web statistics

Filo Kiralamayı Kimler Tercih Etmeli ?


Son yıllarda giderek büyüyen filo kiralama sektöründe en fazla işlem yapan kesim büyük firmalardı. Son zamanlarda küçük firmalar ve serbest meslek sahipleri de yavaş yavaş bu sektörün sağladığı avantajları keşfedip bu hizmetleri tercih etmeye başladı.

Nakit akışını düzenlemesi birçok firma için çok önemli bir avantaj. Araçlarla ilgili bakım-onarım gibi yükümlülüklerin filo kiralama şirketine ait olması ise özellikle zaman kaybının azaltması açısından zaten bu işlerle uğraşacak çok personele sahip olmayan küçük işletmeler açısından çok çekici bir durum. Yine kiraların gider olarak gösterilmesi de küçük firmalara çok avantaj sağlıyor.

Önümüzdeki yıllarda zaten büyük firma pazarının çoğu ile çalışan filo kiralama şirketleri küçük ve orta ölçekli firmaları hedeflemiş durumdalar.

Bu firmalar dışında serbest meslek sahiplerine de özellikle faturaların gider gösterilme avantajı çok cazip geliyor. Bu sebeple özellikle serbest de çalışan doktorlar, diş hekimleri, avukatlar gibi meslek grupları yavaş yavaş filo kiralamaya kaymaya başlamış durumdalar.