web statistics

Cardfinans Nakit Kart Ön İncelemesi


Finansbank, CardFinans Nakit markası altında yeni bir ürün ile tüketicilerin karşısına çıktı.

Şu ana kadar bankanın web sitesinde ürünün çalışma prensipleri ile ilgili herhangi bir detay paylaşılmadığını görüyoruz (güncelleme : detayları telefonla öğrenmek zorunda kaldık ve çok şaşırdık), sadece yüzeysel bilgiler içeren bir soru cevap bölümü mevcut.
< Finansbank, uzun yıllardır aktif olarak pazarlamadığı kredili mevduat hesabı ürününü şık bir banka kartı tasarımı ve pahalı bir kampanya ile destekleyerek yeni bir tüketici finansmanı alternatifi olarak Cardfinans Nakit Kart adı altında geniş kitlelere duyurmaya başladı. Kredili mevduat hesapları (KMH) ile ilgili daha önce bir yazı yazmış olduğumuzdan bu konuda fazla detaya girmeye gerek yok. KMH’yi kimler tercih etmelidir konusunu bir kez daha açıklamak yeterli olacaktır. Bu ürün kredi kartı sahibi olan ve kredi kartı işlemlerinde ağırlıklı olarak nakit avans işlemlerini kullanan müşteriler için çekici olacaktır.

KMH kullanımında banka KMH müşterilerin aylık olarak tahsis ettiği limitin tamamını kullanma imkanı verir. Burda dikkat edilmesi gereken konulardan birincisi, KMH uygulamalarında limitler kredi kartı limitleri kadar yüksek olmaz. Miktar yüksek olmadığı için uygulama da, limit tahsis edilmesi de çok uzun sürmez.

KMH uygulamaları tüketicilerin acil nakit ihtiyaçlarını karşılamaları için tasarlandığından müşterilerin eksi bakiyelerinin tamamını ay sonunda kapatması beklenir. Kredi kartlarının aksine asgari ödeme miktarı yoktur.

Örnek olarak: 1,000 YRL limitli bir Cardfinans Nakit Kart (KMH) hesabı sahibi iseniz ve ay boyunca bu limitten 700 YTL kullandıysanız, ay sonunda (tercihen maaşınızın yattığı tarihten sonra) banka sizden 700 YTL ve faizi kadar miktarı kapatmanızı bekler. Sadece 700 YTL yatırmanız durumunda banka faiz borcunuzu hesaptan düşer ve faizden oluşan eksi bakiyeye günlük faiz uygular. Borcun kapatılmasında tüketicinin geç kalması durumunda hesap sahibine uyarı mektubu gönderilir ve kredi kartı uygulamaların aksine asgari ödeme prensibi olmadığından idari takip / kanuni takip süreçleri çok daha çabuk ilerler.

Finansbank her ne nasılsa Cardfinans Nakit Kart reklam kampanyasında “kredi kartından nakit avans çekmek için deli olmak gerek” sloganını kullansa da, Cardfinans Nakit Kart limitinin tamamını kullanmanın da pek akıllıca olmadığını belirtmeyi atlamıştır.

Her zaman söylediğimiz gibi, piyasada bulunan kredi kartları ve KMH hesapları gibi ürünler hiç bir zaman tüketiciler tarafından yaşam standartlarını yükseltmek için kullanılmamalıdır (bkz. kredi kartı kullanım esasları). Yaşam standardını yükseltmek için en mantıklı yol hedeflerin net bir şekilde belirlenerek disiplinli bir şekilde yatırım araçları kullanılarak birikime gidilmesi olacaktır. Birikim yapmak için sabrınız, zamanınız veya disiplininiz olmaması durumunda; finansal kurumlar tarafından sunulan krediler (araç kredisi, tüketici kredisi, mortgage kredisi) kullanarak geleceğe yönelik gelirlerinizle birikim veya yatırımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik bu ürünlerin maliyetleri kredi kartı veya KMH ürünlerine kıyasla daha az olacaktır.

“Cardfinans Nakit Kart Ön İncelemesi” üzerine 5 yorum

  1. @ peker

    Yazinin sadece bir kismindan alinti yapabilir ve devami icin orjinal kaynaga link verebilirsiniz. Kaynak belirtilerek de olsa yazilarimizin tumunun yayinlanmasi mumkun degil maalesef.

Yorumlar kapalı.