web statistics

Worldcard İşbirliği İle İdeal Kart Müşterilerini Neler Bekliyor ?


Bu işbirliği ile ilgili daha önce bir yorum yapmıştık ama biraz daha detaylı bir şekilde değerlendirmek gerektiği inancındayız. Bunu yaparken bu haberi okuduktan sonra aklımıza gelen sorulara sizler için cevap vermeye çalışacağız.

Bir milyon civarında mevcut İdeal Kart müşterileri ve banka bu durumdan nasıl etkilenecek?

World Card, kredi kartı piyasasında rekabet eden ürünler arasında taksit imkanı, ödül sistemi ve diğer asistan hizmetleri açısından öncülüğünü devam ettirmekte. Halihazırda World Card sahibi olmayan Fortis kredi kartı müşterilerinin bu fonksiyonaliteden faydalanabilmelerinin avantajlı olacağı şüphe götürmez.

Öte yandan Fortis Bank, World sistemine girecek ilk yabancı banka olacağından World Card özelliklerinden hangilerine sahip olacağı bir merak konusu. Açıklamadan anlaşıldığı kadarıyla “üye iş yeri ağında taksitli alışveriş yapma, puan kazanma ve kazanılan puanların kullanımı özellikleri” ile sınırlı olması durumunda kredi kartı ile alınan ürünlerin çalınma sigortası , mevcut veya avans world puanlar ile uçak bileti alma fonksiyonaliteleri eksik kalacak gibi gözüküyor. Özellikle sigorta ve uçak bileti alınabilmesi için bir gerekli altyapı ve organizasyona (bir sigorta şirketi ve seyahat acentası ile anlaşma yapıp çalışılması gibi burda ideal tatil hizmetinin biraz sağlam bir altyapı geliştirilmesi durumunda bu sorunun üstesinden gelinebilir) gitmesi gerekiyor. World Card hizmet ve fonksiyonlarını tam anlamıyla Fortis tarafından sunulamaması durumunda müşterilerin orjinal ürün yerine “Ideal World”ü kullanması pek bir mantıklı sebep olmuyor. Tüketicinin bir marka tercihinde bulunurken orjinal markayı tercih etmesi daha mantıklı geliyor.

Ideal kart müşterilerinin kartlarında biriken Ideal Puanların World Puana çevrilmesinin nasıl olacağı da bir başka merak konusu. Ideal Kart’ın web sitesinde Ideal Puan ile ilgili olarak “1 ideal puan 2 Ykr’dur” ibaresi var. World Card web sitesinde ise “Kazandığınız her 2 Worldpuan, üye işyerlerinde 1 Yeni Kuruş değerindedir” gibi bir ibare var. Yani 1 world puan 0.5 yeni kuruşa denk geliyor.

# Örnek : Dönüşüm öncesi 30.000 Ideal Puanı olan ideal kart müşterisi bu puanları ile Ideal Kart üye işyerlerinden alışveriş yapması durumunda 600.00 YTL’lik (30,000 alışveriş yapabiliyor olacak. [30,000 IP* x 2 Ykr =60000 Ykr =>600 YTL ]

Geçiş sırasında basit bir hesaplama ile 30,000 Ideal Puanı 30,000 world puan olarak transfer edilirse aynı müşteri 30,000 world puan ile World üye işyerinden 150 YTL’lik bir alış veriş yapabilecek. [(30,000 WP** x 1 ykr ) / 2 = 15,000 ykr => 150 YTL ]

IP* = Ideal Puan
WP** = World Puan

Müşterilerin geçiş sırasında bir kayıp yaşamaması için Ideal Puanların farklı bir puan kuru uygulanarak çevirilmesi gerekir. Kayıp yaşanmaması için ortaya çıkacak maliyetin iki banka tarafından da üstlenilmek istenmeyecegini düşünmek yanlış bir tespit olmayacaktır. Tabi bu tespitimizde yanılıyor olabiliriz. Bunu zaman gösterecek.

Bu gelişmeyi kısaca özetlemek gerekirse Fortis Bank kredi kartı pazarında son üç senedir süratle kaybettiği payı kısa sürede ve mümkün olan en az altyapı maliyeti ile arttırma çözümünü seçmiştir. Müşterilerine “Ideal World” olarak World Card özelliklerini eksiksiz olarak sunduğu taktirde pazar payı ve karlılık hedeflerine süratli bir şekilde ulaşabilir. World Card özellklerini tam olarak sunamaması durumunda ise büyük bir markanın kötü bir klonu olmaktan ileri gidemeyecek ve ön gördüğü hedeflere (piyasa payı ve kredi kartı cirosu gibi) ulaşması da mümkün olmayacak.

Yapı Kredi Bankası’nın, Garanti Bankası ve Bonus deneyiminin aksine daha önceden tamamlanmış benzer bir iş birliğine gitmemiş olması (Vakıfbank World işbirliği ile ilgili geçiş henüz tamamlanmadığı için kapsam deneyim olarak değerlendiremiyoruz.) uygulama açısından bazı sorunlar yaşanacağının göstergesi olarak da yorumlanabilir.

Kim nederse desin marka olan World Card’ın know-how’nın Fortis’e hakkıyla transfer edilmesi için iki tarafında sağlam bir zaman altyapı ve adam gücüne ihtiyaç duyulacak.

İki kurumuda altyapı ve zaman açısından böyle bir lükse sahip olmadığı düşünülürse yaşanacak aksaklıklardan dolayı tüketicilerin bazı aksilikler ile karşılaşmaması imkansız. Geçiş sırasında İdeal Kart müşterilerine puanlarını bir an evvel kullanmaları, (özellikle ideal tatil olarak kullanılması karlı olabilir) herhangi bir maddi kayba uğramamak akıllı bir çözüm olabilir.

“Worldcard İşbirliği İle İdeal Kart Müşterilerini Neler Bekliyor ?” üzerine bir yorum

  1. Merhaba
    Biz daha önce Yapı Kredi bankasından topladığımız worldpuanlarla uçak bileti alabiliyorduk. Fortisbank’ın worldpuanlarıyla ne zaman uçak bileti alabiliriz?
    Selamlar.

Yorumlar kapalı.