web statistics

Kredi Skoru nedir? Kredi Skoru Tanımı


Kredi skoru, kredi için başvuru yapan kişinin veya kuruluşun kredi alma yeterliliğini ölçen bir puanlama sistemidir. Bu puanlama sistemine etki eden elementler, kredi başvurusunda bulunan kişinin sistem içindeki tüm kredi faaliyetlerini göz önünde bulundurur. Bu faaliyetlerle; kişinin kaç adet ve tutarda kredi / kredi kartı kullandığı veya kefil olduğu, kaç adet ve sıklıkta kredi / kredi kartı için başvuruda bulunduğu, ödeme davranışlarının ne olduğu, geliri, demografik bilgileri gibi ekonomik durumundan tutun da sosyal durumuna kadar genişleyen bir spektrumda puanlama yapar ve kredi başvurusunda bulunanın ödeme yada ödememe olasılığını bir puan olarak verir.

Yurtdışında özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde kişiler kendileri ile ilgili olan bireysel kredi skoruna belirli bir ücret ödeyerek ulaşabiliyor ve sistemde kendi kredibilitelerini öğrenebiliyorlar.

Türkiye’de böyle bir uygulamaya henüz geçilmiş değil. Genel olarak tek kredi skoru üreten kurum Kredi Kayıt Bürosu’dur ve sadece kendi üye kurumları ile bu skoru paylaşır. Bunun dışında kurumlar kendi içlerinde de kredi skorları üretmektedirler. Bu skorlama sistemlerini ise kendi kredi değerlendirme süreçlerinde kullanırlar.

“Kredi Skoru nedir? Kredi Skoru Tanımı” üzerine 31 yorum

  1. Kapanan kayıtlar size müracat olmazsa açık görülüyor.Sizi bankalardan bilen personel sayısı%3
    AYRICA kredi kartına gecikmeli yatan miktar sizde hala yatmadı görülüyor.Bankalar para gecikince hemen size bildiriyor ama ödeme yapılınca bildirmeyi unutuyorlar,otomatik bildirim programı ödeme yapınca yok,bukonuda ceza da var ama kontrol eden yok galiba.4 yıl önce ödenen para yeni bildirildi,size ulaşamayan yandı.Ulaşanların problemi birkaç günde çözülüyor .Ayrıca maaşımızı aldığımız banka menfi-kapanmış kaydınız varsa kredi için çok zorluk çıkartıyor,sanki maaşını kendisi vermiyor ,zaten maaştan kesilmesi talimatı veriliyor bu konuda üye bankaları ikaz ederseniz,işlemler hızlanır,kimse madur olmaz iyi çalışmalar,bankada bizim,müşteride bizim,borcunu faiziyle ödeyeni madur etmesinler,1 suçtan 2 ceza olmaz

  2. Ziyaretci arkadaşım burada bahsettiğin “siz” kim banka personelinin %3 ü neyi kimi biliyor bir kurum adı vereydin ya

    ben senin bahsettiğin durum içindeyim maaşı aldığım banka kredi talebimi geri çeviriyor şu siz diye bahsettiğin ne olduğunu anlarsam onlara görüşmeyi umuyorum şu siz diye bahsettiklerin kim ?

  3. KKB’nin kredi skoru 800 – 2200 arasi bir rakamdir. Yazida da belirtildigi gibi, kredi skorunu hesaplayan formul icinde bir cok faktor vardir. Hatta bu faktorlerin sayisi 40 kadardir.

    Kredi skorunu yukek tutmak isteyen kisilerin yapmasi gerekenler:

    1. Kesinlikle lekeli bilginin rapora girmesi engellenmeli. Gec odeme veya takip olmamali.

    2. Kredi kartlarinda harcama yapilirken, limitlerin en fazla %50’si kullanilmali. Yani 1000 YTL limitli bir kart kullanimi en fazla 500 YTL olmali.

    3. Kredi kartlarina geri odeme yapilirken, limitin %10-15’i kadar bir miktar borclu birakilmali. Yani 1000 YTL limitli bir kartin geri odemesi yapilirken 100 YTL borclu kalacak sekilde odeme yapilmali. Butun borc odenmemeli.

    4. Kredi kartlari gibi, aylik minimum odemeleri degisen hesaplarin yaninda, aylik odemesi fix olan hesaplar acilmali. Araba taksidi, kisiler banka kredisi gibi.

    5. Bir sene icinde en fazla 4 defa krediye basvurulmali. Kredi raporuna islenen her sorgulama kredi skorunuzu dusurecektir.

    6. Kredi kartlarinizin hicbirini iptal ettirtmeyin. Acik larak kalmalari sizin acinizdan faydali olacaktir. Kapali hesaplar uzun vadede skorunuzu negatif yonde etkiler.

    7. Fazla adres degisikligi yapmayin. Raporunuzda ne kadar cok adresiniz olursa, kredi skorunuz o kadar negatif yonde etkilenecektir.

  4. MERHABA

    200 Yılında Garanti Bankasından az mıktarda kısa vadelı kredi almıstım. Taksıtlerımı duzenlı oderken cantamın çalınması ve basıma bır suru maddı sıkıntının gelmesı sebebıyle
    bankaya durumu bildirdim. Ve bır maddı acıdan duzensızlık yasadım. Dolayısla odemelerimde aksamlar oldu. Ve daha sonra onden hepsını kapattım. BU durumun herhangı bır yasal ıslem olmayacagını ve bana yardımcı oalcaklarını soylemıslerdı. Fakat oyle olmamaıs.Idarı takıp olarak bankalar bırlıgıne bıldırmısler. Odememı yapıp kredımın tamamını kapatmmama ragmen.. Tabı bu arada akbank da gecıkmemis. Boyle bır magdurıyetın ıcerısnde kredı kartımı odeyememden dolayı hemen avukata vermısler. Avukata verdıklerı ılk gun odeme yaptım. Ama malesef yınede yapacakalrını yapmıslar. Bu yıl kredı talebı ıcın bankaya gıttıgımde bana kredı veremeyceklerını soyledıler. Bu durumda karsında cok uzuldum. Ve su anda ne yapabılırm.Bu olayların uzerınden uc yıla yakın zaman gecmesıne ragmen kredı kullanamıyorum. Bu konuda ne yapmayalım? O lısteden kaydım nasıl kaybolur ve ben nasıl kredı kullanabılırım? Tesekkurler

  5. @banu //28 Kasım 2008 Cuma 23:04
    Sicil Affı ile ilgili yazımızda belirttiğimiz gibi Affın kapsamına kredi kartı kullanıcıları da girmesi durumunda sizin yaşadığınız sorun çözülebilir. Kredi başvurusu konusunda çalıştığınız bir bankanın şubesinden başvuru yaparak bu açıklamayı yapmanız durumunda küçük de olsa başvurunuzu olumlu cevaplama ihtimalleri var. Borcunuzu kapattığınızı gösteren evraklar ile tabi.

  6. ödenen borç silinmiyor..kredi kartı verilmiyor ,kredi verilmiyor..nasıl bir cezadır bu anlamadım??borç gecikince üç katını beş katını alıyorsunuz vede ödüyoruz peki kim zararlı bu durumda ???hayatımda böyle saçma bişi görmedim…

  7. İyi günler, bu siteye emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, çok önemli bilgiler öğrendim burdan, umarım herkes faydalanır.
    Ben bir kaç şey öğrenmek istiyorum,
    1. sorum: Bankadan kredi çekmiştim, 12 aylık krediyi 12 ayda ödedim, ama ara ödemelerde 3 kere gecikmeli ödeme yaptım, borcu ödeyip hesabı kapattığım gün, bankadan kredi skorumu sorup öğrendim, 1306 dediler, kötü bir skor mu? Ne gibi sıkıntılar yaşatır bana.
    (İnternet bankacılığı kullanıyorum, 6 adet faturam otomatik ödemede, kirayı düzenli eft talimatıyla ödüyorum, kredi kartım ve kredili mevduat hesabım var….Bunların skorumu arttırmak için ne kadar faydası olur..)
    2. sorum : kredi skorunu attırmak için,
    “Kredi kartlarina geri odeme yapilirken, limitin %10-15’i kadar bir miktar borclu birakilmali. Yani 1000 YTL limitli bir kartin geri odemesi yapilirken 100 YTL borclu kalacak sekilde odeme yapilmali. Butun borc odenmemeli.” cümlesini tam anlamadım. Bütün borç derken kesilmemiş ekstreler de kastediliyor sanırım.Yani bütün borc kesilmemiş ekstereler dahil 1000 YTL olsun, ekstredeki borc 500 YTL olsun.100 YTL eksik derken 900 YTL mi 400 YTL mi ödemek skoru arttırır?
    Teşekkür eder, iyi günler dilerim.

  8. @barış //Rehberi bloguna 15 Ocak 2009 Perşembe 10:23

    Temiz Kredi Rumuzu ile yapılan açıklamaların Türkiye’de bulunan KKB ve TCMB veritabanları ile bir ilişkisi yoktur. Orada bahsedilen skorlamalar Amerika Uygulamaları ile benzerlik gösteriyor.

    1306 olarak bahsettiginiz sanırım KKB skoru olarak değerlendiren bir skordur ve bu kötü değil ortalamanın üzerinde bir skordur.

    Dediğimiz gibi borcunuzun tamamını yatırmıyor olmanız kkb skorunuzu olumlu veya olumsuz etkilemez. Kaç defa gecikmeye düştüğünüz, yani kaç defa son ödeme tarihinde asgari tutarın altında ödeme yaptığınız ve süreleri etkili olur.

  9. 2007 yılında borçlarımı ödedim.şuanda zorda olsa idare ediyorum.bu gün hsbc,finansbank,teb ve denizbanka gittim kredi talep ettim hepsi kayıtların hala var olduğunu kar amaçlı birer şirket olduklarını ve bu kanunun onları(kibarca şimdilik)bağlamadığını söylediler ben ise birkaç gün umutlandım sadece yine elimiz boş… kanunu uygulatamayacaklarsa niye çıkarıyorlar dostlar alış verişte görsün diye mi?yoksa hükümetin gücü bunlara yetmiyormu.?

  10. Iyi gunler,
    Kredi skoru yukseltmeyle ilgili vermis oldugum bilgiler her ne kadar Amerika’ya dayaniyorsa da, KKB’nin kredi skoru belirleme formulu, stratejik ortagi olan Experian tarafindan karsilaniyor. Experian ABD’deki uc kredi raporu firmasindan biridir. Bu yuzden burdaki temel noktalar Turkiye icin de gecerlidir.

    Sorunuza cevap olarak, size gelen ekstrede toplam kredi limitiniz, kullandiginiz kredi miktari ve odeyeceginiz minimum miktar vardir. Bu rakamlar, bir sonraki ekstre kesim tarihine kadar gecerlidir. Yukarida da bahsettigim gibi, borclu kalinacak miktar, toplam kredi limitinizin % 10-15’i olacagi icin, odeyeceginiz rakam da, kullandiginiz kredi miktarina gore degisecektir.

  11. Bu son yoruma kesinlikle katılıyorum. Bu sicil affının hiç bir anlamı yok. Kredi skoru Türkiye için yeni sayılabilecek bir sistem. Çok uzun yıllardır var olsa da bir Amerikan vatandaşının önemini bildiği gibi Türkiye’de bilinmiyor ve bizlere öğretilmiyor. Amerika da herşey kredi skoruna bağlıdır. Ödediğin faturalar bile. Amerikalı bunu bilir buna göre davanır. Türkiye de ne böyle bir sistemin önemi anlatıldı ne devlet tarafından benimsendi nede devlet tarafından düzgün yürütüldü. Yine aynı şekilde devlet şu anda çıkardığı sicil affının hiç bir işe yaramayacağını farkında olmasına rağmen hiç bir adım atmıyor bu konuda. Bu konuda Türk milleti eğitilmeli, bilgilendirilmeli ve gerekli kurumlar denetlenmeli. Şuna kesinlikle katılıyorum ki bir gün bile geciktirseniz ödemelerinizi hemen bu kkb ye bildiriliyor ama isterseniz siz canınız çıkarak borçlarınızı düzgün bir vatandaş gibi geç te olsa ödeseniz. Bunun hiç bir anlamı yok çünkü 1 günde bozuluyor 5 yılda düzeliyor. Yaptığınız ödemeler düzenli olarak kkb ye işlenmiyor. Bu konu gerçekten çok saçma millet vergiler kaçırıyor çeteler kuruyor birşey olmuyor. Biz gecinmek için veya 5000 liralık bir nakit ihtiyacı icin bu sistemde suçlu gibi görünüyoruz ve finansal haklarımızdan dışlanıyoruz. Bu sicil affının yapılması güzel bir davranıştı ama bu şekilde olması hiç bir işe yaramaz kkb nin de listelerini silmesi için yaptırım uygulamalı ve millet bu sistemle ilgili bilgilendirimeli, bilinçlendirilmeli

  12. benim kredi skorum “0” çıkıyor. çalıştığım bankadakiler bununla daha önce karşılaşmadıklarını söylediler. Olumsuz bir kayıt görünmüyor. Üşenmedim M.B.’na sordum onlarda ellerinde benimle ilgili bir risk bildirimi olmadığını söylediler. Şaştım kaldım. Neden yok. Çözüm yok. Ne yapacağımı bilmiyorum.

  13. selam
    bu çıkan sicil affı yasası devlet bankaları tarafından uygulanıyor mu acaba yoksa onlarda mı kkb kayıtlarını esas alacaklar. hadi özel bankalar uygulamayabilir anladım da yasayı devlet bankaları da uygulamayacaksa bu tamamen adam kandırmaca değil midir?

  14. @ Adsız //19 Şubat 2009 Perşembe 00:23

    Devlet bankaları da aynı yasaya tabi. Bankalar Merkez bankası kaydını mutlak suretle dikkate almak zorunda degiller. Dolayisiyla kredi verip vermeme kararı tamamen onlarin yetkisinde.

  15. @Adsız//16 Şubat 2009 Pazartesi 17:29
    Kredi skoru ile “KKB büro skoru”‘nu kastediyorsunuz diye düşünüyoruz. KKB’nin hakkınızdaki veriler ile ilgili bir tutarsızlık olması nedeniyle bir rakam uretilmemiş olabilir. Endişelenecek bir durum olduğunu düşünmüyoruz.

  16. öncelikle cevabınz için teşekkürler. Kredi skorum hala görünmüyor. ne bankam ne KKB bir çözüm sunamıyor. Kredi kullanmak istiyorum olmuyor. Tam bir komedinin içindeyim. bana sorulan tek soru “daha önce kredi kullandınız mı?” evet kullandım hemde birden fazla vede bir allahın günü aksatmadım taksitlerini.bunu bana soran banka 10 yıldır maaşımı aldığım ve üç kere kredi aldığım hala ek hesabımın var olduğu ve ara sırada kullandığım banka. Bilmiyorum ne yapacağım.

  17. Merhaba. Benim maaş aldığım bankaya ait bir kredi borcum ve 2-3 bankaya ait kredi kartlarım var. kredi ve kredi kartlarıma ödemelerimi maaşımın düzensiz ödenmesi yüzünden birçok kez geciktirmek durumunda kalıyorum. Ancak geciktirsemde bir ayı geçtiği hiç olmuyor. Mutlaka ödenmiş oluyor. Bazı sebeplerden dolayı tekrar krediye ihtiyaç duydum. Kendi maaş aldığım bankanın bireysel kredi vadesi kısa olduğu ve aylık ödemeleri bu yüzden fazla olacağı için başka bir bankadan kredi almak için başvurdum. Eşimin ve benim bilgilerimizi aldılar. Eşimin maaşı da dikkate alınacakmış. Ancak başvurum esnasında eşimin üstüne ev kredisi borcumuz var ve 2 ay gecikmede. Kredi başvurusunu benim üstüme yapmış olsak ta bu durum benim kredi başvuruma önemli bir etkisi olur mu? Yıllardır kredi kullanmaktayım. Gecikmeli de olsa ödemelerim hiç avukatlık falan olmadı. Her zaman faiziyle de olsa ödenmiştir. Bir tek ev kredimizin taksiti aşırı gecikti. Onu da zaten kredi başvurumuzdan sonra ödedik. Şimdi bu yüzden kredim onaylanmazsa ödeme bilgilerimi başvuruyu yaptığım bankaya bildirdiğimde bir yararı olur mu? Hem maaş aldığım banka hem başvuru yaptığım banka hem de ev kredisini kullandığımız banka kkb’nin üyesi.

  18. @Adsız //01 Haziran 2009 Pazartesi 19:42
    Eşinizin adına olan kredi de gecikme olması başvurunuzun değerlendirilmesi sırasında sorun olabilir. Gecikme durumunun sona erdiğini gösteren ödeme yaptığınıza dair belgeyi başvuru yaptığınız banka ile paylaşmanız gerekecektir. Bu arada bankalar başvuruları değerlendirirken başvuru sahibinin belli bir süre içersinde karç kere gecikmeye düştüğü bilgisini de değerlendirmeye alırlar. Ama dediğiniz gibi bir ayı geçmeyen sürelerden bahsediyorsak bu durum çok önem taşımayabilir. Gecikme durumunuz ile ilgili kaytıların güncellemesi haziran ayının ortalarını bulacağından gecikme durumu ile ilgili bankaya belge ile bilgi vermenizi önem taşımaktadır.

  19. Merhaba,
    Eger KKB’de hicbir sekilde kredi bilginiz bulunmuyorsa, ve skorunuz “0” cikiyorsa, yeni hesap eklemekle bu problemin ustesinden gelebilirsiniz. Yeni hesap eklemede de, kendi adiniza hesap acamayacaginiz icin, uygulayabileceginiz bir kac yol var. Bunlarin birincisi, kredi karti sahibi olan bir kisiden kendinize ek kart cikarttirabilirsiniz. Ek kartlar, genelde sizin de kredi raporunuza islenir ve sanki siz kullaniyormus gibi gorunur. Ikincisi, krediyle araba alan bir kisiyle beraber araba kredisini ortak aliyor gibi gosterebilirsiniz. Bu da sizin raporunuza aktif hesap olarak girecektir. Ucuncu yol, calistiginiz bankaya gidip, o bankadar ayri bir hesap acarak, yatirdiginiz miktari ipotek ettirip, o miktar kadar kredi basvurusu yapabilirsiniz.

    Bankalarda calisan kisiler bu konular hakkinda yeterli bilgiye sahip olmadiklarindan, sizin basvurunuzu ilk basta geri cevirebilirler. Daha ust duzeyde bir yoneticiyle goruserek bu islemi yapabilirsiniz.

    Hala problemle karsilasiyorsaniz, bu islemi baska bir bankada deneyebilirsiniz.

  20. babam emekli.maaş aldığı bankaya konut ipotekli bireysel destekkredisi var.14000 tl borcu var 25000tl kredi yeniliyecem kendi esnaf2 işyeri var.evin alt katı 200 kira geliri var sube onay verdi genel merkeze gönderdi aca kredi onaylanırmı ,ipotegin değeri 160000 tl

  21. @hüseyin //16 Ekim 2009 Cuma 22:06
    Kredi başvurularının değerlendirmelerinde başvuru sahibinin geliri ve mal varlığı'nın yanı sıra bankalara olan toplam borcu mevcut borç ilişkilerinde geri ödemelerinin ne kadar düzenli olduğu (son bir sene içersinde kaç kare geciktiği gibi) ve başvuru sahibinin yaşı gibi kriterler de incelendiğinden kesin bir yanıt vermemiz malesef mümkün değil.

  22. Benim durumumda çoğunuzdan farklı değildi. neredeyse avukatlık krediler ve kredi kartlarıyla skorum dibe vurdu 1 – 2 yılda, kapılarından içeri almayacaktı bankalar.

    Taşınma amacıyla evimi sattım, adıma vadeli hesap açıp 3 ay 120.000 TL'yi bekletince herşey değişti, bütün kapılar ardına kadar açıldı, şimdi bankalardan gelen sms'lerin haddi hesabı yok.

    Allah muhtaç etmesin!

  23. Slm verdiğiniz bilgileriçin teşekkur ederım yanlız şunu soylemek ıstıyorum cep telefonlarımızdan yaptığımız krediye on onay gelıyor ve bu durum skorumuzu etkılıyor ayrıca bızde umutlanarak bankaya gidiyoruz evraklarımızı verıyoruz ama gelen sonuc olumsuz bu seferde skorumuz etkılenıyor sizden rıca ediyorum daha başka tuzak varsa lutfen bızı bılgılendırın ve herkeze soylemek ısterım sakın cep telefonunuzla kredi başvurusu yapmayın tamamen bır tuzak hangi banka Türkiyenin ve hangi devlet bankası cepten kredi başvurusu alıyor amac tamamen bambaşka bıraz aklınızı yorun..

  24. Merhaba, bankada çalışıyorum.Genelde telefonla başvuru yapan müşterilerimizin çoğu aylık gelirini belgeleyebildiğinden çok fazla yazıyor, örneğin asgari ücret alan bir müşteri, başvuruda 1.500 TL gelir bildiriyor.Ya da bir yılda 1.000 Gelir elde etiği görünen bir vergi mükkelefi, başvuruda aylık 5.000 TL yazıyor.Telefonla yapılan başvurular tuzak falan değil hızlı cevap vermek için, hızlı iş yapmak içindir.Telefonla başvuran müşteri, başvuru sırasında beyan ettiği geliri belgelerse anında kullandırım yapılıyor.
    saygılar.

  25. 3 sene önce kredi kartım vardı 2 veya 3 ay kadar ödeyemedim ve daha sonra tekrar hepsini kapattım ama su an herhangi bir bankaya ödeme basvuru yaptıhımda kara listede olduhumu söylüyorlar vermiyorlar acaba kara listeden cıkmak icin ne yapmam gerekiyor veya ne kadar süre beklemeliyim

  26. @ dogukan // 22 Mart 2010 16:12

    Kara listedeki kaydınız 5 yıl süreyle silinmeyecek. Kara listeden daha erken cikma sansiniz bulunmuyor.

  27. sorularımızı cevaplayan arkadaşıma teşekkür ederim

    Benim birkaç sorum olacak

    1- gecikmeli ödenen kredi kartı negatif skor yaratıyor elbette.peki bu skor ne kadar süreyle güncelleniyor.1 yıl 1 defa önce gecikme yaşamış ve daha sonrada gayet nizami ödeme yapmış birinin 1 yıl önceki gecikmesi gözükürmü

    2-ben bankaların kredi skoru değerlendiriken özellikle son 6 aya dikkat ettiklerini biliyorum.bu doğrumu

    3-Daha yeni kredi kartımın 1 tanesini kapattırdım.kredi kartı kapatmak negatif puan yaratıyor olabilir fakat bir kişide toplamda 20 bin tl lik limiti olan ama borcu olmayan 5-6 adet faklı bankaya ait kredi kartı skorunu olumsuz etkilemezmi

  28. @ Ziyaretci // 18 Nisan 2010 03:50

    KKB kayıtlarında takibe uğramış borçlar dışındaki tüketicilerin son 12 ay içindeki en kötü perfomansının bulunduğu bir alan var. Yani bir senede sadece bir ay gecikme yaşanmışsa, bu durum 12 ay takip edilebilir.

    Kredi / kredi kartı başvuruları değerlendirilirken müşterinin son 6 aylık geri ödeme performansı da değerlendirme aşamasında bakılan kriterler arasındadır. Sadece son 6 ay bulunmaz. Her bankanın değerlendirmede kullandığı kriterler farklılık göstermektedir. Yukarıda bahsettiğimiz son 12 aylık en kötü durum, son 6 ayda yaşanan gecikme sayısı, başvuru sahibi hakkında bir takip başlatılıp başlatılmadığı bu kriterlerden sadece birkaçıdır.

    ABD ve İngiltere gibi kredi ve kredi kartı performansının yakından takip edildiği ülkelerde skor belirlemede daha karmaşık algoritmalar kullanırken, ülkemizde bu algoritmalar daha basittir. Sorunsuz olarak iptal edilen kredi kartıyla açık ve inaktif bulunan kredi kartının çok fazla etkileyeceğini düşünmüyoruz. Öte yandan açık ve inaktif kredi kartlarının limitleri müşterinin toplam kredibilitesini daha yüksek göstermesi nedeniyle değerlendirme sırasında daha olumlu olarak yorumlanabilir. Verilerin her banka tarafından farklı yorumlanıp, başvurular bu yorumlara göre değerlendirilir.

  29. ocak 2011 tarihinde işyeri açtım.ondan önce 2007-8 de internetten kredi kartına başvurdum.500tl limitli kart yolladılar.bi takibim olmamasına rağmen skorum düşükmüş. som 9 aydır düzenli yatırıyorum ama halen kredi kartı vermiyorlar.anlamadım.

  30. bu siteyi çok beğeniyorum. Çaycısından wab master’ına editöründen soru yazan arkadaşlara okuyanlara yorum yapanlara herkese teşekkürlerimi iletiyorum… iyi günler

  31. 2007 tarihinde 5 bankadan yasal takibe uğradım,aradan 2 yıl sonra kart başvurusunda bulundum red edildi,2011 yılında tekrar denedim ve kart başvurum onaylandı,ve yasal takipte olan banka onayladı,diğer bankalardan bir kaçı tekrar onay verdi ancak kredi skorum 1050 idi,kkb sorgulamasında yasal takipte olduğumu ve 2012 eylül ayında kalkacağını söylediler,kart almak marifet değil ama yasal takibe uğrayıp kart almak isteyen kişiler ancak vadeli hesap açıp 1000 tl gibi bir parayı hesaba yatırıp bloke koydurup nakit karsılığı düşükte olsa kredi kartı alabiliyor,ve bu sayede kkb ekranında gözüken yasal takip ancak banka talep edince kalkacağından kart başvurunuz onaylandığı zaman ister istemez kkb ekranından bunu sildirmek zorunda kalıyorlar,tamam 5 yıl mecburi oda sahış beklerse,ancak banka kredi veya kredi kartı kullandıracağı zaman sicili kendi nezninde düzeltmesi gerekmektedir,2007 yılında yasal takipte olup 2011 yılında kart aldım ve yasal takipte olduğum halde sorgulamada kart veren bankanın takip uyarısı kalkmıştı,demek oluyorki 5 yıl değil 1 senede bile kalkabiliyor ancak banka nezninde bir şekilde kart almanız gerekmektedir,bunun en kısa yolu nakit karsılığı kart alarak.

Yorumlar kapalı.