web statistics

Fortis İdeal Kart ve Yapı Kredi Worldcard İşbirliği


Fortis Bank tarafından IMKB‘ye yapılan açıklamada “Bankanın “İdeal Card” markalı kredi kartlarının Yapı Kredi “World” üye işyeri ağında taksitli alışveriş yapma, puan kazanma ve kazanılan puanların kullanımı özelliklerini kazanması için Yapı ve Kredi Bankası “World Card” ile işbirliğine gidilmesi ve bu konuda gerekli anlaşmaların akdedilerek çalışmaların tamamlanması hususunda Genel Müdürlüğün yetkili kılındığı” bildirildi. IMKB’ye benzer bir açıklama YKB tarafından da yapıldı.

İlgili gazete haberine buradan ulaşabilirsiniz.

En yalın açıklamasıyla; Fortis Bank “İdeal World” (tamamen uydurma bir isimdir) kredi kartı ile Yapı Kredi’nin mevcut World Card üye işyeri ağında yer alacak. İdeal Kart, World Card özelliklerine sahip olacak, Yapı Kredi World Card poslarının olduğu üye işyerlerinde aynı avantajlardan faydalanabilecekler.

Böyle bir karar ile ilgili çıkartılabilecek bir yorum; Fortis’in İdeal Kart operasyonundan hedeflediği karlara ulaşmayı başaramamasından dolayı parası neyse vererek bu konuda (kar eden bir kredi kartı portföyünü yönetmek) lider bir banka ile işbirliğine gitmeyi tercih etmesi olabilir.

Yapı Kredi dev bir banka ve bazılarınızın bileceği gibi bankanın karının çok ciddi bir kısmı kredi kartı faaliyetlerinden kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla bu konuda örnek almak için akıllıca bir seçim olacaktır.

Unutmamak gereken önemli bir başka konu ise kredi kartı işinde en karlı portföyü yönetenler, sahip oldukları portföyden en fazla faiz gelirini sağlayanlardır. Malesef kredi kartı işinin temel getirisi olan bu faizin de tek kaynağı, portföyü oluşturan müşterilerdir.

Tüketiciler için son söz: Fortis, İdeal Kart portföyünden önümüzdeki günlerde çok ama çok daha fazla kar etmeyi hedefliyor.

“Fortis İdeal Kart ve Yapı Kredi Worldcard İşbirliği” üzerine 3 yorum

  1. böyle bir çalışma yapılmasından dolayı oldukça memnunum. ancak word kart ashipleri de ideal kart avantajlarından faydalanabilecekelr mi orası belirtilmemiş ayrıntılı olarak.

  2. o tarihten sonra ideal kartın bi avantajı kalmıyacak.. dolayısı ile world cardı olanların yararlanacağı bişeyde olamıyacak 😉

  3. Bence world işbirliği ile yapılan çalışma gerçekten çok da iyi olmuş ideal in world ile yapılandırılması bilinçli kart kullanıcılarına mükemmel olanaklar sunmaktadır.Lütfen bilinçli kullanalım zararlı çıkmayalım

Yorumlar kapalı.