemesi söz konusu olmayacak.

Tüketiciler, her dönem sonunda kredi kartlarında azami 200 YTL’lik bir bakiye bırakmaları durumunda bu 200 YTL’nin fonlama maliyetini sürekli olarak bankaya yıkabilirler. (Banka bu uygulama ile her türlü değişiklik yapma hakkını saklı tutmaktadır.)

Sonuç olarak Finansbank bu çalışması ile genç segmentinin bankacılık ürünleriyle tanıştırılmasını sağlamaya çalışacak. Bunun için de tabana en fazla yayılmış ürünü olan kredi kartını kullanması çok mantıklı ancak sadece 200 YTL’ye kadar “0” faiz uygulaması ile ne kadar genci cezbedeceği bir merak konusu. Bu konsept içersine ürüne avantajlı Parapuan kazanımı, veya Interrail biletlerinin parapuan ile alım imkanı ve Parapuan ile alım sırasında Cardfinans Miles uygulamasındaki benzer avantajlı katsayı uygulaması, Avrupa’da ağrılıklı olarak gençler tarafından kullanılan hostellerde özel indirim imkanı gibi özellikler eklemeleri daha fazla gence ulaşmalarını sağlayabilir.

“Finansbank Cardfinans Go Başvurusu Yapmadan Önce…” üzerine 38 yorum

  1. Öğrenciler için gerçekten de çok güzel bir haber. Birilerinin öğrencilerin hayatını kolaylaştırmak için uğraşıyor olduğunu bilmek insanın içini rahatlatıyor.

  2. cardfinans go’ nun interrail ödemeleri için 6 taksit avantajı sunduğunu da duydum. ki doğruymuş da…
    yani benim gibi interraille seyahat edecek öğrenciler için süper bişey bu.

  3. yani diyelimki ben 200 ytlnin altıdna para çektim bunu ne zman ödersem ödeyeyim Faiz yok ölemi

  4. Asgari ödeme tutarının ödenmesi durumunda herhangi bir faiz işletilmiyor.

  5. benım unıversıty fınans kartım var bundan go kart a nasıl gecerım..taksıtlerım aynen ona mı aktarılcak yani

  6. @asli //21 Ekim 2008 Salı 16:05
    Bildiğimiz kadarıyla taksitlerinizin başka bir ürüne transfer olananağı bulunmuyor. Ancak bunu teyit etmek içim Finansbank telefon öneriyoruz.

  7. Ben başvuralı 3 hafta kadar falan oldu. Fakat hala ses seda yok. bugün bankaya gittim. sistemde henüz gözükmüyor kartınız dediler. oysa orada ortalama 20günde çıkar demişlerdi. Acaba bi sorun mu çıktı tekrar başvursam mı.

  8. Başvurunuzun akibeti hakkında bilgi almak için kartın web sitesi üzerinden irtibata geçin. Başvurunuz hakkında süze süratli bir geri dönüş yapacaklardır.

  9. go kartım yeni çıktı. 210 lira çektim. kalan bakiye 190 yazıyor ama 5 kuruş nakit avans çekemiyorum.her seferinde ekranda bakiyeniz yetersiz yazısı beliriyor oysa hesap bilgilerime girdiğimde 190 lira gözüküyor .bu durumun sebebi nedir acaba ?

  10. @Adsız//20 Aralık 2008 Cumartesi 07:30
    Kredi kartlarında iki limit vardır. Bunlardan biri kredi kartı kullanılabilir limit. Diğeri Nakit avans limiti. Kredi Kartı temelde bir ödeme aracı yani nakit yerine kullanma aracı olduğundan dolayı kredi kartı veren kurumlar kredi kart kullanım limitinin tamamını nakit avans çekerek kullanmanıza izin vermezler. Siz toplam 400 liralık limitinizin nakit avans limitini 210 lira çekerek kullanmışsınız. Limitiniz arttırılmadıkça borcunuzu kapatmadıkça daha fazla nakit çekmeniz mümkün olmayacaktır.

  11. nakit avans limitinden en fazla 200 tl cektigimizdemi faiz uygulanmıyor 250 tl cektigimizdemi faiz uygulanmıyor tesekkürler..

  12. @battal // 03 Haziran 2009 Çarşamba 01:01
    Faiz işleme mantığı kredi kartı limiti ile ilgili değil ekstrede size bildirilen dönem borcu ile ilişkili çalışır. Yukarıda da yazıyor bankaya yaptığınız ödeme sonrası kalan tutar 200 liranın altında kalırsa banka bu bakiyeye faiz işletmiyor.

  13. 3 aydır bu kartı kullanıyorum 10TL'lik nakit çekime bile gayet güzel faizi uyguluyorlar.. her ay düzenli dönem borcumun tamamını ödedim buna rağmen anında faiz en ufak nakit çekime bile.Ayrıca +2 taksit olayından da hiç memnun değilim 2 taksit istiyorum bir bakıyorum 4 taksit mecbur değilim 4 ay ödemeye. Kart başvurusunda da bu taksit olayını isteyip istemediğim hiç sorulmadı. Önerim : +2 taksit olayına bir düzen getirilmesi ve 200 TL'ye kadar faizsiz nakit çekim özelliği hakkında da kullanıcıların daha açık bir şekilde bilgilendirilmesi .

  14. Ben 200TL nakit avans çektim. Bunun için 8.76 TL nakit avans işlem ücreti aldılar benden. Krediyi çekmeden tekrar düşünün derim.

  15. ben 20 tl cektım 3.5 tl nakıt cekım kart ucretı aldılar. kart fınans go da 200 tl ye kadar ucretsıuz degıl mı ıdı bılgılendırırsenız sevınırım

  16. @sivaslı // 31 Temmuz 2009 Cuma 00:18
    200 TL'ye kadar faizsiz dendi ücretsiz diye bir şey hiç bir zaman banka tarafından söylenmedi. Detaylar için yazımızı okuyun

  17. ben 150 tl cektım 7,48 nakit avans ücreti alindi. borclarımı da zamanında odemekteyım. neden boyle oldu. sayın admın bu nakıt cekım olayına bıraz acıklık getırırmısınız. hangı durumlarda nakıt cekım faız oranı uygulanmıyor.

  18. @sivaslı // 01 Ağustos 2009 Cumartesi 13:48
    Nakit avans çekerseniz ücretini ödersiniz. Nakit avans faizi kredi kartı faizi ile aynı orandır ve günlük olarak işler. Faiz ve ücret iki ayrı uygulamadır iki ayrı maliyet demektir. Cardfinans GO dönem borcu (ekstrede yer alan tutar) 200 TL'nin altında kalırsa faiz işletmez. Yani 150 TL'lik nakit avans çekin önceden de 50 liranızolsun 200'lira olacağından faiz yansıtırlar. Nakit avans ücretine nakit çektiğiniz her sefer katlanmak zorundasınız.

  19. @Adsız // 24 Ağustos 2009 Pazartesi 18:47

    CardFinans Go ve diğer banka kredi kartları ücretlerine buradan ulaşabilirsiniz.

  20. unıversıtede bıze zorla kredı kartı verdıler alın faızı yok sunu yok bunu yok dedıler. artık bızı rahat bıraksınlar dıye aldık. ılk kullanımda kart aktıvasyonu 10tl daha bır yıl olmadan da 25 tl yıllık kullanımm ucretı geldı. yanı 5 kurus karını gormedım ya 1 ya 2 defa kulanmısımdır.kredı kartı olmayanlar sız sız olun bu ıse bulasmayın derim.

  21. go kartı almam için finansbank defalarca aradı kart ücreti alınmıyor 200tlye kadar nakit avans çekilmesinde faiz alınmıyor asgari ücreti yatırmak yeterli falan filan resmen kartı alıyım die alladılar pulladılar kartın ekstresi geldi 10 tl kart ücreti hemen kesilmiş 10 tl nakit avans çekmişim faizi hemen işlemiş bu nasl bi banka anlamadım resmen insanları kandırıyolar baştan düzgün söylenmiyo kart alınsın die talep edilsin die sonradanda herkesten 10 tl kart ücreti kesiyolar yazık bu millete ya

  22. arkadaşlar; faiz alınmama durumu sadece alışverişle ılgılı bırsey.nakit avansda faiz yok diye bırsey yok.ornegın bı ay kı kredı kartı borcunuz ( nakıt avans) cekmedıysenız) 180 lira asgarı odemesi atıyorum 50 lıra sız de 50 lıra yatırdınız.Kalan 130 lıraya faız ışlemıyor. Olay bu.Diğer şeyler tamamen yalan dolan.Bankanın müşteri çekmek için ayrıntılı bılgı vermemesi.Ayrıca hiç de memnun kalmadıgım bır banka bence kesınlıkle bu bankayla calışmayın arkdşlar.

  23. merhaba ben internetten card finans go ya başvurmuştum,dün aradılar ve başvuruyu tamamladık işleme alınıyo sormak istediğim şey şu

    ben açık lisede okuyorum,19 yaşındayım(ewt okulla aram pek ii diildi) bi şirkette dış ticarette ve reklamcılık departmanlarında çalışıyorum,ancak proje bazlı çalıştığım için maaş almıyorum dolayısıyla bordro ya da sigorta yok,banka şirketi ararsa söylediklerim kelimesi kelimesine onaylanıcak burda bi sorun yok ailemin ne işle meşgul olduğunu vs. sormadılar oturduğumuz ev kira,bu durumda sizce başvuru olumlu sonuçlanır mı?

  24. @ sercan

    Basvrunuzu olumlu sonuclanma ihtimali var. Ama kesin birsey soylemek guc.

  25. iki yıl önce card finans university ye başvurmuştum kartımı aldım ve şu ana kadar hiç bir sorunla da karşılaşmadım nakit çekimden bahsetmiyorum onu hiç uygulamadım fakat taksit olanakları özel kampanyaları özel indirimleri gerçekten bir öğrenci için harika bir fırsat. go kart için de geçen yıl başında sormuşlardı değişim ister misiniz diye ama yıllık ücreti diğer university karta göre oldukça yüksek ama alternatifleri puan kazanımları daha fazla sanırım onu kullanmıyorum ama card finans university ideal bir karttır kredi kartı kullananlar için bence.

  26. Bende yeni bir kampanyasını duydum. anlaşmalı eğitim kurumlarında +7 taksit yapıyolarmış. eğitime destek veren bi banka görmek ne kadar hoş.

  27. ben 50 tl nakit cektim 15 tl faiz ödedim arkadaslar bu ne iş yahesaplarsak %30 faiz inanmıyorum ya nerden bulastık bu işe

  28. merhaba yaklaşık 10 gün önce kampüsümüze gezici cardfinans ekibi geldi. Go kart başvurusunu yaptım yanlız enteresan olan şey şu ki bulunduğum yerde finansbank şubesi falan yok.nereden alıcam bu kartı.bu bankanın ortak olduğu başka bi banka varmı? şimdiden teşekkür ederim.

  29. @ ismail

    Basvurunuz kabul edilirse kartiniz size kurye veya posta ile gonderilir.

  30. benim bu karta 6. başvuruşum ama bi türlü onaylanmıyor.üstelik kredi kartına kırmızı kalem yemiş arkadasıma ilk basvurusunda gönderiyorlar.

  31. Siz siz olun kredı kartı kullanmayın…Kredi kartımı iptal ettirmek için tüm borcunu kapattım. Daha sonra gönül rahatlığıyla iptal ettirmeyi beklerken eve bi fatura daha geldi ve borcunu ödediğimi düşündüğüm taksitlerim yeniden peydah olmuş…Benim anlamadığım nokta bir ay önceki fatura da görünmeyen borçlar şimdi ki faturada boy boy şov yapıyo!!!!

  32. merhaba arkadaşlar.ben yorumları okudum da pek iç açıcı gibi durmuyor.başvurmakla başvurmamak arasında kaldım.en iyisi başvurmayayım

  33. Hep yalan dolan 100.lira cektm 8.5 lira aldılar 20.cektm 8.5 aldı 50.cektm yine aynı hepsine aynı alıyr bukadar adilik olmaz ya

  34. Arkadaslar bende basvurmustum bu ilk 10 lira ve yillik ödemesini duyun ca vazgectim. İsbankasinin var bende acilis ücretide yok yillik ücretide öyle faiz yedigimide hatirlamiyorum :=)) siz bilirsiniz tam bi bilgim yok ama önce bütün bankalarin sitesine girip ayrintili arastirin..

  35. bu gün kredi bas vuruda bulundun olumsuz dediler ödeme perfomasından dolayı finans banka az bi borcum var ekstirelerimi elim den geldiği kadar maaşım aldıkça tam yatırıyorum fazla gecikmeden bir ayı geçmiyor ama simstemlerde takip çıkıyor nasıl bir iş

  36. ben yeni başvuru yaptım bunları okudukça vazgeçtim gibi ama bankadan aradılar kart için gerekli bilgilerimi aldılar inşallah olumsuz bşyle karşılaşmam!!!

Yorumlar kapalı.