web statistics

Cardfinans Miles Parapuan Uygulama Değişiklikleri


Kredi kartı doğru kullanılırsa tüketiciye bir çok avantaj sağlayan bir ürün olduğunu daha önce burada bahsetmiştik.

Kredi kartı avantajlarından tüketiciler arasında en bilinenler bir tanesi de kredi kartları ödül sistemi, genel adıyla bonus / puan sistemleridir.

Türkiyede ilk taksitli kredi kartını (Galaxy Card) çıkaran Finansbank’ın kullandığı ödül sistemi parapuan olarak adlandırılmaktadır. Bu sistemde kartınızı kullandığınız harcamalarınızın bir kısmı hesabınıza parapuan olarak iade edilir. Cardfinans resmi sitesinde bu oran harcanan her 50 Ykr. için 1 puan olarak belirtilmiştir. 1000 parapuan karşılığı ise 1 YTL’dir. Biriken parapuanlar üye işyerlerinde alışveriş yapmaya, Finansbank üzerinden Turkcell kontürü almaya, Cardfinans Miles programı ile uçak bileti veya Varan otobüs bileti almaya yarıyor.

Parapuan kullanım örneği:

100 YTL’lik bir gömlek beğendiniz; bu gömleği Mudo‘dan tek çekim Cardfinans ile aldığınızda; (Mudo tek çekim Cardfinans %10’luk indirimi ile hesaplama dışında tutulmuştur.) bu işlem sonucunda 200 parapuan kazanılır. Aynı değerde bir gömleği Zara‘dan Cardfinans ile alınması durumunda, (Zara bir Cardfinans üye işyeri değildir) 50 parapuan kazanılır.

Harcamalarından parapuan olarak en yüksek geri dönüşü arayan tüketiciler için Cardfinans kredi kartlarını üye işyerleri dışında kullanmaları avantajlarına olmayacaktır. Tek çekim işlemlerde Türkiye’de ödül sistemi kullanan ve daha geniş bir pos ağına sahip kredi kartlarını kullanmak (Bonus, World) çok daha avantajlı olacaktır.

Cardfinans Miles uygulamasında müşterinin parapuanları ile uçak bileti alımlarında için iki farklı katsayı kullanılıyor. İç hat uçuş biletlerinde farklı bir katsayı, dış hat uçuş biletlerinde farklı bir katsayı kullanılmaktadır. Cardfinans müşterileri uçak bileti alırken kullandıkları parapuanlarını bir kaç misli değerine kullanabiliyorlar.

Tüketiciler bunun için Cardfinans Miles programı dahinde hizmet veren Setur veya Entaş Turizm şirketlerinden birini rezervasyonlarını yaptıktan sonra Finansbank Call Center‘ı ararlar, menü adımlarından Miles programını seçip burdan müşteri temsilcisi ve Entaş satış temsilcisi ile yapılan bir konferans görüşme sonucu satın alma işlemi gerçekleştirirler.

1 Ocak 2008 öncesinde Cardfinans Miles hizmeti kapsamında parapuan çarpanları yurt içi uçak biletlerinde 3.5, yurt dışı uçak biletlerinde ise 4 olarak kullanılmaktaydı. Bu tarihten sonra Cardfinans Miles kapsamında kullanılan çarpanlar 1.5 ve 2 olarak güncellendi. (Güncelleme – 15/07/2008 : Son aldığımız bilgiye göre Cardfinans, miles uygulamasındaki çarpanı 1’e indirmiş. Yani kazandığınız Cardfinans puanlarınız çarpılmadan alışverişlerinizdeki gibi direk kullanılıyor.)

Cardinans Miles örneği:

31.12.2007 ve öncesi için Cardfinans Miles işlemlerinde :

A Şehrinden B Şehrine iç hatlar uçak bileti ücreti olan 200 YTL’yi parapuan ile ödemeniz durumunda 57,140 parapuan (YTL) harcıyordunuz.

A Şehrinden Z ülkesindeki B Şehrine dış hatlar uçak bileti olan 200 YTL’yi parapuan ile ödemeniz durumunda 50,000 parapuan (YTL) harcıyordunuz.

01.01.2008 ve sonrası için Cardfinans Miles işlemlerinde :

A Şehrinden B Şehrine iç hatlar uçak bileti ücreti olan 200 YTL’yi parapuan ile ödemeniz durumunda 133,000 parapuan (YTL) harcayacaksınız.

A Şehrinden Z ülkesindeki B Şehrine dış hatlar uçak bileti ücreti olan 200 YTL’yi parapuan ile ödenmeniz durumunda 100,000 parapuan (YTL) harcayacaksınız.

Günlük hayatında nakit yerine tek çekim kredi kartı kullanımını yoğun olarak tercih eden müşteriler için Cardfinans tercih etmek, kartın her kullanıldığı işyerinde, Finansbank pos‘u aramak ve kart çekimi sırasında üye işyeri sahibini çekime ikna, emek, enerji, fedakarlık gerektirecek bir eylem haline gelmiştir. Ben bununla uğraşamam diyen tüketiciler ise daha yaygın pos ağına sahip kredi kartı markalarının kullanımına yönelecektir.

Cardfinans Miles çarpan kullanımında yapılan değişiklikler ile Cardfinans Miles amaçlı parapuan biriktiren müşteri profilinin aynı hizmeti daha avantajlı olarak sunan başka bankaların ürünlerine yönelmesine ve mevcut Finansbank kredi kartlarının iptaline kadar gidebilir.

Yapılan bu uygulama değişikliklerinin sonucu olarak Finansbank’ın ilk çeyrek sonunda ;

* Ciro bazında kredi kartı pazar payını kaybetmesi,

* Kartını aktif olarak ve yoğun olarak kullanan müşteri segmentinde belirgin ciro düşüşünün yanı sıra kart iptalleri yaşaması,

* İki milyonun üzerinde kart sahibi olan bankanın Cardfinans Miles’dan yararlanan kart müşterilerini ve bu müşterilerden elde ettiği ciroların büyük bir kısmını geçtiğimiz sene Akbank tarafından “Türkiye’nin en kolay uçuran kartı” sloganı ile lanse edilen WINGS‘e kaptırması çok olası gözüküyor…

“Cardfinans Miles Parapuan Uygulama Değişiklikleri” üzerine bir yorum

  1. Son cumlelerinize katilmamak imkansız.. ben cardfinansimi yillardir ucak bileti kazancından dolayi kullanmakta olan musterilerden biriyim .. ve bu degisiklik ile birlikte kullandıgım kredi kartını kesinlikle iptal ettirecegim.. yapilan bu degisiklik kisilere hicbirsekilde bildirilmeden yapilmistir(hani her kampanyanin maili her kampanyanin mesaji siz olur olmadık rahatsız ederken)

Yorumlar kapalı.